Ин-витро в Истанбул 6

• 103 313
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Delight,този го слушах още като го изпльоска,но предпочетох да си го пусна покрай ушите,иначе щях да побеснея.Мога само да му пожелая да е жив и здрав и да не му се налага да стига до български лекари /не казвам,че сред тях няма добри,както и хора,но без дебели връзки и много пари ти остава само да се молиш всичко да свърши по-бързо,защото не всички сме родени с брат-премиер  Close/
Penkailieva,пожелавам ти да сте отстранили всички пречки до успеха и след като се възстановиш,да се радваш на една успешна бременност  Hug

# 61
Благодаря ви, момичета, всичко е още толкова прясно и все още малко се страхувам, Хриси, точно за теб си мислех. След болница Щерев си мислех, че просто не е възможно по-добро отношение, но тези хора в Турция - не мога да го опиша. Много беше скъпо, езиковата бариера е голяма пречка, но всички се напъвахме да се разберем на оскъдния си английски, всички до един ме гледаха в очите да се уверят, че съм добре и някак за два дни от съмнение и отричане стигнах до едно неописуемо топло отношение към тях. Много е различно, никой няма претенции към мен, разбират, че е трудно за чужденците и помагат, просто е много скъпо за нас.

Всичко е скъпо при тези наши доходи - и храната, и транспорта, хотелите са ужас скъпи, и болницата е скъпа, само лекарствата са евтини, но.... те просто мислят по различен начин. Смятах ги за малко нещо печалбари, но те са просто хора като нас, само дето не се страхуват да обичат, да подкрепят, да помагат. Доколкото имаше дистанция, тя беше за да ми спестят неприятни коментари. Например д-р Фунда поиска да види белега от предишната операция, но не каза нищо, освен - добре. А той огромен и грозен. Като ме преглеждаха за кисти на видеозона, се видяха чудесни фоликули, даже ги измериха и двете лекарки една след друга, но не коментираха как така с такава овулация нямам достатъчно фоликули при стимулация, просто ме насърчиха да стартирам още другия месец процедура.
Не знам, проблемът не е в лекарите, той е в системата и аз не бих наблягала на патриотизма, а бих се опитвала да намеря път за подобряването на условията в българските болници - както за персонала, така и за пациентите. Сестра ми е лекар тук и аз съм и на тяхна страна, но за съжаление нещата не са розови напоследък.
Желая успех на всички, които опитват като мен.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 14:47 от Penkailieva

# 62
  • София
 Penkailieva,аз никога не съм се съмнявала в отношението им. Напротив-при единственото ни ходене там,се убедих,че напълно непознати хора са изключително отзивчиви,готови веднага да се отзоват и да помогнат. Бяхме се загубили и,понеже не се разбрахме с един човечец ние на аглийски и български,той на турски,отби от неговия път и кара пред нас,докато ни заведе там,закъдето бяхме тръгнали  Grinning Но,Истанбул,определено,не е моят град  Tired и престоят ми се струва кошмар....ееех,защо не е Италия   Sad
Но, вече сме с  час за първичен преглед-25.05  Grinning Брачното свидетелство е факт...всъщност,имаше си и положителна страна-много хубави емоции ни създадоха тези хора  Wink,пък било то и след почти 20 годишна връзка-определено си беше готино  Laughing
Ако правилно си спомням,не се заверява официално свидетелството,само го превеждат на турски,нали? Имам предвид,нали ще е достатъчно приятели с турски да ми го преведат или ще трябва да мина през легализация?
 Пакетът,тромбофлебии,който са ми написали,го имам. Там нещата са ясни. Обаче,на някой да му говорят нещо тези неща,понеже аз съм си снимала от досието само кариотипа и,дори и да сме ги правили,със сигурност не са звучали по този начин  newsm78
 -Homocistein

-Anticardiolipin IgG

-Anticardiolipin IgM

-Lupus anticoagulant

-Protein C activity

-Pretein S activity

-Antithrombin III activity

# 63
Ако правилно си спомням,не се заверява официално свидетелството,само го превеждат на турски,нали? Имам предвид,нали ще е достатъчно приятели с турски да ми го преведат или ще трябва да мина през легализация?
Не искат легализация, нашето беше преведено на английски. Но пък за всеки случай го преведохме през лицензиран преводач, да си носи печатчето, но не сме го легализирали  Peace

# 64
  • София
ОК, благодаря! Ще го уредим и с един печат,тогава  Grinning

# 65
А те реално проверяват ли ги,според вас, тези брачни удостоверения или просто искат копие,за да могат да си "вържат гащите" пред закона им?  Rolling Eyes Wink newsm78

# 66
Ами ние всичко възможно преведохме през преводаческа агенция - епикризата от Щерев, изследванията и всичко останало. Изобщо не си задавах въпроси. Сега, когато получа епикризата от операцията, пак ще я дам на агенция, дано ми светне какво точно са изрязали  Grinning

# 67
  • In a surreal moment!
За брачното свидетелство - аз сама си направих ксерокопие на нашето. След това ред по ред преведох написаното с гугъл преводача на турски. Копирах и пействах преводите и оформих нов документ. Принтирах го и го защипах с ксерокопието. Кюбра го хареса така и го прибра в досието. Чудех се дали да не сканирам и снимки от сватбата , като доказателство, но ми се стори, че ще е прекалено. Кво пък толкова има да им доказвам....
Мисля, че няма нужда от печати  и прочие, но който както го чувства нека така да си го направи.

Успех и стиснати палци на всички, които са в опит или скоро ще започнат - вярвам, че ще успеем, всички!!! Целувки!

# 68
Penkailieva-успех мила.Аз съм сигурна че в Турция ще ти помогнат и това е пътя към твоя успех-ще бъдеш Мама,вярвай много силно в това.Напълно подкрепям твоето мнение и това на hristina21 за лекарите и хората в Турция.Много точно сте ги описали,дано момичетата които черпят информация от тази тема повярват в това,защото и аз сама се убедих в това.Да,, много е скъпо за нас,но мисля,че който се ориентира по-скоро на там ще спечели.Аз в БГ клиниките и при БГ"специалистите"загубих 8години и купища пари на вятъра.Съжалявам,че не отидох преди 8години там,защото съм сигурна,че досега щях да имам вече ученици вкъщи.А сега какво?На вече ИЯР лекарите там  да се чудят как да ме оправят.И въпреки това дават всичко от себеси,защото те не са само добри специалисти,а и големи хора,с добри сърца.За първи път от 8год.ходене по мъките аз усетих силна връзка между нас и лекуващия ми лекар(П-р Леми).За първи път от 8год.някой взе проблема ми присърце и това е Д-р Петрова,която ме заведе при тези прекрасни хора(наистина незнам как ще се отблагодаряваме на тази прекрасна жена и лекарка).Стискаме палци,имам само 3фул.в петък съм на пункция.    Успех милички и вяра! Hug Praynig

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 12:23 от нелчо

# 69
Пенка, радвам се, че всичко е минало добре при теб. Стана ми интересно за балона и за катетъра, те с тях те изписаха да си ходиш ли? newsm78
На мен също преди две седмици ми правиха операция в Мемориал, но след като ме изписаха нямах никакви такива неща. Затова ми стана интересно. При мен иначе всичко мина добре, резултата е проходими тръби, имах само някаква лека алергия от упойката.

Хриси, радвам се, че сте си изкарали весело на тържеството. Grinning
Имаш предвид, че всички тези изследвания ти ги искат още преди първичния преглед ли? Аз два пъти ходих на преглед и ми искаха само основни изследвания като полови хормони и просто тестове и изследвания, които сме правили, без да споменават такива като тези, които си ги изброила. И тук също никой не е писал да са му искали точно тези тестове, та не знам защо така. Аз мислех, че вече след първичния преглед ще ти кажат по-конкретно какво изискват. Аз съм сигурна, че сте ги правили, но наистина на БГ звучат по различен начин.

Нелчо, стискам палци и трите яйцеклетки да са качествени и да се оплодят!

Успех на всички момичета желая! Hug Hug Hug

# 70
Нелчо, успех  Hug

Жълта Роза, да, доколкото разбрах, балонът и катетърът са заедно и трябва да се махнат седмица след операцията. Разбира се, в голяма чуденка съм в коя болница да ги махам, нещо не ми се вярва да са често срещана практика тук. Катетърът се подава от мен и е от някаква гума ли, силикон ли, много красиво направен  Laughing Кървя си и от него  Embarassed Така си пътувах и сега се скатавам в къщи, дано зарастне бързо.

# 71
hristina,ние нашето свидетелство не сме го превеждали дори,Кюбра си направи ксерокопие и го прибра към досието. Колкото до всички тези изследвания, ние на първичния също не сме ги носили-мисля,че Кюбра си има някакъв шаблон на основните изследвания и ги праща на всички,независимо дали са за първичен или за процедура. На първичния аз си носех всички стари изследвания,които имах, както и новопуснати хормони-LH,FSH, E2, Prolaktin, Progesteron, Testosteron, TSH,FT4. Спин, Хепатит, Рубеола, ПКК и всички други ги направих непосредствено преди да тръгнем за процедурата,защото в БГ срока им е 3 месеца, предполагам и в Турция имат някакъв срок на валидност. Нищо не съм давала на првеодач,както момичета в по-старите теми бяха писали, върху бг копията с молив бях написала превода на английски. Много от изследванията ми имаха дори превод под бг текста. Имах 1 епикриза,която сама си преведох на английски и никой нищо не ми е казал,че не разбира или нещо подобно. Така че според мен не е необходимо да се "набутвате" и за преводи, и без това там паричките просто "хвърчат".

# 72
  • София
Момичета,благодаря ви за разясненията  Hug Ще си превеждам върху документите,тогава.
Изследванията ми ги искат сега,да.
По принципа-за процедурата ми е писала разните СПИН-ове,хератит и дрън-дрън-тях ще си ги пусна преди пункцията, от Щерев още февруари ми изпратиха там много подробната епикриза, аз сега само я сканирах и я приложих,да се подсетят-всеки опит ми е описан отделно,какво и защо се е случило,а  ембриоложката,в нейната част е включила цялотостното развитие на ембритата всеки път,с някакви оценки, и от хормоните ми искат  само Пролактин, ФТ4 и ФСХ,панел тромбофлебии и тази групичка /предполагам,заради абортите  newsm78/,та ще трябва да се разходя до клиниката да видя,като дадохме толкова пари и за изследвания,дали има нещо подходящо от тях  newsm78

# 73
Хриси, не спирам да стискам палци и да се надявам за вас, дано успеете!

# 74
Мале Пенка, наистина много кофти така с този катетър цяла седмица, ама ще правим каквото трябва. На мен след операцията Кюбра започна нещо да ми говори за балон, който бил в мен, но после говориха нещо с д-р Ачет и тя ми каза, че той щял да го махне. Доктора ми махна една тръбичка и каза "готово". Grinning

Хриси, и моите тестове бях си ги превела сама отдолу на английски. Няма нужда да се набутвате чак за превод. Пък те така или иначе повечето си се разбират и нямат нужда от превод. Peace

Общи условия

Активация на акаунт