Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 046
  • 617
  •   1
Отговори
# 600
Аз си спрях кърмата без хапчета. Намалих цеденето, купих си Витамин Б6 и пиех по 200 мг на ден и си купих и Лецитин, по 3 хапчета на ден. След няколко дена изобщо спрях да се цедя и така. Гърдите  в момента са ми меки и вече не тече мляко от тях.

А като не се цедиш с насъбраната кърма  какво се случва, не те ли боляха гърдите и не се ли получиха буци?

# 601
Май не й харесва слинга на моята принцеса Sad Само плаче... или не я слагам правилно...

Въпрос към ЛЛЛ:
Трябва ли да се цедя след хранене? Малката яде на около 2.5-3 часа само от едната гърда. Понякога остава малко, а до другата гърда въобще не стига. На следващото хранене й давам другата гърда. Памперсите са по около 4-5 наакани и 8-9 напишкани. Трябва ли да си доизцеждам гърдата от която е сукала? Ами другата гърда?
На 1 месец сме... забравих да пиша

Здравей Maya Dobreva,
Споделяш, че има около 4-5 наакани памперса и около 8-9 напишкани – изглежда бебка добре си хапва. Hug Peace Наистина няма правило дали да се предлага или двете гърди на едно хранене. Ако бебето не желае да суче от втората гърда вероятно се е заситило с първата. Peace

Изцеждане след кърмене може да е необходимо, в случай че усещаш гърдата, от която си кърмила, все още много пълна и/или болезнена, като в този случай се изцежда само до облекчение. Постепенно изцеждането би трябвало да отпадне. Ако след кърмене, усещаш гърдата мека, спокойна, олекнала, тогава изцеждане на общо основание по-скоро не е необходимо. Доизцеждането след кърмене, може да даде погрешен сигнал на организма, че има нужда от повече мляко, от колкото са реалните потребности на бебето, тъй като, колкото повече мляко се освобождава от гърдите (с кърмене и цедене) толкова повече мляко се произвежда.
В тази статия има повече информация по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

Другата гърда, от която бебето не е сукало също може да не е нужно да я изцеждаш, освен ако не я усещаш напрегната и/или болезнена, като отново в този случай се изцежда само до облекчение, като постепенно изцеждането би трябвало да отпадне. За да не се препълва втората гърда може да опиташ да съкратиш интервала на хранене.

Надявам се да информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси не се колебай да пишеш пак.
Hug

bouquet

Мерси много за отговора. Гърдите ми не са много напрегнати, така че пропускам цеденето Simple Smile В понеделник ще разбера колко е наддала за 1 месец да видим как е на кърма само от едната гърда. Тя просто се наяжда с нея и заспива. И си спи по около 3 часа Simple Smile
Приятен ден  Hug  bouquet

# 602
  • Плевен
Боляха ме, но аз се цедях с всеки следващ път все по-малко...и така постепенно се овладява положението. Бу е написала много хубава публикация за намаляване на лактацията, намери я. Можеш да си правиш и чай от салвия - намалявала лактацията, но много горчи и аз го изхвърлих...не можех да го пия.

# 603
Ей идва ми да се гръмна - реве малчо от 17ч. ....и нищо не помага ни носене, ни гърда, ни капки, ни чай...... #Crazy, ни топла кърпа, ммм да от днес сме на кърпа, след като вчера ни се размина на косъм пожара с черешовите костилки - заб,авих ги във фурната....и за финал - ще съм сама две вечери - чудничко!

# 604
  • през девет планини в десета
Ох то и ние сме така цял следобяд се носим на ръце то едно мрънкане сърдене и няма угодия накрая й пуснах сешоар и взе че заспа

# 605
tafta, аз съм спирала кърмата с Достинекс - едно хапче, взима се еднократно. Може да пробваш първо с хомеопатия Ricinus communis 30CH   Peace

За среща - аз съм "ЗА", мога да стигна навсякъде.  Hug

Днес госпожица Ема реши да стачкува, хем имам опит с кърмачески стачки и много се натоварих.   #Crazy До сега се дра и заспа гладна, нищо не е яла цял ден.  #2gunfire Реве на гърдата и не иска да засуче, луда ме направи.  Гърдите ми са меки, дано не спре кърмата . Praynig

# 606
Днес госпожица Ема реши да стачкува, хем имам опит с кърмачески стачки и много се натоварих.   #Crazy До сега се дра и заспа гладна, нищо не е яла цял ден.  #2gunfire Реве на гърдата и не иска да засуче, луда ме направи.  Гърдите ми са меки, дано не спре кърмата . Praynig
В банята на тъмно.. Ако имате вентилатор да бръмчи още по-добре  Peace

И на мен се опитват да ми правят въртели вече (ама така е като се очовечат малко и с манджата само е скучно  Crossing Arms)

# 607
Добро утро от нас! Ние изкарахме едно денонощие без колики  newsm44. От вчера давам Колийф и не знам дали от него, но малчо е много спокоен. Не съм му чула гласа освен когато е гладен.
По новия календар днес малкия ми бонбон има имен ден. Да ми е жив и здрав, много весел и послушен! Simple Smile

# 608
  • София
Добро утро от нас! Ние изкарахме едно денонощие без колики  newsm44. От вчера давам Колийф и не знам дали от него, но малчо е много спокоен. Не съм му чула гласа освен когато е гладен.
По новия календар днес малкия ми бонбон има имен ден. Да ми е жив и здрав, много весел и послушен! Simple Smile

Честит Имен Ден на малкия Методи  newsm67. Да е жив и здрав и да радва мама и тати! И поздравления за коликите!  Peace

Емма тази нощ почти през цялото време ръмжа, ама го изкарахме само с 2 събуждания. А преди малко за първи път заспа сама - без носене, кърмене и т.н. Сложих я уж за малко в кошницата за кола на масата в кухнята, за да пооправя малко и тя взе че заспа ... Сега я преместих в креватчето и спи там - ръмжейки естествено  Laughing Дано това да не е просто изключение  Praynig Praynig Praynig

# 609
  • Sofia
Здравейте мами, ние със всеки изминал ден ставаме по-зле с коликите. Какво ли не му дадохме на малкия само се гърчи, свива и плаче. Даже и на гърда не искаше. А как му се спинка само. ОТ колиф бяхме доволни но след няколко дни явно организма му свиква с капките и постепенно никои не повлияват. През деня давам само ентеророкинд поне си ака нормално от тях.
...
 ЛЛЛ mimsat:
ата ми За легналото кърмене го слагам до мен главичката да е на нивото на гърдата ми и като захапе зърното гледам да стои малко назад, да не му се запушва нослето. Обикновенно така само заспива нощем и по някое време като се събуди или раздвижи и му се стича кърма по устата. А иначе повръща след ядене примерно 30мин. пресечено мляко. Някой път на фонтан (по-рядко) някой път само връща. По принцип правя Ам за всяко хранене около 60мл. Две вечери само суче и то от едната гърда но си мисля че е заради капките против колики, даваме два вида и те явно го замайват и няма много сили. През деня е изключително нервен и само на гърда се успокоява, спи максимум 2*30мин. Ако сме навън успява и малко повече да поспи. През останалото време е рев и гушкане. Днес ни смениха АМ защото трудно почна да се изхожда. Имаше резултат 3 пъти през деня ака, но пак реве и не заспива.

bib4o81,
при легналата поза, за да може бебчето да диша свободно, е добре (както и при другите пози) главата да е леко извита назад, така че брадичката да е заровена в гърдата, а нослето да не я докосва. Това може да се постигне, като бебето лежи малко по-ниско от гърдата, така, че нослето да сочи зърното при засукването, като в същото време бебчето се привлече максимално близко до тялото на майката. Това често осигурява значително по-добро засукване.
Връщането след хранене не е необичайно, особено първите седмици. На храносмилателната система ѝ е необходимо време, за да се развие напълно и тези неприятни ефекти да изчезнат. Дали се консултира с педиатъра за това? Какво е мнението му?
Дали имаш информация как върви наддаването - колко се роди, колко е най-ниското тегло, какво е теглото му в момента?
Чудесно е, че успокояваш детенцето си, като му даваш да суче когато иска. По този начин допълнително стимулира и производството на кърма. Дали можеш да кажеш приблизително колко пъти суче?
Споделяш, че приготвяш адаптирано мляко за всяко хранене. А колко пъти на денонощие е това?
Някои майки споделят, че когато носят бебетата близо до себе си (например в слинг) през по-голямата част от деня, те като че ли са по-спокойни. Друг начин може да е например елиминиране на шумуве като например телевизия, силно радио. Майки намират, че ако четат на глас книгата си, бебетата им са по-спокойни. Общата вана (след изчистване на лохиите) или пък душ, може също да подейства успокояващо.
Преди два дни бяхме на преглед, за един месец мерките са ни : 2710 сега 3850 / 49см сега -54. До преди няколко дни вечер ядеше в 1,30 и после 4,30. През деня правим 5 хранения. Но сега коликите са му много силни и яде когато се поуспокои. През нощните хранения много рядко яде АМ. Кърменето ни е около час от двете гърди и явно вечер се измаря и не стига до АМ. Вчера за целия ден успя да заспи за 1ч. и реших да се изцедя от двете гърди събрах 100мл., но явно той не го изцоква до край. През деня от АМ яде от 30 до 60 мл. От вчера не винаги иска да суче, плюе зърното и се сърди. Не успях да говоря за повръщането, но днес ще се обадя по тел. Макар, че съм сигурна, че пак ще се свърже с коликите.
Благодаря ти за помощта!
Извинявам се за дългия пост.

# 610
  • Варна
Привет и от нас ...
Тия колики на всички ни разказват играта, най-вече на бебетата, аз от 4 дни давам БиоГайа, не знам от внушение или действително,но през деня намаляха драмите...и доведоха до спане от по 30-45мин сън няколко пъти на ден-в шезлонга.

Та по този повод да кажа и аз-не се притеснявам,че заспива там,понеже спи малко, а и моя шезлонг(Фишер Прайс) има за регулиране на гръбчето, и когато се унесе и заспи го свалям ...

НО пък нощно време е нещо страшно Tired ....това дете просто не спи и това си е...
Снощи е спал от 22 до 00ч -т.е. веднага след къпането, и от 00ч до 05.30ч в ръцете ми, на гърдите ми, на люлка, в шезлонга, на рамо , къде ли не ....е не заспа и това си е ..

Най -накрая се предаде в 06ч и след 20мин се събуди пак, а след още толкова стана и баткото ...

Вчера бяхме на консултация-точно за 1м е качил 1300гр и 6см, само на кърма ....направо ми се зави свят като видях кантара, това дете качва всеки ден ...вече е 4100 и 55см , и с тия темпове на растеж направо се плаша как ще го разнасям ...

Още имах да пиша, ама ситуацията стана ревлива ...ще се включа по-късно, ако успея

Хаджи, кураж ...още 2-3 месеца и дано се пооправи положението.. Heart Eyes

# 611
Добро утро момичета,

и аз да споделя, че коликите са на дневен ред и при нас. Почнаха ни от средата на първия месец. Лек вариант бяха и давах Еспумизан в началото, но от миналата неделя след като се усилиха реших да му давам н амалкия Биогайя. И незнам вследствие на това ли, но детенце се запече. Веднъж на ден едва едва успява да се изака. През цялото време се пъне адски много. Иначе си пишка нормално.

Въпрос към ЛЛЛ
На кърма сме и не мога да преценя значи ли това че не яде достатъчно или е наистина запечен?
Чела съм, че има такъв период при бебетата когато просто рязко променят честотата на акитата. Дали и ние сме в този период. Иначе се кърмим нормално, дори тази нощ пак се събудихме за три хапвания. Нормално ли е трети ден вече да сме така и дали да не търся педито за съдействие вече? 10х предварително.

# 612
Merijaan, Balonesa благодаря  за инфото Hug

rain008, и ние акаме веднъж на ден с малко повече напъване и гърчене. Но не е запечена, защото акото си е с нормална консистенция, а не е твърдо и оформено.

# 613
Благодаря tafta.
Да - и при нас консистенцията е нормална, цвета също, пръцка си редовно - просто сърцето ми се къса да го гледам как постоянно се напъва  Sad

# 614
Здравейте момичета,
при нас нещата май ставата като при Духи, понеже през деня се дере и спи на малки порции и е нервна - цока по 3 пъти през ноща, когато е спокойна и явно тогава е пълноценно.
От тази нощ, понеже я кърмя легнала едното ми зърно е на път да се израни, но днес ще се справя с това.

Въпрос към ЛЛЛ?
Не знам колко точно са кърменията ни, но със сигурност над 8 - това гаранция, но то е едно дърпане и ръмжене, да не го описвам.
Забелязвам, че цока макс по 10 мин. Гърдите са ми меки, да станат напрегнати не остава време с това цокане. Като ги стисна тече кърма, виждам, че и устата на бебка е пълна с мляко като я дръпна. Днес сутринта реших да видя имам ли кърма с помпата  - въобще не захапа - няма вакуум, но на ръка като се стисна  - потича. Описах това за да си задам въпроса.
Бебека от два дни намали изхожданията от 6-7 приблизително, на 3. Тя е на 46 дни, 6 седмици и половина - дали е нормална ситуацията с изхожданията. Воднисти с жълто -зелен цвят, което ми говори, че още не и работи регулирано стомаха.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт