Твърде често чуваме "няма" и "не" от устата на ФЕВРУАРСКОТО зверче (45)

• 33 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • York
Не всички могат да си позволят да си стоят у дома и да си гледат децата.  Peace

# 361
  • offshore & overseas
Любезна, това ми мирише на алергична реакция, а не просто ухапване. Sad Може би да я заведеш на алерголог и/или на кожен лекар, не знам кое от двете, м? В краен случай, можеш да ѝ дадеш да приеме нещо противоалергично и през устата (пак фенистил, урбазон, кларитин, ериус, не съм твърде компетентна кое е най-добро и подходящо). Фенистил гелът е достатъчно добър по принцип - тъй че, ако имаш търпение (макЪр че виждам, че нямаш), ще се оправи и само с его. Той също така облекчава и сърбежа (не разбрах дали има такъв Rolling Eyes).

# 362
  • София
Любезна, аз съм съгласна с теб, но разбирам и какво има предвид ПонякогаPeace

Колкото и да съм заета, каквото и да имам да правя, колкото и парични проблеми да имам на главата, всичко ще направя, но детето си болно на градина няма да оставя.  Naughty Дано не ми се налага, де. Диди излезе здрава и за малкото пъти, когато е била болна, се е оправяла за 2-3-5 дена (аз съответно я оставях няколко дена вкъщи на санаториум да укрепне). Ако е била болна до неделя, не я пускам в понеделник. Е, чак 2 седмици ми се струват много, Диди май само 2 пъти е седяла вкъщи по толкова и то ако 1 седмица е била болна и втората - да укрепва.  Thinking Но децата са различни и се благодаря, че Диди не боледува много и бързо се вдига на крака.  Praynig И по-голямата част от времето си ходи на ясла. През зимата бяха една бойна групичка от все едни и същи 5-6-7 деца, дето си ходеха.  Mr. Green

Иначе ако е болна - познати ще търся, ще се моля на шефове, болнични ще взимам, ще измисля нещо (дано не се налага).  Rolling Eyes

Моята така наречена кариера вече страда от майчинството - пропускала съм събития, проекти (и съответно пари), които са били в провинцията и е трябвало да пътувам и да преспивам. Работя на половин работен ден (то това е и щото завършвам де), за по-малко пари. Но ми идва отвътре да намествам живота си според Диди, въпреки всичко. Да са ми живи и здрави шефа, който проявява страшно много разбиране (е, явно, че работата не е опряла до мен, щото търси други хора за това, което не мога да свърша аз  hahaha ) и мъж ми, който почна да изкарва пари.  Crazy Joy

А с тия врътки, дарения и чудесии направо ми става лошо. И в нашия район имаше конкуренция за ОДЗ-тата, но явно не е била така жестока (щом Диди, от простолюдието, я приеха по каналния ред Crazy ). Нито са ни искали пари, нито е имало страшно много деца с 10+ точки. Повечето народ бяхме с 8,1-8,2 точки (на мен не ми признаха 0,1 и бяхме с 8,1  Rolling Eyes ) и ни джурка софтуерчето на системата.  hahaha

# 363
  • York
Сега да не си помислите, че моето дете ходи на ясла болно или сополиво.  Аз я спирам дори и при най малкия сопол, за не ми се задълбочи и да си трябва сериозно лечение. Разчитам на съпруга ми, защото няма на кой друг. Нито мога да си позволя, нито искам непозната гледачка да ми гледа детето. А моята позиция е такава, че няма кой ме замести.  Rolling Eyes
Но престой след боледуване по един месец у дома някак си не го разбирам. Дали и персонала не си прави услуга да гледа малко деца през деня, а?  Thinking

Между другото намерих средство за чистене на боядисани стени. Ако някой се интересува да свирка  Wink

# 364
  • София
Понякога, браво на мъж ти, че успява да гледа АнетаPeace Моят си работи от вкъщи, но е толкова зает (да не говорим, че активните часове са нощем), че не може да намери време да хапне, камо ли да гледа Диди. Но и той се е включвал, естествено, щото и на мен понякога ми се налага да отсъствам.  Peace Нооо до няколко часа е неговата помощ, повече не може.  Mr. Green
Иначе според мен ако децата се пускат леко болни на ясла, после по-трудно оздравяват, някои стават по-зле. Аз затова предпочитам 3 дена (до 1 седмица) вкъщи даже без лечение, отколкото после на антибиотик и т.н.  Tired

Между другото намерих средство за чистене на боядисани стени. Ако някой се интересува да свирка  Wink
Уф, а имаш ли средство за боядисване на мръсни стени, ама ей така, на магия да стане. Диди унищожи тук една стена, имаше и вътрешна изолация и ся не знам как ще ни глобят на изпроводяк.  ooooh!

# 365
  • York
Няма ли начин как да замажете положението? Я с тапетче, я с леко козметично ремонтче, което да ви излезе по - евтино от депозита?

Тук няма такава практика, но при родителите ми преди да напуснеш апартамент под наем, трябва да го боядисаш. Това си е клауза във всички договори за наем.  Wink

# 366
  • София
Сигурно с тапет ще се замаже положението. То и сега има тапет, от едно място нагоре (надолу Диди всичко е откъснала като е изчоплила и изолацията  bowuu ). Абе чудничко просто.  Mr. Green

# 367
  • Най-зеленият остров
Привет.
Нали от другия месец и Ния тръгва на ясла и това ми е болната тема. Любезна, колко добре те разбирам ако знаеш. С каката имахме такива проблеми. Децата кашлят, сополивят се, но на градина / дори деца на учителки, които знаят какво става когато има болно дете в група/клас/. Когато им се направи забележка ми се репчят че няма кой да им гледа децата и не могат да излизат в болнични. Е това не го разбирам, как така не можеш да излезеш в болничен и да си гледаш болното дете а го пращаш да заразява и другите  #Cussing out #Cussing out #Cussing out. Извинявайте, но много се дразня и сега не се стърпях.
Понякога, ако не се лъжа Мяучето беше писала, че меда помага при варицела, но не съм много сигурна. Надявам се, че болестта минава без много усложнения  Hug Hug Hug
Днес децата бяха на детски рожден ден в Морската градина и сега дружно спят / това никога не се е  случвало/

# 368
  • София
На мен ми направиха забележка в яслата, че Диди кашляла докато приспиват децата по обед и аз си я прибрах до края на седмицата (след понеделник или вторник, напоследък наистина нямам представа за времето, много съм зле  Tired ). Явно нещо я дразни там или пък е просто от пролетта (аз имам няколко пневмонии точно по това време на годината в детските ми години). Вкъщи не кашля, докато спи обедно време или вечер също. Единствено се закашля от време на време, но еднократно и даже не съм я водила на лекар по тоя повод.  Blush

Не че мога особено да си го позволя - в момента имам и работа, и се подготвям за защита, и организирам преместването, ама си я прибрах. То и затова съм такова зомби.  newsm19 Ся дано да е пушка дребната в понеделник, че половината ден няма да ме има, а благоверния ще ходи да мъкне кашони.  Crazy

Иначе аз май и във фейсбук се възмутих - айде, да не ти пука, че детето ти ще зарази другите - ок, темерут си. Ама ми е непонятно как с чиста съвест си оставят детето на място, където а) няма адекватно да се грижат за него, в съответствие с болестта и б) много по-бавно ще оздравее. Не знам за другите, но мен сън няма да ме хване, камо ли да съм работоспособна, ако детето ми е болно и с непознати.  ooooh!

# 369
  • offshore & overseas
По наболялата тема за воденето на болни, полуболни или „болни” деца в ДГ, предпочитам да запазя дипломатично мълчание (и да остана вярна на поговорката, че мълчанието е злато).

Освен с реплика, де, не мога пък съвсем да се сдържа:

Дет вика Юхуучева, дано на онези, които, въпреки канския си напън, не могат да разберат „родители, които... [едно или друго]” никога не им се налага да ги разбират (u know what i mean). На тях, а и на децата им, poor kids! Twisted Evil

Както щете мъ разбирайте! Mr. Green

Мимс, какво напрайхте вий, как е Дината? Дай отчет!

# 370
Да, алергична реакция направи детето  Sad

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 10:24 от Любезна

# 371
  • София

Пък в нашата ясла има две близначета малко по-големи от Диди (момченце и момиченце) и гледам майка им като ги взима - м'че тя мнол бременна.  Crazy Браво на тях, 'начи!  Flutter

Любезна, горката малка ПреславаRolling Eyes

Брр, не бих се писала самотен родител, не бих купила ТЕЛК.  ooooh!

# 372
  Аз пък не мога да не се изкажа,въпреки че градините в БГ не ме засягат пряко. По принцип съм на мнение, че най голяма отговорност  да няма болни деца посещаващи градината се пада на учителките. При нас поне ако някое дете не е дбре ,ти се обаждат и по средата на дене и си длъжен да си прибереш детето. Понякога не може да се разбере че детето е болно от сутринта ,а в градината се вижда вече.
 Пък по въпроса за "Даренията" ами сестрами и дарение искаше да даде ама  не можа да намери къде, не съм наясно с точковата система при вас, както казах, но на тях не им сигаха и не им стигаха точки, въпреки че и тя и мъжа й работят  и в крайна сметкакато не им взеха детето в градина  и какво да направят... Наложи се майка ми дето е 3 години преди пенсия да  излезе в неплатен за да гледа една година Яна. После като се върна на работа я забутаха на някаква длъжност дето никога не е работила , тя така и не успя да влезе в час и сега преди една седмица я Уволниха "по взаимно съгласие" година и половина преди пенсия ooooh! Еми да ви кажа не 500 ами и 1000 лева рушвет да бяха дали щеше да е по добре отколкото сега.
 Е от цялата работа сега печелим и аз и сестра ми де, защото сега майка ще дойде да ми помага на мен, докато ходя по курсове пък през лятото ще гледа цялата тумба внуци и няма да се мислят всякакви врътки заради летните ваканции в градините.та опитвамве се да гледаме от положителната страна. Бе да е жива и здрава майка ми, че за нея си остана пак най голямата жертва.

# 373
  bouquet

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 10:24 от Любезна

# 374
Юхич, к'во е туй чудо?! Изтекоха ми очите, нищо че зарана мина отдавна... Мушкам го, без да ми мине окото! hahaha
По градинския въпрос не ща да взимам отношение и да заемам позиция кой крив, кой прав.
Само ще река, че лелките са виновни. Laughing
Тяхна свята отговорност е да не допускат в градината видимо болни деца. Оттам нататък всичко е история. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт