Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 215 664
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 705
  • София, България
  • Мнения: 2 234
от Кауфланд имам един тиган, намален от двайсе и няколко на дванайсе и няколко лева, зелен керамичен. Взех го, защото пишеше, че може да се мие в миялната машина. Точно поради тази причина не искам тефлон, не мога да се разправям да го мия на ръка - та керамиката ми харесва повече, въпреки че въпросния леко вече започна да прозира, а още при първата употреба се изкриви - но това е, защото му е тънко дъното - мисля си, че една керамика, при по-дебело дъно - това ще е моя тиган  Naughty

# 706
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Сигурно се повтарям, но пак да пиша - моят грил тиган на Сапир е неизмиваем просто!  Tired Трябва да го накисна със Зебра за пет минутки и тогава пада черното...Дъното ме е дебело, подсилено с някакъв дебел метален ринг. Така като го гледам на око ми харесва, не знам дали е полезен. Не знам дали драска печката, щото аз още съм със старите котлони, не с керамичен плот. За догодина съм планирала смяна, пък да видим...Обаче върху сивкавото покритие се появиха бледо розови петна. Първо бяха малки,  после се появиха още, сега почти цялото дъно е такова....Не съм сигурна, че е паднало покритието, защото си е гладко, просто друг цвят. А четох в сайта на Делимано, че е възможно появата на такива петна, не влияели на качеството. Почиствали се с затоплен в тигана бял оцет...При вас появявали ли са се такива петна?  newsm78

# 707
  • Мнения: 2 708
Четох много и аз и се загубих май, но един въпрос имам - да сте срещали, All Clad тенджери някъде в София, че аз поне не мернах измежду страниците, които прочетох в темата да сте говорили за тях.
Някоя от Вас ползвала ли ги е, дали имате впечатление от тях?

# 708
  • София
  • Мнения: 100
http://www.nvb-bg.com/read.php?see=product&prid=2115&catid=277

вече 1 година използвам това - и като тиган и като тенджера. доволна съм, не залепва дори и без мазнина, лесно почистване, дълго време запазва температурата, което спестява електроенергия. доволна съм от инвестицията.

# 709
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 001
Сигурно се повтарям, но пак да пиша - моят грил тиган на Сапир е неизмиваем просто!  Tired Трябва да го накисна със Зебра за пет минутки и тогава пада черното...Дъното ме е дебело, подсилено с някакъв дебел метален ринг. Така като го гледам на око ми харесва, не знам дали е полезен. Не знам дали драска печката, щото аз още съм със старите котлони, не с керамичен плот. За догодина съм планирала смяна, пък да видим...Обаче върху сивкавото покритие се появиха бледо розови петна. Първо бяха малки,  после се появиха още, сега почти цялото дъно е такова....Не съм сигурна, че е паднало покритието, защото си е гладко, просто друг цвят. А четох в сайта на Делимано, че е възможно появата на такива петна, не влияели на качеството. Почиствали се с затоплен в тигана бял оцет...При вас появявали ли са се такива петна?  newsm78

Зебрата я бях забравила Mr. Green
преди 10-ина дни си взех за проба керамичен Сапир от Пикадили само че , защото ставаше за индукцион - и си викам , ако спестя 120-150лв за тиган ще е просто чудно.
Но евтиното винаги излиза по скъпо-изтрая ми точно 3 пържения Mr. Green
изкриви се - не го лови магнита, загоря - не съм го хвърлила само, защото малчовците го харесват на цвят и си готвят в него манджи наужким.

# 710
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
....не съм го хвърлила само, защото малчовците го харесват на цвят и си готвят в него манджи наужким.
Joy Joy Joy

# 711
  • Мнения: 6 788
Някой беше споменал,че му се е спукала тава на Le creuset. Топло-студено ли е причината, или? newsm78

# 712
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Аз също попитах назад в темата, а и от какъв материал е тавата, но отговор не последва.

# 713
  • Мнения: 31
Здравейте. Имам въпрос относно съдовете (тавите) от въглеродна стомана. Съжалявам, ако е обсъждано Sad Днес си купих такава тава за мъфини. Покритието на тавите от този материал незалепващо ли е? Предполагам не е тефлоново? Интересувам се, за да знам дали да я намазвам с мазнина преди изпичане на мъфинчетата Simple Smile  Embarassed

# 714
  • Пловдив
  • Мнения: 692
По същината на въпроса не мога да отговоря, но изключваш ли ползването на хартиени формички, спестяват и голямото миене и прашене с брашно?

# 715
  • София
  • Мнения: 5 346
Моля за актуална информация по въпроса с машините за хляб без тефлоново покритие.
Моето желание е за проста  машина , но да става за хляб с квас Simple Smile

# 716
  • Мнения: 5 234
Моля за актуална информация по въпроса с машините за хляб без тефлоново покритие.
Моето желание е за проста  машина , но да става за хляб с квас Simple Smile
Има ли такива машини?

# 717
  • Мнения: 2 752
Има специална тема за машините за хляб, май много малко модели имаше без тефлоново покритие, виж там.
А хляб с квас си става и с нормална машина, но трябва да втасва по-дълго  Peace

# 718
  • София
  • Мнения: 5 346
Писах лични съобщения на всички от хлебопекарната тема, дали някакви отзиви за машина без тефлон, но от вас чакам нова информация Simple Smile

За обявените за 18/10 съдове с гръмки немскозвучащи имена и с твърд китайки, индийски и всякакъв незнаен произход - НЕ СА САМО ХРОМНИКЕЛОВА СТОМАНА, имат примеси
Знам го от близък, освен това купих на децата индийско канче и то ръждяса

А от евтина и уж немска тенджера от Метро (не е моя Simple Smile ) вкусът  храната се променя.

За съдове - само качествени и от доказани европейски производители ( и български Simple Smile )

# 719
  • Мнения: 9 992
Кой е най-безвредния съд за варене на мляко?С обикновена тенджера винаги загаря и има един особен вкус след това.

Мокри тенджерата преди да сложиш млякото да се вари . Не знам какво е действието но действа, на сухо ли е винаги загаря.

Общи условия

Активация на акаунт