Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 645
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 690
Като изключим Цептер има ли безвредни съдове за готвене?

# 691
  • 1st floor
Аз искам да попитам за Тефалските тефлонови тигани. Старият ми се обели, некачествени са. Купих нов керамичен грил-тиган - ми, не мога да го измия, залепва, не става за нищо, недоволна съм. Та сега май пак клоня към тефлоновото покритие. Гледам, че на старият ми тефлонов грил-тиган пише:  NO PHOA, NO  LEAD, NO CADMIUM, SAFE NON-STICK KOATING, HEALTH ENVIRONMENT. Може ли да го считам за що-годе безопасен и да си купя нов? newsm78

# 692
Гледам, че на старият ми тефлонов грил-тиган пише:  NO PHOA, NO  LEAD, NO CADMIUM, SAFE NON-STICK KOATING, HEALTH ENVIRONMENT.
Дотук добре, но може да съдържа PTFE, който не е безобиден.

Наистина има търговски трик. Производителите разбраха, че хората все повече се ориентират и информират за стоките, които купуват. Започна се едно рекламиране и печатане на етикети със съдържание, че стоките НЕ съдържат еди какво си  Laughing
Изписва се, че е без PTFE, но за PFOA нищо - има ли го, няма ли го, или обратното - без PFOA и никаква информация за PTFE.

# 693
  • 1st floor
Гледам, че на старият ми тефлонов грил-тиган пише:  NO PHOA, NO  LEAD, NO CADMIUM, SAFE NON-STICK KOATING, HEALTH ENVIRONMENT.
Дотук добре, но може да съдържа PTFE, който не е безобиден.

А съществува ли тефлонов без  PTFE или не може да се мине без него?  newsm78 Отказах се от керамиката, не съм никак доволна... Tired

# 694
Ох, вярно, че питането е за тефлонов грил тиган   ooooh!
Значи си има PTFE - то това е тефлонът.

# 695
  • 1st floor

Значи си има PTFE - то това е тефлонът.
Tired
Жалко...все се надявах, че може да открия тефлонов тиган...без тефлон, както се оказа!  Mr. Green

А той е вреден само при надраскване на покритието или по принцип си е вреден? Няма да държа храна в тигана, а само за приготвяне ще го ползвам...евнентуално...

# 696
За себе си съм приела, че е вреден Simple Smile
http://www.-spam112-/portal/statii/teflon-229.html - статията е "Тефлонът е вреден за дравето", но излизат и други резултати с този текст в гугъл.
От друга страна пък съм чела, че температурите, при които става вреден не могат да се постигнат в едно обикновено домакинство.

# 697
  • София
Kакво ви е мнението за глинените съдове - има ли и там вредни вещества?

От доста време си мисля да направя микроферма за кълнове, поници.
Проблемен е първичния съд (с отворите), както и
големият контейнер - откъде може да се намерят такива съдове от качествена пластмаса, от стъкло едва ли ще намеря подходящи форми. Другия вариант е купешки, но едва ли ще е под 100лв и ще е с качествени материали.  newsm78

# 698
  • 1st floor
За себе си съм приела, че е вреден Simple Smile
http://www.-/portal/statii/teflon-229.html - статията е "Тефлонът е вреден за дравето", но излизат и други резултати с този текст в гугъл.
От друга страна пък съм чела, че температурите, при които става вреден не могат да се постигнат в едно обикновено домакинство.
Мерси!   bouquet

# 699
Тогава кой е безвреден?

# 700
  • София
Пуснах тема, после видях вашата.

Някой може ли да препоръча Уок тиган, безвреден и безобразно скъп?

Видях този http://www.delimano.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0% … ni/tigan_wok.html

Не знам дали е качествен, защото цената в сравнение с този например http://shop.gamaelit.bg/product/vok-vita-ii-s-keramichno-pokriti … uegcpc#ad-image-2 е в пъти по-ниска.

# 701
  • Варна
От 1-2 месеца в кауфланд все са на промоция едни съдове - тигани и тенджери - с керамично покритие на Sapir. Чух добри отзиви от една приятелка, нищо не залепвало, не се драскат. Споделете Вашите впечатления - ако имате такива Simple Smile

# 702
Пълни боклуци
И се драскат и залепват.И дъното им драскат керамичните котлони .

# 703
И аз напълно подкрепям pipilota_2013. Кауфланд принципно продават само боклуци  #2gunfire  - не очаквам съдовете да са изключение  Crossing Arms

# 704
  • 1st floor
В темата за Кауфланд много ги хвалят! За кръглите става въпрос. Аз имам грил тиган, пълен боклук се оказа... Crossing Arms

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 21:23 от НеПоКоРнА

Общи условия

Активация на акаунт