Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 040
  • 617
  •   1
Отговори
# 540
Balonesa   - и на мен не ми остава време за баткото както преди, но всяка една минута, когато мога зарязвам всичко и съм с него. И при нас търси баща си за всичко и се опита да не ме слуша, при което аз явно още повече го нотиснах и осъзнах, че е грешка. Сега се отнасям с него като с голям и съм му дала пълна свобода /под контрол!/ ако ме разбирате. Давам му да пипа бебето и да го целува. И за 4 дни нещата се успокойха.

Едно питане: докото бяхме бременни коментирахме потенето, но при мен нямаше миризма.
Сега положението е подобно - потене, но с неприятна миризма и няма миене, още под душа вече мириша. При вас така ли е? Знам, че са хормони, ама и най големи бачкер може да ми завиди за ароматите!!!  Angry

# 541
  • София
Честито и на най-новите мами! Да са ви живи и здрави бебоците, много да папкат и да ви радват!
Аз намерих минутка за компа, не можах да се сдържа след поста на Хаджи - и при мен положението с потенето е подобно. Още през бременността забелязах промяна в миризмата (но не неприятна, просто по-различна), докато сега положението е  Sick. А и не се пръскам с разни неща заради бебето, горе-долу спасява положението един дезодорант - кристал (преди премахваше миризмата, сега по-скоро я намалява).
Минутката ми бързо изтече, но пък вече кърмя и пред компютъра.
Хубав ден на всички  bouquet

# 542
Здравейте Simple Smile. И ние да се отчетем след контролния преглед. Пораснали сме с 3 см и сме качили 800 грама от изписването. За съжаление не сме вече на кърма, но какво да се прави важното е да е жив и здрав, и аз някога съм кърмена само 1 месец, пък ей ме на всичко ми е наред.

# 543
Здравейте, на 02.05.2012 г. в 14:15 часа се роди нашата дъщеричка Дарина, с тегло 3 415 грама и дължина 52 сантиметра. На 30.04 в 23:30 часа ми изтекоха водите, веднага отидох в Окръжна болница, приеха ме без никаква родова дейност, след 30 часа престой в предродилна зала без вода и храна, в притеснения за бебчето ми, най - накрая ми включиха окситоцин и след седем часа се роди Дарина като се наложи използването на форцепс, бебчето ни се беше инфектирало и два дни прекара отделено от мен и беше лекувана с антибиотик до изписването ни вчера.

# 544
Biberon_81, честито, мила !

Имала си тежко раждане .. Моето първо беше подобно и те разбирам отлично.  Hug
Само здраве и щастие да съпътстват теб и Дарина занапред ! Simple Smile

# 545
  • Sofia
Мами минавам да честитя на новите щъркелчета да са много спокойни и да папкат като за двама Simple Smile
Ние днес ставаме на месец и го отбелязваме с жестоки колики, мисля че и запек ни почва. И аз давах какви ли не капки ефект 0, само на ръце сме и никво спанине. Унася се на гърда за 5-10мин. и се буди с рев.
да почерпя за здраве:
попътен вятър на всички в отглеждането на нашите малки ангелчета Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ:
Последвах съвета да пробвам да го кърмя легнал - не гълта явно хубаво защото му се стича кърма по устата и често се дави а с компресията почна да повръща. Пробвах да се изцедя от гърда изкарах 40мл. и после давам добавка. Но от няколко дни вечер яде много малко и когато го отпусне корема и заспива, после цял ден реве ии само иска да яде. Притеснявам се че така му става още по тежко на коремчето.

# 546
  • Sydney
Biberon_81 Честито Simple Smile да е жива и здрава Дарина Simple Smile
bib4o81 Честит първи месец на Ники Simple Smile

# 547
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честито на всички нови мами, да са ви послушни и ящни бебоците!   bouquet
Бибчо, честита месечинка!  Hug

За обличането - в къщи Мая е с боди и евентуално чорапки, а днес и с едни къси панталонки от Стоян. На вън като е в слинга е само по боди, ако я извадя и слагам едно тънко памучно гащеризонче и я завивам с памучна пелена. Това за вчера и днес, предните дни като беше топло я извеждахме само по боди и завита с пеленка.

За слагането в слинга трябва да сте по-упорити, Мая като е много раздразнена и на мен ми е трудно да я наглася, ама успявам. То с нея и ми е по-трудно да я наглася за кърмене в слинга понеже са ми много големи гърдите, ама успявам. Обикновено се налага първо да и бутна една универсална утешителка в устата и после да я нагласям със сложни маневри, но веднъж нагласена откарва часове там. Вчера съм я носила от обяд до вечерта, ако не беше в слинга не бих издържала, а и си сготвих, изчистих, ходих да взема големия от училище, после водих децата на детската площадка и 3 часа гоних малкото диване по пързалки и катерушки.

За упражненията - мисля, че е хубаво да се изчака да минат поне първите 6 седмици, поне за коремните преси де, иначе за леки упражнения предполагам може.  Peace

За потенето - аз не съм забелязала да се потя, но знам, че е нормално. Освен да се ползват разни обезмирисители или сухи дезодоранти не знам какво може да се направи.

При нас в момента най-ощетен за внимание е най-големият. Старая се да обръщам внимание на всички, но малките си изискват повече внимание и няма как да ги пренебрегна. Покрай това Георги е започнал да се вбебешава, много се лигави, но предполагам скоро ще му мине, като свикне и с новото бебе, а и като е малко по-голяма и има възможност да помага нещата ще се променят. Все напира да я гушка и целува (той си искаше сестричка и е най-щастлив от факта), ама ме е страх да му я давам, че си е невнимателен. Иначе на Стоян обръщам достатъчно внимание, давам му да суче след малката ако иска, сутрин го гушкам при мен, слагам бебето да го целува по челото и като говоря на нея, говоря и на него, а и то бебето като спи или като е в слинга все едно го няма, та няма от какво да се оплаква.  Grinning

# 548
  • Варна
Хаджи,не мога да се включя по въпроса с птенето-, т.е. при мен не съм забелязала разлика преди/след , все същото количество, понякога повече,както казва мъжът ми-като Веселин Маринов, но няма промяна в миризмата ...

Пробвай с ролковите дезодоранти , но от медицинските козметики ... Simple Smileте имат и хипоалергични ,които нямат миризми и също може да помогнат

А за баткото и поведението му-аз бях подготвена, или поне така си мисля, още преди да родя в другата ми Отчетна коментирахме подението на големите деца и понатрупах идеи и споделен опит

Отделям му време,винаги когато спи бебето, а когато е будно гледам да говоря и с двамата -примерно ....виж Стами,това е на батко ти новата играчка ...и все от сорта, и го карам да си я донесе и покаже ...

Дала съм му и аз свобода с бебето, дотолкова че той прави гимнастика на Стамен, протяга му ръчичките, крачета, говори му, люлее, слага биберон ...

Но побеснявам като се върне от градина или площадката и го пипа с мръсните си ръце, особено от пясъчника ...ей богу, от това издивявам много повече ,отколкото ако му кихне или изкашля върху лицето ...и не се стърпявам и го овиквам ...

Но ...въпреки всичко, много се промени, като ощипана госпожица е, плаче за най-малкото, ако чуе ...Не, не може, няма да стане сега , изчакай, след малко ....и е готов разреван ...
А в тоя момент, ако и бебето реве просто съм във вихъра си ...

За упражненията -и аз съм на мнение като Не съм, два месеца поне след раждането, за да се прибере хубаво матката ... Simple Smile

# 549
ЧЕСТИТИ НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ, ЖИВИ И ЗДРАВИ!!! Hug

Лагуна, при нас положението с бибероните и ръчичката/палчето/одеалцето/стените на количката е същото. Изглежда има нужда да си посуква нещо за успокоение, но биба не ще и да чуе... Rolling Eyes Пробвала съм я със силиконова и с каучукова на Нук. Освен да пробвам и Авент, вече не знам...

Аз да се похваля, че най-после получих пари от НОИ Whistling

Купих чай от копър, ще го пия аз, че тя не иска. Някой беше споменал, май Духи, че тя го пие, та да питам - как си го приготвяш? Какво количество на ден?

Ох, пак сме будни...оставям ви... #Crazy

# 550
Купих чай от копър, ще го пия аз, че тя не иска. Някой беше споменал, май Духи, че тя го пие, та да питам - как си го приготвяш? Какво количество на ден?
Духи пие от българския лактогон - в него има копър, анасон, кориандър, резене и не знам какво още... Пия според нуждата - понякога по литър .. ама яко се набомбвам и най-често около 1/2 литър  Simple Smile

# 551
Здравейте мамчета,
Аз напоследък нямам никакво време нито за малката, нито за каката. Трябва да уча за държавен изпит, отделно цялото домакинстване и направо полудявам. Каката е на предучилищна до обяд и за тези 4-5 часа сутрин трябва да уча, да чистя и да сготвя поне за обяд. На обяд излизаенетоме с количката и съчетаваме разходката с прибирането на каката и пазар. Като се приберем Кристин обикновено не иска да спи и иска внимание, Никол също и аз полудявам. По някое време Никол излиза да си играе навън, а аз започвам пак с готвенето за вечеря и ако остане време уча. В 19:00 започваме с къпане и хранене на Кристин, след това вечеря и приготвяне на Никол за спане и към 20:30 вече е момента да седна спокойно.

Относно потенето - потя се като прасе още като бременна, особено през нощта, но миризма няма. Понякога се събуждам цялата мокра. Моята доки каза, че е от кърменето, отделял се някакъв хормон, който предизвиквал потенето. Това донякъде ме радва, защото така се свалят килограми и се изхвърлят токсини.

За килограмите общо бях качила 21кг, с раждането свалих 7кг и до сега за 15 дни още 2 кг. Не се чувствам добре, винаги съм била слаба, но не смея да правя диети, заради кърменето, нито пък упражнения, че още конците не са ми паднали. Не, че имам време да се гледам в огледалото.

За коликите давам Бифидус по 1/4 капсула с кърма вечер, не че успява всичко да влезе в устата, но май помага. Имахме само един ден голям рев, от тогава започнах да й давам и вече няколко дни не сме имали проблеми.

Поведението на каката е променливо. Понякога много иска да помага и да я гушка, но понякога й говори малко странно - "Точно сега ли ще се събудиш, гледам си филма." и нещо подобно, все едно й пречи, но предполагам, че е нормално, все пак е вкъщи от 2 седмици, не може детето да се адаптира така бързо като мен например. Време за нея почти нямам, говорим си предимно докато се разхождаме с количката. Вкъщи репетираме стихчетата за тържеството и май това е  Embarassed

За обличането - след като се претоплихме и стана цялата в пъпки вече я обличам само с боди с къс ръкав - това и през деня и през нощта.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 17:19 от silviya.v

# 552
Към ЛЛЛ:
(Извинявайте, че не мога да цитирам добре)
Как беше в началото с каката? Случва се понякога, особено в началото на кърменето да има разранени зърна и/ли препълнени гърди, но често с малки промени тези неща отпадат Peace
В повечето слуаи гърдите се променят интензивно по време на бременността и това продължава след раждането:) При някои мами отнема време – може би към месец, да се нагодят към новия режим:) В това време и  устичката на бебето става по-голяма, така че му е по-лесно да захапва зърното. Обикновено не е нужно гърдите да се подготвят предварително – т.нар. Жлези на Монтгомъри служат за това, като изпускат секрет, който предпазва кожата на ареолите и зърното от изсушаване, а (прекаленото)измиване  на гърдите със сапун изсушава допълнително кожата и не е необходимо  Peace Можеш да пробваш да ходиш вкъщи без сутиен и с удобни дрехи, така че да няма излишно триене върху зърната(дори без дрехи, ако се чувстваш комфорно)Simple Smile Друг начин за заздравяване на зърната, който знам, че работи при някои мами е да се остави малко кърма върху зърната даизсъхне Peace
Ако мислиш, че позата и засукването може да са причината дали искаш да пробваш да ги смените? В тази статия Как да разположим бебето за кърмене? http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=403 малко по-надолу има различни пози за кърмене -може би някоя от тях да ви е по-удобна, а и ти да не усещаш болка? Биологичната поза също работи добре при някои мами http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/ - удобна е и лесна за изпълнение:).
Може би ако изцедиш малко преди кърмене, така че зърното да се пооформи и струята да не е много силна, за Стела ще е по-лесно да го захапе – добре е устничките  плътно да обхващат зърното, както и да следиш да преглъща добре:).
За втория въпрос - понеже Стела е само на 5 дни, дали това препълване да е първоначалното от "слизането" на кърмата?Дали може да ми кажеш кога и как цедиш-понякога цеденето след кърмене „задава“ на гърдите да произвеждат още и още мляко, а  ако бебето не може да го изсуче, това води до препълване.Ако пробваш да предложиш едната гърда на едно кърмене, а после другата на следващото  – дали по този начин бебка няма да може да изсуче добре и „задното“ мляко и да изпразни гърдата?
Ако прецениш напиши ми как се случва храненето при вас – дали даваш изцеденото мляко от шише,залъгалка, биберон, брой кърмения за денонощие ( дали имате нощно също е важно), брой  напишкани пелени, то тогава може би ще мога да съм ти по-полезна:)
[/quote]

Благодаря за отговора  Hug Почнах с нудизма Crazy
Може наистина да е от първоначалното слизане на млякото, но й пречи на дребка със силната струя.  За редуването на гърдите: обикновено така процедирам, но сега давах от 1 съща на 2 хранения, за да намаля малко млекоподаването. Режим няма, храним се безразборно по желание на Шефка:) Поне 3 нощни цокания. Само гърда познава, така и ще остане още мес. Не се цедя много, само до облекчаване. Веднъж цедих с помпата, но още повече се разраниха и сега само ръчно с масаж. Недолюбвам помпи, пфу. ooooh! С каката нямах този проблем.
Явно онази жлеза пр мен не си е свършила работата, с напукани зърна тръгнах да раждам... Не съм ги мила със сапун, естествено, нито съм ги търкала с кърпа и пр. Пелените: поне 10 пишкани на ден, а акото е както го описах  newsm78 Пак благодаря! Ще рапортувам, като има подобрение  Peace

Относно смученето на пръстче, биберон, одеалце: според мен няма защо да се  тревожим, това  нормален период от живота на детето, когато опознава света през устата. Смученето на нещо всъщност подпомага психичното му развитие  Peace Продължава до към 1,5 г., после отучването е по-лесно, а и уместно. Аз лично предпочитам пръстче да смуче, заради връзката м/у ушни инфекции и биберон. Има голяма разлика м/у бебе и 4-год, което си смуче пръста.

За упражненията: и аз така знам: до 6 седмици след нормално раждане само постепенно раздвижване. Коремният мускул и без това е още разделен дотогава и има риск да не се събере при интензивни преси. Аз нося стегнати гащи, да видим дали ще помогнат   Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 20:00 от dale4na

# 553
Като чета как обличате бебчетата само по бодита и направо се шашкам. Нашето педи казва: боди с дълъг ръкав и блуза, а когато е много топло- къс ръкав и пак блуза. В къщи сме с боди и гащеризон.  Вече почвам да се плаша да не претопля моята госпожица. Тя е на 15 дни и поне по 2-3 часа се разхождаме, но наистина ми е много трудно да преценя как да я обличам.

# 554
Здравейте и от мен. Малката на 6ти също беше доста неспокойна и цяла нощ не спа. Единствено като ви слушам си го обяснявам с пълнолунието и това, че луната е била много близко до земята. Явно им влияе доста.
fisholina - незнам твоята педиатърка, ама според мен е прекалено обличането. Малката е на 27 дена и аз я държа само по боди с къс ръкав вкъщи, а навън слагам едни много тънки ританки или чорапки, зависи къде ходим на разходка. И при това обличане тя е постоянно потна Sad Незнам лятото какво ще правя. Правилото по принцип е лятото бебетата се обличат както ти се обличаш, но с една дреха по-малко, а зимата с една дреха повече. Така че действай, не се притеснявай. Пипай нослето, то ще ти покаже, ако е студено, значи му е студено. Ръчичките може постоянно да са студени, така, че не се притеснявай Simple Smile
Да питам мамите, които дават Биогая - давате ли и друг медикамент? Аз до вчера давах само Инфакол, ама се запече бебка и мисля да го спра.... а иначе така хубаво успокяваше Sad
В каква поза носите бебета в слинга? Може ли да ми покажете снимка и начин на връзване  Embarassed Embarassed Embarassed
Лек и спокоен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт