Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 290
  • 617
  •   1
Отговори
# 270
Привет и от нас!
Честито на всички родили майчета, стиснати палци за очакващите! Hug

Днес ще водим малката хуна на педи, да каже колко е наддала и да види тая пуста хрема. Май от 2-3 дни е нещо като скок в растежа ли и аз не знам, през час-час и половина ми виси по гърдите, чак ме заболяха зърната от толкова сукане(мажа с лансинох, проветрявам, ама нямат време милите да се окопитят). И като отвори едни очи през деня- няма заспиване. Гледа си, узмихва си се, ааааа-ха да заспи и решава, че е гладна. Добре, че сешоара и действа някакси, та от него заспива... понякога.  Praynig
Аз вече съм хронично недоспала.
Иначе вече има няколко разходки зад гърба си по парковете, а мен това и срещата с хора ме спасява от пълната лудница.

И да питам вещите мами: от два дни понякога в акото има зелени елементи или пък е изцяло зеленикаво(два пъти). Консистенцията е ок, като жълтото е- просто е зеленикаво. Изцяло на кърма е.
Не е настинала(поне се надявам). Нормално и е?

# 271
L!n-и аз се побърквам, болят ме зърната, мажа с Гармастан, след няколко часа миене, цедене- побърках ги тия гърди
Ползвай Лансинох или Мустела - те не се отмиват  Peace

Или пък крема на Авент - аз съм доволна от него.
Ей, верно и той също става Simple Smile

Обаче! Ако имате ранички, охлузвания по зърната - задължително миене.. може и с бебешкия сапун .. Хигиената при нарушена цялост на зърната е много важна, за да се избегнат по-неприятни ситуации.
(и аз съм в кюпа  Rolling Eyes)

Valiandar    Hug Ще порастнат муцуните Simple Smile После ще има ново 20 (постоянно смуче, не ми стига кърмата  Crazy - аз си знам репертоара, мъжа ми само ме бъзика  Mr. Green - вика децата може да са различни, ама майка им си е същата  Joy)

duhi_puhi будиш ли бебето да яде, като спи по толкова? Първата ми дъщеря се будеше като по часовник на 3 часа и сега това дете ме шокира със спането. Сутринта яде последно в 4 часа и сега с мъка я сабудих в 9, че се притесних вече, а и гърдите са ми на камък вече.
Будя я на 2-3 часа максимум! Изобщо не е познала, че ще ми се излежава от сега  Twisted Evil
Сутринта яде от 7 до 8:30 (с дрямки по 10-15 минути).. след малко отивам пак да я събличам, че да се събуди Simple Smile

# 272
Bojidara_ Честита дъщеря Сияна .
silviya.v Честита дъщеря Кристин .
suzi_79 Честита  дъщеря Веселка .
L!n- Честита дъщеря Сияна.
Много да ви радват малките принцеси Simple Smile

# 273
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави бебоците!

Satori, ние с теб кога ще се разхождаме заедно? Whistling

Момичета, прецаках си детето Cry Лоша майка.
Вчера бяхме на кафе и изооообщо не съобразих - изпих един фреш портокал.
Днес от 6 сутринта не може да се успокоим от превиване и колики...А принципно от ден-два имаше много леки и тъкмо се радвахме...Аз каква я надробих...
Сега най-после заспа от умора, горкичкото. Ама два пъти давах и хомеопатични хапченца, правих масаж на коремчето часове...
Кога може да се махне тая гадост от кърмата ми? Мисля, че няма да прия фреш портокал до края на живота си. Голяма съм гъска!

И да питам - чай на ХИП от копър дали е добра идея? Мисля да пращам мъжа до аптеката.
И аз какво мога да пия за главоболие, защото от вчера ме боли глава, а лепенките за чело не помагат Rolling Eyes  

# 274
Днес бях на тонове, много добри били. След това си направих разходка из центъра, прибрах се, поразчистих, направих хляб и сега имам силни болки в кръста и контракции, болезнени, на около 10-15 минути. Удя се дали да се обаждам на лекарката или да изчакам още
Щом са болезнени е много вероятно да се е почнало. Изчакай поне 1 час или час и половина да имаш регулярни болезнени контракции през 10 мин. и тогава може да се запътваш към родилното. Стискам ти палци  Peace

# 275
И да питам - чай на ХИП от копър дали е добра идея? Мисля да пращам мъжа до аптеката.
И аз какво мога да пия за главоболие, защото от вчера ме боли глава, а лепенките за чело не помагат Rolling Eyes  
Парацетамол можеш да пиеш.
А чай не мисля, че е добра идея.. а и не съм сигурна колко действа изобщо Simple Smile (аз давах Бейбинос - те са билкови с всякви подобни екстракти вътре - копър, мопър, ама не знам има ли ги още)
Пробвай с Биогая или Колийф според мен.

# 276
Момичета, здравейте! Нас ни почнаха коликите ... мъка голяма, рев голям. Бих искала да питам дали да давам на всяко кърмене капки Колииф или да чакам когато се появят големите колики, които не се издържат? Мъжа ми настоява на всяко хранене да ги давам, но аз се притеснявам, че когато имаме нужда от капки те може вече да не действат. Бихте ли посъветвали? Искам да попитам и за съхранението на кърма - колко време може да стои на стайна температура, колко в хладилника и колко във фризера?
Преди малко четох, че коликите много се влияят от това какво яде майката. Аз вече не знам какво да закусвам и какво да готвя  Confused особено със закуската ми е много трудно ... дайте идеи какво да се хапва без да се вреди на бебчо.
Мерси предварително!

# 277
Момичета, здравейте! Нас ни почнаха коликите ... мъка голяма, рев голям. Бих искала да питам дали да давам на всяко кърмене капки Колииф или да чакам когато се появят големите колики, които не се издържат? Мъжа ми настоява на всяко хранене да ги давам, но аз се притеснявам, че когато имаме нужда от капки те може вече да не действат. Бихте ли посъветвали? Искам да попитам и за съхранението на кърма - колко време може да стои на стайна температура, колко в хладилника и колко във фризера?
Преди малко четох, че коликите много се влияят от това какво яде майката. Аз вече не знам какво да закусвам и какво да готвя  Confused особено със закуската ми е много трудно ... дайте идеи какво да се хапва без да се вреди на бебчо.
Мерси предварително!

Колийф са на ензимна основа - по-скоро биха действали на принципа на натрупването.. Според мен ако още не си дала, значи нямате колики  Mr. Green Иначе няма да се замисляш особено..
Мъжа ти ако мисли, че тия капки са като с копче, да спре бебето да плаче - няма шанс му кажи Simple Smile
А конкретно за действието им - на всяко бебоче действат различно различните капки.. та няма как да разберете как е при вас без да пробваш  Hug

За съхранението на кърма - 8 часа извън хладилник (аз не бих я държала така  Rolling Eyes) 24 часа в хладилник, 3 месеца в камера (като се предполага, че камерата се ползва редовно - отваря и затваря), 6 месеца във фризер (с рядко отваряне на вратата).

За закуската - аз хапвам мюсли или плод - ябълка, киви, круша.. Най-бързо и лесно ми е - редувам с вода, прясно и кисело мляко..
За манджи - на мен хич не ми е до ядене тия дни - главно на салати карам  Rolling Eyes

# 278
duhi_puhi Ние снощи първо опитахме с Саб Симплекс, но те нямаха почти никакъв резултат и след няколко часа когато започна неистовия рев дадохме Колийф, които според мен подействаха. Въпроса ми е дали да му давам и сега когато няма колики, по точно са леки и с малко дундуркане се оправят нещата, или да му давам само когато има колики?

# 279
Боже хората вече са тотално в джаза.....с колики и недоспиване, а аз се вайкам, че в събота ме викат да ми пускат системите.....Леко да минава всичко на всички........

За коликите, аз ползвах Лефакс, сега пак смятам това да направя, и давах преди всяко хранене, и когато имах капки Лефакс (а не се мотаха някъде по неведомите пощенски трасета) действаха много добре и ситуацията се овладяваше...

# 280
duhi_puhi Ние снощи първо опитахме с Саб Симплекс, но те нямаха почти никакъв резултат и след няколко часа когато започна неистовия рев дадохме Колийф, които според мен подействаха. Въпроса ми е дали да му давам и сега когато няма колики, по точно са леки и с малко дундуркане се оправят нещата, или да му давам само когато има колики?
Аз лично съм много против даването на каквото и да е излишно.. Ама това си е мое мнение Simple Smile
Ако мога да мина без капки - хич няма и да давам (даже и с повече цицосмук, дундуркане и в комбинация Simple Smile ).

# 281
duhi_puhi  мерси за отговора Hug
Кърмещите майки могат ли да се боядисват вече с амонячна боя?

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 14:17 от laguna

# 282
  • Димитровград
Точно това се питах и аз вчера-въпреки, че моето трудно можд да се нарече кърмене все пак изпива по 20 мл. А с безамомячна няма проблем-така ли?

# 283
Отказах се от чая. Май наистина е безсмислено още повече да й пълня коремчето.
Пих един Парацетамол, мина ми главата, разгеле! Пък и се разходихме от 13 до 16 ч., взехме й акта за раждане на малката шоша и утре следобед сме при педката, ще видим тя какво ще се произнесе за коликите. Аз за сега й дадох Hyland's, това са хомеопатични хапченца, разтварят се 2 в една мъничка лъжичка вода, кумата ни ги е препоръчала. Не знам внушавам ли си, но сякаш имаше ефект, а може би това, че я държах на корема ми и й правих масаж на нейния беше по-важното, знам ли.

Аз на моето дете като предложа вода такава физиономия ми прави, все едно е фреш от лимони. Със същата изплюва бибероната-залъгалка ooooh!

# 284
  • Пловдив
Здравейте и от нас !  Hug
Първо да честитя на родилите мами: Bojidara и бебе Сияна,silviya.v и бебе Кристин, suzi_79 и бебе Веселка, L!n и бебе Сияна. /това е третата Сияна засега, много модерно това име  Grinning  Sunglasses /
Аз и преди да родя и сега, като родих си се боядисах с амоняна боя, не смятам хептен да плаша мъжа, и без това външният ми вид нещо изостана на второ място ..... А и не смятам че това ще навреди на бебето.
Ох аз да ви се оплача, два дена пак големи болки имах, пак ми се запуши гърдата, макар и редовно да бива изсуквана, няма напрежение никакво, ама кво стана, не разбрах, та два дена като пияна из нас вървя, под 37,5 не пада тая Т, снощи в 4 вече беше пика - 39,5 и ща не ща втори парацетамол ударих, първият беше към 10. Искаше ми се да не пия нищо, но Т си оказа думата, нямах избор, оцета не помогна, нито 3 те горещи душа.... Та така, оплаках ви се.
Да питам някой покривало за кърмене има ли и от къде го е взел ?

Общи условия

Активация на акаунт