Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 215 819
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Здравейте момичета,
попадали ли сте на повече информация от какво е направен вътрешния съд на Crock Pot-а?
Имам предвид този съд:
http://www.slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-bavno-go … t-5-7-l-sote.html

Единствената информация е: Капак и съд от висококачествена керамика,


# 91
  • Мнения: 1 232
http://www.galeria-kaufhof.de/store/p/Fissler-protect-steelux-pr … 8-0-cm/1000021788
Не същата марка, а с такова дъно.
Когато пържа, в дупчиците остава олио и загаря. Няма очистване.Къде греша?
Каква е ролята на дупките,не разбирам?

И аз това питам. Купих го набързо, без да се консултирам. Уж, били за пържене с по-малко мазнина.

# 92
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 431

В предния ми пост(4,5стр),за тигана на Le Creuset,ще споделя,че е неудобен поради тежеста си,дръжката се награвя и невъзможно е да се използва без ръкавица.Залепя,дори със зехтин,но след няколко часа накисване - залепеното се отделя бързо и лесно.Същите впечалтения имам и от чугунен тиган на Lodge,който поръчах заедно с китайчето.

Ако се избере неподходящ размер наистина е изключително неудобен, затова е важно преди да се купи да се огледа добре на живо и да се избере най-подходящия размер за този, който основно ще борави с него.
За залепването - на мен нищо не ми залепва в тигана и чак пък няколко часа накисване  Mr. Green ... тигана се почиства изключително лесно, на мен не ми се е налагало да го накисвам до този момент. В него не можеш да готвиш без мазнина и не знам какво означава това, че залепва дори и със зехтин. В инструкциите пише достатъчно ясно, че не трябва да се нагрява сух.
Какво ще рече неподходящ размер?Купила съм такъв,какъвто ще ми върши работа.
Казвам,че залепва дори и със зехтин,защото първия път използвах масло за готвене.
За да не залепва чугун,трябва да се използва значително количество мазнина,както е при теб явно.Това не е здравословно,било то и в 'марков' тиган.

NMW,грила на Lodge ми е в списъка,цвят - Карибиан.Докато приготвям морски дарове,да си мечтая,че съм някъде там,на безлюден,божествен остров,аз - облечена в лежерна плажна рокля с коктейл в ръка.Имам вече грил и знам как загаря между ребрата.Имам и опит с чистенето му,за дълбоко мое съжаление. Laughing

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 17:30 от Coquelicot

# 93
  • град-държава
  • Мнения: 5 863

За да не залепва чугун,трябва да се използва значително количество мазнина,както е при теб явно.Това не е здравословно,било то и в 'марков' тиган.



Това не е вярно. Обикновено тигана ми е само намазан с мазнина и както е видно храната може да се извади от същия и без да се кисне няколко часа, стига да умеем да боравим с кухненските си съдове правилно, независимо от това дали/или (не) са маркови.  Wink

# 94
  • Мнения: 49
Здравейте! Следя темата редовно ,защото трябва да си купя нови тигани, но досега не съм писала. Имам нужда от вашето мнение за тиганите, който в момента са на промоция в Пикадили. На етикета пише, че са италиански - алуминиеви с керамично покритие (perche scegliere) това пише на картончето към тигана.Ако можете да ме посъветвате дали да прежаля 28лв. и да си го купя или е по добре да търся неща по-добро? Цената на този ме устройва защото в момента не мога да си позволя нещо по-марково, но се притеснявам да не стане така че да  си купя тиган за еднократна употреба( или в най добрия случай за 3-4 кратна). Ще съм благодарна за всякакви отзиви.

# 95
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Здравейте!
Искам да си купя един чугунен тиган от този тип http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=608 Моля тези които имат подобен да споделят от къде са си купили съдовете на Le Creuset? Има ли смисъл да се поръчват от чужбина или да си го купя от магазина на Гама.

# 96
  • Мнения: 395
Здравейте!
Искам да си купя един чугунен тиган от този тип http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=608 Моля тези които имат подобен да споделят от къде са си купили съдовете на Le Creuset? Има ли смисъл да се поръчват от чужбина или да си го купя от магазина на Гама.
Купих си тази тенджера за 84.50 паунда точно от амазон.http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0000AR0OK/ref=oh_details_o00_s00_i03
Следих цените за няколко седмици и като се появи неустоимото предложение се задействах. Доставиха я за около 10 дни с куриер. В магазина на Гама елит преди време беше намалена на 315 лв. Преди година и половина от Гама Елит сме вземали чугунен тиган на lodge за стотина лева, беше някаква промоция.

# 97
  • Мнения: 1 232
Не съм много сигурна, но такава тенджера видях в ENIKOM?
Пак повтарям, не сим сигурна, че е същата, но поне така изглеждаше.
Нямам спомен да беше толкова скъпа.

# 98
  • Мнения: 395
Предполагам ябълка е видяла тази : http://www.enikom-m.com/bg/product/0/chugunena-kaserola-f28/46934-7_52_114.html Вероятно също е емайлиран чугун  newsm78

# 99
# 100
  • София
  • Мнения: 1 946
Хора, не става въпрос за конкретните тенджери, но искам да споделя нещо, което съм си изградила като принцип. Това, че тенджерката е боядисана в преливащо се оранжево и е писано, че е чугунена не я прави качествена като тези Ле Крузе, колкото и да наподобява външния вид. Марката си е марка и без да робуваме на модата, трябва да се доверяваме на изпитаното качество. Така мисля аз и предпочитам да не си купя нищо, вместо да се ядосвам с имитации. Знам от опит, че евтиното е скъпо. Пак повтарям, че нямам нищо против съдовете на Еником, нямам наблюдения.

# 101
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Че е имитация е видно, но цена 100+ лв. за чугун не бих я нарекла "евтина". Марката не ме вълнува и не мисля, че е гаранция за качество. Интересува ме какво е покритието, моля ако някой има информация да сподели.

# 102
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Моля за помощ. Реших вече че щи си купя тиган или плитка касерола на Le Creuset Чудя се с какво покритие вътре да избера. Единия вариант е този   http://www.ebay.co.uk/itm/Le-Creuset-Cast-Iron-26cm-Shallow-Cass … sh=item256ff54a83 не зная точно как се казва това покритие. Другия е нещо като емайл. Кое е по-добро и по-лесно за поддържане?

# 103
  • Мнения: 67
Aз така и не успях да избера тиган с който да заместя стария Тефал.
Наистина ли по софийските магазини не може да се намери здравословен заместник на стария?
Моля, предложете ми нещо  с доказано качество здраво около 26 см диаметър.

# 104
  • София
  • Мнения: 2 531
Aз така и не успях да избера тиган с който да заместя стария Тефал.
Наистина ли по софийските магазини не може да се намери здравословен заместник на стария?
Моля, предложете ми нещо  с доказано качество здраво около 26 см диаметър.
в МЕТРО серията Fissler с 67% намаление срещу точки видя ли я?
http://www.metro.bg/pages/1102.aspx?0&mm=12312&cd=1&kd=10&pg=1
на последната страница е

Общи условия

Активация на акаунт