Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 319
  • 617
  •   1
Отговори
# 180
  • Sydney
И още една хубава новина от преди обед:
yani290885 роди със секцио сина си Димитър, 4100 гр. Simple Smile

# 181
Хе-хе, хората празнуват вече месечинки....

Честито на всички!!! Много много здраве и късмет на бебоците!  bouquet

# 182
Еее, Бени, голям си щъркел днес Hug

Честито на D&G и yani290885! Да са им живи и здрави синчетата!

Оо, аз не се притеснявам от кърменето навън! Това за времето между две хранения го казах като ориентир времеви за продължителността на разходката/престоя навън, а не че ще тичам да се крия да я храня вкъщи Wink Аз я храня на поискване, така че ако поиска навън след 2 часа, вместо 3, няма да я държа да реве докато минат 3 и се приберем, разбира се Laughing
И това кърменето е голям инстинкт! Преди да родя си мислех как ще се притеснявам да кърмя пред хора, ще си поръчам от онези покривала от Мадъркеър, а още в болницата не ми пукаше изобщо и сега само като ми ревне бебчето, вадя цица и в парламента да съм, честно!

# 183
  • София, Младост

И мойта мишка е от сънлите засега.

Уф, duhi, сънлив не, ами поспалив-ужас! И аз като Къдричк след почти 3-годишен кърмачески стаж с каката си мислех, че няма какво да ме изненада, ама не  било така  Mr. Green. хвърли ме в тъча още в МД. Въобще ама грам интерес към циците-аз му ги бутам в устата, той прави гримаси и плюе, никакъв инстинкт да засуче.. и така цял ден, чаааак през нощта захапа едната, та маалко от малко се поуспоких, че не е дефектен  Laughing. После сън... нищо не можа да го събуди. а и моите зърна плоски, добре, че си знаех, че това не пречи на кърмнете, щом каката нямаше претенции. Ако ми беше първо дете едва ли щях да устискам в болницата без добавка, ама сега си седнах на ината и не го оставих на мира. Буквално му цедях капки в коластра в устата докато спи...
сега уж са по-добре нещата, но пак от време на време се налага да го поразбуждам...ей го на сега кара четвърти час сън... чак ми е скучно с това с бебе  Mr. Green

# 184
  • през девет планини в десета
Честито на родилите мами !svetlinka21 сега видях че и ти си от Кюстендил и че ако си раждала тук сме били по едно и също време в родилното аз родих на 08.04.със спешно секцио .

# 185
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 Честито на новородилите мами!  Hug
 Честита месечинка и на близначетата!   bouquet
Нас ни изписаха в събота и вече бяхме на първата си разходка днес. Откарахме поне час и половина, ама то времето е толкова приятно, че не може да ги държим тия деца в къщи. Утре ако пак е такова може и на детската площадка да ги заведем, че големите да подивеят малко.  Party Естествено и се кърмихме навън, аз си имам от Шаманските кърмачески колекции и нямам проблем с ваденето на манджата.  Mr. Green

# 186
Здравейте мамчета извинявайте ,че се набърквам във вашата тема.Честито на всички които вече гушкат своите слънчица,а на очакващите успешен финал.Исках да попитам дали някоя мама и имала изненада при пола при раждане.Пак се извинявам,че нахалствам. Hug

# 187
Ето ни и нас вече сме си вкъщи.Имах кошмарно раждане,което продължи 24 часа.Приеха ме в болница,защото пренасях вече 11 дни.Бях без никакви признаци за раждане,никакви контракции,никакви болки.Биха ми инжекция за предизвикване на раждане,имах страшни контракции цяла нощ.На сутринта ме прегледдаха и имах едва 1 см. разкритие.Казаха ми че няма какво да ме чакат вече и ми пускат система.И така в 9 сутринта ми пуснаха система и до 14 часа само 3 см.разкритие със страхотни болки и контракции.Тъкмо мислеха да ме качват за секцио и ми се пукнаха водита,та ми включиха още 1 система.Така пак със страшни болки в 19 часа имах 9 см разкритие.Наложи се да ми включат 3 система и не ще то 1см,та не ще.Оказа се че таза ми е много тесничък и не може да излезне бебето и те това го виждат при 9см.разкритие.Та тако в 22 часа успешно изкараха бебето,но няма да ви казвам с какви болки и мъки.Вече съм спокойна че сме си вкъщи,Стефи ми е много кротичък хапва и спинка спокойни,кърмим се на 2 часа.А пък за раждането ще се опитам бързичко да го забравя.Гледам,че доста сте изписали сега почвам да ви чета.Честито на всички родили мами и успех на всички очакващи.

# 188
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Захарче, много кофти, хубавото е, че и двамата сте живи и здрави, а раждането бързо ще го забравиш!  Hug

viki_veni, моята госпожица се кри до последно, но я водеха за евентуално момченце, при това вървеше с малко повече от седмица назад. В крайна сметка се роди момиченце 4200 и 55см.  Mr. Green Peace Така, че е възможно не само пола да се сбърка.  Crazy

Ейй, да си допиша и аз!
Моята госпожица пък спи и яде през деня и току примъца нещо, а нощем яде и реве! Снощи е ревала от 12 до 4 на почивки, добре че баща ѝ и Стоян спят като пънове, та не са я усетили дори.
 Иначе яде през половин-един час по 5-10мин. и така. Днес направихме и първото истинско тандемско кърмене с двете деца.  Grinning  Като засуче до нея Стоян изглежда направо огромен и все си напомням, че си е все същото бебе, което беше преди по-малко от 10 дни.  Party

Духи-пухи, прочетох и аз за раждането ти, голяма веселба!  hahaha Аз така горе-долу родих Георги, едва стигнахме до болницата и родих без системи и документи - от вратата направо на магарето!  Mr. Green

# 189
  • Пловдив
Хайде честити бебоци и на D&G и yani290885 !!!!!!!!  Всичко най -най им желая !!!   bouquet  bouquet  Hug
А да питам от този сайт amazon - Как си поръчвате viliandar , Духи ? Цена на доставката до бг - може и на лични да не спамим много темата, мерси предварително, че сега графика ни е натоварен ....  Peace

# 190
Честити бебчовци на D&G и yani290885! Много здрави и щастливи да са бебоците!
Ние сме добре, малкия суче на поискване и гледам, че вече става по-силен в тази дейност:)) и кърмата ми се увеличава. Обаче, като сменяме памперса е ожесточена битка и рев. Няма успокояване чак докато не се обуем.
Майките с момченца - какво правите с пишката и какво ви казаха педиатрите за забелването?

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 07:36 от iasdre

# 191
Здравейте момичета,
чета ви много на бързо.

Честито на всички нови мами  - да са им живи и здрави бебета - всяка щъркелова новина ме изпълва с радост!
Аз съм яко в джаза - кърмене на 2 часа по 30 мин, повиване, реване 1 часа  - това вече 5 ден, идва педи и каза, че бебка е напълно здрава, но направо и пукат червата - пробвах всичко - капки, масажи, сешоар, носене, едното ми рамо е нон-стоп изтръпнало, и не че има значение, но аз изглеждам като леля от недоспиване.
Ако знаете нещо за коликите - казвайте!
Поздрави и  Hug на всички - стискам палци на чакащите!
Бени честита месечина! И на всички други, които вече са я изпълнили Party

Peace

# 192
  • Варна
Майките с момченца - какво правите с пишката и какво ви казаха педиатрите за забелването?
Привет ...чакай да ти отговоря-че нали съм майка с две момчета  Mr. Green

Още нищо не правим, с баткото след първия месец по съвет на педиатъра е подходящо да се започне леко придърпване на кожичката назад-прави се по време на банята, във ваничката. С леки движения, обикновено бебето не чувства болка, а ако почувства-то си показва, но няма страшно, все пак съм сигурна ,че и ти много внимателно ще пипаш "съкровището" им....и така всяка вечер, докато започне да се показва главичката.

Няма краен срок, и сега като къпя баткото и почиствам,пак придърпвам леко, за да не се затвори, че и това го има ...И така-лека по лека, без да бързаш, но най-добре да не се отказваш

Има доктори,които отричат това-няма да се впускам в защита на едните или другите

Аз успях на 5 месеца като беше баткото да постигна резултат-половината от главичката беше вече заголена и не напъвам повече....Само придърпвам колкото да почиствам, а в пубертета -сам да се оправя

А за смяната на пампи-и у нас е така, рев,рев ...и като закопчея и последното копче на боди/гащеризн и млъква,все едно някой е натиснал Mute и ...тишина  Laughing

Честито на D&G и yani290885   bouquet, каквви големи бебета раждате, направо ме е срам с моето врабче 2900  Laughing..Да са ви живи и здрави  Simple Smile

П.П. Хаджи, тъкмо да публикувам и ти виждам отговора ....При нас е подобно, на Стами червицата му направо като цигулки свирят, не успявам да го уригна това дете и са големи мъки после с коликите ....А когато изпусне въздуха доста му олеква ....

Сешоар не включвам, вкъщи е страхотна жега, направо се чудя как да го кърмя, че и на двама ни е много топло, точно по тая причина -все е в ръцете ми, на час и половина огладнява ...

Капки също не съм давала, масажа-не помога, разнасяне на ръце-също, само висене на гърда -това е решението при нас, то затова и като стане 17-18ч и се почва голямото цоцане до банята, точно тогава ми виси близо 3 часа

Друг, ако има решение на проблема и аз моля да сподели ...

# 193
didi8420 аз постъпих в родилното на 6.04 и ни изписаха на 11.04 така че 100% сме се засекли, ама като не се познаваме Wink Ще се радвам да се запознаем и да обменим впечатления. Всъщност помня че визитацията закъсня на 8-ми заради спешно секцио - д-р Стоилкова ли ти го прави? Пиши ми на лични да разменим координати ако имаш желание, ще ми бъде интерсно още едно впечатление от нашите доктори! Wink
Мен повече ме притеснява как ще се нагласим за кърменето, а не дали някой ще ми гледа ц..ите  Laughing След фалстарта с кърменето първите дни, таман сме се нагодили с точните възглавници и не знам как ще я придържам само с ръце... Иначе даже съм приготвила няколко ризи с копчета за по-лесен достъп до манджата  Joy Joy

# 194
Ние се кърмим на 2 часа,2 часа и полвина.Самичък се буди човека,не го будя аз,хапваме си на поискване.Общо взето интервалът на хранения е еднакъв,сякаш малкият ми мъж си е направил негов си график,който си спазва Grinning.Докато го сложа на гърдата и си цоцка близо 10 мин и веднага заспива.Понякога дори не се уригва и ме плаши.Докато спинка и повърне по малко.Искам да ви питам относно памперсите по колко наакани памперса имате?Ние имаме по 2-3 наакани на денонищие,но ми се струвава,че са малко.Иначе акото ние жълтеникаво,такова ли е и вашето и дали е нормално? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт