Ин-витро в Истанбул 6

• 103 289
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
Аз също си купих кринон гела за 74 ТЛ (и то преди седмица) от турска аптека, не от болницата. В Мемориал забраниха продажбата на лекарства Peace

# 241
Момичета изключително много ви благодаря за помоща, която ми оказахте и за отзивчивостта ви  bouquet  Hug Бъдете здрави и дано сбъднем мечтата си!!! Praynig
Оле, ще ти пиша на ЛС Wink

# 242
Здравейте, ще ви призная,че ви чета от месеци...много полезна информация събрах за себе си и правя своите изводи как и моето семейство да стигне до бленуваната цел-  да си имаме бебче!Няма как да опиша с думи колко полезни сте за всички нас "лутащите се в избора какво да предприемем бъдещи мами"  всички момичета, които подробно, простичко и ясно разказват за случващото им се в турската болница.МОЛЯ ВИ не спирайте да ни разказвате.Лично за мен това е надежда,че на всяка  от нас ще се случи "чудото". А за себе си търся съвет...след изследванията направени в специализирана клиника и всичко изчетено във форума е наред да стартирам първата си процедура.Мислите ли,че има смисъл да пробвам късмета си първо в БГ или направо да заложа на Истанбулската клиника.
Извинявам се за дългия пост.

# 243
Мислите ли,че има смисъл да пробвам късмета си първо в БГ или направо да заложа на Истанбулската клиника.
Аз лично не съм пробвала в БГ, но това е решение, което ти трябва сама да вземеш за себе си. Не знаем какъв е проблема и не знаем какво биха ти казали в Турция. Факт е, че в БГ ИМСИ не се прави никъде, може и да го въвеждат, но за сега е много ново, май мислят да стартират скоро ИМСИ за първи път в БГ при Владимиров. На мен лично в Мемориал ми направиха направо ИМСИ.
Успех и добре дошла  Peace Peace

# 244
Защо спряха хаповете в Мемориал  ?             
 Whistling

# 245
Sunnyday0, такива съвети вероятно не би трябвало изобщо да се дават. (Все пак проблемите са строго индивидуални, а може и изобщо да не сте за инвитро. Трябва да си абсолютно убедена, че естественото забременяване е невъзможно. Напоследък стелитетът е голяма мода, самите лекари умишлено създават психоза колко била спаднала плодовитостта на българския народ и подобни глупости, докато абортите са си все 50 000 на година.)

От друга страна, ако ще се подлагаш на целия този кошмар, по-добре да е там, където малко по-добре знаят какво ти правят. Ако преди 3 г., когато аз тръгнах по този път, имах информацията, с която разполагам сега, и имаше някой, който да ми каже аргументирано и категорично да не губя време в българските клиники, положително нямаше да съм на сегашния ми хал. Да, в Турция е скъпо заради престоя, да, пропиляваш си 3 седмици по хотели и кръчми, да, мъчиш се с езика, но важен е крайният резултат, нали...

Не забравяй и най-важното! ИНВИТРОТО Е ВРЕДНО и ако можеш да забременееш от раз, макар и с малко повече жертви, пак си струва, защото тук може да са ти нужни 3-4 опита и загубата няма да е само в пари, време и нерви.

# 246
Sunnyday0, такива съвети вероятно не би трябвало изобщо да се дават. (Все пак проблемите са строго индивидуални, а може и изобщо да не сте за инвитро. Трябва да си абсолютно убедена, че естественото забременяване е невъзможно. Напоследък стелитетът е голяма мода, самите лекари умишлено създават психоза колко била спаднала плодовитостта на българския народ и подобни глупости, докато абортите са си все 50 000 на година.)

От друга страна, ако ще се подлагаш на целия този кошмар, по-добре да е там, където малко по-добре знаят какво ти правят. Ако преди 3 г., когато аз тръгнах по този път, имах информацията, с която разполагам сега, и имаше някой, който да ми каже аргументирано и категорично да не губя време в българските клиники, положително нямаше да съм на сегашния ми хал. Да, в Турция е скъпо заради престоя, да, пропиляваш си 3 седмици по хотели и кръчми, да, мъчиш се с езика, но важен е крайният резултат, нали...

Не забравяй и най-важното! ИНВИТРОТО Е ВРЕДНО и ако можеш да забременееш от раз, макар и с малко повече жертви, пак си струва, защото тук може да са ти нужни 3-4 опита и загубата няма да е само в пари, време и нерви.

Опитите ни безуспешно продължават около две години като след първата установихме "мъжки фактор" като проблем, хистероскопия при мен, изследвания и лекарски увещания,че има шанс да се случат нещата по естествен път.Смятам този месец да направя цветна снимка  и да се вземе сериозно решение какво да правим.Не ми се губи повече време...

# 247
А през тези 2 г. не си ли правила ЦС? Защото колкото и да е относителен резултатът от ЦС или по-скоро интерпретирането й, все пак има значение.

# 248
А през тези 2 г. не си ли правила ЦС? Защото колкото и да е относителен резултатът от ЦС или по-скоро интерпретирането й, все пак има значение.
Не, тъй като на съпруга ми резултатите се бяха значително подобрили, препоръката на д-ра бе да изчакаме с надеждата да има добър финал.От това което изчетах за Мемориал специално е,че цената там на цветната снимка е значително по-висока т.к. не съм запозната в детайли, считате ли,че там е препоръчително да се направи или разчитането и е от значение.

# 249
sunnydayO, ще ти пусна ЛС  Peace

# 250
Според мен спокойно можеш да си направиш ЦС тук. Иначе ИКСИ беше споменала цената в Мемориал, можеш да я потърсиш назад в темата, беше тлъстичка.

# 251
Защо спряха хаповете в Мемориал  ?             
 Whistling

Имаха една проверка (към края на моята процедура беше) и им забраниха да продават лекарства вече.

# 252
Здравейте, момичета!

Да споделя и аз малко инфо от престоя ми в Истамбул:

Посетих тази клиника:  http://www.bahceci.com/eng/index.asp?ID=190&title=Fulya%20IVF%20Center
и д-р Гювенч Карликая http://www.bahceci.com/eng/index.asp?ID=219&EID=122&titl … 20Karlikaya%20M.D.
Докторът преди е работел в Мемориал с проф. Кахраман, специализирал е в САЩ и владее перфектно английски. Клиниката е малка, частна, намира се в тези сгради (на няколко етажа от тях) http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/57258871.jpg

е-mail за контакт: gkarlikaya@bahceci.com  
Час за първичен преглед се записва на тел. 00902123103100

Хотелите в близост са:
Husa Vizon – 215 EUR за 3 нощувки със закуски
http://www.vizonhotel.com

Аtik Palas - http://atikpalacehotel.com/en/ - 262 EUR за 3 нощувки със закуски с пълно предплащане, 277 с възможност за анулация.

Със сигурност има и подходящи апартаменти, но не съм търсила.  
Това са цените към дата 30/03/2012

Двупосочен самолетен билет на турските авиолинии пак към тази дата – 400лв.
Кацат на Ататюрк. От там има шатъли до Таксим, а горните хотели от Таксим са на около 2км – една спирка с метрото 2 ТЛ на човек или пък с такси - 5ТЛ.

Клиниката се занимава само с акушерство, гинекология и АРТ. Имаше доста хора и часовете се движеха със закъснение, но пък докторът ми направи много добро впечатление. Хигиена, техника – на ниво. На първичния носех хормони 3-5 ти ден (стандартните от предния месец), история с опитите ми тук и съпътстващите ги изследвания и ЦС. За съжаление при мен нещата не се развиват добре. На прегледа нямах отново нито един антрален фоликул и хормоните не са ми наред. Докторът предложи да събираме ембриони в 4-5 поредни месеца при лека стимулация (Фемара 2*1 и Меногон 150 в първите 5 дни). Остана аз да мисля как точно ще се справя с логистичната част, защото на този етап ми е невъзможно да отсъствам от работа всеки месец за по седмица минимум. Но не съм изгубила надежда  Simple Smile

P.S : Първичен преглед - 250TL
Лекарства - Фемара за 5 дни (блистер от 10 хапчета) + Меногон 150 за 5 дни - 280TL

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 14:16 от * sunflower *

# 253
Здравейте, момичета, както разбрахте от Надежда, в Мемориал след проверка от тяхното министерство на здравеопазването, забраниха  продажбата на лекарства на територията на болницата. Това лично мен ме затрудни, защото в събота - почивени ден и ден на Ататюрк, аптеките в района на болницата не работеха, а се оказа, че стимулацията ми трябва да бъде продължена итрябваше да си набавя спешно лекарства. На аптеката срещу входа на болницата имаше бележка за 3 дежурни аптеки в почивния ден, които трябваше да намеря, а и не се знаеше дали в тях ще има търсените от мен лекарства!!! Оправих се с помощта на едно българско семейство /мъжът говори сравнително добре турски/, на които сърдечно благодаря. С тяхна помощ и с помощта на Хюсние - българската сестра, за която ви писах, се свързахме с дежурен склад, от там казаха в коя аптека ще доставят лекарствата до час. И ние с това семейство, за които мога да напиша с главни букви СЪРДЕЧНИ ХОРА, открихме аптеката, та така се снабдих с дозите си за деня. На следващия ден като отидохме в Мемориал за контролния кръвен тест и УЗ на входа срещнахме човека, който продаваше до проверката лекарствата в IVF отделението. Попитахме го дали е възможно все още да се купуват лекарства от него и той каза, че е тръговски представител и работи независимо от Мемориал, просто не трябвало да изглежда, че продава чрез болницата, като във всички случаи дава лекарства на по-ниски цени от аптеките. Така от него си набавихме останалите лекарства, необходими за завършване на стимулацията, прогестероновите инжекции и кринон гела на по-добри цени. Попитах го дали е съгласен да разпространя  телефонния му номер за удобство на други българки, които ще се нуждаят от лекарства и той каза, че няма нищо против. Казва се МЕХМЕД и тел. му е:00905305211051. Тъй като вече не  трябва да стои на IVF етажа, може да бъде открит в подземните паркинги на болницата на ниво G2. Каза, че там паркира колата си и който има нужда от лекарства може да го намери там или по телефона. Не се притеснявайте за съхранението на лекарствата като казвам, че ги държи в колата си в паркинга на болницата, той и преди ги държеше там, когато бях през януари, но винаги при подходящи условия - за които медикаменти е нужно, ги държи в хладилни чанти и ги дава с охладители. Лошото е, че не говори английски, ама все се разбирахме някак си. Само за сравнение Меногона от аптеката си го взех за 132 турски лири кутията, а Мехмед ги даваше за 100 турски лири кутията. Кринон гела ми го даде за 60 лири кутията, срещу 74 лири в аптеката. Cetrotide го дава за 60 лири. Пурегон 300 го купих от него за 200 лири. Усеща се значително отстъпката като се купуват по-големи количества лекарства.
Това са от мен новостите с мемориалски адрес:
За лекарства, който иска да ги купува от МЕХМЕД - тел: 00905305211051
За връзка с българската сестра ХЮСНИЕ - тел: 00905308278087
Успех на всички, където и да е!

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 16:22 от Uporita

# 254
Упорита, благодаря за споделената информация!   bouquet
Стискам палци за успешна процедура!

Общи условия

Активация на акаунт