Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 200
  • 617
  •   1
Отговори
# 345
Повръща или връща? Повръщането е на фонтан и изкарва по-голямачаст от мляко почти наведнъж..
(синът ми ги правеше тия номера по 1-2 пъти дневно всеки ден  ooooh!)
Връщането е обикновено с големна колкото човешка длан или по-малко. Може да е с пресечено мляко или не (зависи колко време след яденето е станало) - това не е притеснитено и е нормално.
Щерката го прави редовно (че и от носа  ooooh!).
Как се справяте с уригването? На нас ни е мноого трудна таз процедура и съответно си връща почти след всяко ядене  Rolling Eyes

# 346
При нас е по скоро връщане.Уригваме си се почти след всяко хранене,но понякога пропускаме особено нощно време,защото той заспива моментално на гърдата.Но през останалото време си се уригва дори и още като суче,след като спре пак се уригва-толкова силно,че чак комшиите ни чуват Grinning Grinning Grinning

# 347
Здравейте мили мамчета. Благодаря ви за пожеланията  bouquet Hug
Ние с бебе Мити сме си вкъщи и се опознаваме.
Вече имаме колики и проблем с кърменето Sad

Въпрос към ЛЛЛ:
Имам много кърма,но нямам добре оформени зърна. Като поизпомпам с помпата се получават,и понякога успяваме да засучем,но много рядко. Става единствено,ако сме спокойни и не много гладни явно,което се случва рядко.Защото с отваряне на очите отваряме и устата. Заиква ми се на гърдата чак,не иска и това е,какво да правя,не иска въобще силиконовите зърна да споделя само.
Чувствам се ужасно,имам кърма за две бебета,а не мога да нахраня моето. Ако не успея да се изцедя,давам АМ,защото иначе е страшно.
Родих секцио и ми го дадаха на 3 ден,ако има значение,кърмата ми слезе вечерта още
Благодаря предварително Hug

# 348
samm другата седмица селд празниците как звучи?  Flutter

И въпрос към ЛЛЛ:

Бебка наддава добре, обаче от няколко дни е кошмар кърмнето. Преди 4 дни започна да суче на час, час и половина. От вчера малко разреди- на 2 часа,  през ноща направи две 4 часови паузи.
Обаче аз я давя. Четох статия на хедра за многото мляко и започнах да и давам два последователни пъти от една гърда. Не се цедя, обаче те ще се пръснат. Вчера бебка се дръпна и от зърното имаше три струи директно в лицето и. Много въздух поема и съответно вместо да заспи на гърдата, както правеше преди, сега е ужасно кисела, дърпа ме, бута ме и плаче.
Правилно ли процедирам с даването на една гърда два пъти и какво друго мога да направя? Изцеждах леко в началото, ама за да намелее потока трябва да цедя към 5 минути поне.
Бебка стои средно на гърда 10 минути и това е.

Сатори, Hug
Някои бебета минават през така наречените скокове на растежа – тогава те искат да сучат повече и/ли по- начесто, като това е начинът за тях да си „заявят“ нужното им мляко за в бъдеще, на принципа на „търсене-предлагане“ Peace.
От друга страна, обаче, кърмата се дели много условно на „предно „ и „ задно“ мляко, първото е по-воднисто и по принцип утолява жаждата на бебето, а задното по състав е по-богато на мазнини и засища глада му.Ако бебка поема повече  „ предно“ мляко, може това да е причина тя да огладнява и по-бързо. Какво мислиш – дали може да опитате да й даваш първо едната гърда, на следващото хранене  пак същата –така гърдата няма да е препълнена (и струята толкова силна), а бебка ще може добре да я изсуч толковаАко иска още и има желание, можеш да й предложиш другата.
За времето на гърда нещата също са индивидуални – някои бебета успяват да изсучат каквото желаят за няколко минути, други за повече:)Често желанието да сучат е израз на нуждата не само от утоляване на глада и жаждата, но и тази да са на сигурно и познато място – сгушени в мама Heart Eyes.
Ако смяташ, че поема въздух, може преди хранене да я поставиш малко по корем, но така че да й е удобно и приятно Peace. Мисля, че преди си говорихме за по-изправените пози, но ако искаш можеш да пробваш и да се кърмите, когато е по-сънлива и съответно по-спокойна Hug

# 349
Здравейте в новата тема! Grinning

Да се похваля и аз с моето момченце - роди се на 14.04 и се казва Филип. Heart Eyes

Честито на всички нови мамчета!!!  bouquet

Въпрос към ЛЛЛ:

Кърмим се през 3 часа, понеже беб е още поспалив, а и още не му е минала жълтеницата. И затова се притеснявам дали изяжда достатъчно. Една седмица след изписването ходихме на педиатър да ни мерят - бяхме наддали 300 грама според кантара, което май е добре,...Но аз все се притеснявам дали поема достатъчно. Понякога се храним по 45 мин, понеже е много сънлив...понякога за 15-20 мин сме готови, но това са минути, когато го чувам ясно и отчетливо да преглъща. Въпросът ми е дали щом при дългите кърмения не го чувам да преглъща често, значи не яде? Това много ме притеснява...понякога даже си мисля да не би да няма мляко в гърдата..Гърдите ми много рядко ги чувствам напрегнати и се притеснявам нормално ли е...Не цедя, а трябва ли? Не давам нищо друго освен кърма...
А, и вечер е винаги по-гладен и хапва доста повече.
На всяко кърмене сменям пампа и винаги е пълна, и винаги има акано.

Сайлънс Hug,
Браво на вас - 300 грама за една седмица са много прилично наддаване  bouquet. Други показатели дали бебето поема достатъчно кърма са броят намокрени/наакани пеленки, дали беб е много сънлив ( понякога жълтеницата спомага и може бебето бъде нежно събуждано за кърмене Heart Eyes),цвят/тургор на кожата, жизненост/
Времето за кърмене е различно при различните  бебета и рядко е константна величина – понякога бебето може да има нужда да посуче по-дълго време, а друг път накратко и после да поспи. В началото новородените бебета може би по-бързо се уморяват – някои сучат по-продължително,други по-малко, но и на по-кратък интервал от време.Затова и е възможно във времето, в което не чуваш  преглъщане беб просто да си почива. От друга страна може да провериш дали добре е засукал –широко отворена устнички, обхващащи зърното и част от ареолота.
Не всички жени чустват гърдите си напрегнати, а и при някои отнема и по-малко време  да се нагодят към ритъма на кърмене Peace.
Ако ти е интересно и прецениш, можеш да прочетеш това:
Как да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма?
http://missby.wordpress.com/2010/03/22/basics-bf-2/

# 350
  • sofia
Velv, благодаря!!!  bouquet

Мисля, че се храним добре, но понякога през деня си е мъка, спинка му се много! Heart Eyes
За сметка на това вечер съм забелязала, че яде доста повече и като има колики също. Което ми е малко чудно-как има сили да яде толкова като го боли коремчето Grinning newsm78
Нямам търпение да видим колко сме наддали като стане на месец, за да добия представа дали се храниме добре! Heart Eyes

# 351
Velv, благодаря!!!  bouquet

Мисля, че се храним добре, но понякога през деня си е мъка, спинка му се много! Heart Eyes
За сметка на това вечер съм забелязала, че яде доста повече и като има колики също. Което ми е малко чудно-как има сили да яде толкова като го боли коремчето Grinning newsm78
Нямам търпение да видим колко сме наддали като стане на месец, за да добия представа дали се храниме добре! Heart Eyes
Сайлънс, Hug
Чудесно се справяте и съм сигурна, че ти най-добре си усещаш беб и знаеш кое е най-добре за него! Heart Eyes Може да пробваш да му предложиш гърда, докато е сънен - няколко капчици кърма върху устичката могат да го разсънят, нежно пощипване по крачето, гушкане - само няколко идеи, ако решиш да опитате:) А коликите минават с времето и е чудесно, че кърменето може би го успокоява, докато ги има Hug

# 352
Хайдеее, последно повикване за априлчета! Laughing Sunglasses Whistling

# 353
  • Sydney
samm пратих ти ЛС вчера, май не се е получило  Rolling Eyes

# 354
Въпрос към ЛЛЛ

На 11 дни сме,храним се само на кърма на 2 часа,2 часа и 30.Детето само си е създало този режим.Като по часовник си се буди.Нощно време се буди в 1 часа до 1:30 си хапва и после се буди към 4:30.Спокойно бебе е.Понеже имам доста кърма,цедя се непрекъснато и ако не хапва в определеният му режим започват да ми текат гърдите.Забелязвам,че след всяко хранене детето повръща,нормално ли е това?Дали не го прехранвам?

Ели Hug,
Прекрасно е, че Стефан сам си е направил режим и е спокоен:)! Повръщането е начин за някои бебета да върнат това, което им е в повече. Някои бебета повръщат, други не - зависи Peace
Ето тук има повече информация:
Повръщане и рефлукс при кърменото бебе
http://missby.wordpress.com/2008/01/08/reflux/
За гърдите мога да ти предложа да пробваш да изцеждаш съвсем малко, колкото да ги облекчиш, защото прекаленото изцеждане води обикновено до препълване на гърдите.Рефлексът на потичане на млякото обикновено е по-силен в първите дни и седмици след раждане, но често с времето се урегулира Hug

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 10:55 от velv

# 355
Момичета днес е 30  терминът ми, но бебчо не иска да се ражда, много съм изнервена, но нищо не мога да направя, явно ще се раждаме през май. Сега отивам на една дълга разходка пък дано има ефект
До скоро

# 356
  • Пловдив
Момичета днес е 30  терминът ми, но бебчо не иска да се ражда, много съм изнервена, но нищо не мога да направя, явно ще се раждаме през май. Сега отивам на една дълга разходка пък дано има ефект
До скоро

Моят термин беше вчера. Аз съм си харесала утрешната дата, но не знам Той на какво мнение е. Иначе и аз съм доста изнервена. От снощи ме наболява ниско долу, като предменструална болка, но да видим. Днес ще ходя на док, но нещо ме е шубе и все отлагам тръгването за след малко. Успех и късмет на всички, които очакват най-важната среща. Стискам палци на всяка една от вас.  Hug

Днес 2 щъркелови новини  Grinning

nnadiaa стана мама на бебе Магдалена и mimei на бебе Божидар!

Да са им живи и здрави рожбите, а на тях бързо възстановяване!   bouquet

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 13:46 от *dreamer*

# 357
  • Пловдив
Честити бебеетааааа   bouquet!!!!!!! Живи и здрави!!!!  Hug
Айде бе бебоци, какъв май, кви 5 лв!  Mr. Green
yani290885 - и аз бях като теб, но бебето с повече упорство се научи и само си ги оформи идеално, не се отказвай и го напъвай докато се предаде бебето  Mr. Green !!!! Ти си шефа все пак  Wink Sunglasses Лек ден на всички и много разходки  Blush

# 358
  • София, св. Троица
Здравейте мили мамчета. Благодаря ви за пожеланията  bouquet Hug
Ние с бебе Мити сме си вкъщи и се опознаваме.
Вече имаме колики и проблем с кърменето Sad

Въпрос към ЛЛЛ:
Имам много кърма,но нямам добре оформени зърна. Като поизпомпам с помпата се получават,и понякога успяваме да засучем,но много рядко. Става единствено,ако сме спокойни и не много гладни явно,което се случва рядко.Защото с отваряне на очите отваряме и устата. Заиква ми се на гърдата чак,не иска и това е,какво да правя,не иска въобще силиконовите зърна да споделя само.
Чувствам се ужасно,имам кърма за две бебета,а не мога да нахраня моето. Ако не успея да се изцедя,давам АМ,защото иначе е страшно.
Родих секцио и ми го дадаха на 3 ден,ако има значение,кърмата ми слезе вечерта още
Благодаря предварително Hug

Здравей yani290885,
Поздравления за бебе Мити, да е жив и здрав и много да му се радвате.  HugБи ли споделила на колко дни е Мити? Чудесно е, че имаш желание да си кърмиш бебчето и е естествено да не се чувстваш добре, ако нещата не се получават според очакванията ти. Понякога началото може да е по-трудно, но ти вече си направила първата стъпка да потърсиш повече информация и подкрепа.   bouquet Може би с известна организация в кърменето и малко повече позитивно мислене нещата биха са подредили.  Peace В тази връзка би ли споделила малко повече за това как е организирано кърменето при вас – горе долу колко кърмения имате за денонощие? Дали ти го будиш на определен интервал или по-скоро той самичък се събужда. Когато се налага да даваш изцедена кърма или АМ, с шише и биберон ли го правиш или по друг начин – с чашка, спринцовка или др.? Дали Мити ползва залъгалка?

Чудесно си се сетила да оформяш зърната с помпа. Това дава резултат при много майки. Обикновено неоформените зърна не са пречка за кърменето, тъй като бебето суче от гърда, а не от зърно и би трябвало да обхване с устата си по-голямата част от ареолата, така че зърното да отиде назад към гърлото – между основата на езика и мекото небце. Това, което има значение в случая, е доброто позициониране, а именно: коремчето на бебето да е срещу корема на майката, ухото, раменцето и бедрото на бебето да са на една линия, т.е. да не се криви тялото спрямо главата, а самата главичка да е леко назад, за да може поеме добре ареолата в устата си. Ето и един клип за самото засукване http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs
Споделяш, че имаш много кърма, как усещаш гърдите си преди кърмене? Как се държи Мити по време на кърмене(когато успее да засуче) и след това?

Много добре си се ориентирала, че когато бебето не е много гладно кърменето се получава по-лесно. Това, в повечето случаи е така, независимо дали зърната на майката са оформени или не. Ето защо може да е добра идея да се следи за ранните признаци на глад на бебето. Обикновено, когато бебето се разплаче, това е късен сигнал за глад. Тогава може да е много изнервено и това да е една от причините, поради които да не иска да засуче. Ако се случи такава ситуация, можеш да му дадеш малко изцедена кърма, за да засити първоначалния си глад и след това да предложиш вече да суче. В тази статия са има повече информация по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73982.0.

За да предразположиш Мити да засуче по-лесно можеш да опиташ да кърмиш в по-затъмнено и спокойно помещение, както и да изцедиш малко кърма върху зърното и ареолата. Много бебета са успокояват и са по-склонни да сучат при гушкане и кърмене кожа до кожа(например, можеш да съблечеш себе си и бебето до кръста и да се гушкате, разбира се на топло или добре завити). Друг вариант е да опиташ да го кърмиш в полусънно състояние – за много майки и бебета, това също е дало добри резултати.

Надявам се някои идеите, които споделих с теб да дадат резултат и при вас. Ще очаквам отговора ти, а ако имаш въпроси не се колебай да ги зададеш.  HugКърменето при всяка двойка майка и бебе може да е различно и понякога е нужно да се експериментира с различни идеи, за да се види кое е най-удачно и работещо. Peace

bouquet 

# 359
Пффф, изтрови ми нервите днес моята госпожица - рев цял ден! Нито кърмене помага, нито люлеене, нито гушкане - нищо! Ей сега заспа - пък да видим до кога  Grinning Нещо са й се възпалили очичките и не знам какво да правя - след изписването ни дадоха едни капки за очи, които слагахме доста време, спряхме ги преди 5 дни, но явно не е била излекувана от инфекцията и от вчера пак наново!  Thinking А сега и с тез почивни дни...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт