Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 682
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Понеже заговорихте за Киндъл - имам, подарък ми е за РД-то. Обаче има далавера: от време на време в Амазон пускат Refurbished, който струва 69 лири, или около 160 лв. Трябва да се дебне, обаче. Иначе си е съвсем наред, нов е, вероятно е преопакован само. Но пък моят си дойде в оригинална опаковка.
И аз тъкмо това щях да препоръчам. Аз се сетих твърде късно, че мога това да подаря, и ми излезе доста соленко от бг-магазин.

# 601
Киндъл си е ОК за децата, той няма отражението на екраните, което изморява/уврежда очите. Но за мен любовта към книгата се ражда с прелистването на страниците и за нищо на света не бих заменила хубавата, качествена детска книжка с чудесни илюстрации с Киндъл. По-нататък - може Simple Smile

Сега се замислих, че моят син чете новото издание на Патиланско царство, където са 6-те сборника, вече е на третия, т.е. преизпълнил е плана с този автор  Laughing Но тъй като има желание, не пречи. Днес беше прочел 20 страници и без кръстословица, т.е. вече е навик Simple Smile

За мен е много добър вариант за децата, които не искат да четат много много, да се поставят подобни цели - с кръстословица или въпроси с възможни отговори, или нещо подобно, които да ги стимулират да прочетат книжката и към мислене. Това е много по-ангажиращо от дефинирането на брой страници на ден.

Друго важно от педагогическа гледна точка на тази възраст е да четат на глас - трябва да усвоят гладкото четене на глас преди да могат да го правят наум.

# 602
  • Варна
SZA, фен съм ти! Много ми допада начина ти на мислене. Смятам да ти открадна идеята за кръстословицата, не за стимул, а за ранообразие. Аз съм правила нещо подобно, но във вид на квадрат със скрити думички по английски - целта беше да го упражня да не забрави наученото през годината в Британика.

# 603
И аз обичам хартиените книги, но с тези цени напоследък... нещо не ми е по джоба да купувам толкова книги, колкото чета. Ако го правя, това би означавало да си оставя половината заплата за книги, а за мое съжаление, в момента няма как да се случи. 160-тте лева за Киндъла се изплатиха точно на първия месец, откакто го купих.
Виктория го чете много сериозно. Научила се е да си сваля детски книжки и вечер преди лягане чете, ако не е зает от някой възрастен. Simple Smile При нас май нещата отиват на купуване на втори, за баща й, че нещо не можем да го разделим.
Нашият е този: http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/ … 832810&sr=8-2 - но в момента го няма.

# 604
  • София-в сърцата на моите деца
И аз обичам хартиените книги, но с тези цени напоследък... нещо не ми е по джоба да купувам толкова книги, колкото чета. Ако го правя, това би означавало да си оставя половината заплата за книги, а за мое съжаление, в момента няма как да се случи. 160-тте лева за Киндъла се изплатиха точно на първия месец, откакто го купих.
Виктория го чете много сериозно. Научила се е да си сваля детски книжки и вечер преди лягане чете, ако не е зает от някой възрастен. Simple Smile При нас май нещата отиват на купуване на втори, за баща й, че нещо не можем да го разделим.
Нашият е този: http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/ … 832810&sr=8-2 - но в момента го няма.
А на български език ли са книгите, игрите и т.н. , простете моето невежество? newsm78

# 605
На какъвто си свалиш. Чете доста езици в .txt формат.

# 606
Здравейте! Приемате ли нови попълнения към групичката на бъдещите второкласници?!

Прочетох последните няколко страници, гледам че сте коментирали четенето и списъкът с книжките. Нашият е от 5: "Патиланско царство", "Пипи дългото чорапче" - тези вече са прочетени; Български народни приказки- четем ги в момента; "Приказки по телефона", и сборник с приказки на Ангел Каралийчев / имам 3 тома от моето детство/, но за тях съм резервирана, спомням си че хич не ги харесвах.
А относно четенето - четем всеки ден по 2 приказки. Дъщеря ми тръгвайки на училище не можеше да чете, а сега четивната и техника е доста добра, но това съм постигнала с всекидневно четене. Първоначално по 1 страничка, после по две и така.  
Имаме си и читателски дневник, но не от готовите, а предпочетох да купя една тетрадка с твърди корици и да пише, а после и да прави илюстрации по текста. Така, както ние някога. Laughing
Имам и още за споделяне, но да не ставам досадна с първия си пост. Hug Hug
Здравейте, нашият списък е същия. За първи юни си подарихме "Приказки по телефона" и "Пипи дългото чорапче", останалите ги имаме от моето време:))) Сега детето чете по 2 приказки от първата книжка и по 2 от Ангел Каралийчев. Не знам дали защото сме изчели много български народни приказки, но се справя много по-лесно с нашите. Италианските нещо го затрудняват, не ги разбира от пръв прочит. Но напредва:)) Остава и в читателския дневник да напише нещо, че до 15.09 има много време:)))

# 607
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Здравейте дами!

При нас четенето върви бавно. До сега е прочел приказките на братя Грим и Пинокио. Сега е в началото на Пипи.

Диктовки не правим, но го карам поне два пъти в седмицата да преписва текст. Поне при нас това се отразява много добре на правописа.
Гледам да не става насила и под натиск.

# 608
Памчи ние сме прочели само една книга която е от 70 страници,сега сме започнали Патиланци.Явно му е по интересна,защото върви добре.

# 609
  • София
Здравейте дами!

При нас четенето върви бавно. До сега е прочел приказките на братя Грим и Пинокио. Сега е в началото на Пипи.

Ти на това бавно ли му казваш?  GrinningДве книги за половин месец на мен ми се струва перфектно. Е, ако цета е да прочетете 10 книги за ваканцията, да, но според мен си се справя идеално детето.

# 610
но го карам поне два пъти в седмицата да преписва текст. Поне при нас това се отразява много добре на правописа.

и аз си мислех, че ще е добре преписването, но точно вчера видях, че той вижда рибка, пише рипка. Вижда можеш, пише можеж. Т.е. дори да гледа не внимава  ooooh!

# 611
тити, вероятно не е от невнимание, а защото така чува звуците - звучни/ беззвучни.

# 612
ами аз затова съм му дала да преписва, не му правя диктовка. Иначе говорим за звучните и беззвучни, някои думи знае да си ги провери.

# 613
  • София
Аз мисля да си купя Киндъл, но за път и подобни ситуации. Не бих заменила книжната книга, поне докато не спрат да ги печатат.  Grinning Файловете са супер нетрайни, затриват се, записващите устройства бързо се развалят и т.нат. Аз искам да си имам библиотека.

# 614
Морския иска да прибира вече. Много му е мъчно за нас  Sad, но ще изкара до края на седмицата. Похвалиха ми го ,че е много послушен. Направо не ми се вярва ,като го знам какво диване е. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт