Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 361
  • 1 064
  •   2
Отговори
# 375
  • Варна
Точно заради това съм в голяма дилема - аз няма да приготвям храни от животински произход, само палачинки и зеленчуци, които няма да ми залепват, нали така?

Пак има промоция в КАУФЛАНД , вчера гледах с бяло керамично покритие тиган 28 см. е 15 лв. , а по малкия е десетина.На щанда за домакински потреби има и отделно 4 размера стъклени капаци 5 до 7 лв. и тогава става прекрасен комплект и за задушени зеленчуци и също всякакви меса , риби и яйца.Гарантирано нищо не залепва и съвсем без масло.

# 376
В Метро имаше преди време.
Вчера бях в Метро, но не видях ...имам предвид тези белите тенджерки на Пирекс със стъкления капак http://www.amazon.de/Unbekannt-P27A000-5045-MaestroVitro-Kassero … 126296&sr=8-5

# 377
  • София
Трябва ми съд, стомна за вода, от стъкло - 10лв поне, за да зареждам вода с клиноптилит.

Дайте идея за шише за вода 400-700 (1000)мл? Както за носене навън, така и за вкъщи. За у нас не мога да намеря стъклена бутилка над 330мл с нормално дуло (т.е. да не е от широките). ooooh!

# 378
С палачинките и аз нямам проблем с ДУрадото, капвам капка мазнина само на първата и после без. Няма проблеми.
Проблемите са главно с яйцата.
Яйцата пак с малко мазнина ли правиш като палачинките?  Още не сме пробвали нашия - преди дни пристигна от Германия и си има книжка на няколко езика.  Там си пише-слага се на студен котлон, после се сипва мазнина с която се обмазва тигана навсякъде и се вкл. котлона да загрее, когато се усети миризма или изпарение на сгорещена мазнина се слага продукта който ще се готви и се намалява температурата на котлона. Виждах и видеоклип на този линк: http://www.preis.de/produkte/Silit-Hoch-Pfanne-Profi-DeLuxe-24cm/321981.html долу където е 1 Video трябва само да го пуснете.  Когато готвим нещо с него ще споделя впечатления. За сега ми се струва по коментарите, че тези керамични с нанотехология  са по-незалепващи от другите, но пък ние търсихме без нано.

# 379
  • Пловдив
Аз се отказах да купувам тиган. Днес успешно направих супер мекички палачинки в касеролата на le Creuset, която обсъждахме няколко страници назад. Преди всяка палачинка слагах малко масло. При вече нагрян съд много бързо палачинките започват да се отлепват сами. Единственият недостатък са малките дръжки - трябва да ги хващам с кърпа, за да разстеля сместа по дъното. За тези, които обръщат палачинките във въздуха също може да се окаже проблем.

N.M.W. няколко страници назад бях писала, че и аз съм процедирала така  в моя тиган-капак от комплекта 2в1 и имах хубави палачинки.  Какво друго приготвяш в твоята касерола, което иначе правиш на тигана?

# 380
Аз се отказах да купувам тиган. Днес успешно направих супер мекички палачинки в касеролата на le Creuset, която обсъждахме няколко страници назад. Преди всяка палачинка слагах малко масло. При вече нагрян съд много бързо палачинките започват да се отлепват сами. Единственият недостатък са малките дръжки - трябва да ги хващам с кърпа, за да разстеля сместа по дъното. За тези, които обръщат палачинките във въздуха също може да се окаже проблем.

N.M.W. няколко страници назад бях писала, че и аз съм процедирала така  в моя тиган-капак от комплекта 2в1 и имах хубави палачинки.  Какво друго приготвяш в твоята касерола, което иначе правиш на тигана?
В тиган правя (правех Simple Smile) само палачинки и омлет. Следващото предизвикателство ще е омлет в касеролата. Общо взето вече почти всичко готвя в касеролата или тенджерата.

# 381
  • Варна
Здравейте,
прочетох 60 страници общо от двете теми и съм много уморена и объркана вече. Отделила съм 500 лв. за коледен подарък - смяна на съдовете за готвене. Искам да си взема 1. грил тиган; 2. класически тиган; 3. уок тиган с капак; 4. малък дълбок тиган с капак; 5. голяма тенджера и 6. средна тенджера. Много ме привличат съдовете с бяло керамично покритие. Вече има много такива по големите вериги. Но като най-рекламирано май се насочих към Делимано. Прочетох за доволни и недоволни. Но така и не разбрах БЕЗВРЕДНИ ли са? Искам да ми служат в следващите 7-8 години. Не ползвам миялна. Помогнете ми.  Praynig
Друго, което харесвам и което ми вдъхва доверие (главно заради ползването им в кулинарни предавания) са стоманените съдове. Но от тях бих избрала само тенджери. Някак за тигани ......  Thinking Разбрах, че трябва стоманата да е 18/10 и да не се държи храна в тях. Това не е проблем, защото вече изградих навика всяка манджа да я прехвърлям в стъклени кутии и прибирам в хладилник. В Била продават едни, но не се загледах каква е марката. Малък дълбок тиган с капак 1,5 л. струваше 25 лв.  Thinking Ако се сещате какви са, кажете мнение за качество и безвредност.
А, иначе, за печене отдавна ползвам бели керамични тави. Имам най-различни размери. Но марки  и наличие на вредни примеси незнам. От Пикадили са. Ще трябва да обърна внимание и на това. Смених ги, както и чашите за чай, с бели, защото се наплаших, че цветната керамика отделя вредни вещества. Ред е и на чиниите.
Пластмасови съдове и кутии са изхвърлени. Имам само една купа за бъркане с миксер.

# 382
Трябва ми съд, стомна за вода, от стъкло - 10лв поне, за да зареждам вода с клиноптилит.

Дайте идея за шише за вода 400-700 (1000)мл? Както за носене навън, така и за вкъщи. За у нас не мога да намеря стъклена бутилка над 330мл с нормално дуло (т.е. да не е от широките). ooooh!

Има едни бутилки в Икеа по 1л. около 2-3лв.струват типа им на затваряне е http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81861

# 383

.............. Там си пише-слага се на студен котлон, после се сипва мазнина с която се обмазва тигана навсякъде и се вкл. котлона да загрее, когато се усети миризма или изпарение на сгорещена мазнина се слага продукта който ще се готви и се намалява температурата на котлона.
да, точно така и да допълня, че в самото начало, след като се махнат етикетите,  първо тиганът се изплаква с гореща вода, подсушава се добре и чак тогава леко се омазнява.
Честит тиган. Дано си доволна и готвиш с удоволствие в него. Simple Smile

# 384
Здравейте на всички Simple Smile
Имам един въпрос - дали някой е проучвал машинките за пукане на пуканки без мазнина. Намерих такива, но само в онлайн магазини. Поръчах, но когато я получих и погледнах вътре, според мен контейнера, в който се пукат е от алуминий Sad
Никъде в упътванията и прилежащите книжки не е упоменат материал, от който е изработена. Единствено, че е безвредна според някакви стандарти, но тези стандарти какво определят като безвредно не е ясно.. Свързах се с доставчиците, те от своя страна с вносителите, никой не може да даде отговор...
Приготвила съм машинката да я връщам, но реших да попитам все пак, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и дали има начин да се провери в домашни условия алуминия.
Ще използвам да задам и още един въпрос - преди няколко месеца си купих касеролка на Allluflon с керамично покритие, за нея също не мога да намеря информация за технологията, с която се поставя това покритие и също не използвам. Писах на производителя, но не ми отговориха... та ако някой знае, ще бъда благодарна да сподели!

# 385
Здравейте,
прочетох 60 страници общо от двете теми и съм много уморена и объркана вече. Отделила съм 500 лв. за коледен подарък - смяна на съдовете за готвене. Искам да си взема 1. грил тиган; 2. класически тиган; 3. уок тиган с капак; 4. малък дълбок тиган с капак; 5. голяма тенджера и 6. средна тенджера. Много ме привличат съдовете с бяло керамично покритие. Вече има много такива по големите вериги. Но като най-рекламирано май се насочих към Делимано. Прочетох за доволни и недоволни. Но така и не разбрах БЕЗВРЕДНИ ли са? Искам да ми служат в следващите 7-8 години. Не ползвам миялна. Помогнете ми.  Praynig
Друго, което харесвам и което ми вдъхва доверие (главно заради ползването им в кулинарни предавания) са стоманените съдове. Но от тях бих избрала само тенджери. Някак за тигани ......  Thinking Разбрах, че трябва стоманата да е 18/10 и да не се държи храна в тях. Това не е проблем, защото вече изградих навика всяка манджа да я прехвърлям в стъклени кутии и прибирам в хладилник. В Била продават едни, но не се загледах каква е марката. Малък дълбок тиган с капак 1,5 л. струваше 25 лв.  Thinking Ако се сещате какви са, кажете мнение за качество и безвредност.
А, иначе, за печене отдавна ползвам бели керамични тави. Имам най-различни размери. Но марки  и наличие на вредни примеси незнам. От Пикадили са. Ще трябва да обърна внимание и на това. Смених ги, както и чашите за чай, с бели, защото се наплаших, че цветната керамика отделя вредни вещества. Ред е и на чиниите.
Пластмасови съдове и кутии са изхвърлени. Имам само една купа за бъркане с миксер.

Бяла керамика която да не е с нанотехология и аз търсих, но не открих-може и да има... . Делимано не е добре -алуминиеви са и сигурно с нано... за толкова пари-толкова.
Ако имаш тенджери които са от стомана 18/10 и ти вършат работа не ги сменяй. АКо искаш да не местиш храната има тенджери пирофлам-безвредни и не са много скъпи, обаче залепват понеже дъното е единично, а не тройно примерно и температурата не се разпределя равномерно и плавно. Само ако държиш на незалепващи тогава ти трябва керамика и то нанесена без нанаотехнология върху стомана - тези са по-трайни от керамика върху алуминиева база, но и цената е неколкократно по-висока.  Много хора са довлни от тенджери и тигани от емайлиран чугун Le Creuset - много скъпи, но стават за почти всичко и имат много дълъг живот.

# 386
здравейте, спряла съм се на Ла Круисет и на Пирофлам на Пирекс - разликата в цените е огромна. Тези от вас, които разбират, съд на коя марка биха си избрали?
Предварително благодаря за отговора.

# 387
След като прочетох, че има недоволни от Силит Дурадо, тъй като залепвал, (който бях харесал след дъъълго четене на теми по въпроса) си имам нов фаворит:
http://shop.gamaelit.bg/product/tigan-maxeo-classic-s-keramichno-pokritie-l0i10zc
не става за индукция, но за сега нямам такива котлони. Цената му е наполовина на този който става за индукционни котлони. Или има и други разлики?
Какво ще кажете  newsm78

# 388
  • Варна
Здравейте на всички Simple Smile
Имам един въпрос - дали някой е проучвал машинките за пукане на пуканки без мазнина. Намерих такива, но само в онлайн магазини. Поръчах, но когато я получих и погледнах вътре, според мен контейнера, в който се пукат е от алуминий Sad
Ще използвам да задам и още един въпрос - преди няколко месеца си купих касеролка на Allluflon с керамично покритие, за нея също не мога да намеря информация за технологията, с която се поставя това покритие и също не използвам. Писах на производителя, но не ми отговориха... та ако някой знае, ще бъда благодарна да сподели!

Алуминия е вреден при продължителен престой на храна.След като изсипваш веднага пуканките или другата храна от съда няма как да имаш проблеми.

# 389
Това за алуминия сигурно ли е!? Моля да се включи още някой с мнение, защото аз доколкото съм изчела той се отделя в храната при самото нагряване!

Общи условия

Активация на акаунт