Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 184
  • 617
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна

Dion изключително мн се радвам за вас..МНого положителна енергия и мисли..Simple Smile

Искам да попитам-сигурно е споменавано все пак,но немога да го намеря..Какви са нужните документи за еднократната помощ след като нямаме сключен брак с таткото и каква точно е процедурата...къде трябва да ида и какво да подам ?

# 376
  • Sydney
dior.84 няма значение дали имаш или не брак с таткото... трябва ти молба-образец, акт за раждане (оригинал и копие), удостоверение за родствени връзки (издава се от ГРАО по твоя постоянен адрес), ЛК за справка, ако искаш да я получиш по банков път ти трябва и удостоверение от банката, че ти си титуляр на сметката... всичко това се носи в Дирекция Соц. Подпомагане към Общината, където ти е постоянния адрес  Peace

# 377
  • София, св. Троица
  Здравейте и от мен.Да се похваля и аз с май прекрасен син Дарин който се роди на 27.04.2012г. в 12.50. нормално раждане.Днес ни исписаха и за мое щастие се засякохме с мимей тъкмо влизаше да ражда видях и бебето и много е хубав.До тук с хубавите новини по нататък ще разправям как родих.

Сега към проблема.Имам въпрос към ЛЛЛ или който иска да ми даде съвет.До вчера наобед нямах проблем с кърменето кърма си имам и така но следобяд изведнъж станаха тройни гърдите ми и дясната се втвърди и май запуши каналите.Зърното ми се изравни с ареолата което пречи в момента на бебо да го захапи.Кажете какво да правя за да си облекча гърдити които в момента адски ме болят и са много твърди особенно дясната с триста зора изцеждам от там капка по капка и помпите не помагат имам две различни.Дайте ми съвет за отпушване и нормализиране на кърмата.

Здравей rosito7,
Честито бебе Дарин да е живи и здрав и много да ви радва.   bouquet Чудесно е, че в първите дни не сте имали проблем. Обикновено няколко дни след раждането слиза и зрялото майчино мляко, което може да е в по-големи количества. При всяка жена е различно. Понякога се случва гърдите да се напълнят по-рязко и тогава изцеждането и сукането може да е затруднено. Към момента как се чувстваш? Усещаш ли да имаш бучки? Виждам, че момичетата са ти дали добри идеи за справяне със ситуацията.

Обикновено топли компреси(можеш да използваш памперс напълнен с топла вода) преди кърмене и хладни компреси за кратко след кърмене помагат, за да почувстваш облекчение. Ако на бебето му е трудно да засуче, можеш да изцедиш малко преди да му дадеш да суче. Ако и след кърмене гърдите да все още твърди и болезнени можеш да изцедиш до облекчение. Можеш да пиеш Лецитин – това е хранителна добавка, която е помогнала на много майки да се справят с чести запушвания. Ето тук можеш да видиш допълнителна информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0

Може би тези статии също биха представлявали интерес за теб Как да се справим с препълнени гърди и разранени зърна и Инфекции на гърдата и запушени канали

Обикновено, с времето организма на майката започва да произвежда, толкова мляко, колкото е необходимо на бебето и гърдите вече не се чувстват така пълни и болезнени.  PeaceЧестото и неограничено кърмене е това, което е помогнало на много майки да се справят с препълнени гърди. Така от една страна бебето може да получи адекватни количества мляко, от друга страна то помага на майката да облекчи напрежението в гърдите. Ако бебето засуче, обикновено то се справя много по-добре, от която и да е помпа или техника за изцеждане. Hug

Надявам се информацията да ти е полезна и скоро да се почувстваш по-добре. Ако имаш въпроси не се колебай да ги зададеш. Ще се радвам да разбера как се справяте.

# 378
И аз искам да питам за преварената вода, на колко време да се сменя? Аз сменям всеки ден сега Rolling Eyes То ние не че я пием, ама в нея й разтварям хомеопатичните хапченца за коликите Rolling Eyes

И още едно питане - на каква възраст може да я водим извън София? Иска ми се за 4те празнични дни на 24 май да я заведем на село (на 100тина км от София е, планина, чист въздух), тогава ще е на месец и половина newsm78 Ще питам и педката на 14ти, ама тук опитните мами може да дадат съвет Peace

Моля за съвет за ръчно изцеждане...От утре трябва да давам вит Д в една лъжичка кърма. Но нещо не се справям да изцедя ръчно кърма Rolling Eyes

Честити нови бебоци! Живи и здрави!

# 379
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 Днес моята малка Мая празнува първия си имен ден!  Grinning Да ни е жива и здрава и много щастлива!  Heart Eyes
 Честит празник и на всички други, които празнуват!   bouquet

Сам, ето ти един линк за изцеждане на ръка: техника на Мармет, надявам се да ти помогне.  Peace

За извеждането извън София - аз бих, но аз си ги държа децата навън още от изписването, та не съм критерий.  Mr. Green

За водата, аз не давам, но в болницата я сменяха веднъж на 24 часа. За шишетата не знам.

# 380
  • Sydney
Вчера обещах да бъда щъркел  Mr. Green
*dreamer* е станала мама, днес преди около час Simple Smile нормално раждане... за сега толкова информация Simple Smile Да е жив и здрав малкия Simple Smile

# 381
Аз водичката я сменям всеки ден.Не ми представлява трудност.За 5 мин. е готова.Мисля,че е хубаво да се подменя всеки ден,не изисква големи грижи.Относно извеждането извън града,времето е страхотно и не мисля,че ще си навредиш на бебето,ако го изведеш на чист вуздух,напротив,мисля че е добре да идете в планината щом имате тази възможност

# 382
  • София
Еха, честито на Дриймър, да са живи и здрави! Браво, Бени, силно е било пожеланието ти вчера Simple Smile. Честито и на останалите мами с новородени бебчета!
Честит имен ден на малката Мая, да е жива и здрава и много грижовни батковци да има!
Най-после и аз успях да се включа, а бебето е вече почти на месец. Ама голям шаш в началото яде ли, наддава ли, изписаха ни с доста спаднало тегло и аз доста се филмирах.
Благодаря на всички, които задаваха въпроси за кърменето и на всички опитни мами и от ЛЛЛ, които отговаряха. Всичко четях и много помогнахте и на мен bouquet!
Хайде да направим разходка в Южния парк, ако има желаещи мами...
Стискам палци на очакващите мами, ако има още такива  Peace
Дион, радвам се за теб и стискам палци за най-хубавото и здраво бебче на финала, много хубаво, че писа, наминавай.

# 383
  • Перник
Момичета, някоя от вас опитвала ли е да сметне колко майчинство трябва да получава и дали наистина получава толкова, колкото е сметнала?
Има и калкулатор http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php за пресмятане.
Аз колкото и да смятам, и с калкулатор, и без калкулатор, сумите все не си съвпадат /изплащат ми доста по-малко от моите сметки/.
Искам да разбера дали грешката е в мен или в НОИ Thinking

# 384
Благодаря ви от сърце за милите думи, момичета! Трогната съм, че не сте ме забравили. Аз определено вас не съм и сега особено през Април все ви мислех.

Много хубави дни ви желая, ще се отбивам пак Simple Smile

# 385
Здравейте и честито на всички нови бебета!

Кога намирате време да пишете не знам!
Надя

Виждам от лентичката ти, че бебчо  е на 22 дни - според мен ти в момента все получаваш болничния който ти издават за раждане. След като изтече, тогава започва майчинството.

Успех на всички, които още очакват своите слънчица!

# 386
Моето бебче днес стана точно на 7 дни, в къщи сме си и имам тази възможност да се включа тук. На 23.04.2012 с планирано секцио ( не съм го желала , но така се получи) се роди на белия свят Ирма- София с 3950гр и само 51см. много сме щастливи, защото съм я чакала доста години   ylinfant newsm59

# 387
Здравейте, Априлки! Да се похваля и аз-на 27 Април в 11 без 10 мин. се роди така дългоочакваната ни принцеска- Сияна!Роди се 47 см., а килограмите ни са 3 150. Много бързо и лесно родих! Днес ми махнаха конците ( имах 4 шева ). Кърмим се успешно от 1-я ден, а аз имам доста кърма! Вчера ни изписаха и сега си се радваме! Честито на всички мами! Живи и здрави и вие и вашите бебчета!

# 388
  • Варна
Привет ...
Позакъсах малко с времето ,  ама бебето като ококори едни очи ....почти цял ден не спи, нощем -през час и половин -два сме на гърда и разходки после ...та направо умирам за един час сън поне, в който никой да не хвърля играчки, подвика "Мамоооо....", или звънят телефони ... Tired

Честито на всички нови мами,да сте живи и здрави , и малките ви човечета също    bouquet

dior.84 няколко страници по-назад в тази тема съм обяснила на Анелийка какви документи трябват, ако искаш погледни ми последните публикации, така по-бързо ще намериш поста ми
Тя и Бени ти е отговорила, към изброените от нея ще добавя,че трябва да си вземеше от служба ГРАО в кметството по местоживеене Удостоверение за родствени връзки, т.е. че бебето ти е дете

samm, ние точно за 24ти май планираме също да изведем бебето извън Варна, не виждам проблем, даже е много по-добре, отколкото да си стоим тук, на целия този прахоляк и мръсотия вън  Simple Smile

А за преварената вода -вие ползвате ли я да "измивате" лицето на бебето? На една от лекциите на 9м бяха казали, че с напоена марля в преварена вода се почиства лицето всяка вечер, и аз честно казано-правя го когато се сетя, но пък не преварявам всяка вечер вода ...?

dion, имаш стиснати палци и от мен, дано всичко мине леко  Heart Eyes

# 389
Не съм, благодаря Hug Получи се Mr. Green

Г-ца Димитрова, и ние сме така със спането...Дойде ли утрото спането вкъщи е мираж Rolling Eyes Обикаляме по паркове и градинки и така. Ама лошото е, че спра ли да тикам количката и хайдеее...разбужда се ooooh! Нощем ядем през 2-3 часа и така. Имаме си и колики, но поне са леки и няма ревове, само мрънка и ръмжи Laughing

А за провинцията - и аз това си казвам - там ще е 100 пъти по-добре отколкото тук на прахта и гадорията Sick Обаче не знам, от друта страна ми е някакво конфузно, че е много мъничка. Ще видим докито какво ще рече...

Надя*, ти поне нещо си взела, аз съм вече 2 месеца без пари...В НОИ ми казаха, че работодателя ми е дал болничния при тях чак на 9 април и като сложиш техните 15 дни за изплащане, силно се надявам, че утре-вдругиден най-после ще получа поне нещичко Thinking

Общи условия

Активация на акаунт