Ин-витро в Истанбул 6

• 103 319
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!Аз само ви четя напоследък,но искам да отговоря на hristina21. Изследванията които са ти поискали-Homocistein-Anticardiolipin IgG-Anticardiolipin IgM-Lupus anticoagulant-Protein C activity-Protein S activity-Antithrombin III activity. Тези изследвания ги иска проф. Кахраман след аборти. Аз също трябваше да пусна тези изследвания и мога да те насоча къде се правят в България. Но Лупус не се пуска тук в Б-я ,защото те го изследват по-различно при тях и затова само него ще го правя в болницата там. Това ми го обясни една хематоложка в нац. център. Питах Кюбра и цената му е 176 турски лири. Това е един панел от изследвания, които дава информация за ранните аборти,не го искат в началото.
Успех на всички започващи! Hug

# 76
Мила еел, благодаря ти че внесе светлина за тези изследвания. Въпроса е, че и аз съм с ранни аборти, но професорката никога не ми е споменавала за тези изследвания, нито пък ми е казвала да правя такъв лупус панел при тях. Много ме замисли. newsm78Казваш, че не го искат в началото, а кога го искат тогава при старт на процедура ли?

# 77
  • София
eel, Hug и аз така предположих,че трябва да е свързано с абортите,понеже  и в мейла,който бяха пратили от Щерев бяха писали за консултация  и мнение относно предимплантационната,точно заради ранните ми аборти  Thinking Значи,Лупусът го оставям за там. Писах на Цибалаб дали ги предлагат,но,щом си ги правила,ще съм ти благодарна да ми кажеш къде си пусна твоите. В мейла до Кюбра й бях написала,че след прегледа,искам да започна още на следващия цикъл,ако няма пречки...предполагам,затова и ми ги е поискала сега  newsm78
Penkailieva, Hug И аз се надявам,след като всички сме стигнали до там,да няма неуспели този път  Praynig...и то,по възможност от раз  Praynig Praynig Praynig

# 78
Жълта Роза, след моя аборт след инвитро процедура в Мемориал-аз ходих на консултация при тях и проф. Кахраман-ми обясни,че трябва да си направя тези изследвания преди замразения трансфер заради аборта. Попитаха ме дали ще ги направя при тях или тук. Естествено,че тук е по-евтино и съответно по обиколих няколко лаборатории.Анти тромбин,Протеин С и S,Хомоцистеин ги направих в лабораторията на Токуда. Антикардиолипинови антитела ги направих в УМБАЛ "Александровска"-клиника по клинична имунология-проф.д-р Балева/тези двете изследвания са по 15лв./.Малко трудно се намира, но предполагам я знаете тази лаборатория.Там се запознах с една хематоложка и тя ми обясни,че този лупус в Б-я се изследване по незнам какъв си начин и турците няма да ми го признаят.В Европа се изследвало вече по друг критерии и аз реших да го изследвам направо при тях.Но аз Тома неверни попитах и шефката на лабораторията на Токуда и тя ми обясни същото. Има нещо подобно,но най-добре е да се изследва в тяхната болница.Сканирах резултатите на Кюбра,тя ги е показала на моята лекарка Айнур и съответно всичко ми е в норма.hristina21,в Александровска ги помоли да ти направят по-бързо изследването-при мен стана за около два дни,но преди това ми бяха казали около месец. А едно от изследванията в Токуда също се забави около седмица.Тъй като бързаш си ги организирай,за да ти станат по-рано.
 Hug

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 21:45 от eel

# 79
Благодаря ти еел!  bouquet
Явно при всеки случай се действа различно и се изискват различни тестове и изследвания.
Аз мисля че съм правила анти тромбин и антикардиолипинови антитела(трябва пак да проверя), но със сигурност не съм чувала за Протеин Ц и С, лупус панел и за хомоцистеин. newsm78

# 80
  • София
eel,много ти благодаря още веднъж за обясненията. Още тази седмица ще трябва да се организирам,че следващата заминаваме на сватбено пътешествие и после-преглед.
Жълта роза,и аз имам някакъв бегъл спомен за антителата,но протеините категорично не ми говорят нищо  newsm78

# 81
  • Пловдив
Момичета,чета ви и се вълнувам. Аз след доста опити тук също имам желание да продължа в Турция, засега обаче не съм ориентирана кога.Но,точно в момента,като чета последните ви публикации не мога да не се включа и да изразя разочарованието си от БГ клиниките. Аз имам зад гърба си две биохимични бременност и наскоро мисед в осма седмица и за жалост тукашния ми доктор не ми предписва нито едно изследване с оглед изясняване на картинката. Напротив,процедира се на принципа-може и пак да се случи,но може и всичко да продължи нормално и това ми е казвано, много ми е тъжно след прочетеното как процедират хората в Турция.Добре,че посочвате цялата тази информация,за да може човек да си направи сравнението с тукашната действителност. При нас нещата се обясняват единствено с тежкия ни мъжки фактор и дотам Tired Hug

# 82
Хриси, пожелавам ти да си изкарате много хубаво на сватбеното пътешествие! Hug Hug Hug
А и ПИД не ми препоръчаха въпреки абортите, вие със сигурност ли ще правите такава?

# 83
  • София
Гуги,"тежкият ви мъжки фактор" ,за мен, единствено може да се реши там-много пъти сме коментирали из темите,че тук нямат необходимата техника, а и специалисти,които да се справят с него.....всъщност, "тежък" се оказва май само за нашите ембриолози  Thinking
Истината е,че за биохимичните наистина пише,че се случват в 60 % от бременностите,както и ранните аборти,без логични обяснения. Аз все още не приемам,че причината е в някого от двамата,ами не е в лошия подбор....по точно,никаквия,защото не исках да правим ИКСИ,заради първия опит.
Жълта роза,това е едно от първите неща,които моята докторка тук искаше да направим.Дори при последния опит мислехме вариант да ги изпратят в Рим-за пълния хромозомен,който го практикуват само там от цяла Европа,но ,докато почнахме,не бяха уредени нещата с Агенцията. За сега още не знам. Ще изчакам и те да кажат какво мислят по въпроса. Макар че,от 10 ..или 8 бяха хромозомите в Мемориал,едва ли може да се разбере нещо,ако се случва някъде другаде  newsm78

# 84
Може ли да съм толкова разсеяна, объркала съм си дозировките на лекарствата. Антибиотика както и да е, усетих се на 4 ден, но за естрофема трябвало 2 x 1 на ден, а аз пия вече шести ден по едно  ooooh! Жълта Роза, не теб май не са ти правили хистеро, а лапароскопия? Или беше комбинирана операция? Изписаха ли ти естрофем и тарлусал после? Искам да кажа, нали няма да е фатално, че съм се объркала толкова много?

# 85
Жълта Роза, не теб май не са ти правили хистеро, а лапароскопия? Или беше комбинирана операция? Изписаха ли ти естрофем и тарлусал после? Искам да кажа, нали няма да е фатално, че съм се объркала толкова много?
Пенка, при мен беше и хистеро и лапаро, но ми предписаха само антибиотик за 7 дни. Никакви други лекарства. На теб защо са ти предписани хормони?

# 86
21 дни 2 x 1 Естрофем, после 6 дни 2 x 1 тарлусал, за да няма рецидив на на нещата, дето са ги рязали - additions и obstructions бяха думита, които лекарите използваха. Питах ги - сепсис, полип? Не, не било това. Макар че и сепсис, и полип си го казах на български, не знам как е на английски и може просто да не сме се разбрали.

# 87
По всяка вероятност са ползвали думата "adhesions", демек като мене си имала сратсвания, които са пречели и са ги отстранили. PeaceНо всеки случай е различен, при теб е имало нужда и от хормони.
Не вярвам да е фатално, че си объркала мъничко дозировката. Peace

# 88
Здравейте! Може ли на лични да ми изпратите мобилния телефон на Кюбра.Аз имах един-тя каза, че не работел и ми написала два други и накрая пише-пусни ми съобщение на мобилния и аз от три телефона, накрая не разбрах кой точно е нейния... ooooh!

# 89

Общи условия

Активация на акаунт