Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 188
  • 617
  •   1
Отговори
# 360
Честити ви бебчета, мили априлски мами! Да са ви живи и здрави, много да ви радват и да ви направят най-щастливите и горди родители!

Не знам дали ме помните, и аз щях да имам едно малко априлче, но не ни било писано. Сега погледнах първа страничка и видях, че чакате вести от мен и Antonelly!
Е, аз мога да се похваля, че живот и здраве, през Октомври чакаме своето второ детенце. Много повече се притеснявам сега след неуспешната ми бременност, но се моля всичко да е наред до края и на есен да се гушкаме с малкото човече. Стиснете по едно палче за нас, когато се сетите, ще сме благодарни!

Хайде, пожелавам ви много усмихнати дни с малките съкровища и да сте много, много щастливи!
Стискам палци и на Antonelly да постигнат своята мечта!

# 361
Въпрос към ЛЛЛ:
Имам много кърма,но нямам добре оформени зърна. Като поизпомпам с помпата се получават,и понякога успяваме да засучем,но много рядко. Става единствено,ако сме спокойни и не много гладни явно,което се случва рядко.Защото с отваряне на очите отваряме и устата. Заиква ми се на гърдата чак,не иска и това е,какво да правя,не иска въобще силиконовите зърна да споделя само.
Чувствам се ужасно,имам кърма за две бебета,а не мога да нахраня моето. Ако не успея да се изцедя,давам АМ,защото иначе е страшно.
Родих секцио и ми го дадаха на 3 ден,ако има значение,кърмата ми слезе вечерта още
Благодаря предварително Hug

[/quote]

Благодаря за идеите и съветите,доста от нещата съм пробвала вече,дават резултат когато е спокоен. И аз за сега действам на база малко изцедена кърма да засити леко и после гръд,много помага за сега. Трябва да пробвам да му изградя режим май,защото сам се събужда освирепял от глад и както казахте много нервен. Дохранвам с биберон,от болницата също така го хранеха. Залъгалка давам,че иначе ми се заиква чак.
Колко кърмения,ами от вчера засука добре,и почнахме по-често,някъде 5 може би,някога само дохранвам,обаче,ще спра,защото явно си се засища,защото почна да връща.
А забравих да кажа че е на 7 дни.
Много искам да си кърмя,дано започне само да суче,без биберон и помпи,още по-малко АМ. Не оставям гърдите да ми станат напрегнати,гледам да се изцеждам ако не иска да суче,че да не направя беля.
Искам да попитам само,може ли да се ядат салати,защото нищо друго не ми се яде,но май домати не са препоръчителни. Ох нямам никакъв апетит и ям на сила заради него. Още веднъж благодаря  bouquet

# 362
  • Sydney
*dreamer* днес ти го играеш "щъркел" Simple Smile Дано утре аз го играя и ти да бъдеш в главната роля Wink  Hug
Честити бебета на nnadiaa и mimei Simple Smile Да са им живи и здрави и много послушни деца Simple Smile
dion Браво мила, много ме зарадва Simple Smile само позитивни мисли ти желая - мен много ми помогнаха, понеже и аз минала по този път и сегашната ми бременност беше много "кахърна"... ако имаш въпроси, винаги ще ти отговорим, само спокойствие Simple Smile Чакаме Октомври да се похвалиш с живо и здраво бебе Simple Smile  Praynig Hug

# 363
Дион,това е страхотна новина миличка,пожелавам ти от сърце всичко да е наред и да гушкаш най-здравото и сладко бебче през октомври,Така ще бъде,вярвам го. Hug

# 364
Dion честито мила!Много се радвам за теб!Дано бременността и раждането ти бъдат леки и безпроблемни!Минавай да ни навестяваш! Hug

# 365
  • Пловдив
Честито на всички родили мами! Да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!
Ние имаме един проблем, малкия от вчера не е акал и вече направо ще се  #Crazy
Мисля, че се храни добре и кърмата му стига. Има по 6-7 много добре напишкани памперса. Изхожда се средно между 1 и 3 пъти на ден, но от вчера не е ..... Напъва се постоянно и пръцка доста.....

# 366
  • Пловдив
Забравих да кажа, че се храни на 2,5- 3 часа и е изцяло на кърма.
Също така като почне да се напъва понякога връща по малко.

# 367
Честити бебета на nnadiaa и mimei. Много здрави да са им дечицата и само да ги радват.
dion -  Peace Стискаме палци всичко де е наред и ти да гушкаш своето човече есента.
На всички мами които още очакват своите Априлчета през Март скорошно и леко раждане  Peace
Приятни почивни дни на останалите мами  Nature Sunny

# 368
Честито на новите мами!! Живи и здрави бебета!!!
mpapukova И ние се напъваме много и през това време връщаме по малко винаги.....
dion Стиснати палци и от мен и много късмет!!

# 369
  Здравейте и от мен.Да се похваля и аз със моя прекрасен син Дарин който се роди на 27.04.2012г. в 12.50.Раждането беше нормално без шевове.Днес ни исписаха и за мое голямо щтастие се засякохме с мимей видях даже и нейния прекрасен син.По нататък ще разкажа как съм родила.

Сега към проблема.Имам въпрос към ЛЛЛ или който иска да ми даде съвет.До вчера наобед нямах проблем с кърменето кърма си имам и така но следобяд изведнъж станаха тройни гърдите ми и дясната се втвърди и май запуши каналите.Зърното ми се изравни с ареолата което пречи в момента на бебо да го захапи.Кажете какво да правя за да си облекча гърдити които в момента адски ме болят и са много твърди особенно дясната с триста зора изцеждам от там капка по капка и помпите не помагат имам две различни.Дайте ми съвет за отпушване и нормализиране на кърмата.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 18:28 от rosito7

# 370
  • София, св. Троица
ЛЛЛ
Aidin   - безкрайно благодаря за полезните постове! Hug
При нас нещата се поуспокойха, имаме колики, но сме само на кърма и упорито продължавам - два дни се цедих на 3 часа, защото няма сила да я събуди и е супер кисела - но това не ме притеснява. Гърад, шише или само гърда - важното е, че става.  :hug

Честити бебоци - да са живи и здрави! Много да радват мама и тати и да са с късмет!

Здравей Hadji,
Много се радвам, че намираш информацията, която споделяме аз и момичетата от ЛЛЛ за полезна.  HugЧудесно е, че бебка е само на кърма и че нещата вече са по-спокойни при вас. Поздравявам те за упоритостта и търпението.  bouquet
Пожелавам ти все повече увереност и спокойствие и много здраве за бебе Гери.  Peace

smile3525

# 371
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Росито, здравей и честито бебче! За да облекчиш гърдите би могла да пробваш омекотяване с обратен натиск. Това е метод, с който, чрез внимателно и леко натискане с пръсти на ареолите на гърдите те се омекотяват и облекчават и така бебето по-лесно може да засуче. Освен това, можеш да пробваш да сложиш напоен с топла, колкото можеш да издържиш, вода памперс на гърдите ти, а също и лек масаж с внимателно натискане от основата на гърдите към ареолите. Важно е каквото и да пробваш да действаш бавно и внимателно (то не, че при тази зверска болка може да си груба, де...). Надявам се поне малко да съм помогнала и не се притеснявай да питаш за каквото се сетиш.  Hug

# 372
  • Пловдив
benitabeni, дано, дано  Grinning ...

dion и аз те помня. Много хубава новина. Не мога да не се включа и да ти пожелая много късмет и октомври месец да гушкаш здраво, сладко бебче.

# 373
  • Пловдив
Роси, започвай с топли компреси, може под душа с гореща /доколкотоможеш да търпиш/ вода и да се изцеждаш под душа, от топлото да се раздвижи кърмата. И аз бях така два пъти и докато се усетя - с Т 3 дена, ужас беше. може и масаж с бебешко шише с топла вода например /или бутилка/ и опити да се изцуждаж едновременно - при нас таткото ме мачкаше с шишето, че мен много ме болеше и сълзи ми капеха  Praynig успех !!! 

# 374
Привет на всички априлки в първия ден на май Simple Smile!!!
Не съм писала отдавна, все се каня, но почета малко и се наложи да ставам за нещо..

За моя вестителка използвах Mia66 (ето момента да й благодаря Hug) - тогава още не бяхме избрали име на бебето, сега ако някое от момичетата може, нека добави на първа страница името Мариян за мойто бебче.

Сега влизам с молба да ми припомните колко време след стерилизиране мога да използвам шишето, ако е стояло празно и затворено?
Аз кърмя, но давам понякога вода.
А, също така на колко време трябва да подменям преварената водичка?

Общи условия

Активация на акаунт