Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 246
  • 617
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
В интерес на истината аз като постъпих за планово секцио и имах контракции без болка, а се оказа като седнах на магарето се оказа че имам 4 см разкритие, та се разбързахме за операцията, така че болката май не е индикатор за разкритието ....
Ами според нашата докторка е нормално след втората седмица да се започне постепенното излизане със следната схема - 2-3 дни по 5 мин, следващите 2-3 дни по 10 мин и така постепенно, ние обаче вече си седим по час -два на двора ..... Не виждам смисъл много да се чака, важно е да не контактува много много в началото според мен с други хора, не е проблема толкова с излизането на въздух .....

# 211
Днес  взехме акта за раждане на бебо.Вече официално е гражданин на РБългария:))

Към ЛЛЛ : Преди малко се върнахме от първата консултация при педиатъра.Наддал е 1200гр за 22 дни, което е страшно много според док. Само на кърма е , не давам нито вода ,нито разни чайове.Кърмя на поискване,което е през 2 часа, нощно време на около 4ч.Д-ра каза, да намаля и разредя кърменето макс. по 10 минути през 3часа , а нощем трябва да прави пауза поне 6 часа,та да му почива коремчето.Не знам какво да правя-дайте съвет!Да я послушам ли или да си храня бебчо както досега.Може ли това наддаване да е така интензивно просто първия месец.А и на дължина е дръпнал 4 см!
Ако ще те успокоя, това е най-нормалната реакция на педиатър, а вие се справяте чудесно Simple Smile
Тони 1вият месец качи 2000 гр и 7 см Simple Smile 2ри месец - 1300, 3ти месец - 800 Simple Smile На 2 месеца си беше удвоил теглото (което по принцип трябва да стане към 6тия  Laughing)
Изобщо не си го слагай Simple Smile Храни си детенце според неговите нужди, а не според заученото от педатъра  Wink

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 17:04 от duhi_puhi

# 212
Благодаря ти, Духи ,за успокоението! Той явно и бебешока се засрами от прегледа...вече 4 часа спи и не се събужда да яде  Laughing
За разходките- на 14-ия ден го изкарах с количката за около час.От тогава стига да няма силен вятър или дъжд, всеки ден сме на вън Peace

# 213
Днес  взехме акта за раждане на бебо.Вече официално е гражданин на РБългария:))

Към ЛЛЛ : Преди малко се върнахме от първата консултация при педиатъра.Наддал е 1200гр за 22 дни, което е страшно много според док. Само на кърма е , не давам нито вода ,нито разни чайове.Кърмя на поискване,което е през 2 часа, нощно време на около 4ч.Д-ра каза, да намаля и разредя кърменето макс. по 10 минути през 3часа , а нощем трябва да прави пауза поне 6 часа,та да му почива коремчето.Не знам какво да правя-дайте съвет!Да я послушам ли или да си храня бебчо както досега.Може ли това наддаване да е така интензивно просто първия месец.А и на дължина е дръпнал 4 см!
Ако ще те успокоя, това е най-нормалната реакция на педиатър, а вие се справяте чудесно Simple Smile
Тони 1вият месец качи 2000 гр и 7 см Simple Smile 2ри месец - 1300, 3ти месец - 800 Simple Smile На 2 месеца си беше удвоил теглото (което по принцип трябва да стане към 6тия  Laughing)
Изобщо не си го слагай Simple Smile Храни си детенце според неговите нужди, а не според заученото от педатъра  Wink

В събота и ние бяхме на преглед. За един месец Самуил е качил 1,400 кг. Също сме само  на кърма. Педито ни похвали и каза, да продължаваме в същия дух. Освен това добави, че при кърмените бебета няма "много е наддал", защото с кърменето всичко е напълно естествено.  Как ще разредиш кърменето, та то е и ВОДА-та на бебо.... Какво да го държиш жаден? Моя бонбон все още не е разредил храненията... Имам чувството, че сме се сраснали Joy моята цица с неговата уста.... Ама как блаженно ме гледа.... И е толкова спокойно бебе....
Голям кеф...

# 214
И аз като правех разкритие кървях по малко и това ме уплаши и подкара по-бързо към болницата.
И контракции си имах успоредно.
Това кървене и контракции почнаха към 16:30 ч. в 23:37 ч. точно проплака бебка Simple Smile

Ние днес цял ден бяхме на фотосесия. От 11 до 16 ч. Сега и тати, и бебе спят яко Laughing Laughing Laughing
Ама евала на Калина (Калина ме снима) - няма такъв подход и търпение, а си нямате идея какво е да снимаш бебе, ама хубаво, не така просто лаишки. Горещо я препоръчвам!

После се разходихме на Макдоналдс, че с тати като не бяхме яли цял ден Joy И беше много приятно слънчице, та направихме сефте разходката навън Sunglasses

# 215
Аз имам и кървава слуз по тоалетната хартия след ходене по малка нужда, но явно е нормално от прегледа  newsm78 newsm78 newsm78

# 216
  • Пловдив
 Вчера и ние бяхме на контролен преглед и бебо е наддал около 500 гр. Докторката каза, че всичко е наред и няма за какво да се притеснявам, детето явно си хапва добре!   Wink
Изписа ни Вигантол и от утре започваме да го пием.
Иначе и ние от 3 дни излизаме на разходки за по 1-2 часа.
От няколко дни на малкия му излезнаха ситни пъпчици( някои имат бяло връхче) по бузките   newsm78  Има ли и други с такива? Четох, че това било така нареченото "бебешко акне" и излизало при кърмените бебета и предимно при момченцата, защото майката придавала някакви антитела на детето и това бил начина да се изчисти организма.   newsm78  За тях ни изписа едно мехлемче и днес ще го пробваме.
Лека вечер на всички!

# 217
От няколко дни на малкия му излезнаха ситни пъпчици( някои имат бяло връхче) по бузките   newsm78  Има ли и други с такива? Четох, че това било така нареченото "бебешко акне" и излизало при кърмените бебета и предимно при момченцата, защото майката придавала някакви антитела на детето и това бил начина да се изчисти организма.   newsm78  За тях ни изписа едно мехлемче и днес ще го пробваме.
Лека вечер на всички!
Стефи се роди с такива пъпчици по цялото носле Simple Smile Много смешна ми е Simple Smile Вече започнаха да поизчезват, но не ги мажа с нищо. Я кажи какво са ви изписали, защото педиатрите пнякога ползват странни лекарства за неща, за които няма смисъл от никакви  Rolling Eyes

# 218
Изписа ни Вигантол и от утре започваме да го пием.

Този Вигантол за какво?

Такива пъпчици имаме и ние. Ту се появяват, ту изчезват. Не мисля да я мацотя с нищо, ще си минат сами, това е физиологично.

Аз искам все да питам и забравям - давате ли вит Д?! newsm78 На нас док нищо не ни спомена и сега чакам втория преглед, който ще е началото на следващата седмица, та се чудех при другите как е...

# 219
Вигантола е точно витамин Д.  Peace   И на нас ни изписаха по 1 капка дневно.

# 220
  • София
На нас по 2 капки от 20-ия ден.

# 221
  • Пловдив
Стефи се роди с такива пъпчици по цялото носле Simple Smile Много смешна ми е Simple Smile Вече започнаха да поизчезват, но не ги мажа с нищо. Я кажи какво са ви изписали, защото педиатрите пнякога ползват странни лекарства за неща, за които няма смисъл от никакви  Rolling Eyes

И малкия имаше такива по нослето като се роди и му минаха без да го мажа с нищо.
Тези сега ми се струват по- различни и продължават да му излизат.....   newsm78
Мехлема е Тобрадекс, а за вит Д и на нас ни казаха по 2 капки от 20-тия ден.

# 222
Ами според нашата докторка е нормално след втората седмица да се започне постепенното излизане със следната схема - 2-3 дни по 5 мин, следващите 2-3 дни по 10 мин и така постепенно
според нашата, която е много в час и следвам стриктно всичките и препоръки - до 12 ден да не излиза, след 12 никакво постепенно, ако искаме и цял ден да седим, така и направихме - на 12-ия ден 6 часа без прекъсване, на следващия - 7 часа Mr. Green

# 223
Добро утро, момичета! Честита радост на Вече родилите,а на чакащите кураж - мъничко остана!Дали е Вигантол или Деавит, няма разлика - все вит. Д, който мисля да давам през ден:) Аз искам да ви попитам за столчетата за кола: имаме на Макси кози (0-13), а приятелка ми подари Бертони(което е с неутрални цветове и затова  е монтирано в колата);другото столче е у нас, но се страхувам да държа Стеф  в него.На какво мнение сте вие?   

# 224
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
samm Вигантолът е вит. Д, ще ти го изпишат от 20/21 ден, по 1 или 2 капки, зависи  Peace пъпчиците са адаптационен обрив - минават, чисти се детето още, не се тревожи... Wink
noneto в какъв смисъл те е страх да държиш бебето в него? ако, че седи малко "на никъде" мисля, че за половин час няма проблем Wink
Лек ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт