Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 781
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 255
След дълго проучване и изчитане на всички теми за безвредни съдове, закупих тенджера БЕКА, стоманена 18/10. След първото използване, дъното се оцвети. Може ли някой да ми каже защо така се получи и как да го изчистя?
Също така, някой да ползва съдовете, които се предлагат в ЛИДЛ с незалепващо покритие ILAG. Това вид тефлон ли е?
Благодаря!

# 256
  • Пловдив
Как се оцвети? При мен се получи нещо подобно-мие се с малко оцет и е като нова.

# 257
След като сварих спагети, но не съм слагала сол. Ще пробвам с оцет, дано да се оправи. Благодаря ти!

# 258
Подариха ми това: http://www.lecreuset.co.uk/Heart-Baking-Dishes.aspx
За какво се ползва?
До колко градуса?
Как се поддържа/мие?
Микровълнова?
Миялна (не че имам)?
Слага ли се мазнина (малко олио), когато се готви в нея?

В самия линк виждам част от отговорите, но не знам дали моята е същата/оригинална (настоявах само да е сърце)... Как бих могла да разбера?

# 259
Прилича ми на форма за печене. И така е описано.
На Features  е описан начина на ползване.
Guarantee: 5 Years
Hob safe: No
Oven safe: Yes
Grill safe: Yes
Dishwasher safe: Yes
Freezer safe: Yes
Microwave safe: Yes
Do Not Use on Direct heat

И за съдомиална става и за микровълнова.
И други не спим. Grinning

# 260
  • София
Вчера реших, че е крайно време да се обзаведа с новите тенджери и отидох в магазина на Гама елит в The Mall. Там пък се оказа, че има и намаление на тенджерите на  Фислер. Бях се спряла на други, които не бяха налични, но са същите на същата марка, сега от наличните избрах тези:
http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=33
но продавачката не можа да ми каже нищо повече за тях, освен, че са стомана 18/10. Тук видях поставени въпроси, които да питам:   
-Т резистентност-нямаше отговор;
-срок на годност и гаранционен срок - няма гаранционен срок, а срок на годност не знае;
-начин на експолоатация и поддръжка - тук ми пообясни разни неща, то аз от вас повече научих;
-сертификат за не наличие на PTFE, PFOA, кадмий, олово, нано - каза ми, че няма в нито един от техните съдове, но сертификат не можела да намери.
Накрая се извини, че е нова и започна да ме гони да ми предлага един комплект ножове, които били супер изгодни, защото сега с тенджерите ги купуваш на промоция и двете заедно стрували само 2000 лв.
Абе, супер съм недоволна от некомпетентността й, но въпросът е друг, някой да има повече наблюдения върху тези тенджери и върху поставените въпроси? Супер ще съм благодарна на отговори.      Hug

# 261
  • София
Какви са тези тенджери за 2000лв Laughing

Гледам в Кауфланд на Sapir  тигани с керамично покритие по 10на лв (-50%) - някои ползвал ли е такива, преди време пак имаше подобни но не помня на Сапир ли бяха... чудя се да не пробваме ли един такъв. newsm78 Дали ще загарят лесно? Друг е въпроса какво има в това покритие, но ще е по-добре от Тефала... или там тефлоновия тиган.

# 262
  • София

Ааааа, не са само тенджерите 2000 лв., ножовете са 1800 или нещо подобно, пък ако си купиш и тенджерите, дето струват 300 лв. в момента ще ти излезнат на супер далавера - 2000 лв. общо и двете   Laughing
Ама аз през живота си не съм си купувала такива ножове, а и надали бих си купила. Я обяснете каква е врътката и защо са толкова скъпи.

# 263
Аз лично си купих миналата година ето тези http://teleshop.bg/newpresta/product.php?id_product=81.Тогава струваха 69 лв и имаше още един голям нож подарък.Много съм доволна  PeaceЕдинственно трябва да се внимава да не се оставят мокри,че избива ръжда.Мен ме предупредиха в магазина ,като ги копувах да  не ги оставям в мивката и  да подсушавам като ги измия.
1800 лв ми се вижда безумна сума за ножове.

# 264
  • София (Възраждане)
Днес в Карфур видях нов модел Пенсофал без ПФОА и нанотехнологии.
Take a smile, спомняш ли си писмото до тях Wink Hug

# 265
Аз също видях промоцията с точките, но четох точно в тази тема, че вместо това пфоа слагат друго подобно и пак същата работа. Тъкмо им се бях навила Simple Smile

# 266
  • Варна

Гледам в Кауфланд на Sapir  тигани с керамично покритие по 10на лв (-50%) - някои ползвал ли е такива, преди време пак имаше подобни но не помня на Сапир ли бяха... чудя се да не пробваме ли един такъв. newsm78 Дали ще загарят лесно? Друг е въпроса какво има в това покритие, но ще е по-добре от Тефала... или там тефлоновия тиган.

Подариха ми 28  см. САПФИР.Оказа се , че е купен по промоция в КАУФЛАНД за 13,99.Не знам какви са другите , ама този се оказа страхотен,нищо не загаря,може съвсем без масло!!!!!Купих още един и му свалих дръжката и се получи и много добра тавичка.
Относно вредноста на съдовете ми се струва силно преувеличена.То и във въздуха има какви ли не вредни газове и автомобилни и цигарен дим , ама не сме спрели да дишаме.Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Колкото до стоманените съдове от 18/10 или някаква друга-това си е хром никелова хирургическа стомана която , освен че няма как да е вредна , е и на практика вечна.

# 267
  • Пловдив

Аз си купих днес тяхна тавичка http://www.pensofalshopping.tv/index.php?route=product/product&a … mp;product_id=590 Сега си печа даже питка от мерак Simple Smile
За какво писмо става въпрос?

# 268
  • София

Аз си купих днес тяхна тавичка http://www.pensofalshopping.tv/index.php?route=product/product&a … mp;product_id=590 Сега си печа даже питка от мерак Simple Smile
За какво писмо става въпрос?

Много е хубава, със здраве да я ползваш!
Каква е цената и в Карфур?
Аз имам 2 тавички Пенсофал, от тези, които са черно-сиви от вън и сивеещо-бели от вътре, в Кауфланд ги има.
Много съм доволна, любими са ми за печене на неща дето загарят и залепват, няма залепване и се мият с мекото на гъбата само с 1 движение. Отделно заради алуминиевото тяло пекат перфектно.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 21:51 от alpha_beta

# 269
  • Пловдив
Те са на промоция със събиране на точки. Със 10 точки, тавичката струва 20 лв.

Общи условия

Активация на акаунт