Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 262
  • 617
  •   1
Отговори
# 135
  • София, Младост
Здравей те мами,искам да ви се похваля,4е на 15 април ми се роди малката принцеса на име ВИЛИАНА-3600кг,52см.

Еее, адашка Grinning Я, виж ти! Как ви хрумна това непопулярно име? При мен и комбинация между двете баби Whistling

ЧЕСТИТА ЩЕРКА, да ви радва много!

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ НОВИ МАМИ!!!

И аз дъм Вилиана  Laughing Д а е жива и здрава адашката  Hug

bouquet  bouquet  bouquet

# 136
До ЛЛЛ/Velv:
Да, беба е само на кърма. Горе долу 9-10 пъти за денонощие се храни. Понякога я будя, защото си поспива...
Тургорът е ок, поне така мисля  Thinking
Мерихме я преди няколко дни, ненахранена без памперс и по кантара е наддала почти 300г от както ни изписаха (роди се 3100, изписаха я 3025).
Изцеждам малко кърма да, хем и ареолата да поомекне малко. Но то така тече, че без усилия изцеждам 20-30 мл с 7-8 изпомпвания и то не свивам ръчката(обяснение Laughing) до край.
Понякога толкова силно тече, че тя буквално само ближе като коте...
quote]
Сатори,  Hug
Нещата ми звучат много добре при вас. Минималното наддаване на тегло за седмица при бебета на възраст от 0 до 3 месеца обикновено е в порядъка на 110-200 гр., седмично, като в първите дни след раждането теглото на бебето намалява с около 5-7%, което то наваксва в първите десетина дни Peace
Не се сещам дали не изцеждаш и след хранене - понякога това може да е причина за по-нататъшно препълване на гърдите и по-силна струя в последствие. Ако прецениш, можеш да пробваш да даваш само едната гърда 2- 3пъти, а да изцеждаш само за облекчение другата и така да ги редуваш.Така и изпразването на гърдата ще е по-ефективно:) Може да пробваш да намалиш изцеждането, а същевременно да следиш дали беба  ще свикне. На различните бебета им трябва различно време, за да се нагодят и да влязат в ритъм с мама, но често в рамките на месец- 40 дни се приема, че кърменето е добре установено Hug
Сега се сетих и да ти предложа и да опитате да се кърмите в легнала поза/полу-легнала или такава, в която беба е по-изправена, което би й помогнало да не се дави:)
А ето и малко за четене, ако ти е интересно:
Първо довърши първата гърда
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0

# 137
Честито на всички мами, които вече гушкат бебчетата си, на мен ми остават 9 дни и вече много се изнервям, все се ослушвам за симптоми, но уви бебчо не иска още да излиза, леко раждане на всички които чакат като мен и дано тази седмица и аз да се похваля с нашето бебе.

# 138
  • София, св. Троица
ЛЛЛ - Aidin   Здравей KRASI1982,
Честито бебе Иванина да е жива и здрава и много щастлива.  Hug  bouquet Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие и как се чувства бебка, след като суче от тази гърда? Дали предлагаш едната или двете гърди на едно хранене? Дали тя приема и друго освен кърма?

Мерси за отговора, аз малко сбърках като ни изписаха, защото тази гърда не е с толкова изразено зърно /леко вдлъбнато/, малката се сърдеше много като я давах и отказваше доста често да се опита да засуче,  и затова попрестанах да й давам от нея, иначе в началото и тя беше препълнена, но после сякаш се поизпразни. Тези дни обаче гледам да давам и от нея като се стремя да е първа/през хранене, т.е. ги редувам/ , за да може да има желание да яде и виждам че се получава, суче, макар и не толкова на големи глътки /заслушвам се в начина на гълтане, доколкото от другата си гълта на големи глътки/, изчаквам да суче около 10-15 мин и минавам на другата. За денонощие се храним минимум 8 пъти, като понякога час, час и половина след ядене отново иска да посуче и съответно и давам и си заспива на гърдата. Съмнява ме обаче че ползва гърдата за приспиване, особено успокояващо и действа когато се гърчи и зачервява цялата /нз. дали това са колики, засега няма фрапантен рев и затова не и даваме нищо/. Не се храни с нищо друго, забелязвам че кожата и е с нормален розовеещ цвят, бузките се поиздуха, както и взе да пълни крачетата, което ме навежда на мисълта че всичко е наред. Всеки памперс е напишкан и няколко пъти са наакани, което предполагам е напълно в рамките на нещата.  Simple Smile
Все още ме боли едната гърда /препълнената, онзи ден вдигнах Т, но с компрес и парацетамол се пооправихме засега/ , ами това е засега, мерси за бързият отговор   bouquet

Здравей KRASI1982,
Радвам се, че си установила причината за по – малкото кърма в едната гърда. Наистина може да е добре да се стимулират и двете гърди равномерно. Чудесно е, че наблюдаваш бебето дали суче ефективно и че следваш нейните потребности. Hug Понякога трябва да се експериментира, за да се види кое е удачно в дадена ситуация. Много е хубаво, че бебето вече суче по-спокойно от тази гърда, вероятно с времето ще й става дори още по-лесно.
Споделяш, че изчакваш да суче по 10-15 минути и тогава предлагаш другата гърда. Дали Иванина сама се отказва от сукането или по-скоро ти преценяваш кога да я прекъснеш?
В този ранен период, може да е естествено бебето да иска да суче много често, особено по време на кризите на растежа, когато може да изглежда дори ненаситно и да иска постоянно да суче(по време на тези кризи, бебето, чрез честото сукане два сигнал на организма на майката, че нуждите му от мляко са нараснали и така благодарение на по-честата стимулация гърдите започват да произвеждат и повече мляко.). Честото желание за сукане, може да се обуславя и от факта, че коремчето на бебето все още мъничко и не може да събира много мляко, също така кърмата за разлика от АМ се усвоява много по-пълноценно и за по-кратко време(между 30 и 90 мин.), така че може наистина да е гладно след около час и половина два. От друга страна, както казваш ти, кърменето действа много успокояващо на бебето, самото гушкане, допира кожа до кожа, това че суче мека и топла гръд, освобождава хормони, които помагат на бебето да бъде по-спокойно, дори ако има колики или друго неразположение. От емоционална гледна точка кърменето, може да е много специално за бебето, някои дори го наричат 4-ти триместър от бременността.  PeaceЕто защо и повечето бебета може да искат да сучат и не само, за да задоволят глада си, но и нуждата да бъдат близо до мама.
Чудесно е, че Иванина е само на кърма и че вече видимо се забелязва, че наддава.   bouquet Споделяш, че кожичката розовее, бузките се поиздули, пълни памперсите – изглежда се справяте много добре, поздравления. Hug  bouquet  До колкото разбирам и с гърдата си се справила добре – хубаво е да е спокойна, без зачервявания и бучки. С времето количеството кърма би трябвало да се регулира спрямо конкретните нужди и е по-малко вероятно гърдите да се препълват или запушват.
Надявам се информацията да ти е била полезна. Ако имаш въпроси, не се колебай да ги зададеш.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 139
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, ей ни и нас най-сетне! Наложи се да полежим малко в болницата, но вече сме добре и сме си в къщи!  Hug
 Малко да доуточня, че бебе Мая се роди на 15.04 в 19:56ч, 55см, нормално, бързо и лесно, без лекарска намеса (система с окситоцин и тн.). По-нататък ще разкажа и как мина раждането, само ще спомена, че съм доволна.  Grinning

Честито на всички родили мами, да са живи и здрави и те и бебоците!

# 140
Честито на всички станали мами и нека дечицата ви да растат здрави и щастливи, с много радост и усмивки да пълнят сърцата ви!

Моята дъщеричка Ая се роди на 16.04 в 10.05, 3450гр. и 51см.

# 141
Честито на новите мами Simple Smile) Живи и здрави бебоци да си имате!!
А на останалите- Леко раждане и успех Simple Smile Април е към своя край Wink

# 142
Роди се прекрасната ми дъщеричка  Никол  baby_neutral Роди се на 12.04.2012г. в 13:45ч. в МБАЛ "ЗДРАВЕ" гр.Пазарджик ,тежим 4,550гр. и сме далги 54 см. stork-girlВече сме си в къщи и се радваме една на друга!!!

# 143
Момичета, само влизам на бързо да ви се похваля, че на 3ти Април в 13:46 локално време, станах мама на прекрасно момченце. Роди се 3,650кг, 53 см - малко по-големичък от очакваното. Успехи на следващите мами!  Hug

# 144
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ С МАЛКИ АПРИЛЧЕТА!

С голям интерес чета разказите за раждане и кърмене, много се надявам този път и мен да ми се разминат системите.
Рени, съжалявам за тежкото секцио, пожелавам бързо възстановяване!

Въпреки, че сме се кърмили с каката, знам, че всяко дете си е различно или по-точно всяка двойка мама-бебе си има различни закономерности. Та гледам да се образовам наново.

Моят термин е след седмица, но малката не дава никакви признаци, че иска да излиза. Нито ми е паднал корема, нито ми е неудобно, спя си през нощта, болки никакви, даже си имам и енергия. Мъжът ми се майтапи, че може това да го понося още годинка, та да избегнем кошмара със зъбоникненето  Joy

Успех на всички с бебенца, както и на тези, които още си чакаме!

# 145
Здравейте.
Честити нови бебоци! Лелее колко много!

Моят термин по феталната морфология е утре - 23. Според измерванията на УЗ по ЖК е на 24, а по мои изчисления, тъй като знам кога съм забременяла е 20-22. 22 април е днес, обаче нищичко. До скоро имах контракции, болчици тук там, а сега се чуствам прекрасно, просто ниакви признаци. Та аз в предните месеци, когато пиех Магнерич имах повече контракции отколкото имам сега. Та така - от вторник се почва с ежедневно ходене за тонове, ама какво да се прави....

# 146
И аз дъм Вилиана  Laughing Д а е жива и здрава адашката  Hug

Теб те подозирах по ника Laughing

Честито на всички нови мами, да са живи и здрави бебоците!!!

И искам да поздравя всички мамчета тук с нещо уникално, което гледах: http://www.youtube.com/watch?v=NScs_qX2Okk&sns=tw

# 147
 Не съм - Честита ти принцеска, да е жива и здрва за да и се радвате.
 kristina86 - честит син. Много радост да ви носи.
мама sladuranata_ чстита радост
мама biersdorf, - честита радост
skakal4e- честита радост. Много хубаво име сте си избрали Simple Smile
pepi_0885 - честита принцска
localgal - много радост да ви носи малкия сладур.
Честито на всисчки мами.   bouquet   bouquet   bouquet

Желая ви един прекрасен слънчев ден и хубави новини и днес.

Ние сме добре. Моето бебче също много хълца след всяко ядена и много се напъва, защото колкото и време да го държа не иска да се оригва.

# 148
Здравейте момичета, честито на всички мами,да са живи и здрави бебоците,много да ви радват.

И аз да се похваля,на 05.04 родих момченце,казва се Валентин,тежи 3650кг и е 50см

# 149
Здравейте момичета и честито на новите мами!

виа нашата педиатърка ни посъветва за когато оригваме бебо крачетата да са изпънати и да поглаждаме гръбчето отдолу нагоре!Да ти кажа има голям ефект!

Общи условия

Активация на акаунт