Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 228
  • 617
  •   1
Отговори
# 255
Аз давам водичка със захар след всяко кърмене.Кърма на всеки 2-3 часа,през ноща по нарядко просто защото бебо е много сънлив и хич не му се събужда да се мъчи да суче.Плакне си добре устичката в водата и мисля,че е редно да се дава на детето.Не одобрявам недаването на вода,но всеки сам си решава.Детето си суче нормално,после си пийва по една глътка вода и така съм спокойна,че няма да се появят гъбички.Не мисля да го лишавам от вода,според необходимо в малки количества и винаги след храна.

# 256
Здравейте момичета! Целият ден беше с "духлив" отенък, но ние пак го откарахме навън:)
Бени и аз като си четох поста не ми стана много ясно какво питам - аз слагам Стеф в столчето, но със страх дали не стои дълго време и дали няма опастност за гръбчето му....

# 257
  • Димитровград
Привет момичета,от както сме в къщи не остава време за нищо-честито на родилите мами, на останалите успех и кураж всичко ще мине по вода Simple Smile Помагайте малкия трудно засуква- отваря устенце, слагам гърдата в уста, но мрънка, плаче и след голям зор засуква- освен това съм още с коластра, цедя по 20 мл. от двете гърди с помпа, биха ми окситоцин за запушени канали. Дохранвам с НАН по 60 мл., но явно му е малко, на 9 дни сме (въпреки че ни е трудно стоим на гърда по 30 мин.

# 258
Не съм днес ни казаха, че имаме гъбички и с марля да обирам в устата му първо със сода бикарбонат и после отново с дактарин 20 минути преди ядене. И става голям цирк просто, аз нали го храня на поискване, та той се събужда и започва да търси ядене и аз започвам да го нося на ръце 20 минути насам натам, докато мине времето от дактарина и тогава му давам да суче.....луда работа просто. Но за гърдите нищо не ми каза, тях също ли трябва с дактарина да мажа преди хранене, да измивам ли преди да суче?
ОТделно има себорея на веждите посредата, която ще трябва да се мъчим да търкаме след баня и да мажем с мустела стелакеар.

Вторият месец се ходи профилактично на ортопед да подсещате педиатрите да дават направления, да не се услушват.

# 259
Днес бях на тонове, много добри били. След това си направих разходка из центъра, прибрах се, поразчистих, направих хляб и сега имам силни болки в кръста и контракции, болезнени, на около 10-15 минути. Удя се дали да се обаждам на лекарката или да изчакам още

# 260
Имам един въпрос, някой знае ли, дали този чай от копър на Хип може да се дава на бебета по- малки от 2 месеца?

Този чай можеш да даваш още от самото раждане няма проблем на него даже си и пише.А този който е със копър и анасон той е от втория месец.Когато дъщеря ми беше бебе давах и от двата и бях много доволна.За сега съм взела само първия с копъра дано и сега да му действа на бебо и да нямам проблем.

# 261
  • София, Младост
.

Абе как ги будите тия сънливци  ooooh! Туй мойто е голяма драма като заспи - може да откара по 6-8 часа без да се сети да се събуди  ooooh!

Голям зор  ooooh!. Дори и по някакъв начин да успея да го поразбудя, ако той не е решил, че ще яде мяма сила, която да го накара да суче... нито в полусънно състояние, нито в спящо...
От 2 дена положението е малко по-добро, днес даже взе да суче на 2 часа(до вчера мин.4). Дали е скок в растежа, навърши 2 седмици, кара трета  newsm78..
За мен извода е да набутваш цица при всеки удобен случай(предполагам това и правиш) и да си търпелива да попорасне и да почне да се буди

# 262
Привет момичета!  Hug

Честито на всички родили мами, а на останалите много кураж!   bouquet

Аз да се самоизвестя  Grinning : на 18.04 с планирано секцио се роди моята сладка дъщеря Сияна, 3.650 кг, 52 см. С таткото все още сме в голям шок, но пък много щастливи.  Party

Помагайте малкия трудно засуква- отваря устенце, слагам гърдата в уста, но мрънка, плаче и след голям зор засуква- освен това съм още с коластра, цедя по 20 мл. от двете гърди с помпа, биха ми окситоцин за запушени канали. Дохранвам с НАН по 60 мл., но явно му е малко, на 9 дни сме (въпреки че ни е трудно стоим на гърда по 30 мин.

biersdorf, аз съм в същата ситуация. В болницата докато се възстановя даваха на малката АМ и тя така и свикна. Стимулирам се с помпа и каналчетата ми се отпушиха, но е някакво преходно мляко ли и аз не знам точно и в малко количество. Малката се уморява много докато суче, щото е свикнала вече с биберон, губи много енергия, огладнява зверски, и ако не дадем АМ изпада в летаргия / явно инстинкт за да пести енергия .. а и има физиологична жълтеница, което допълнително влошава положението. Въобщее, не знам как да постъпя и какво да правя - омагьосан кръг. Обаждахме се и на консултант по кърмене, но вече започвам да си мисля, че при нас е прекалено късно вече за да се овладее положението. smile3518
Педиатърката каза ако искам да кърмя, да го слагам постоянно на гърда и в краен случай да дохранвам с 30 мл АМ, като след това се цедя 'на сухо' с помпата по 10 мин, но аз вече съм на границата на физическите и психическите си възможности и не знам колко дълго ще мога да изкарам така.  Tired

# 263
Но за гърдите нищо не ми каза, тях също ли трябва с дактарина да мажа преди хранене, да измивам ли преди да суче?
Гърдите можеш да ги топиш в разтвор вода със сода  Peace С дактарин и да ги мажеш не съм сигурна дали ще помогне (аз това съм го правила  Mr. Green) - но поне няма да пречи на бебо Simple Smile

# 264
dvav, аз също преносвам с 2 дни, ти беше писала, че си се насочила за раждане към Окръжна болница, аз също и днес ходих там на запис на тоновете, понеже моята лекарка може само да ги слуша, не може да прави запис. Там ме приеха, направиха ми запис и преглед за разкритие и понеже за сега всичко е наред /тоновете са добри, околоплодните води са в норма и нямам разкритие/ ми казаха в събота пак да отида, като междувременно продължавам всеки ден да ходя на ЖК.
Привет.
Значи с теб имаме реален шанс да се засечем в ОБ. Аз също всеки ден съм на тонове, на 24 април имах 2,5 см разкритие. При вчерашното ходене на тонове докторът ми каза в събота да отивам със сакчето в родилно да ме прегледат там и да преценят дали да ме приемат за предизвикване на раждане. Вчера и водите ми бяха понамалели, та ще видим, нищо чудно наистина да ме приемат за раждане.

# 265
  • Димитровград
L!n-и аз се побърквам, болят ме зърната, мажа с Гармастан, след няколко часа миене, цедене- побърках ги тия гърди. Аз ако го дохранвам с 30 изобщо няма да заспи- снощи процедурата беше 20 мин. на гърда+60мл. след час и половина, в който не спа-отново взе да търси и изпи пак 60мл и досега спи. Не съм се вманиачила в кърменето-искам само той да е наяден, а аз да се чувствам добре, защото покрай тоя зор и дърпането на шевовете, не можах да се порадвам на детето си пълноценно, а това няма да позволя.

# 266
L!n-и аз се побърквам, болят ме зърната, мажа с Гармастан, след няколко часа миене, цедене- побърках ги тия гърди
Ползвай Лансинох или Мустела - те не се отмиват  Peace

# 267
L!n-и аз се побърквам, болят ме зърната, мажа с Гармастан, след няколко часа миене, цедене- побърках ги тия гърди
Ползвай Лансинох или Мустела - те не се отмиват  Peace

Или пък крема на Авент - аз съм доволна от него.

# 268
  • Пазарджик
...
Ами определено ме притеснява увеличаването на интревалите между храненията.Това означава неистов рев до часа за хранене , съответно разнасяне на ръце, и изобщо много изнервена ситуация.През деня как да е ще овладеем положението- по-дълги разходки, излизане на терасата...Но нощно време - 2часа и нещо да го мъча него, че и мен .....няма как да стане Naughty
Благодаря за отговора.За сега продължавам да кърмя по старата схема-когато огладнее:)).

Eni27,

звучи като добър вариант. Поздравявам те, че се ръководиш от нуждите на сина ти. Понякога това е по-важно от всичко - малките съкровища могат и ни казват от какво имат нужда и е чудесно, когато можем да откликнем.

...
Въпросче към ЛЛЛ:
Имаме къса юздичка на езичето, но и в болницата и педиатърката казаха, че детето суче добре и по късно ще се направи манипулация. Обаче милия суче по час и повече, позаспива, но аз си го будя. Трудно изцеждам след ядене защото докато се оправя и той пак се буди. Педиатърката каза да го държа максимум по 20мин на гърда и вечер да дохранвам с АМ по 60мл. а той колкото изяде. Днес пробвах да изцедя от двете гърди общо имам 60мл. Дадох го с шише и детето си го изяде и заспа, а до сега не можем да го приспим по цели дни и нощи, станах сумнамбул, нервите не ми издържат и рева с бебчо почти постоянно, а и зърната ми се разраниха. Ние сме на 17и дена. Въпроса ми е дали му стига кърмата и с това дохранване нощно време не рискувам ли да намалее съвсем и да мина само на АМ. Как да го храня така, че да е доволен и той и аз.

bib4o81, здравей!

Разбирам, че си в сложна ситуация. Много правилно се ориентираш, че дохранването, а и ограничаването на времето, прекарано на гърдата, могат да доведат до намаляване на кърмата. Отделно даването на шише/биберон може да навреди на правилното засукване.

Казваш, че според медицинските лица, на този етап късата юздичка не пречи на доброто засукване. Споделяш, че зърната ти са разранени. Според теб това на какво се дължи - по-скоро на продължителното сучене, на недостатъчно добро засукване или нещо друго? В същото време казваш, че след изцеждане и даване от шише, бебчето се е успокоило и видимо заситило. Мислиш ли, че е възможно да не изсуква добре гърдите, поради недостатъчно добро засукване и от там недостатъчно ефективно сучене?

По време на сученето, дали чуваш да гълта - ефективното сучене може да се познае по последователността на движенията на устата и брадичката - широко отваряне > пауза > затваряне (при това се наблюдава движение и на ушенцето и може да се чуе преглъщането). Тази пауза представлява глътка кърма и колкото по-голяма е паузата, толкова повече мляко поема бебето. Когато бебето суче плитко и не изпразва добре гърдата, сученето е по-скоро постоянно - отваряне > затваряне.

И още един въпрос - в момента даваш ли добавка, вода или нещо друго освен кърма на сина ти? Питам във връзка с пеленките, които могат да бъдат добър ориентир при изключително кърмените бебета.

Ще се радвам да ми отговориш на тези въпроси, за да мога да ти дам възможно най-адекватна информация.  Hug

# 269
duhi_puhi будиш ли бебето да яде, като спи по толкова? Първата ми дъщеря се будеше като по часовник на 3 часа и сега това дете ме шокира със спането. Сутринта яде последно в 4 часа и сега с мъка я сабудих в 9, че се притесних вече, а и гърдите са ми на камък вече.

Общи условия

Активация на акаунт