Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 264
  • 617
  •   1
Отговори
# 195
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
samm дано и днес да съм щъркел... който се помайва - да действа  Laughing
viki_veni още на първата ФМ в 13 г.с. каза "пишка не виждам", после още 2 лекари потвърдиха момиче - нямало е изненади  Peace
Днес съм луда - искам да спяяяя....  Crazy
Хубав ден Simple Smile

# 196
yani290885 и D&G - честити юначета , да са живи и здрави   sling  sling
sysmix честито бебе Михаела, много радост да ви носи   sling

# 197
Привет и от мен в този хубав ден!
Честити нови априлчета!

Да се отчета - днес бях на тонове - стандартна процедура, която ще правя всеки ден и тъй като от 10 сутринта имам начестичко контракции, споделих го с акушерката и там точно на тоновете се хвана една доста здрава контракцийка. Та предложиха да ме видят за разкритие - казаха че е 2-2,5 см и да си следя контракциите. Още не са затихнали както става обикновено - защото всяка вечер си имам и то силнички ама отшумяват. Та ми казаха, че може и тази вечер да почна да раждам и да се разходя хубаво, разходих се, сега контракциите мисля са на 10 минути. Казаха, че главата на бебето е доста ниско разположена. Според вас такова разкритие може ли да говори за скорошно раждане?

# 198
dvav аз съм с тези прословути 2см от март месец.........стискам палци да ти се наредят нещата така както е най-добре за вашата програма.  Praynig

В неделя се разхождах 7часа....... Joy

Аз вече искам да раждам на 1ви май, не искам да ми се проваля четиридневката   Blush

# 199
Значи явно разкритието не е достатъчно красноречиво:-)

Ами чакам си сега, имам контракцийки - на 10-12 мин са, но да видим дали няма да изчезнат както става всеки друг ден досега.

# 200
А да ви питам още нещо - сега леко зацапвам едно такова розово - дали е от прегледа за разкритие? Трябва ли да се притеснявам?

# 201
  • София
Hadji и при нас е същото положението. Не знам дали са колики, но червата и пукат редовно. Аз забелязвам при бебка леко подобрение, когато съм пила лактогонния чай (българския, не този на хип). Той съдържа копър и анасон и някаква част достига до нея чрез кърмата и явно я успокоява.

iasdre Нашето педи е на мнение, че пишката не трябва да се пипа преди навършване на 2 години на детето. Според нея тя не случайно е затворена. По този начин се предпазва от навлизането на инфекции и това било естествена защитна функция на организма.

За кърменето ние се кърмим на поискване, без режим. През деня може да яде през час, два, но понякога яде през 4 часа. През нощта прави пауза от 5-6 часа и първото събуждане е към 3-4 часа, което за мене е добре, защото мога да поспя. Кърменето продължава между 5 и 10 минути. Много ми е интересно, колко ще е качила първия месец с това хранене. newsm78

# 202
Dvav сигурно е от прегледа на мен последните прегледи ми бяха адски болезнени и имах такова зацапване.
Ние утре сме на първия преглед при педи да видим колко сме наддали, продължаваме да се кърмим успешно, надявам се да се храни добре, ака по 7-8 пъти на ден.

# 203
Благодаря geryito!
Мен изобщо не ме заболя, дори не ми беше неприятно, докторът е много внимателен, даже на магарето не ме е качвал, а директно на кушетката където ми слушат тоновете.

Успех на вас утре, дано се движите по план:)

Ох обърках се вече...контракции, зацапване, но явно наистина зацапването е от прегледа, защото досега никога не съм имала такова.

# 204
Днес  взехме акта за раждане на бебо.Вече официално е гражданин на РБългария:))

Към ЛЛЛ : Преди малко се върнахме от първата консултация при педиатъра.Наддал е 1200гр за 22 дни, което е страшно много според док. Само на кърма е , не давам нито вода ,нито разни чайове.Кърмя на поискване,което е през 2 часа, нощно време на около 4ч.Д-ра каза, да намаля и разредя кърменето макс. по 10 минути през 3часа , а нощем трябва да прави пауза поне 6 часа,та да му почива коремчето.Не знам какво да правя-дайте съвет!Да я послушам ли или да си храня бебчо както досега.Може ли това наддаване да е така интензивно просто първия месец.А и на дължина е дръпнал 4 см!

# 205
  • Пловдив
Здравейте мами!  Hug Времето пак е слънчево, самооо  за разходки  Sunglasses
dvav - следи се, да не тичаш до болницата, а за зацапването - най -добре дрънни на док  Peace така както го обясняваш на цвят прилича на тапата  newsm78 а и кървене по време на бременност от каквото и да е естество.....   newsm78
Някой беше питал за количката - аз я постилам с една памучна пеленка - от каката са ми останали десетина такива пелени, не помня произхода им от къде е  Joy Възглавница категорично не ползвам нито при возене, нито при спане, макар дасе набутахме с една ортопедична, но нищо, пъ-късно ще я включа в употреба  Crazy
Като излизате на разходка мажете ли вече със слънцезащитен крем ?
Браво бе Ени27, голямо момче... Според мен наистина може да увеличиш интервалите на храненето, защото дебело бебе не значи здраво бебе, но това е мое мнение. НО нищо още не е станало фрапантно според мен.... На една приятелка бебо първият месец не наддаде, а вторият наддаде 1100.... така че .... всички бебета са различни, споко  Hug А за нощното хранене, ние ще чакаме да минем месеца и аз мисля да го спра него, иначе ще продължаваме на поискване, което при нас е на около 3 часа, понякога и 3,5 -4 часа  baby_neutral
viki_veni - с тази модерна технология, ако го хванат добре бебето, шанса за грешка е минимален, да не кажа нищожен /не броя когато не се вижда и се дупи  hahaha /

# 206
KRASI1982, благодаря ти за отговора!
Зацапването е много слабо, една-две точици, наистина малко. С първата ми бременност тапата я видях беше една розова слуз доста гъста, сега определено случаят е различен и затова допускам, че е от прегледа.
Уж следя контракциите, но от такова малко разкритие дали може бързо да се получи голямо newsm78

# 207
  • София, Младост
dvav, относно зацапването-аз и при двете си раждание кърих докато правех разкритие. Първия път първо започнаха контракциите, след това започнах да кървя. Сега първо прокървох, отидох в МД-там ме прегледаха и казаха, че кървя от шийката-имах 2 см и просто правех разкритие. След 15 часа родих. Котракциите, истинските започнаха доста след кървенето.

# 208
Искам да попитам кога за първи път изкарахте бебчетата на разходка?Времето е много хубаво и хич не ми се иска да стоим завряни вкъщи,но ми се струва,че е много мъничък.

# 209
Искам да попитам кога за първи път изкарахте бебчетата на разходка?Времето е много хубаво и хич не ми се иска да стоим завряни вкъщи,но ми се струва,че е много мъничък.

На 8 дни бяхме, като я изкарах на 2-часова разходка. Мен, ако питаш - излизайте.

Общи условия

Активация на акаунт