Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Вчера и нашият празник мина. Имаше тържествена част в училищния двор, после в класната стая с връчване на свидетелствата, похвали и лепенки "Отличник" Simple Smile, а накрая - торта. След това участвахме в шествието, за нас беше първо участие и ме върнаха в детските години Simple Smile А после се отдадохме на забавления. Имаме списък с десетина книги, главно приказки - български народни, за Хитър Петър, от Ал. Каралийчев, на други народи, на Шарл Перо, Дж. Родари, Пинокио, Пипи Дългото чорапче, басни, Патиланско царство. За моя изненада моето дете днес прочете една цяла приказка. За нас е постижение, защото той все още не чете гладко. Надявам се с усвояването на четенето да се запали по книгите. (За мен този момент дойде след края на първи клас, когато се научих да чета без усилия, затова не се тревожа, че сме изостанали). Имаме един препоръчан сборник по математика на Просвета за през ваканцията, който ме озадачи с това, че има части "Решени задачи", в които решенията са непосредствено след задачите. Но засега я караме по-лежерно, главно в игри.
Желая на всички весела ваканция!
P.S. pam4i, браво на твоя юнак! Simple Smile

# 496
  • София
И нашия празник мина. Бяха се подготвили със страхотна организация в актовата зала - много красива украса, супер тържествено. Събитието беше съчетано и с изпращането на 11 клас. Нямаше нито едно свободно място. Страшно съм впечатлена. Освен удостоверение за дъщеря ми, мъжа ми и аз получихме благодарствен адрес  Party

Момиченцето ми за една година ужасно много израстна - училището и се отрази много добре. Всеки ден ходеше с голямо желание, научи много. За ваканцията ще четем малко, взех и няколко симпатични книжки математика, читателски дневник и Здравей ваканция. Ще минем и през библиотеката. Малко ще ни е трудна организацията за ваканционните дни. Все още не мога да избера между два летни лагера.

# 497
  • В светлината на слънцето
Усеща се вече ваканционното настроение. Темичката все да оредява.  Grinning
Моята девойка изведнъж доби страшен ентусиазъм да прави диктовки и решава задачи.  Crazy По-голям отколкото през втория учебен срок. Луда работа.  Crazy

# 498
 Simple Smile като не е по задължение - така е.
Аз моя го мъча с четене (има още какво да се желае в тази насока), и понеже книгата от списъка я приема като задължение се заканва на рейтинга, който ще й сложи в читателския дневник. Беше 5.5 в началото, а в момента е паднал до 1.5, като и до 0 можело да стигне. Crazy

# 499
Simple Smile като не е по задължение - така е.
Аз моя го мъча с четене (има още какво да се желае в тази насока), и понеже книгата от списъка я приема като задължение се заканва на рейтинга, който ще й сложи в читателския дневник. Беше 5.5 в началото, а в момента е паднал до 1.5, като и до 0 можело да стигне. Crazy
Laughing Моят се опитва да чете "Ян Бибиян". Стигна до 7-ма страница и започна да хленчи, че книгата била много дебела... Wink Предпочитал приказките и басните, защото.....са по-кратки.  Crazy

# 500
Ние днес планираме ходене до новата книжарница на Бард http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/gigantska_knija … sofiya-150259.htm със списъка с книжките за лятото, да си избере какво иска да чете. После смятаме да ходим на пицария, но като гледам как вали...

# 501
Ще има Пролетен базар на книгата в НДК от 29 май до 3 юни и аз смятам там да отида да купя книжки, които нямаме от списъка (те са 1-2 само, но съм замислила на някои да погледна и новите издания).

# 502
Повечето книжки ги има една позната та ми обеща да ми ги даде,ако прочете тях в което се съмнявам,ще му търся другите.

# 503
  • София
Момичета, някой чете ли басните на Лафонтен?
Половината не можем дружно вкъщи да им извлечем поуката. Уж са детско издание, на ПАН, а въобще не са адаптирани за деца. Разбирам детето да не ги схваща, но и ние с баща й не успяваме във всички.  Rolling Eyes

# 504
  • Пловдив
Клеми, моята чете басните на Езоп. Харесва ми, че след всяка има написана и поуката, та и нея осмисля. Издателството е на "Хермес", поредицата "Златно перо". Виж дали има такава издадена книга, може там да са написали поуките.

# 505
По принцип децата доста добре се справят с поуките...

Ето в това издание има описано под баснята (както писа vany6a ) - сборни са:
http://www.book.store.bg/p56472/basni-ezop-lafonten-ivan-krilov- … -mihajlovski.html

# 506
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
в нашето издание на басните на Лафонтен има поука, написана след всяка басня

нашата учителка в края на учебната година им е дала за четене приказки, това им е казала, въпреки че говорихме и за други книги, но през годината доста ги товареше, явно сега залага на това да си починат, аз подготвих, обаче, книжките за четене по това, което четох тук - там като списък - да ви попитам, във вашите списъци какво присъства като книги?

# 507
  • София
Благодаря ви, но вече сме накупили почти всичката литература.  ooooh!
За догодина ще се оглеждам първо кое издание е удачно.
Ето това са нашите:

# 508
Клеми, я учат 1-2 басни през годината от Лафонтен я не, може и тогава да си ги прочете само тях. Ако не и харесва, не я насилвай.
Обаче ме заинтригува с тези трудни поуки, може ли да публикуваш някоя басня или да дадеш линк, да поразсъждаваме тука...?

Иначе съм на мнение да се чете оригинален текст (преведен естествено) когато му дойде времето и възрастта, а не адаптации или съкращения.

# 509
  • София
Тя ги чете без възражения, аз съм възмутена. Утре ще се опитам да намеря онлайн тези с трудната поука.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт