Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 215
  • 617
  •   2
Отговори
# 285
samm, и моята девойка така се мръщи на силикона  Laughing
Чая за колики, реших аз да го пия, хем помага за кърмата, хем може нещо да мине през нея и бебка да го опита така...
И ние днес си взехме акта за таждане  Peace
Направихме дълга разходка с кърмене навън, загубила съм тренинг и се усетих, че се притеснявам, но ще свикна  Wink

Отчет от прегледа вчера при педиатъра - 23 дни след изписването е наддала 700 гр., дълга е 55 см., обиколка на главата 36 см. Малко ми се виждат килограмите  newsm78, синът ми първия месец наддаде над един килограм, но педито вика, че е ОК.
За коликите ни изписа BioGaia, днес дадох, да видим дали ще има ефект... Ех, така се надявах да няма, нали уж вторите деца нямали... но макар и късно я погнаха гадовете.   Close
Синът ми беше с колики от изписването до 5я месец, бяхме луднали от безсъние и носене на ръце. Единственото, което ни спаси малко, бяха разходките навън и шумът от абсорбатора в кухнята - слагахме го в кошчето за кола и  спеше под абсорбатора  Simple Smile

# 286
Щъркелова веееест:

Мама wood-nymph днес роди сина си Димитър!
3300 гр., 52 см.
Поизмъчила се е и в крайна сметка са прибегнали към секцио.
Нооо...важното е, че сега мама и Димитър са добре!
Да са живи и здрави! Нека малкият Димитър расте здрав, палав и буден!!!

Балонеса, може би по-добре, че не искат...Само дано не си преоткрият палчетата Rolling Eyes

# 287
ЧЕСТИТО, бебче Димитър!  smile3525

# 288
ЗДравейте, и з да попитам за тези афти... Малката има в устата си на няколко места малки бели, като пъпчици са  - главно по небцето към гърлото има и една на венеца - предполагам, че са афти. Какви са последствията от тях и опасни ли са за бебчето, засега няма оплаквания малката - суче си нормално, спи, будува, плаче в нормлни граници  Laughing ако мога така да кажа. Ама гледам ги обсъждате и взех да се притеснявам малко...

# 289
Въпросче към ЛЛЛ

Аз с това хранене ще се побъркам, вчера бяхме при педиатъра и тя каза че бебка наддава но е очаквала повече, даде ни един кантар да се мерим няколко дни сутрин на гладно да видим как качва. От както е изписана до вчера което е точно една седмица е наддала 150 грама.  До сега ядяхме само от едната гърда като на всяко следващо хранене сменях гърдата, сега от вчера давам и двете гърди. Много ми се иска да си останем на кърма и да не даваме добавки, ама ако наистина беба не качва достатъчно... Акаме на всяко хранене, дали това е причината да не качва. Храня я на 2 ч. и половина, като вечер не я будя когато се събуди тогава ядем то е общо взето на 3 часа - 3 часа и половина де, не правим някакви големи паузи. А и този кантар дава някакви отклонения и съвсем се побърках с това теглене. Дайте ми съвет с какво да се храня за да имам повече кърма. И възможно ли е да имам кърма но да не е хранителна  newsm78

# 290
wood-nymph, ЧЕСТИТОООО!   bouquet  bouquet  bouquet

samm , аз съм за биберона  Peaceи правя всичко възможно да я накарам да го хареса. Сменихме няколко вида, най-много задържа този на Авент (по-малък е).
Баткото също трудно се научи на биба, но после с такава любов си я смучеше. Нямахме никакви проблеми с отказването. Не знам без биберон как щяхме да го приспиваме това ревящо чудо, а и при никнененто на зъбите много ни помогна.  Peace

svetlinka21 , афтите са гъбична инфекция, трябва да се лекуват. Също могат да направят проблем за гърдата на кърмещата майка.

geryito , мисля, че нещата при вас са като по учебник, не се тревожи.  Hug Нашата педи каза, че бебето трябва да наддава по 20 гр. на ден, което при вас е така.  Peace Както си описала нещата, все едно аз съм го писала.  Hug
За повече кърма, при мен работи това - много вода, чай за кърмачки, пържоли, овесени ядки, жито, елда, бадеми, орехи, бирена мая или биричка  hahaha.
Странното е, че миналият път не съм се хранила с нещо особено и имах повече кърма от сега... а сега усещам как кърмата ми зависи пряко от това какво съм яла.  newsm78
Едното от обясненията ми е, че сънът ми много плачеше, явно това е стимулирало по някакъв начин пролактина. Сега девойката е по-спокойна, знам ли вече...

# 291
Странното е, че миналият път не съм се хранила с нещо особено и имах повече кърма от сега... а сега усещам как кърмата ми зависи пряко от това какво съм яла.  newsm78
Едното от обясненията ми е, че сънът ми много плачеше, явно това е стимулирало по някакъв начин пролактина. Сега девойката е по-спокойна, знам ли вече...
Има нещо такова.. И ние бяхме точно така - ревящо бебе, бол мляко.. Сега с таз спяща мишка ми е много трудно  ooooh!

# 292
Донро утро майчета.
Днес съм нещо много раднобудна, събудих се с болки в корема и кръста - поносими са и не са контракции засега.

Аз съм малко притеснена - докторът каза утре да ида до родилно, предполагам там да ми запишат тонове и да ме прегледат да преценят дали да ме приемат за предизвикване на раждане.
Според вас дали няма да ме приемат и ей така да си лежа безцелно, тъй като не е минала седмица след термина ми, а и разкритието (вчера пак го гледахме) е само 2,5 см?

Хич не ми се лежи в болница напразно. Как практикуват по родилните домове, по-конкретно съм се насочила към окръжна-София.

Хайде хубав ден от мен:-) И целувки на бебоците

# 293
dvav, и аз утре отивам до обяд в Окръжна болница да запишат тоновете и да кажат какво ще правим, защото вече четвърти ден преносвам. Настроила съм се, че може и да ме оставят в болница, ако тоновете са лоши или водите са намалели. Когато ходих предишния път питах колко време се изчаква след термина бебето само да тръгне, ако всичко е наред и ми казаха между 7-10 дни. Утре може и да се засечем там Simple Smile

# 294
Biberon_81, аз днес сутринта като ходих за тонове (не в ОБ, а при моя гинеколог) имаше една чакаща преносваща мама, та тя отишла преди 1-2 дни в ОБ понеже била вдигнала кръвно, но като и го измерили в болницата се било нормализирало, та не са я приели. И другото е, че са и казали че трябва да преноси 2 седмици и чак тогава да я приемат за раждане....не знам дали всички там така практикуват.
Мен днес пак са ме хванали здраво контракциите, още от 5,30 сутринта се събудих с болка в кръста и корема. Гледам, че последните няколко са през 6-7 минути, ама все не смея да си мисля, че са истински, защото всеки ден имам безброй контракции - вчера бяха повече от 12 часа и накрая изчезнаха. Днес като че ли си има и болчица, ама не знам вече.

Дано се засечем там, пък да вземем и да разждаме!

# 295
  • София, Младост

Има нещо такова.. И ние бяхме точно така - ревящо бебе, бол мляко.. Сега с таз спяща мишка ми е много трудно  ooooh!

Духи, още малко търпение  Peace. Да не дърпам дявола за опашката, ама от вчера моя дребчо взе да се буди на 2 1/2-3 часа и си суче здраво  Laughing. През нощта-3часа пауза...а преди по 5 изкарваша, може и повече, ама аз го будех.

# 296
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
wood-nymph Честит син Димитър Simple Smile Да расте здраво и щастливо дете Simple Smile
samm днес няма да мога да изляза, понеже трябва да ходя на лекар, но другата седмица може да направим една квартална обиколка Wink
svetlinka21 купи Дактарин-гел и мажи с него по 4 пъти на ден Wink
Биберон давам (ако не го плюе) - все някак си после ще се отучи... аз поне не съм видяла голям човек с биберон, така че...
Лек ден Simple Smile

# 297
samm днес няма да мога да изляза, понеже трябва да ходя на лекар, но другата седмица може да направим една квартална обиколка Wink

Съгласна! Sunglasses
Аз се справям да си сваля количката на задни гуми и сама. Само после трябва да дебна някой съсед за качването. Ама то другата седмица таткото ни е още отпуск, така че няма грижа Party

Ние пък днес отиваме да запишем бебка при педиатърката и да ни прегледат. Вчера си взехме акта за раждане bowuu

# 298
Biberon_81, аз днес сутринта като ходих за тонове (не в ОБ, а при моя гинеколог) имаше една чакаща преносваща мама, та тя отишла преди 1-2 дни в ОБ понеже била вдигнала кръвно, но като и го измерили в болницата се било нормализирало, та не са я приели. И другото е, че са и казали че трябва да преноси 2 седмици и чак тогава да я приемат за раждане....не знам дали всички там така практикуват.
Мен днес пак са ме хванали здраво контракциите, още от 5,30 сутринта се събудих с болка в кръста и корема. Гледам, че последните няколко са през 6-7 минути, ама все не смея да си мисля, че са истински, защото всеки ден имам безброй контракции - вчера бяха повече от 12 часа и накрая изчезнаха. Днес като че ли си има и болчица, ама не знам вече.

Дано се засечем там, пък да вземем и да разждаме!

ти поне имаш някакви контракции и разкритие, а при мен нищо. А 2 седмици ми се виждат ужасно много, утре ще видя какво ще кажат по въпроса. Дано на тези теленца им дойде музата да излизат най-накрая.

# 299
  • Sydney
samm после сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт