Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 242
  • 617
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мамчета и тумбачета! Вчера навърши Лъчко 1 месец и днес бяхме на педиатър. Биха ни ваксина за хепатитБ, за пишока казаха от 5тия месец нататък че се обелвал. Другия месец били 2 ваксини(ох горкичките). Наддали сме 1,200 и 6см е пораснал. Гъбясял е нали е само на кърма и не пие вода, та не му и плакна устата почти никога. Изписаха ни Дактарин с марля със сода да избърсвам устата отвътре и езичето и после с дактарин пак с марля и след 20 минути яденето. Джипито каза че често коликите са свързани и с гъбичките в устата, защото отивали и на чревцата.

И ние бяхме на фотосесия на 18тия ден от раждането и сме супер доволни, скоро ще покажем и снимки да се похвалим. Тази снимка от аватара си е на моето зайче Лъчко. Много  по-лесно и приятно се снима бебенцето докато е малко и спи повече, няма колики, да го имате впредвид. Все пак една сесия си е 4-5часа. Цокане, приспиване, обличане на тоалети,събличане и никакво реване.....много приятно беше наистина и страхотни спомени остават от мъничето. А пък като има пъпчици, те фотографите ги изчистват после на фотошопа да не ви тревожат.

Айде стига толкова отчет за днес. Хубав ден на всички, ние отиваме на разходка. Да видим каква ще бъде, че моя юнак е екстремен от сега, харесва високите скорости, бубуни и движение с количката, никакво спиране. В неделя ако сте видели в Борисовата градина един татко с ролери да кара с бясна скорост по алеите, за да не реве бебо това сме били ние....голяма атракция.

Духи-пухи голяма работа си ти, все ме разсмиваш като те чета Hug

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 18:04 от laguna

# 226
Аха, ясно, за вит Д-то. Аз имам един чужбински, пречистен някакъв и ще го нося да го види педката, та да давам от него, защото българските лекарства са  Sick

На пъпчиците изобщо не им се връзвам, знам, че са нещо нормално.
Обаче беше направила и малко от претопляне, защото като я кърмех, по "вещите" съвети на бабите я завивах с одеалце/плътна пелена. И се чудя аз защо детето се криви, недоволства, не иска да заспи. Вчера фотографката ми каза, че това било супер грешка, защото сукането било голямо усилие за бебка и я загрявало абсолютно достатъчно. И откакто махнах безумните завивания детето се успокои и стана нов човек! Ей това е да ти се мешат бабки Naughty

Днес времето е прекрасно и мисля да изкараме дребос около/пред блока следобед, стига да не завали Peace

# 227
  • Sydney
samm и аз искам да изляза, дано се върне мъжа да свали количката...

# 228
  • Пазарджик
...
  Към ЛЛЛ : Преди малко се върнахме от първата консултация при педиатъра.Наддал е 1200гр за 22 дни, което е страшно много според док. Само на кърма е , не давам нито вода ,нито разни чайове.Кърмя на поискване,което е през 2 часа, нощно време на около 4ч.Д-ра каза, да намаля и разредя кърменето макс. по 10 минути през 3часа , а нощем трябва да прави пауза поне 6 часа,та да му почива коремчето.Не знам какво да правя-дайте съвет!Да я послушам ли или да си храня бебчо както досега.Може ли това наддаване да е така интензивно просто първия месец.А и на дължина е дръпнал 4 см!

Здравей, Eni27!

Браво! Наддаване 1200 гр за първия месец е чудесно. Момичетата от темата са те подкрепитили прекрасно. Не е необичайно първите месеци да има по-интензивно наддаване.

Исках да те питам - ти как се чувстваш с предложението на педиатъра? Какво ти е мнението за това? Как според теб ще се чувста детенцето ти, а и ти как ще се чувстваш, ако разредите кърменето или пък ограничите престоя на гърдата?  Grinning

# 229
Здравейте мами,честито на всички,които са родили през последните дни.да са ви живи и здрави бебчетата.   Grinning
Влизам и аз да ви се похваля-на 20.04 в 02:00 часа се роди моята принцеска СИЯНА 2650г. и 47см. нормално,без упойка в Тина Киркова.Доста се измъчих,но всичко си заслужаваше.  Grinning  От онзи ден сме си вкъщи и се радваме една на друга. Приятен слънчев ден на всички   bouquet

# 230
 Bojidara_      smile3525  честита дъщеричка , да ти е жива и здрава   bouquet
като споменаваш Тина Киркова и си така да се каже с пресни впечатления , сподели като имаш време как е там . Аз родих сина си там и сега пак съм се насочила на там ( ноември , живот и здраве ) . Този път съм решила с избор на екип  и се оглеждам  Wink
Още веднъж много здраве и щастие с малката принцеса   babyuu

# 231
Bojidara_ Честито ти дъщеричка .Да е жива и здрава и много да те радва.На тебе бързо възстановяване .

Ние още сме си 2в1 и си чакаме реда.Успех и стиснати палчета на всички които още не са родили.

# 232
Привет мами и бъдещи мами:)

Честита Сияна на мама Божидара!
Аз вече преносвам, днес пак бях на тонове и така ще бъде до събота-неделя. Водите са намалели. Докторът каза събота-неделя независимо дали имам контракции или не, да отида в родилното, там да ме прегледат и да преценят дали да ме приемат за раждане.
Както вчера ви споменах имам разкритие 2,5 см и зацапах от прегледа, както и имах слуз с кръв, днес гледам, че пак зацапвам - втори ден вече, ама се успокоявам, че трябва да е нормално...

Хубав ден:-)

# 233
Dvav, поне имаш някакви индикации за раждане. При мен -нищо. Само от неболезнените контракции и болките в чатала. Като отда до тоалетната все се надявам да видя слуз, кръвчица, но не би. То и терминът ми още не е дошъл де, ама аз нямам търпение вече

# 234
Ами то мойта слуз е от бръкването, контракциите ги имам много отдавна, така че вече изобщо не ги приемам като признаци, а моят термин мина....
Още малко търпение Hug

# 235
Мдаа, тонове уж ок, утре и аз ще искам да се гледат води и всичко. Роднините вече се побъркаха от звънене......направо се побъркаха...

Но най-лошото при нас е, че малката изкара някакъв вирус, таткото изкара друг, и от днес и аз.....като при мен се проявява с леко гнойна лява сливица Sick
И направо съм се побъркала - за кога да пия антибиотици, като се роди бебо дали ще висим 7 дни в болницата и двамата на антибиотици, изобщо....а аз с тия огромни гърди, само това ми липсва и да не кърмя в началото....охх на оплаквах се....

# 236
Привет на всички   Grinning

Честито на новите попълнения, да са живи и здрави, а на останали - успех Simple Smile

Видях, че обсъждате наддаването на малките бебоци. Днес бях на ДК за първи път и успях да шашна мед. сестри - вече сме 4800 гр. и 55 см (Марти се роди 2700 гр. и 48 см), а от родилно преди месец ни изписаха 2730  newsm03 . Педиатърът обаче само се усмихна, щипна го по коремчето и го нарече шишко Simple Smile Каза, че си е много добре детето. Ние сме само на кърма и на поискване. Определено не смятам да спазвам някакъв график и да го оставя да реве докато му дойде часа. Пожелавам на всички да имат бебета с апетит и да не им се налага да дохранват с изкуствени неща!

bye

# 237
Да се похваля имаме си момиче 3700, 52 см, |Кристин. Роди се на 22.04.

# 238
Здравейте Мами,
Честито на всички които са гушна ли своите малки съкровища!
От давна следа и чета форума, но не съм писала до сега.
На 17.04. се роди моята малка принцеска Веселка 3900кл. и 53см. /нормално раждане-2-ро на бр./ вече сме си в къщи и се радваме една на друга. Искам да пожелая успех на всички чакащи мами своите бебоци.  Hug

# 239
  • Sydney
Bojidara_ Честита дъщеря Сияна Simple Smile
Amstelka Браво на вас Simple Smile
silviya.v Честита дъщеря Кристин Simple Smile
suzi_79 Честито и на теб дъщеря Веселка Simple Smile
Да са Ви живи и здрави дечицата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт