Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 055
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
търся грил тиган и съм се насочила към SKK серията в Технополис - има изказани мнения, но ако някои сподели актуално инфо ще бъда благодарна.
Между другото в коментерите се споменаваше за 5 год гаранция - а на мен ми казаха 2 год.

# 586
Веднага ти отговарям.
Купихме си го около Ноември месец 139лв. искам да ти кажа че е най добре изхарчените 139лв.
Всичко правихме на него и пържоли и риба и тиквички няма такъв кеф
Купувай смело !
п.с. имаме скара и вече хич неискам да я ползвам това чистене мазно капано забрави...
с тигана направо се "родих" супер лесно се чисти..

# 587
Съдовете stonline безвредни ли са? Имате ли впечатление от тях до колко е надеждно покритието, залепват ли продукти при готвене?

# 588
  • София
Привет и от мен. Вкъщи тиганите, които ползвам са на марката FEST, гръцки са, ВЕРТЕКС ООД ги внасят в Бг. Искам да изкажа възхищението си от тях - особено тигана за палачинките, никога не ми е залепвал, а и от моите скромни познания по English разбирам , че са безвредни, нямат PFOA, олово и кадмий, което гарантира тяхната безвредност за потребителя и околната среда. Другото, което ми хареса и ме спечели при закупуването на тези тигани е че са подходящи за употреба,както върху газов котлон, така и върху керамичен и електричен. Предишния ми тиган беше от МЕТРО, мисля , че беше на Sapir, но след много кратка употреба дъното му се изкриви.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 13:08 от Пламита

# 589
Аз се сдобих с тиган с керамично покритие - подобен на този, но без капак - Пирамис евъргрийн, без PFOA и без PTFE. Добър избор ли е според вас?
Сега ми се иска и тиган за плачинки.  Simple Smile
Пламита, PTFE е вредно, както разбрах от тази тема.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 13:00 от Barbabelle

# 590
  • БУРГАС
http://www.amazon.co.uk/Cuisinart-PSC650U-Digital-Brushed-stainl … 490331&sr=1-6
заребих се и аз , по тези тнджери.За тази какво мислите.Нензма коя д аизбера в амазона са много по евтини от тук.

# 591
Момичета, я кажете за 4-членно домакинство колко голяма тенджера е достатъчна?
Харесах една чугунена в Амазон, има я в размер 2,9 л. и 3,9 л.

# 592
  • град-държава

На мен и двете ми се струват малки. Ако трябва да храня 4 човека бих взела тенджера не по-малка от 6л.
Най-голямата ми е 5Л и за двама ми е идеална да сготвя нещо, което да е достатъчно за два дена.

# 593

Минимум 7л
Аз винаги взимам 8-10л.
под налягането ми е 10л. 2/3 я запълвам че повече не е правилно ....и като спретна едни сърми ...след една вечеря не остава нищо  Wink

# 594
Какво е мнението за Силарган, някой бе казал че не е доволен от антибактереиалните свойства?

# 595
  • Пловдив

Минимум 7л
Аз винаги взимам 8-10л.
под налягането ми е 10л. 2/3 я запълвам че повече не е правилно ....и като спретна едни сърми ...след една вечеря не остава нищо  Wink

Как така 8-10  Shocked аз имам една 6 литра и в нея варя само сладко Embarassed
Всекидневно ползвам 24 сантиметрова Кроазетка, точно като тази http://clean.prodavalnik.com/chugunena-tendzhera-le-creuset-i20941877 При това готвя в нея когато искам да имам ядене поне за две хранения 4 човека домакинство сме. Най-случайно попаднах на тази обява, нямам нищо общо с нея, но ми се стори прекрасна цената и за това я споделям. Магазина се оказа много близо до нас, ще го посетя при първа възможност имам нужда от грил тиган или плоча пак ще са чугунени.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 23:45 от Linkata

# 596
Явно всяко домакинство е различно. Като Linkata всекидневно използвам 4,2 литрова чугунена красавица и ми е предостатъчна.

# 597
Какви 7-8 литра?   Shocked
Когато готвих за 4-ма, най-често ползвах 3-литрова.Вечеряме и остават 1-2 порции за другия ден за обяд.
Но аз готвя всеки ден.Предпочитам прясна храна.
Ако се готви на 3 дни, може би тогава 8-литрова става.

# 598
  • София
и аз първоначално се облещих на тези литри, а мога да ви кажа, че идвам от голямо "италианско" семейство от ящни хора и дори тогава не мисля, че сме опирали до казаните; откакто сме си двама за литри дори не мога да говоря

# 599
Аз се сдобих с тиган с керамично покритие - подобен на този, но без капак - Пирамис евъргрийн, без PFOA и без PTFE. Добър избор ли е според вас?
Сега ми се иска и тиган за плачинки.  Simple Smile
Пламита, PTFE е вредно, както разбрах от тази тема.
И аз си взех такъв-засега съм много доволна,ориентирам се към подмяна и на другите дом.съдове.

Общи условия

Активация на акаунт