Ин-витро в Истанбул 6

• 103 311
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте от мен милички.Как вървят нещата при вас?Никой не пише.Днес бях на преглед и видяхме 1 сакче newsm44 другата Сряда пак ще се гледаме може и другото да видим ако се е хванало Praynig  Успех на всички в процедура Hug

Честито и много да се пазиш. Спокойни 9 месеца ти пожелавам и много щастлив финал. Благодаря ти, че сподели за успеха.

# 226
Нелчее, честитооо,страхотна новина! Да се пазите сега много, бъди спокойна и се наслаждавай на прекрасните моменти Simple Smile най-хубавото предстои Simple Smile) Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 227
Честито, Нелчо! Много се радвам за теб, прекрасно е!!!
    Мина един месец от моята хистероскопия. Промени ми се целия организъм, бе хора! Най-накрая свалих проклетите Х килограми и си видях корема нормален. Колко много може да повлияе нещо дребно в матката, дето не се вижда почти! Не знам дали ще забременея, но със сигурност ще живея по-нормално - вечно се подуваше пустия корем, вечно нещо болеше.
Също като ИКСИ, правя равносметка, че още през 2008, като ме оперира Доганов в Майчин дом София, не е рязал където трябва - той ми махна половин яйчник заедно с киста 4 см и при това ме отвори напълно с коремна, вместо с лапароскопия. Цветната ми снимка пък, дето я занесох на Кахраман, е от 2010 - така и не й казах, да не би да ме накара да правя нова. Две години в Щерев никой не се занимава с матката ми и все ме боли там, и все ме боли.  
Много се изтощих обаче психически, въпреки добрия резултат, много притеснения брах. Направо съм си пред отказване. Но, за разлика от ИКСИ, ще направя още един експеримент със себе си в Истанбул. Това, мисля, помага на всички ни. Да осъзнаем къде сме - и лекари, и пациенти. И да променим, ако можем, нещо - за добро. Не бива, не може да продължаваме да се лъжем, че си помагаме и да понасяме все по-голямата мизерия, в която затъваме всички - това си мисля.

# 228
  • In a surreal moment!
Penkailieva-поздравления за това, че се чувстваш добре след операцията. Не знам за каква разлика и експеримент говориш, но аз не съм се отказала от Истанбул като вариант за опит. Просто времето се търколи неусетно и ми дойде новата заповед от Фонда. Поради тази причина отивам да я използвам в Селена-Пловдив, ако можех бих я използвала в чужбина , ама не може. Е, не отричам, че силно се надявам вторият ни опит по Фонда да е успешен и да не се налага друг в Истанбул! Трети по Фонда няма да мога да направя, защото сега през юли навършвам 43г.

# 229
Здравейте отдавна не съм писала,понеже ме нямаше,но не съм изпуснала много,пак се кълвете тука,много неприятно наистина,направо грозно,бях се зарекла преди да не пиша и споделям тук,но реших да вида как сте и много се разочаровах,но това всеки си казва мнението там където не трябва.. ooooh!Много момичета спряха да пишат поради тази причина и аз ги разбирам..))))Естественно ,че всеки си има мнение,но то се споделя там където трябва,тук темата е за ИСТАНБУЛ,нека пишат момичето които ходят или смятат да ходят там,за процедури ,прегледи и ..лекарства,и т.н.Хора които не са ходили и нямат и най малката представа за какво става въпрос да не изказват менение,защото просто нямат основание да го правят(де чули ,де видели)Наистина всичко за клиника е въпрос на избор и средства с които разполага семейството,всеки избира къде,кога да направи процедура,който доволен,доволен ,който не е, да не ходи там и толкоз.Избор има голям в момента в БГ,това,че аз съм избрала ИСТАНБУЛ,си е мое искане и аз така съм решила,така че всеки си решава къде да си направи опита!!!!!Пожелавам на всички късмет ,да се борят,да не слушат този и онзи,да се вслушват в своето мнение и да го следват,да се доверят на доктора който са избрали(това е много важно)и да вярват!!!  bouquet

# 230
Ами по принцип идеята е, че аз например като съм успяла в Мемориал, пиша само за тях- не съм влязла нито в темата за Стаменов, нито за Владимиров, нито за Селена, нито за Щерев, нито за Александров, за да ги плюя, видиш ли, колко не стават на работа и да пропагандирам "народе юруш, всички към Истанбул". Всеки си има глава на раменете, всеки чете и всеки сам си решава. И, да може и да съм прехвалила турците (въпреки, че според мен не съм, но това е друга тема), но това значи ли, че всички, успели в БГ и пишещи в темите за Щерев, Владимиров, Стаменов и т.н. нищо не преувеличават и са супер обективни. А що се отнася до Александров- имам какво да напиша в темата му, но не го правя. Въпреки, че ако го напиша, на много хора ще им настръхнат косите от това, което имам да кажа. 

# 231
  • Пловдив
Много моля, бъдете обективни.  Naughty  Никой нищо лошо не казал за лекарите в Истанбул. Някои потребителки в темата започнала да лепят етикети и да квалифицират други потребителки без дори да ги познават, само защото на тои етап въпросното момиче каза, че ще направи опит в България. Същата тази потребителка никъде, ама никъде не е обидил турските доктори, но кой знае защо някой така реши да палне клечката. Правило ми е да не споделям лична информация за себе си и затова ми е чудно откъде знаете че не съм ходила в истанбулска клиника. Успокойте малко страстите.  Peace

П.П. В Истанбул има повече клиники, които правят ин витро процедури, отколкото в цяла България. Ин витро в Истанбул не значи само и единствено Мемориал.

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 16:53 от razel_dazel

# 232
Момичета Hug извинете че нахлувам в темичката ви с гръм и трясък, всъщност аз отдавна ви чета Blush имам въпросче ако позволите  Blush
Какъв прогестеронов гел използвате и всъщност вместо или заедно с Утрогестана го ползвате след ЕТ? Тук в БГ сега има проблем с него и в тази връзка е питането ми ...   bouquet Hug Благодаря предварително, на тези които ще се отзоват на въпроса ми Heart Eyes

# 233
Тук в БГ сега има проблем с него и в тази връзка е питането ми ...   bouquet Hug Благодаря предварително, на тези които ще се отзоват на въпроса ми Heart Eyes
Десдемонка, и аз чух от моя приятелка за проблема с утрогестана. Какво казват БГ лекарите и фармацевтите, няма ли нещо друго на БГ пазара, което да го замени? Мисля, че дуфастона е подобен. newsm78

# 234
Дездемона, ние си бием инжекции прогестан до теста (прогестерон), а след теста, ако е положителен, се продължава с кринон гел, който също е прогестеронов препарат. За всяко поставяне на гела си има стерилен апликатор, така че да не се налага да си бъркаме с пръсти всеки път, както е с утрогестана Peace

За съжаление, и двата препарата ги няма в БГ.

# 235
  • Sofia
Моля, съобразявайте се със заглавието на темата и спазвайте правилата на форума.
Личните Ви дрязги нямат място тук.

# 236
Жълта розичке Hug аз се оказах малко дефектна Rolling Eyes т.к не ми понася дуфастона, затова разпитвам за този кринон гел Peace
Надежда благодаря за инфото   Hug bouquet Ясно е, че го няма в БГ ще го поръчваме ако трябва от Турция, просто ме интересуваше и на каква цена е и съответно с рецепта ли се купува и от къде? Предполагам от самата клиника, но аз за жалост не съм техен пациент Sick Tired

# 237
...ние си бием инжекции прогестан до теста (прогестерон), а след теста, ако е положителен, се продължава с кринон гел...

До теста трябва да си поставям инжекции Progestan, Crinone gel, Estraderm (пачове), инжекции Clexane и, освен всички витамини, да приемам Estrofem по 5 пъти на ден. Чувставам се като джънки. Куцащо при това (заради мускулните инжекции). След кръвния тест ще ми кажат кои медикаменти да спра, но Кринон-а няма да е сред тях. Предупредиха ме, че първите три месеца ще го използвам ежедневно (обясниха ми, че замества инжекциите Прогестан,които са си болезнени).

Дездемона, от всяка турска аптека можеш да си набавиш Кринон гел. Ако не успеете да си набавите гела до 4/5.06, пиши ми ЛС.
Изрових си касовите бележки от миналата седмица:
Crinone 8% - 15 бр. в опаковка = 74,01 ТЛ
Progestan 50mg/ 1ml - 5 бр. в опаковка = 13,61 ТЛ

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 17:47 от Оле

# 238
Десдемона,Кринон гела струва 119 лири за 15 гелчета,прогестероновите инжекци са 5 броя за 13.60 лири.Можеш да си закупиш и от Одрин.

# 239
Tatti, благодаря  Peace
Да допълня за кринона- ползва се до 12та седмица, ако всичко е наред и няма други предписания от лекарите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт