Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 328
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Искам да го ползвам основно за палачинки и питки, за пържоли - не. Към втория модел и аз се бях насочила, но исках ако мога да си взема нещо, което е 2 в 1, защото в момента мога да си позволя само едно Simple Smile

И аз по същата причина се насочих към касеролата с тиган 2в1. Върши ми чудесна работа за супи, оризи, задушено месо, тас кебап и т.н. Тиганчето освен като капак го ползвам и за печене напр. на сирене във фолио, на зеленчуци за гарнутура, за ориз тип ризото на котлона.
Имам два опита в приготвянето на яйца в него- не е подходящ, залепва доста. Честно казано не съм го пробвала за палачинки, но след опита с яйцата прецених, че не е подходящ. Ако искаш може да пробвам тези дни 1-2 палачинки, за да видя резултата и да ти пиша.

# 301
  • София
Да, по-скъпите БЕКА са по-добри и по-здрави, но четох, че покритието им Bekadur Ceramica е с нанотехология, затова смятам издържащите до 400 градуса за по-сигурни например Silit Durado ,Fissler  Maxeo и лично аз се колебая между тях двата засега, въпреки че предпочитам да не бяха черни отвътре...

deteliana, къде го чете това за нанотехнологията, от сайта ли ти отговориха или някъде в интернет пространството? Мисля да пиша до сайта и да ги питам  newsm78

PS Говорих с Гама Елит, в документацията от производителя пише, че не са използвани нанотехнологии ...  къде е истината  newsm78

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 10:22 от emy_emy

# 302
  • София
 Портокалче, ще съм ти благодарна да пробваш с палачинки/питки, защото това ще му е основната функция.
  А пък аз в поста си по-горе се бях объркала, в Гама Елит ми препоръчаха турските Lava. Някой има ли отзиви за тях?

# 303
Да, по-скъпите БЕКА са по-добри и по-здрави, но четох, че покритието им Bekadur Ceramica е с нанотехология, затова смятам издържащите до 400 градуса за по-сигурни например Silit Durado ,Fissler  Maxeo и лично аз се колебая между тях двата засега, въпреки че предпочитам да не бяха черни отвътре...

deteliana, къде го чете това за нанотехнологията, от сайта ли ти отговориха или някъде в интернет пространството? Мисля да пиша до сайта и да ги питам  newsm78

PS Говорих с Гама Елит, в документацията от производителя пише, че не са използвани нанотехнологии ...  къде е истината  newsm78
В този блог http://lavieverte.wordpress.com/2009/04/24/safety-in-cookware-pt … ceramic-coatings/
,без гаранция дали е достоверно.  В коментарите надолу май казват, че е е сол-гел. Има и друг коментар според който BEKA не са белгииски производител, а само вносител на произведени в Китай посуда...
На допир мисля, че ще се прецени дали е нано-ако не е идеално гладко значи е сол-гел, но това може да каже само човек който ги е докосвал-аз не съм.

# 304
  • София
Да, по-скъпите БЕКА са по-добри и по-здрави, но четох, че покритието им Bekadur Ceramica е с нанотехология, затова смятам издържащите до 400 градуса за по-сигурни например Silit Durado ,Fissler  Maxeo и лично аз се колебая между тях двата засега, въпреки че предпочитам да не бяха черни отвътре...

deteliana, къде го чете това за нанотехнологията, от сайта ли ти отговориха или някъде в интернет пространството? Мисля да пиша до сайта и да ги питам  newsm78

PS Говорих с Гама Елит, в документацията от производителя пише, че не са използвани нанотехнологии ...  къде е истината  newsm78
В този блог http://lavieverte.wordpress.com/2009/04/24/safety-in-cookware-pt … ceramic-coatings/
,без гаранция дали е достоверно.  В коментарите надолу май казват, че е е сол-гел. Има и друг коментар според който BEKA не са белгииски производител, а само вносител на произведени в Китай посуда...
На допир мисля, че ще се прецени дали е нано-ако не е идеално гладко значи е сол-гел, но това може да каже само човек който ги е докосвал-аз не съм.

Благодаря,   bouquet това за допира ми беше супер полезно, не го знаех, днес или утре ще ходя да ги "пипна" дано се справя с теста, ще "опипам" и от други марки, за да направя сравнение  Laughing
А това за вноса от Китай, те повечето производства са изнесени там по обясними причини ... важни са качествените материали и да е спазена технологията  ....

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 12:47 от emy_emy

# 305
моля да кажете какво ви е мнението за алуминиеви шишета - в Джъмбо по 5-6 лв.  Rolling Eyes

# 306
Сигурно сте забелязали, но да кажа. Заради черния петък в английски амазон се предлага изгодно дискутираната по-горе касерола на le Creuset. В немския днес гледам комплект тенджери на Силит и на WMF. Както и прибори на Zwilling.

# 307
  • София
Опитах си късмета, свършват за секунди.

# 308
Здравейте! Следя ви отдавна, едва прочетох тази и старата теми.  Crazy
Решила съм да си купя тиган с бяло керамично покритие. В крайна сметка съществува ли безвреден такъв с цена до 100 лв без нано и др. вредности. Не държа на непременно на супер незалепващо покритие, защото не готвя без мазнина. Ще се радвам, ако се включи и take a smile със съвет.
Благодаря предварително!

# 309
Решила съм да си купя тиган с бяло керамично покритие. В крайна сметка съществува ли безвреден такъв с цена до 100 лв без нано и др. вредности. Не държа на непременно на супер незалепващо покритие, защото не готвя без мазнина. Ще се радвам, ако се включи и take a smile със съвет.
Благодаря предварително!
+1 -  и аз търся и досега не намирам с бяло керамични покритие и  без нано, все черни са... и явно черен ще се купува-засега по-добри и по-евтини не намирам от silit durado и fissler maxeo comfort - далеч над 100лв са, но по-добре един и качествен отколкото няколко съмнителни.

# 310
  • Варна
Благодаря предварително!

Аз не знам колко вреден може да е един тиган след като си спим спокойно покрай Козлодуй и се натискаме за Белене въпреки Чернобил и Фокушима.Дали Чернобил и в момента ни трови по - малко от един тиган щом му правят съркофаг на цената на един нов реактор.

# 311
  • Пловдив
Портокалче, ще съм ти благодарна да пробваш с палачинки/питки, защото това ще му е основната функция.
  А пък аз в поста си по-горе се бях объркала, в Гама Елит ми препоръчаха турските Lava. Някой има ли отзиви за тях?

*Elle*, тази сутрин пробвах да направя палачинки и бях приятно изненадана от резултата. Получиха се хубави палачинки. Намазвах тигана с много малко масло преди всяка палачинка. Не лепнеше и лесно се отделяха с шпатулка. Трябва да се внимава обаче с температирата, тъй като чугуна се нагрява доста и по-някое време трябва да се намали котлона, за да не прегарят.
Само не знам с твоята касерола как ще я повдигаш, за да разнесеш хубаво сместа за палачинки, тъй като нямаш дълга дръжка.

За питки- какви питки имаш предвид? Ahasver (ако чете може да се включи) има такава емайлирана тенджера на Le Creuset и пече козунаци, хлябове и доколкото знам всякакви тестено-хлебни изделия в нея. Тъй че не виждам причина и в избраната от теб касерола да не стане.
Успех в избора и да се похвалиш Simple Smile

# 312
  • град-държава
portokalche   bouquet , изненадана съм, че е нямало проблем с палачинките в белия емайл, което пък ме връща към един тиган, от който почти се бях отказала, въпреки, че вадеха от него едни омлети с лекота.  Laughing
Не зная касерола колко е подходяща за изпичане на тестени, предвид единствено размера на съда, но аз моята тенджера я позлвам за всичко (тава, тиган, тенджера) тя е основната ми посуда - една единствена тенджера.
За изпичане на тестени само омазнявам, слагам хартия за печене и `и казвам хоп.  Mr. Green
Открих също така, че е един незаменим втасвател- затоплям на желаната Т за втасване с капака, слагам тестото и затварям. Поддържа Т перфектно и тестото втасва изключително бързо.
За мен е незаменима и няма да ми е излишна още 1,2,5 ...  Laughing

# 313
  • Пловдив
ahasver, много се радвам, че се включи Simple Smile удоволствие е за мен да гледам всички твои кулинарни творения   bouquet
И аз бях много изненадана, че палачинките станаха. Нямаше да опитам, ако Elle не беше проявила интерес. След яйцата го бях отписала тигана за такива експерименти. Моето тесто беше даже по-рядко, с по-гъсто тесто сигурно ще станат по-добре.
Единственото, което стана е, че от прегарянето на маслото потъмня една малка част в тигана (не е загоряло, че да го остържа), но това ми се е случвало и друг път и мисля, че със следващото готвене ще се поеме от другите продукти и ще го измия.
Иначе и аз си мечтая за една такава голяма тенджера с капак и знам, че при следваща възможност ще осъществя желанието, без да се колебая ни най-малко. 

# 314
  • София
Дайте идея за шише за вода 400-700 (1000)мл? Както за носене навън, така и за вкъщи. За у нас не мога да намеря стъклена бутилка над 330мл с нормално дуло (т.е. да не е от широките). ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт