Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 238
  • 617
  •   1
Отговори
# 240
Браво! Наддаване 1200 гр за първия месец е чудесно. Момичетата от темата са те подкрепитили прекрасно. Не е необичайно първите месеци да има по-интензивно наддаване.

Исках да те питам - ти как се чувстваш с предложението на педиатъра? Какво ти е мнението за това? Как според теб ще се чувста детенцето ти, а и ти как ще се чувстваш, ако разредите кърменето или пък ограничите престоя на гърдата?  Grinning

Ами определено ме притеснява увеличаването на интревалите между храненията.Това означава неистов рев до часа за хранене , съответно разнасяне на ръце, и изобщо много изнервена ситуация.През деня как да е ще овладеем положението- по-дълги разходки, излизане на терасата...Но нощно време - 2часа и нещо да го мъча него, че и мен .....няма как да стане Naughty
Благодаря за отговора.За сега продължавам да кърмя по старата схема-когато огладнее:)).

# 241
момичета да ви попитам как са точните пропорции на водата със захар за новородено защото аз давам на Сияна глюкоза,но ме е страх да не се развали и искам да и сваря водичка.

# 242
  • Sofia
Колко е хубаво, че има още априлчета Simple Smile Да са живи и здрави и да слушкат мама и тати Simple Smile

Въпросче към ЛЛЛ:
Имаме къса юздичка на езичето, но и в болницата и педиатърката казаха, че детето суче добре и по късно ще се направи манипулация. Обаче милия суче по час и повече, позаспива, но аз си го будя. Трудно изцеждам след ядене защото докато се оправя и той пак се буди. Педиатърката каза да го държа максимум по 20мин на гърда и вечер да дохранвам с АМ по 60мл. а той колкото изяде. Днес пробвах да изцедя от двете гърди общо имам 60мл. Дадох го с шише и детето си го изяде и заспа, а до сега не можем да го приспим по цели дни и нощи, станах сумнамбул, нервите не ми издържат и рева с бебчо почти постоянно, а и зърната ми се разраниха. Ние сме на 17и дена. Въпроса ми е дали му стига кърмата и с това дохранване нощно време не рискувам ли да намалее съвсем и да мина само на АМ. Как да го храня така, че да е доволен и той и аз.

# 243
момичета да ви попитам как са точните пропорции на водата със захар за новородено защото аз давам на Сияна глюкоза,но ме е страх да не се развали и искам да и сваря водичка.

На 100мл.водичка слагаш 1 суп.л.захар.

# 244

А защо вода и защо със захар?
С какво и как се храните?

# 245
laguna  - може ли да кажеш къде  се снимахте и въобще подробнсти, координати!
Може и на лични да не товарим темата, освен ако и други не се интересуват.
Благодаря предварително.

Духи, ние сме само на кърма - нормално ли е езичето в по-голамата си част да побелява? 

# 246
dvav, аз също преносвам с 2 дни, ти беше писала, че си се насочила за раждане към Окръжна болница, аз също и днес ходих там на запис на тоновете, понеже моята лекарка може само да ги слуша, не може да прави запис. Там ме приеха, направиха ми запис и преглед за разкритие и понеже за сега всичко е наред /тоновете са добри, околоплодните води са в норма и нямам разкритие/ ми казаха в събота пак да отида, като междувременно продължавам всеки ден да ходя на ЖК.

# 247
Духи, ние сме само на кърма - нормално ли е езичето в по-голамата си част да побелява? 
Нормално Simple Smile
Ако има гъби (това предполагам те притеснява) - тогава има бели точки по небцето и бузките - като афтички нещо.

Абе как ги будите тия сънливци  ooooh! Туй мойто е голяма драма като заспи - може да откара по 6-8 часа без да се сети да се събуди  ooooh!

# 248

А защо вода и защо със захар?
С какво и как се храните?

ами аз я кърмя ,но не искам да хване някоя млечица(гъби) а и много не вярвам на тези нови неща че бебетата не трябва да пият вода до 6 месец.... Ние като сме били бебета сме пили вода и нищо ни няма, а и не мога да си представя да не и давам водичка,а да я остава с цялата устичка в кърма.Това си е моето мнение де,не го налагам на никоя мама,все пак всеки си знае най-добре Simple Smile

# 249
Водата определено не е тази, която предпазва от млечница, тъй като няма никакви антибактериални свойства Simple Smile .. за разлика от кърмата  Wink
А се подслажда, - защото кърмата е сладка - та да се излъже бебето да я пие  Laughing

# 250
а пък, аз си мислех, че се дава вода със захар заради жълтеничката

# 251
а пък, аз си мислех, че се дава вода със захар заради жълтеничката
Билирубинът се изхвърля с акото, не с пикото Simple Smile Така че от захарта няма как да стане номера ..
А и коластрата, и преходното мляко действат разхлабващо - точно по таз причина бебетата акат често първите дни.

Ако пия едно кафе, тва дали ще ме отрази поне 10 мин да стои будна и да суче без да й цедя в устата  ooooh! Crazy

# 252
  • Пловдив
Имам един въпрос, някой знае ли, дали този чай от копър на Хип може да се дава на бебета по- малки от 2 месеца?

# 253
Bojidara_, аз водичката я правех на 50мл. вода една кафена лъжичка захар. Давах и глюкоза, и вода, и се кърмехме с Алекс и пак 3 пъти лекувахме гъби. Така, че на 100% не можеш да опазиш детето, а и както Духи казва, едва ли точно водата е средството, макар педитата да пеят "И след всяко хранене, плакнете устичката  с вода за да не хванете гъбички." Иначе и аз съм на принципа, че всяко дете си има нужда от вода, дори новороденото - аз лично пия голямо количество, и ако детето ми се е метнало на мен не мога да го държа жадно...

duhi_puhi , завиждам ти на проблема /искам и аз така да спи малката кокошчица/

mpapukova,  давах на Алекс още след изписването, вместо водичка от време на време.

# 254
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

За водата нямам каквода добавя, тя Духи-пухи си го е казала - водата няма антибактериални свойства, че да предпазва от гъбички или каквото и да било, а билирубинът се изхвърля с изпражненията. Захарта е само за да се излъже бебето, но някои са достатъчно умни да не се връзват и на това номер.  Laughing
 Все пак, ако държите да давате вода е хубаво да я давате след кърмене, колкото бебето поиска и без захар.  Peace

За гъбичките - не всяко бяло нещо в устата на бебето са гъби, имайте го предвид. Освен това, ако кърмите и бебето се сдобие с гъби е задължително да се лекувате и вие.  Peace Самите гъби са малки бели афти в устичката, които са доста болезнени, по гърдите се проявяват със зачервяване и болки в зърното обикновено. На Стоян му се бяха появили едни бели петна в устата ( не бялото по езичето и небцето, което си е нормално за кърмачетата, а малки бели петънца), които педиатърката взе за гъби, но не бяха, бяха си някакви налепчета, които нямаха нужда от никакво мазане с нищо и си минаха от самосебеси.  Peace

Нашата госпожица пък се подсече. Наакала се е през нощтта, ама без да я усетя и честито! Ама зверски се е подсякла, милата. Сега сменяме постоянно памперсите, мием и мажем с кремчета пък да видим. Явно и е много чувствителна кожичката.
 Освен това не ми ака достатъчно често, ама ще видим. Иначе си пишка добре, а ми е малка още да ака по-малко от 3-4 пъти на ден. След няколко дни като я премерим ще видим дали всичко е наред.

Иначе ние днес ходихме да търсим портбебе и шапка, ама с нищо не се сдобихме. Ми то нищо интересно няма по тия нашите магазини, явно всичко ще си пазаруваме онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт