Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 032
  • 617
  •   1
Отговори
# 585
Забравих да отбележа, че друга музика при нас не върши работа, не знам защо  Joy

# 586
Привет от нас! Още сме си с непаднало пъпче  ooooh! Всичко изглежда наред - не е червено, няма "течове", но не знам защо не пада. Дали са го вързали нескопосано в болницата или пъпната връв е дебела - не знам! Утре сме на консултация, да видим какво ще каже док, миналата седмица каза, че няма проблем, да видим сега! А и малката с една инфекция на очите, не минава вече седмици... Сменихме 3 вида капки и пак си й текат, но то и с тез полени из въздуха, как да й минат! Хайде дано утре ме зарадва със стабилно наддаване на килограми Wink

# 587
Май не й харесва слинга на моята принцеса Sad Само плаче... или не я слагам правилно...

Въпрос към ЛЛЛ:
Трябва ли да се цедя след хранене? Малката яде на около 2.5-3 часа само от едната гърда. Понякога остава малко, а до другата гърда въобще не стига. На следващото хранене й давам другата гърда. Памперсите са по около 4-5 наакани и 8-9 напишкани. Трябва ли да си доизцеждам гърдата от която е сукала? Ами другата гърда?
На 1 месец сме... забравих да пиша

# 588
  • Плевен
От чайовете слагам по 3 чаени лъжички...

# 589
  • София
т.к. съм със спукано ребро вследствие от секцио!

cvety_cholakova, да ти е жив и здрав юнака! Аз също май съм със спукано ребро, макар че нищо не ми казаха в болницата, ама много ме боли и си мисля че е това. На теб казаха ли ти да правиш нещо и ако да - моля сподели. 
Единствено аз мога да пия парацетамол, но може и аналгин до 3 на ден който не е алергичен, но и парацетамола облекчава ама си трябва време леко и бързо възстановяване newsm68

Благодаря ти  Hug

# 590
Здравейте мили мами Simple Smile
Вчера малката мишка направи 1 месец и беше на контролен.
От 3025 на изписване е станала 4430 г, на височина го е докарала до 53,5, заплепиха и пъпчето Simple Smile
А аз се притеснявах дали яде  Laughing

Велв, мерси за съвета с одеалото- много е удобно, но пък сега съм в друг филм.
Преди засукваше добре, а сега засуква едно малко, като човка прави.
И почна да се лигави от няколко дни страхотно. То не са балончета, не са лиги, не е плезене.
И е страшно нервна и само мрънка.
Аха я нахраня( а виси на гърдите ми през час, най-много час и половина), почва да мрънкоти и ръцете в устата. Както плюеше биберона преди, сега го джвака настървено и се ядосва като го изпусне. Общо взето спи много малко през деня и то под звуците на сешоара. През нощта поне няма проблем, но пък носът и хърка.

И моите гърди вече не са "бомби", а както казава Духи- мекици, ама явно я хранят Simple Smile

Samm, Бени, приемате ли попълнения във вашата квартална група  Blush

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 10:17 от Satori

# 591
  • София, св. Троица
Май не й харесва слинга на моята принцеса Sad Само плаче... или не я слагам правилно...

Въпрос към ЛЛЛ:
Трябва ли да се цедя след хранене? Малката яде на около 2.5-3 часа само от едната гърда. Понякога остава малко, а до другата гърда въобще не стига. На следващото хранене й давам другата гърда. Памперсите са по около 4-5 наакани и 8-9 напишкани. Трябва ли да си доизцеждам гърдата от която е сукала? Ами другата гърда?
На 1 месец сме... забравих да пиша

Здравей Maya Dobreva,
Споделяш, че има около 4-5 наакани памперса и около 8-9 напишкани – изглежда бебка добре си хапва. Hug Peace Наистина няма правило дали да се предлага или двете гърди на едно хранене. Ако бебето не желае да суче от втората гърда вероятно се е заситило с първата. Peace

Изцеждане след кърмене може да е необходимо, в случай че усещаш гърдата, от която си кърмила, все още много пълна и/или болезнена, като в този случай се изцежда само до облекчение. Постепенно изцеждането би трябвало да отпадне. Ако след кърмене, усещаш гърдата мека, спокойна, олекнала, тогава изцеждане на общо основание по-скоро не е необходимо. Доизцеждането след кърмене, може да даде погрешен сигнал на организма, че има нужда от повече мляко, от колкото са реалните потребности на бебето, тъй като, колкото повече мляко се освобождава от гърдите (с кърмене и цедене) толкова повече мляко се произвежда.
В тази статия има повече информация по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

Другата гърда, от която бебето не е сукало също може да не е нужно да я изцеждаш, освен ако не я усещаш напрегната и/или болезнена, като отново в този случай се изцежда само до облекчение, като постепенно изцеждането би трябвало да отпадне. За да не се препълва втората гърда може да опиташ да съкратиш интервала на хранене.

Надявам се да информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси не се колебай да пишеш пак.
Hug

bouquet

# 592
Samm, Бени, приемате ли попълнения във вашата квартална група  Blush

Е, как! Аз се каня да ти звънна от няколко дни, ама то все и с бени се разминаваме тези дни...
След малко ще ви звъня, храня я и извеждам, че не се търпи! #Cussing out

# 593
Мдам.. и нас ни погнаха коликите и рева  Crazy И като ревне нищо не признава, че и биба не мога да й напъхам  ooooh! Мъжо се мъчи снощи 1 час да я излъжи, ама нямаааа  Crazy Пък идва момент, в който е преяла и не иска цици.. ама пък от друга страна иска цици, обаче не цици, които пускат мляко  Crazy
Та съм си заформила май май 1та цица за ядене другата за приспиване (че пуска 3 пъти по-малко и бързо я изяжда  Twisted Evil)
К'ви ли не гимнастики  Crazy

За къпането - къпим се направо във ваната - тати отдолу като шезлонг и с душа се пличкат Simple Smile Така къпахме баткото и от малък е водолаз - никакъв страх от водата.
Снощи 1/2 час поне й толи коремчето с душа и после спа като къпана (пупу, че сефте ми се случва само 2 пъти да се събуди)  Blush

Давам Колийф и й помагат, обаче имам проблем - пише, че рябва да се разтворят в 15 мл. мляко.. което 1во абсурд да издоя, 2ро абсурд да й набутам да глътне (ако не е от цица).
Та цедя в една кафяна лъжичка и бъркам капките вътре.. Дали става (после й давам порядъчно да цока)..
Ак онаправо й цедна 2-3 капки в устата и после й дам да суче веднага, не е ли същото  Rolling Eyes
Голям размисъл ме вкарват тия капки.. ама май така ще ги давам..

Спо по корем (като батко си) и явно я успокоява и повече откарва така като е нервна..
Завивам я с моето олекотено (спи до мен)  Peace Даже и не си помислям да я слагам другаде да спи, особено аз като съм заспала. Искам да ми е на един поглед, че връща мляко през носа и става  ooooh!
Та само да си промени дишането и съм будна вече  Crazy

Уф, да видим днеска Drama Queen как ще е  Whistling

# 594
Благодаря за отговора  Hug Почнах с нудизма Crazy
Може наистина да е от първоначалното слизане на млякото, но й пречи на дребка със силната струя.  За редуването на гърдите: обикновено така процедирам, но сега давах от 1 съща на 2 хранения, за да намаля малко млекоподаването. Режим няма, храним се безразборно по желание на Шефка:) Поне 3 нощни цокания. Само гърда познава, така и ще остане още мес. Не се цедя много, само до облекчаване. Веднъж цедих с помпата, но още повече се разраниха и сега само ръчно с масаж. Недолюбвам помпи, пфу. ooooh! С каката нямах този проблем.
Явно онази жлеза пр мен не си е свършила работата, с напукани зърна тръгнах да раждам... Не съм ги мила със сапун, естествено, нито съм ги търкала с кърпа и пр. Пелените: поне 10 пишкани на ден, а акото е както го описах  newsm78 Пак благодаря! Ще рапортувам, като има подобрение  Peace
Далечна,
Така както чета каквото си ми написала, изглежда, че се справяте много добре Hug Hug А и опитът не е за пренебрегване, макар, че с всяко дете е различно:)Пробвай , ако прецениш с въздушните бани и малко кърма върху зърното. За намаляването на кърмата или регулирането - можеш да пробваш да цедиш само преди кърмене, колкото да не й пречи силната струя - както казваш за облекчаване. Друго нещо, което може да опитате е да й даваш да суче по-често, така  че гърдите по-бързо и плавно да се нагодят към нейните нужди:) Отделно кърмене в по-изправена поза, така че кърмата да не я дави, може да помогне струята да не е толкова силна Peace
При всяка кърмаческа двойка отнема различно време да се нагодят и намерят собствен ритъм, но пък после кърменето е една идея по-лесно и приятно Heart Eyes Ще чакам да ми пишеш Hug

# 595
За Южния парк се събра голяма група. Има ли майки от района на парка Заимов, да заформим и там една банда.

# 596
Здравейте мами! Не съм писала отдавна, но ви чета редовно.

Това с миризмата на потта и при мен е така доста силна миризма. Също малкия търси цица без да пуска мляко. И много други неща са същите и при нас, та се успокоявам като ви чета. По цял ден сме на ръце, китките ме болят яко, но след 2-3 дни и аз ще имам слинг.  Simple Smile

За разходките, аз съм парк Редута, Гео Милев. Ако има някой наблизо, ще се радвам да се запознаем на живо.

Лек ден!

# 597
  • Пазарджик
...
 ЛЛЛ mimsat:
ата ми За легналото кърмене го слагам до мен главичката да е на нивото на гърдата ми и като захапе зърното гледам да стои малко назад, да не му се запушва нослето. Обикновенно така само заспива нощем и по някое време като се събуди или раздвижи и му се стича кърма по устата. А иначе повръща след ядене примерно 30мин. пресечено мляко. Някой път на фонтан (по-рядко) някой път само връща. По принцип правя Ам за всяко хранене около 60мл. Две вечери само суче и то от едната гърда но си мисля че е заради капките против колики, даваме два вида и те явно го замайват и няма много сили. През деня е изключително нервен и само на гърда се успокоява, спи максимум 2*30мин. Ако сме навън успява и малко повече да поспи. През останалото време е рев и гушкане. Днес ни смениха АМ защото трудно почна да се изхожда. Имаше резултат 3 пъти през деня ака, но пак реве и не заспива.

bib4o81,
при легналата поза, за да може бебчето да диша свободно, е добре (както и при другите пози) главата да е леко извита назад, така че брадичката да е заровена в гърдата, а нослето да не я докосва. Това може да се постигне, като бебето лежи малко по-ниско от гърдата, така, че нослето да сочи зърното при засукването, като в същото време бебчето се привлече максимално близко до тялото на майката. Това често осигурява значително по-добро засукване.

Връщането след хранене не е необичайно, особено първите седмици. На храносмилателната система ѝ е необходимо време, за да се развие напълно и тези неприятни ефекти да изчезнат. Дали се консултира с педиатъра за това? Какво е мнението му?

Дали имаш информация как върви наддаването - колко се роди, колко е най-ниското тегло, какво е теглото му в момента?

Чудесно е, че успокояваш детенцето си, като му даваш да суче когато иска. По този начин допълнително стимулира и производството на кърма. Дали можеш да кажеш приблизително колко пъти суче?

Споделяш, че приготвяш адаптирано мляко за всяко хранене. А колко пъти на денонощие е това?

Някои майки споделят, че когато носят бебетата близо до себе си (например в слинг) през по-голямата част от деня, те като че ли са по-спокойни. Друг начин може да е например елиминиране на шумуве като например телевизия, силно радио. Майки намират, че ако четат на глас книгата си, бебетата им са по-спокойни. Общата вана (след изчистване на лохиите) или пък душ, може също да подейства успокояващо.

# 598
Някоя мама спирала ли си е кърмата? Ако да -  с какви хапчета и какви отзиви имате?

# 599
  • Плевен
Аз си спрях кърмата без хапчета. Намалих цеденето, купих си Витамин Б6 и пиех по 200 мг на ден и си купих и Лецитин, по 3 хапчета на ден. След няколко дена изобщо спрях да се цедя и така. Гърдите  в момента са ми меки и вече не тече мляко от тях.

Общи условия

Активация на акаунт