Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Нека е жив и здрав именика!

Както и всички останали в темата ни, които днес  празнуват!

# 436
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, не ми остава никакво време, но надничам отвреме на време.

Сега се учудих от нещо, което прочетох и реших да споделя. Моят син ми даде информация само за изходни нива по БЕЛ и Математика. Класната ни прати също по тези два предмета тестовете от изходните нива. Сега тук разбирам, че е имало и по Роден край? Някой има ли копие, за да видя за какво става дума и навсякъде ли е било задължително? Ще трябва да проучвам въпроса...

Иначе видях, че обсъждате вече какво ще се прави през ваканцията Simple Smile Аз засега съм приготвила за обсъждане с бъдещия второкласник спортно-езикова програма Simple Smile Сега съм го оставила да се мотае в къщи, а и не е свършил още с английския, а от юни ще почнем със спортната програма. Не съм мислила методично да го занимавам с учене, ще чете книгите от списъка (който още не са ни дали) и ще видим на какво друго да наблегнем. Със сигурност ще включа малко диктовки, малко математика. Като цяло обаче не мисля да го занимавам със сборници със задачи и т.н., по-скоро нещо по-креативно ще мисля за създаване на интерес, но още не знам какво.

# 437
  • София
Благодаря за отговорите за подаръка.Ще взема цветя,пък дано да има и общ подарък.Мъжът ми дал пари уж за подарък,но не е много сигурен.Честито на всички именници!Да са живи,здрави и засмяни!

# 438
  • Варна
Честит именник на Тя! Да й е жив и здрав, много да я радва и тя много да го слуша  hahaha.

SZA, изходното ниво по роден край ни го върнаха само за една вечер и пак го занесохме в у-ще, така че мога само по спомен да ти кажа какви са били въпросите поне в нашето у-ще:
- да подчертаят кои от изброените роднини са членове на семейството
- да свържат определени растения (бреза, шипка и т.н.) с категориите диворастящи и културни растения
- имаше нещо подобно и за животните, но там имаше картинки, които да се групират на диви и селскостопански животни
- да запишат частите на растението
- да напишат правата и задълженията на ученика
- да свържат датите на определени празници с името на съответния празник
Мога да ти кажа обаче откъде ние решавахме няколко пробни теста - в това помагало има примерни тестове и по трите предмета:

# 439
Мерси за пожеланията ,момичета!
Нека и вашите първокласни да са живи и здрави и много да ни радват.
Manzhelka newsm51 този сборник на Булвест е много хубав.

# 440
  • София
Честито на имениците!
Тръпнем в очакване на днешното тържество. Мисля да взема малки кокетни саксийки, опаковани, хич не обичам откъснатите цветя на букети, които увяхват на втория ден...
Идейка за неособено долюбващите четенето първолаци - намерихме старите си списания Чуден свят и Дъга  (те са тип комикси) и сякаш има интерес, прочете днес два такива разкази с картинки.
Всичко най-хубво на тържеството!!

# 441
Нашето тържество свърши. Имаше състезание между двата класа. Нашия клас победи. Беше много хубаво и децата се забавляваха.След малко отиваме на откриването на една книжарница.
 Не мога да  се стърпя и да не си похваля гарджето. Получи грамота за отличен успех. Blush Много се гордея с него.
Списъка с препоръчителните книжки не е дълъг, по късно ще го напиша.

Весел ден, и да пишете как са минали при вас тържествата!

# 442
Привет мами,
Бих искала да задам въпрос към специалист, но нека чуя и Вашето мнение.

Грамота или подарък за отличниците това спомени за отминали времена на родителите са?
Стимулира ли децата тази награда повече да се трудят?
Напълно излишна ли е при децата от 1-4 клас и какво въздействие оказва на детската психика? 

Задавам си тези въпроси - тъй като нашата госпожа отказва купуването на различни подаръци за празниците през годината...винаги за всички еднакво...
 newsm78

# 443
маманет подаръците по  различни поводи имаше еднакви за всички деца. Имам предвид книжки и читателски дневник.Грамоти получиха само отличниците. Аз определено бях изненадана и не очаквах.Не сме имали само отлични оценки през годината, но явно на изходните нива се е представил отлично. Нямам представа дали това ще го стимулира,  надявам се. Защото имаше деца от нашия клас които още в началото на уч. година можеха да четат и да пишат. Ние не можехме, а сега получи грамота наравно с тях.

Ето и нашия списък:
1."Български народни приказки"
2. "Приказен свят" -А. Каралийчев
3. "Ние, врабчетата"- Й. Радичков
4. "Патиланско царство" - Р. Босилек
5."Приказки"- Андерсен
6."Пипи Дългото чорапче"- А. Линдгрен
7. "Мечо Пух" - А. Милн
8." Басни"-Езоп
9. "Приказки по телефона"-Джани Родари
10."През води и гори"-Е. Станев

# 444
  • В светлината на слънцето
И нашето тържество днес мина. Дечицата, милите, се представиха повече от прекрасно, макар отвреме-навреме някой да потискаше тежка прозявка от нощното трусово бодърстване. Пяха, танцуваха, рецитираха - на български и немски... станаха второкласници. Всички получиха дипломите си, минават с отличен. Мисля, че така е справедливо. Поне моето мнение е, че в тази възраст деленето на децата на по-знаещо, по-смятащо и по-четящо не е добра идея, защото може както да мотивира, така и да демотивира. Лично мнение де. Peace
Нашата девойка свири на китара на тържеството, справи се добре. Grinning
Получиха си и списъка с книгите за четене, който в нашия случай е изчетен отдавна. Така че ще добавям нови заглавия. Имат и разни задачки, колкото да поддържат форма, което е добре.
Беше мило и вълнуващо за всички. Blush

# 445
  • София
И нашето тържество мина, с рецитация и песни за буквите, пиеска с приказни герои, но с шеги и закачки (идеи на учителката ни), накрая торта с формата на книга и детско шампанско, вдигнаха страхотна купонджийска врява. Решихме за лятото да вземем помагалото дето обсъждахме по горе "Аз съм във ваканция след първи клас"http://www.bukvara.com/аз-съм-във-ваканция-след-1-клас-аиком-елена-владимирова-диляна-димова-евгения-тренчева-лена-иванова-мариана-чалъкова-б-михайлова.html.
Десетина дни от края на май и началото на юни са в училище на модул "Приказен свят".
Нашите книжки за лятото са пет, като госпожата им ги заръчала в много хубаво писмо с лек анонс към героите и послание колко е хубаво да се чете  :
1."Български народни приказки"
2. "Приказен свят" -А. Каралийчев
3. "Патиланско царство" - Р. Босилек
4."Пипи Дългото чорапче"- А. Линдгрен
5. "Мечо Пух" - А. Милн

Ех завършихме първи клас, всички с отличен Heart Eyes

# 446
  • Пловдив
Вече сме във ваканция. На 24.05. ще ни дадат свидетелството и списък с книжки, които трябва да прочетем през лятото. До края на м. Юни сме на тренировки, а за останалите месеци ще мислим в движение.
Весела и приятна  ваканция на всички бъдещи второкласници !

# 447
  • София
И нашето тържество мина. А то си беше голямо тържество- имаше много за четене от децата, смятаха задачки, които след това ги водеха към друга задачка, нейното решение- към друга и така. И този път госпожата им се беше постарала. А децата се представиха чудесно. Получиха от нас по един читателски дневник, от госпожата по едно писмо, което е адресирано до всяко дете. В него освен хубави думи и пожелания се намира и поредицата от книжки за четене. Класната обясни, че са препоръчителни и че няма как да се изчетат всички. Ами то само Пипи и Патиланско царство са си доста дебели, като се сложат и другите...
Мими преди дни започна Пипи, добре се справя.
Получиха си свидетелствата. Не всички минават с Отличен, има някои - с Мн, добър, даже и с Добър.
Мими е с отлично и с препоръка устна от госпожата- каза, че е най-старателна от класа, дори повече от необходимото, което не е лошо малко да се попромени. В характеристиката и е написала чудесни неща и последното изречение гласи: Научи се да приемаш и неуспехите като част от живота. Един вид да не се впряга толкова много, колкото тази година- тя постоянно се притеснява, плаче ако нещо не е направила идеално по нейните си представи...и така.
Децата си хапнаха торта, госпожата много си хареса бижуто- общ подарък от класа и всичко мина повече от прекрасно.

# 448
И ние завършихме с отличен и грамота,тържеството беше хубаво.Нашия списък с книги е .
1."Хитър Петър приказки"-Сава Попов
2."Ние,врабчетата"-Й.Радичков
3."Приказки"-Ран Босилек
4."Приключенията на Пинокио"-Карло Колоди
5."Небивалици"-Доналд Бисет
6.Басните на Лафонтен
7."Патиланско царство"- Ран Босилек
8"Приказки по телефона"-Джани Родари
9."Пипи дългото чорапче"-Астрид Линдгрен
10."Каролсон,който живее на покрива"-А.Линдгрен.

# 449
  • Sofia
Валенцето,
"Патиланско царство" изглежда доста дебела, но е с едри букви, картинки и бързичко се чете. Дъщеря ми вече я попривършва, а я започна на 18ти.
Според нашата учителка са задължителни всички книжки, надявам се да им насмогнем.

Много досадно време, в момента малко се чудим какво да правим - освен четенето, ТВ и игри, мрънка, че й е скучно.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт