Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 769
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Impatiens, не съм си взела тиган, иначе го избрах - от хотел линията на Бергхоф, защото се води по-дуракоустойчив. Не съм го купила, защото съм на тотално различна вълна, а и незалепващ тиган ползвам само за палачинки, каквито не съм правила от 3 месеца, ако не и повече. Стоманата за тенджери и тигани, и истинската керамика за тави ми вършат идеална работа засега. Не съм тествала метода за създаване на временно "незалепващо" покритие върху стомана, ако го овладея нищо незалепващо няма да си купувам, но още не съм стигнала до там.

sylya, ако някой ден имам къща, а не апартамент, кухнята ми ще бъде стил професионална - като на снимките, които си постнала, а иначе:

ИНОКС (inox) е другото наименование на стоманата (за референция - http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel).

АЛАПАКА "е търговското наименование на сплав от мед, цинк и никел" (за референция - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B0), което е значително по-нездравословно за готвене, според скромните ми познания и спомени по химия

# 871
Момичета, моля ви препоръчайте ми много добри тенджера и тиган, които са керамични или изцяло от стъкло, но ако са от стъкло да не са прекалено лесно чупливи.
Може и стоманени. Засега съм се спряла на продуктите на Emile Henry, но не съм ги ползвала досега и не знам дали си струват парите и дали мога да ги разгледам на живо някъде в София.  Thinking Помагайте, моля   bouquet

# 872
  • Пловдив
Dao, сигурно си права за алпаката и инокса, не знам. Не съм запозната!
А иначе ти пожелавам голяма къща с прекрасна кухня, то пожелавам същото и на себе си де...
Ако имам и аз ще си я обзаведа здраво, но за сега ще се задоволя с каквото мога и само ще си помечтая. То поне мечтите са безплатни.
 Money
Някой по-напред в темата ме беше питал за гастро-съдовете и за това казах каквото знам. Не че мнението ми е много компетентно. Ако са ме излъгали съм излъгала и аз.

# 873
Някой купувал ли си  от съдовете за готвене, които са в промо в Carrefour? Много съм харесала тигана за палачинки, но се чудя дали си заслужава?

# 874
  • София
SoFarSoGood, мярнах нещо подобно като промо в Карфур, доколкото си спомням ставаше въпрос за Pensofal, ако са такива - то е същото като Tefal.

sylya, ще си мечтаем заедно Simple Smile съгласна съм, че хубаво-евтино няма; иначе термините ги пуснах в предишния пост, понеже беше писала, че не си сигурна кое какво е, сигурно има и други хора, които не знаят, че има разлика, та така - за информация

# 875
Здравейте, бих искала да споделя с всички, които четат тук и сега правят своя избор за съдове, така както направих и аз точно преди една година. След като изчетох всичко написано тук, пък и в други форуми, си купих пълен комплект съдове на СИЛИТ от серията СИЛАРГАН. За мое огромно съжаление, през изминалата една година, през която ги ползвам /купих ги миналия януари/ не бях особено доволна. Това, че са доста тежки, го знаех предварително и няма да го споменавам като недостатък, но няма ядене, което да не е залепнало за покритието. И супа да сготвя, тя залепва за дъното, а почистването после е доста трудно, но и това не е толкова лошо, колкото фактът, че едната тенджера ръждяса, въпреки 20 годишната гаранция, която ми дадоха от магазина. Сега ще ходя в магазина, за да си потърся правата, но за мое голямо съжаление не мога да намеря касовата бележка, така че се съмнявам, че ще имам особен успех, но съм твърдо решена да пратя писмо и на производителя.

# 876
Здравейте, момичета!

shora mishora , съжалявам да прочета , това , което си написала, но наистина търси си правата и обяснение на случилото се. Дори в магазина да не ти обърнат внимание пиши на производителя. Все пак тези серии съдове със силарган, не се произвеждат толкова отдавна, така ,че дадената гаранция от производителя няма как да е изтекла, поне според мен . Peace

И аз от няколко дни чете, препрочитам форуми, мнения и т.н, бях си харесала една тенджера на Силит , точно от серията силарган, след това се отказах от нея и реших да си поръчам пълен комплект тенджери. Но сега не мога да реша Silit или WMF като марка да избера. Вие какво ще ме посъветвате? Simple Smile

# 877
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но сега не мога да реша Silit или WMF като марка да избера. Вие какво ще ме посъветвате? Simple Smile

те принадлежат на една и съща група. т.е. особена разлика няма.

# 878
  • Пловдив
Момичета, моля ви препоръчайте ми много добри тенджера и тиган, които са керамични или изцяло от стъкло, но ако са от стъкло да не са прекалено лесно чупливи.
Може и стоманени. Засега съм се спряла на продуктите на Emile Henry, но не съм ги ползвала досега и не знам дали си струват парите и дали мога да ги разгледам на живо някъде в София.  Thinking Помагайте, моля   bouquet
Емили Хенри гледах в магазина на Балев Био маркет срещу Карфур в The Mall.  И аз се бях насочила към тях, но в последствие купих Le Creuset

# 879
Може и стоманени. Засега съм се спряла на продуктите на Emile Henry, но не съм ги ползвала досега и не знам дали си струват парите и дали мога да ги разгледам на живо някъде в София.  Thinking Помагайте, моля   bouquet
Емили Хенри гледах в магазина на Балев Био маркет срещу Карфур в The Mall.  И аз се бях насочила към тях, но в последствие купих Le Creuset

А защо се спря на Le Creuset? Заради какво ги предпочете? Може и аз да се насоча към тях:)

# 880
  • град-държава

А защо се спря на Le Creuset? Заради какво ги предпочете? Може и аз да се насоча към тях:)

Въпросът не е към мен, но ще си позволя да отговоря и аз тъй като готвя достатъчно дълго време единствено в Le Creuset... та защото са най-добрите.  Grinning

# 881
По-добри ли са от Emile Henry? А от Века ?

# 882
  • град-държава
Минала съм през Бека и през Цептер, във вторите няма да сваря и яйца повече, а Бека си ги харесвам и до ден днешен, най вече заради това, че готвят бързо и са изключително удобни, както за готвене така и за поддръжка, единствено за медните пада търкане, като реша да ги светна.
Emile Henry... ако мислиш да изсипваш една торба пари за грънци, по-добре го направи за Le Creuset.   Laughing
Сигурно го казвам за стотен път, но не бих похарчила и стотинка повече за нещо различно от Le Creuset, просто с това ми се изчерпва мнението.

# 883
...
Сигурно го казвам за стотен път, но не бих похарчила и стотинка повече за нещо различно от Le Creuset, просто с това ми се изчерпва мнението.
И аз мисля така. Няколко пъти съм писала в темата за Le Creuset  и вече ме е срам да ги хваля. Ползвам емайлирания чугун, а от тази есен и от серията stonware.

# 884
  • Пловдив
Момичета от Пловдив съм и само тук от вас чета за тези съдове "Le Creuset". Я ми разкажете нещо повече за тях? От къде се купуват? Какво представляват? Нещо повече за качеството им?

Интересува ме херметическа тенджера. До сега мислех да си купя херметическа на SILIT от материал SILARGAN. Знам че залепва самия материал, но много мия похвалиха. Можела да си ползва и като обикновена тенджера и като херметик и готвела фасул за 10 мин.
        "Le Creuset" имат ли херметически тенджери и какви са ви отзивите за техните херметически тенджери?

Общи условия

Активация на акаунт