Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 045
  • 617
  •   1
Отговори
# 570
Уф и аз не мога да я наглася за кърмене в слинга..  Rolling Eyes То ако не й придържам гърдата само я изпуска и става всичко мазало в мляко  Crazy
Ми отдолу как осигуряваш достък до гърдата  newsm78 или да съм гола  Mr. Green то и без туй няма как да се види  Joy

Днеска цял ден спи и смуче... само да я махна и се буди и се нерви... иии си стоим така  Crazy

# 571
Ние подадохме молба за детска кухня. Да, да, не се чудете - чака се до 10 мес., така че тъкмо навреме ще стане, ако ни излезе късметът.
Бени, като се видим ще ти обясня къде е или направо ще се разходим и вие да подадете Peace

Освен това тази нощ, да не казвам голяма дума, ама хванах цаката на коликите - давам 2 пъти хомеопатия, правя масаж и слагам торбичката с морска сол на коремчето. За час положението беше овладяно и всички спахме щастливо още 3 часа Mr. Green

Моята Цветка се научи се да спи много хубаво в шезлонга. Само дето ме притеснява стойката й в него, малко извита и изкривена ми се вижда, нали не е напълно легнал все пак, та не знам дали е добре да я оставям да спи така

С пъпките и ние сме така. Вече не знам кое от какво е! Ще чакам док да каже на 14ти. Сигурно ще ни бият и ваксина тогава, от сега настръхвам Rolling Eyes
Сега пък забелязах и пак "трохички" в пъпчето и следи кръв. Та пръскам Оксикорт...

Samm,  и аз пия от същия чай по съвет на една приятелка, че се отразявал добре на бебето - или  наистина е така, или моето момиче за сега не са го подгонили колики. Пия го предимно вечер, че тогава и млекодобива намалява, а тя е като залепена от 19-20 часа до към 22 все иска да суче. Не знам увеличава ли ми се кърмата от него, но поне съм по-спокойна, че правя нещо..

Ами пия го и аз - по три чаши (общо това са към 900 мл) дневно. Една сутрин, следобед и с вечерното кърмене. Не мога да кажа дали има ефект върху коликите. Давам и БиоГая. Ама пак си е същото положението - в 4 сутринта почва да се напъва, извива и ръмжи. Тази нощ приложих процедурата, която ви писах по-горе и май най-голям ефект има от топличкото на коремчето, че да спре симптомите.

Бройте и мен за парка! Ще вървя с Бени и компания Hug

# 572
Гледам обсъждате разходките, та да питам има ли някоя мама в Младост 1, да се разхождаме заедно. Аз понякога и до Младост3 отскачам, до парка на Патиланци....

# 573
  • Sydney
samm аз гледах, че се записва в тази до вас, но може да вземам храната от тази до нас (голямата), което е доста добре, понеже тази в Бъкстон ми идва малко далечко  Rolling Eyes като се видим ще обесниш за "регламента"  Laughing
rain008, Amstelka - ще го организираме - (4-5 колички, като на парад ще сме  Laughing Laughing Laughing)

# 574
  • Плевен
Ега си гадните колики...Купих слинг - некакъв babasling, баят скъп...и не мога да я наглася в него. Все смачкана стои...Оф, голямо недоспиване. Реве вкъщи, реве в количката, евентуално само на ръце не реве...Нощем спи на корема ми, което е много неудобно, но пък спим (пикането и пиенето на вода от моя страна нощем са мираж, защото трябва да я преместя, а преместя ли я - се буди). Купих чай на Хип - храносмилателен, давам капки за колики - Флатулекс, варя анасан и копър и ги редувам да й слагам в млякото, давам също и Биогая....и тя си реве от колики, пръцка, ръмжи....и т.н. Дано оцелеем...Все още я обличам с боди с къс ръкав и отгоре с цяло гащиризонче. Нощем как ги завивате?

# 575
Merijaan все едно аз съм го писала този пост, само дето ние даваме Инфакол,а копър и анасон взех днес и ще започвам и аз да варя и давам чай. Ти по колко милилитра чай даваш?  Преди малко пак се мъчих със слинга, но ме е страх да не направя накрая нещо на малчо. Нощем по боди и ританка и една тънка олекотена завивка, че рано сутрин в стаята става хладно. Шезлонга на Fisher Price много му харесва, особено вибрацията, но гледам да не го оставям много в него, че ме е страх да не се изкриви нещо.  newsm78
Ще оцелеем, то колко остана .... има няма 2-3 месеца Simple Smile

# 576
  • София, Младост
Гледам обсъждате разходките, та да питам има ли някоя мама в Младост 1, да се разхождаме заедно. Аз понякога и до Младост3 отскачам, до парка на Патиланци....

Младост 3 паркчето ми е ОК на мен  Peace

# 577
  • sofia
Момичета, днес понеже гледам имаше малко повече ветрец, а ние не сме излизали ( по сруги причини), да ви питам - в такова време (леко ветровито) как излизате облечени и слагате ли дъждобран?  Rolling Eyes
Ние нямаме още дъждобран и незнам кога да купувам, да купувам ли...то ако вали надали ще излизаме, а и този дъждобран не спарва ли? За вятър трябва ли да се слага и така...? Hug
Ще се радвам да споделите, гледам мамите в квартала масово слагат дъждобрани.. Rolling Eyes

# 578
Бени, ако може така - супер! Wink Че на теб ти е по-далечко така, да.

Нощем ние сме по боди с къс ръкав и пижамка, която е памучно цяло гащеризонче с ръкавки и ритатка долна част (копчета отпред и долу между крачетата). И я завивам с бархетна пелена, откакто разбрах, че с една олекотена завивка явно я претоплям и правя положението с коликите още по-зле #Cussing out

Aneliika, сега ми каза една приятелка, че дъщеря й, която в момента е на 8 мес. от 1 мес. стои по цял ден в шезлонга - играе и спи и нищо й няма Peace

Аз във ветровито време по-скоро й слагам шапчица (памучна) и евентуално, ако е станало хладно, както е в момента, защото преди обед беше жега, едно одеалце. Иначе просто днес я изведох по боди с дълъг ръкав.
Дъждобранът го слагам само, ако ме изненада дъжд, което е много вероятно за сезона, така че по-добре е да имаме. Иначе и на мен ми се вижда, че спарва, само как мирише Naughty Sick При вятър понякога й слагам комарника, да я пази от летящи гадости, че сега и с тия пухчета... Stop

# 579
  • Sofia
Аз имам дъждобран но не мога да го намеря къде е , слагам една бархетна пелена отпред да не духа или ако много пече и така се ветреем навън.
 ЛЛЛ mimsat:
ата ми За легналото кърмене го слагам до мен главичката да е на нивото на гърдата ми и като захапе зърното гледам да стои малко назад, да не му се запушва нослето. Обикновенно така само заспива нощем и по някое време като се събуди или раздвижи и му се стича кърма по устата. А иначе повръща след ядене примерно 30мин. пресечено мляко. Някой път на фонтан (по-рядко) някой път само връща. По принцип правя Ам за всяко хранене около 60мл. Две вечери само суче и то от едната гърда но си мисля че е заради капките против колики, даваме два вида и те явно го замайват и няма много сили. През деня е изключително нервен и само на гърда се успокоява, спи максимум 2*30мин. Ако сме навън успява и малко повече да поспи. През останалото време е рев и гушкане. Днес ни смениха АМ защото трудно почна да се изхожда. Имаше резултат 3 пъти през деня ака, но пак реве и не заспива.

# 580
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ние също имаме дъждобран, ползвам го само когато вали, че и на мен ми се струва, че спарва.

За обличането - днес бебка беше по боди с къс ръкав и чорапки, ама в слинга. Нощем е с боди с късо ръкавче и евентуално ританки, завивам я с моето одеало. До сега не съм я прегрявала.

За нагласянето в слинга, понеже както казах универсалните утешителки са ХХЛ размер, та подпъхвам слинга под едната и после с прегъване и придърпване го нагласям така, че главичката на бебето да е добре подпряна и леко назад за да му е удобно да суче.

Иначе в слинга всички бебета изглеждат малко смачкани, но всъщност им е много удобно и уютно там. Все пак до скоро все са си били така сгънати, което ги успокоява, кара ги да се чувстват сигурни и спокойни.

Аз получавам повиквателна и ви оставям.

# 581
  • София
Samm, да уточня - пия българския лактогонен чай, за който спомена и Duhi-puhi, май не се разбра от предния ми пост.
Мерси за споделеното за слинга, ще продължаваме опитите, още повече моето мъниче така се сгушва с кеф. Дано ми се получи кърмене в жабка, не ми беше хрумвало Simple Smile Иначе достъп до цицата осигурих с блуза за кърмене или с потник (свалям деколтето надолу и едната излиза навън).
За разходка в Южния, само кажете кога. Аз съм от другата страна, откъм Хладилника, но ще го прекося и ще дойда на входа откъм Гоце Делчев (с подлеза), ако от там влизате като минете през вело алеята.
Дъждобрана още не съм ползвала понеже не ни е заварвал дъжда навън. Според мен си е само за дъжд или най-много за студен зимен вятър, не и за сегашното време. Аз слагам в частта на количка при крачетата (нямам кош за новородено) пелена в/у количката, която не се допира до детето и от сенника провесвам рехав шал - така я "пазя" от вятър, слънце и летящи листа и буболечки. Като взема мрежа с UV филтър вероятно ще слагам само нея.

# 582
  • София
Момичета, вие къпете ли бебоците вече във ваничка, аз си мисля днес да опитам за първи път

# 583
  • Елин Пелин
т.к. съм със спукано ребро вследствие от секцио!

cvety_cholakova, да ти е жив и здрав юнака! Аз също май съм със спукано ребро, макар че нищо не ми казаха в болницата, ама много ме боли и си мисля че е това. На теб казаха ли ти да правиш нещо и ако да - моля сподели. 
Единствено аз мога да пия парацетамол, но може и аналгин до 3 на ден който не е алергичен, но и парацетамола облекчава ама си трябва време леко и бързо възстановяване newsm68

# 584
Здравейте мамчета! Аз да се включа набързо с нещо любопитно... ако иска някоя от вас може да го тества и да каже дали работи и при нея. Та моят син всеки ден от 18:00 до 22:00, горе долу, има колики. То е пънене, свиване, ръмжене, реване и т.н. Та от вчера му пускам телевизия Планета, гушвам го и почвам да пея, танцувам и... той заспива. Сънят не е много дълъг, но стига да ти починат ръцете, да отидеш до тоалетна и т. н., около 10-15 мин. Сега съм го подхванала от 6 часа и си правя хем фитнес, хем детето не плаче толкова  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт