Операция на щитовидната жлеза-6

• 83 035
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
anichi, не познавам лекари в Пловдив, може би други момичета ще се включат. Merelenda те е посъветвала за доц. Пандев - всички са доволни от него, прегледай темата и по-старите теми, има много инфо. Едва ли другият лекар ще те пита какво са ти казали преди него - той вероятно ще има свое мнение.

# 616
И като отида сега при друг лекар и му покажа ехото, да му кажа ли, че са ми казали, че съм за операция?! В заключението на ехото пише нискорискови хиперпластични нодули, най- големия долния полюс на десния дял до около 1.14 см, каквото и да значи това
Ами, нали за консулт отиваш? Всичко си казваш. Wink
Поне аз процедирах така. Ти си пациент и си в пълното си право да търсиш мнения и начини на лечение. Няма от какво да се притесняваш. Изборът си е твой.

# 617
Послушай Доби!
Каква бомба,какъв закъснител?!Нищо лошо не може да ти се случи,докато потърсиш второ,а ако е нужно и трето мнение!!!!!Жлезата не е спукан апендикс.

# 618
Моля още някой, ако знае да ми каже дали ще има проблем със забременяване след операция

# 619
anichi,успокой се първо.Всичко минава.За Пловдив да ти кажа,прочети назад и виж в темите-има много оперирани при доц.Димов,а Ина имаше добър ендокринолог там.Ти от къде си?

# 620
Аз лично се съмнявам да има проблем при забременяване, дори напротив.
Хубаво е да се изчистват проблемите при щитовидната, стига заболяването да го изисква, защото има болни от щитовидно заболяване, при които не се налага операция, а само прием на хормони, но има и такива, при които е препоръчителна операция. Още повече, ако целят забременяване.
Доктор най-точно и ясно може да определи твоето заболяване и дали се нуждаеш от операция или само от проследяване. Ще отговори и на въпросите ти относно забременяване.

Не се тревожи, а се консултирай с доктор и може да хвърлиш по едно око на темите тук, Базедова болест и Автоимунен тиреоидит. Не казвам да изчиташ целите теми, може в началото да се информираш, а също да зададеш въпроси и там, относно това, което те тревожи. Hug

# 621
  • София
anichi, няма да има проблем със забременяване след операцията, дори и с премахната цяла жлеза. Освен ако няма някакви по-сериозни репродуктивни проблеми, които не са свързани със щитовидната жлеза,например запушени тръби. Всичко се регулира, ако не по естествен начин, то с прием на лекарства.

# 622
anichi,в плд лекуващ и наблюдаващ ендокринолог ми е д-р нончев.(аз също не съм раждала).оперира ме доц.димов.и двамата са от лекарите,на които им пее петел на сърцето.(не на последно място-не са финансови непосилни,назначаващи ненужни,но скъпи изследвания..)след тях-проблеми с останките от щит.жлеза-нямам.следя само хормоните и то рядко.
с каквото мога,ще ти съдействам.пиши ми на лични. Hug Hug Hug

# 623
аnichi,просто се следи нивото на хормона при забременяване.Дали организма ще го произвежда или л-тирокса ще го регулира,в случая няма значение.Прави всичко стъпка по стъпка и ще видиш как всичко ще си дойде на място.
Смехорана,лесно ли отлепи превръзката?Как е раната,мажеш ли я?Как си?

# 624
  • София
М Е А, добре съм. Лесно я махнах превръзката. Стоях 1/2 ден като препарирана, че да не вземе да се отвори раната  Laughing . Още има коричка и нищо не мажа.

# 625
Да се разпиша отново в темата. Понеже нямам намерение да се доверявам напълно на докторите още повече на ендокринолога всеки месец си правя TSH+FT3+FT4 като си ги заплащам сам, и без това ни се полагат само по едно-две изселдвания на година. Според ендокриноложката следващото изследване трябва да е през Октомври, аз си ги направих онзи ден.

FT3: 2.93 (реф. 2.0 - 4.4)
FT4: 1.56 (реф. 0.93 - 1.70)
TSH: 1.67 (реф. 0.27 - 4.20)

Йонизиран Калций : 1.1 (реф. 1.05 - 1.32)

Това при схема : Пон - Пет : 125мкг, Съб-Нед : 100мкг Еутирокс.

Карам колело по няколко километра всеки ден, през ден от повече от месец ходя да тичам
стил "джогинг" на стадиона по 4 километра, като последната седмица всяка вечер, като преди малко дори се върнах от стадиона където избягах 16 обиколки - 6.4 километра.

Относно очите какво ще ми препоръчате да направя, ендокриноложката ми каза че нямало смисъл от пулс терапии и ми изписа Дехидратин Нео, който не зная каква връзка може да има с офталмопатията.

# 626
LZ1GJD,поздравления за добрите резултати.Убеди ли се,че операцията не носи негативи и че животът без жлеза може да е пълноценен и нормален?

# 627
Живота без жлеза при доказана Базедова болест е надяване едното автоимунно НЕИЗЛЕКУВАНО заболяване да не отключи друго, още имам съмнения за друго автоимунно ... Все още има макар и леки болки в мускулите, но след като се върнах на работа не ми остава много време да мисля за тях. От няколко седмици пък се появи нещо друго - мътнина в лявото око, която е най-видима по време и след тренировка - т.е. при физическо натоварване. Споменах го на прегледа преди месец при един офталмолог от очна клиника "Света Петка" гр. Варна, но той тогава каза че не вижда нищо нередно, а относно екзофталма спомена че могат да ми направят вътреочни инжекции със стероиди които би трябвало да повлияят но е необходимо да съм в еутироидно състояние, в което поне от последните изслдвания излиза че съм.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 22:35 от LZ1GJD

# 628
Живота без жлеза при доказана Базедова болест е надяване едното автоимунно НЕИЗЛЕКУВАНО заболяване да не отключи друго, още имам съмнения за друго автоимунно ... Все още има макар и леки болки в мускулите, но след като се върнах на работа не ми остава много време да мисля за тях. От няколко седмици пък се появи нещо друго - мътнина в лявото око, която е най-видима по време и след тренировка - т.е. при физическо натоварване. Споменах го на прегледа преди месец при един офталмолог от очна клиника "Света Петка" гр. Варна, но той тогава каза че не вижда нищо нередно, а относно екзофталма спомена че могат да ми направят вътреочни инжекции със стероиди които би трябвало да повлияят но е необходимо да съм в еутироидно състояние, в което поне от последните изслдвания излиза че съм.
Препоръчвам ти да се консултираш с професор Христина Групчева в очна болница.
гр. Варна, ул. "Дойран" № 15

От тези, които са ходили в Света Петка доволни не съм видяла. Там е една каса за пари.

# 629
не съм лекар но спри да тренираш защото натоварваш о4ите си не се ли досети 4е ги натоварваш виждала съм щангист с изпъкнало око и това се полу4ава от вдигането на тежести

Общи условия

Активация на акаунт