АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 55 015
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Привет и от нас!
Ние сме в Гърция на моренце и хич не ми се връща, но малко остана.

Бройте и мен за подаръците - те са си много приятна емоция.

Амбишъс, добре дошла на бг земя. Дано хубаво и приятно да бъде останалата част от приключението.

Лиде, и на теб стискам палци за изпитите и дано скоро Макси да заобича гърнето.

Славенче, на теб за очите ако е алергия препоръчвам Систейн капки еднократни дози. Аз сигурно три години сменях капки докато не го открих.

Поздрави и до скоро!

# 151
  • На плажа
Лиде радвам се да те "видя"  Mr. Green наистина..включвай се по-честичко,ако имаш време  Hug

Дано да се съберем повече за подаръците,Янче ти ще се включиш ли тази година?

# 152
Добро утро!
Валентин изкара цяла събота с температура - ту покачваше до 38.5 ту спадаш, Като се налагаше слагах свещичка. Но от събота вечерта не ми е вдигал и днес е на ясла.Какво беше това? На вас случвало ли ви се е? Няма нищо друго -нито сополи, нито червено гърло, нито кашля. newsm78

Върти ми се една мисъл в главата, но съм почти сигурна, че не е възможно. Очната ми изписа капки за очи 2 вида. А едните са с АБ. Нали още се кърмим вечер. Та си мислех да не би нещо да не са му понесли. А не би трябвало да дават такива реакции, но не знам. За всеки случай ги спрях още събота. Ще си слагам само другите за алергията... Tired

Силви, тия капки твоите понасят ли  се от кърмачета? Hug Топни си дупето и заради мен в моренцето, че едва ли ще ме огрее тая година.Simple Smile

# 153
  • Бургас
Здравейте, здравейте   bouquet

Чета ви редовно, но не съм се списвала отдавна  Blush просто като мине малко повечко време и ми става неудобно някак ей така да се изтърся, а времето така си минава, минава и ето на сега се "престраших"  bowuu

Пишете и мен за участие за размяна на подаръци
!

Така и така съм се разписала, чакайте да споделя и аз за развитието на Десиславка Simple Smile
Приета е на държавна градина от септември. Тази година вкараха и в Бургас електронна система за записване. Аз  съм много доволна от нея! Естествено има и недоволни майки, но няма как да е иначе.
Разбирам ги, защото не всеки е свикнал да работи с компютър , а и никой не е длъжен да има такъв в къщи, но пък още по не ми допадаше висенето пред дет. градини от вечерта преди деня за записване и редуване на цялата рода. Практически се получи така, че има 30 деца приети в нашата групичка и последното прието е с час на записване 8.12ч.! Тоест за 12 минути който сварил-сварил, от там нататък остават резерви. Аз мога да се похваля, че в 8,02 бях вече регистрирала Деси и съответно сме приети, благодарение на бързите ми пръсти  Laughing  Laughing  Laughing

Иначе Деската си ходи на ясла редовно. Започнаха да имат и нови деца вече в групичката - бебенца, както тя самата ги нарича  Mr. Green  Имаха тържество в яслата за края на учебната година. МНого сладки бяха всички, кой си каза стихотворението, кой не Simple Smile пяха песнички и правиха разни игрички. Накрая им дадоха Свидетелство за завършена ясла, много мило Simple Smile
Иначе боледува чат-пат, главно и се възпалява ларингса и естествено сополи тип "градински". Гледаме се в къщи като е болна, сестра ми и тя помагаше до скоро, беше безработна.
Много я мъчат комарите Деси, въпреки, че я пръскам с пръскало. Вместо пъпки и се надува направо като цицинка и чак след 2 дни се оформя пъпка. Даже последния път и давах капки "Финистил", че носът така и се беше подул от една пъпка, ужас  Confused
Памперса през деня сме го махнали изцяло, сега е ред на нощния.

С две думи, дивее, щастливее , глезанка в компания с 7-8 мъжки приятелчета и тя сама принцеска сред тях Simple Smile дано не стане мъжкаранка покрай тях  Joy

Запланувала съм и аз да я водя на хомеопат, но не мога да се спра на определен такъв. Чета, чета отзиви в нета и още по-объркано ми става  #Crazy  Май ще се натискам пак за същият, който лекуваше Митака като малък, а и излекува и моята мигрена. За него само ме спира това, че мнооооооого се чака, много клиенти вече има и е страшно натоварено.

Много дълго стана, пускам го , дано не ви отегчавам, може и да ме прескочите Simple Smile

# 154
  • Бургас
Славена, Деси е изкарвала така вирус, само с висока Т.  Peace
Дано няма нищо повече при Валко. Поинтерисувай се да няма шарка в градината, може и това да е!

За плажа щях да казвам, че на Деси много и харесва. Както има един лаф - все едно е правена на плажа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green само да чуе нещо за плажа и вика "искам да ми слагаш банскиТО и да  ходя на плааааж"  hahaha Той и батко й е така всъщност , та и двамата са ми рибки Simple Smile /на Митака и зодията му е такава даже Wink/

Александра, на теб щях да ти пиша, че за градината не могат да правят каквото си искат госпожите  Naughty има си набор и това се спазва. Тази година е прием за деца родени през 2009! Друг набор не приемат в първа група! При нас даже са декласирани такива деца, на които родители са подали молби за записване. Децата например са родени през януари 2010 и те подават молба за прием от есента тази година за първа група. Не става номера, приемат само деца родени 2009г. ! Така ще бъде и за напред в училище!

# 155
здравейте майчета

за подаръците,ме пишете и мен

иначе сме Уж добре,Тонката много често ми боледува от както е тръгнал на ясла и не знам вече кво да правя,една седмица на ясла,две вкъщи Crazy
с това боледуване немога и да почна работа и т.н.
има ли и други дечица,които да боледуват толкова често?
за градината-нямаме късмет и най-вероятно от лятото ще си се гледаме докато не ни вземат някъде ooooh!
Славенче,и Тони в петък вечерта ми вдигна Т 38,6 и след панадола не е вдигал повече,но нослето му тече и кашля,а до колкото разбрах имало такъв вирус в момента
Амбишъс,добре дошла в БГ дано си изкараш приятно Hug
Лиде,успех с изпитите Hug

# 156
  • Кърджали
Доста хора се събираме за подаръците, което е много хубаво. Превърнахме си го в традиция.  Simple Smile
Кати тази седмица е в принудителна ваканция, че за един ден се развалиха и двете коли и сега няма с какво да я закарам.Тази сутрин ме буди с думите "мамо, хайде детска", омръзнало и в къщи май. Добре, че вече е едоста топло, та надухме басейна.
И благодаря на всички за тов, което ми писахте във връзка с детската. Май май защото за новата учебна година няматзаписани много деца, и сега се чудят как да си оправят бройката. Ама на този вариант не съм съгласна, та в никакъв случай няма да го допусна. Запознах се с една от учителките, която ще поеме първа група от септември, показа ми стаята, поговорихме си малко. Изглежда ми малко строга и стриктна, но за мен това е по - добрия вариант, отколкото да позволява на децата да и се качват на главата. Казва, е държи накрая децата да излезнат напълно подготвени за училище, познаващи буквите и прочие. Пък ще го видим в последствие.
Магаренце, също щях да споделям че и Кати дивее в мъжка компания. Нали братовчедчетата всички са и момченца, в детската също ми казват че си ирае предимно с момченца. И ми е чудно как е една такава кротка, свита, тиха  Laughing  Laughing Има време да си покаже номерата де, то тихите води...

# 157
  • София
Здравейте,мами,
бройте ме и мен за подаръците!!!Наистина  е много хубаво,че се превърна  в традиция.

Никол пак  е болна,вчера започна много да кашля,почти без интервал.Гърлото й е много зачервено.Дано поне мине без АБ Sad

Иначе бяхме на родителска среща.Бях малко скептично настроена,но  след родителската среща съм очарована и от директорката, и от учителките.Показаха ни и градината.Е ,не е такъв лукс като сегашната й градина,но е чисто и почти всичко е новичко.Надявам се само да й понесе по-леко преместването.Мога да  я запиша на плуване.Струва ми се малко мъничка,но пък съм сигурна,че много ще й хареса.Английски учат май задължително,което мен страшно ме изненада.

Летните обувчици са ни голям проблем.Тези,който ви показах са с отв.пръсти и вчера си е ударила много лошо пръста.Направо вече не знам какви да й купувам Sad

Друго ново май няма при нас.Лек и успешен ден!

# 158
Здравейте момичета!
Аз почнах работа в един голям хранителен магазин тук в Поморие,като оператор въвеждане данни и съм ужасно уморена като се прибера вкъщи.И все по рядко имам време за вас.Затова искам да питам кога ще теглим имената на подаръците?Дано да е по скоро,че искам да разбера на кои ще подарявам и да му взема кординатите,че най-вероятно другия месец няма да има  нет.Мъжо ще работи и вечерта,а аз ще се занимавам с малкия и няма да има време.Затова ако го направим тегленето до 25 този месец ще съм много доволна Hug
Иначе Мити ходи на градина и вечер дядо му го взима,но дне нещо не е слушал и е бягал към улицата,чак автобуса е спрял Praynig Praynig Praynig-диване.Ама няма друг избор аз съм до 19 часа,а нашата градина ги звимат мнооого рано.В 4 и 20 вече няма деца.Незнам при вас как е?Ставам и отивам да спа,но утре ще проверя да видя какво ще кажете за тегленето.
Всички болнички да се оправят.
Целувки и чао  smile3524

# 159
  • Бургас
Джема, бързо оздравяване желая на Николчето. Дано се размине с АБ  Peace
За сандалките - аз от баткото имам горчив опит и не купувам отворени отпред сандалки, колкото и да ми харесват на вид. Единият нокът на големия му пръст така и до ден днешен си стои наранен, точно от такива сандалки като бебе.

Рибката, ако някой се навие до 25-ти да направи жребия добре, ако не , не се притеснявай ще те уведомим по някакъв начин  Peace
Относно взимането на децата от ясла - в нашата има дечица до 18ч. Вярно е, че остават 2-3 най-много 4 до края, но все пак е нещо. И аз взимам Деси към 17.30 - 18.00, но не забелязвам да се сърди или нещо да я притесняват госпожите. Може би защото не е сама и не се чувства "забравена"  Laughing
Иначе в тези жеги Деси много се поти. Направо лепне и косичката и става мокра. В къщи не смея да пускам климатика. В яслата пък са с климатик, направо не знам, дано не се разболее нещо от разликите в температурата вън и вътре  Praynig

# 160
  • София
Здравейтеее!

Разписвам се набързо докато къщата спи а аз пия кафе- кеф! Simple Smile

Много се радвам на големите жеги, колко е хубаво да не вали и да не е 18 градуса през юни  Sunglasses

Сандалките и за мен са проблем- винаги са били! Хем ми се иска да му купя максимално отворени, хем като го знам как ходи и тича без да гледа е просто абсурд. Сега ходи със сандалки на лентички, класическите детски сандалки със затворени пръсти, а когато сме на двора или другаде с много трева ходи с маратонки. Най-много му харесват и най-удобно се чувства с джапанки тип кроксове, но на мен пък ми е гадно да го пусна с такива по улицата, много ми е грозно...

Друг проблем ми е шапката- вашите деца носят ли шапки? Аз никога не съм била супер настоятелна защото аз самата не понасям шапка през лятото, но пък на това слънце се притеснявам да го оставя така, особено пък на плажа цял ден да тича гологлав...
Освен това шапките, които масово се продават са направо ужасни- с някакви безумни цветове и направени от някакъв найлон.
В крайна сметка му купих прекрасна памучна шапка-идиотка, но да видим дали ще се задържи на главичката Simple Smile

В нашата бъдеща детска градина децата било хубаво да се взимат до 5.30-6.00 - малко рано ми се струва като се има предвид, че повечето хора работят поне до тези часове, но все ще се справим някак.

Да се похваля аз за памперсите- като бяхме болни от варицела (преди 2 месеца) махнахме дневния памперс, после този за следобеден сън, а от около 2 седмици спря да се напишква и нощем. Още му слагам памперси защото имаме два големи пакета и трябва да ги доизхабим, но ми е много приятно, че вече приключваме с това занимание.

Сега нямам търпение за море- толкова много ми се ходи!! Още не ми е ясно кога и къде, но се надявам да е скоро и да е хубаво!

Желая ви прекрасен и малко по-прохладен ден, да сте здрави и усмихнати!  Hug

# 161
Здравейтееее! Радвам се, че темичката се е раздвижила!  Hug

Аз да ви споделя, че решихме да НЕ местим Анди в новата ЧДГ, която бяхме харесали. Истината е, че макар първоначално да бяхме много въодушевени и дори платихме капаро, за да ни запазят място, през цялото време (около 2 месеца вече) и двамата с мъжа ми имахме някакви притеснения. Не можехме точно да кажем какво ни притеснява, но нещо ни тревожеше. Та миналата седмица реших преди да подпиша и занеса договора, да заведа Анди да види яслата. Искаше ми се да видя и нейната реакция, но най-вече реакцията на учителките, които щяха да ръководят нейната група. Прекарахме около 2 часа с децата. Разбира се немалко неща ми направиха и хубаво впечатление, но най-много ме притесни фактът, че в групата били записани 26 деца, а ги гледат по 2-3 жени макс!!!  Shocked На всичкото отгоре излезе, че са ни излъгали. Бяха казали, че ще са максимум 16 деца в групата, а са приели цели 10 повече! А уж Анди беше взела последното свободно място...  Rolling Eyes По 26 деца са групите в дръжавните градини... Докато бяхме там имаше 15 деца и само една жена, която се занимаваше с тях. По-късно дойде и "асистент". На 2 деца им течаха сополи до устата, никой не забеляза да ги позабърше малко. Кое се събува, кое се съблича, кое с кое се кара за играчки и си хвърлят пясък по главите (има пясъчник в стаята за игра). Е за какво да плащаме дори повече, отколкото плащаме сега, при положение, че в групата на Анди в нашата градина са само 10 деца, гледани от 2 жени постоянно!?!?  NaughtyЗа капак искат плащане на ТРИмесечие!  Rolling Eyes От къде да извядя толкова много пари на куп??? Яко ми замириса на печалбарство, да не кажа на пералня за парички!  Rolling Eyes Stop Та се прибрахме и набързо с мъжо взехме решение и сме страшно доволни. Така ми олекна момичета, нямате представа. Защото ние в същност сме си много доволни от нашата си ЧДГ. Анди се чувства прекрасно там, вече са си създали страхотна връзка и с децата и с лелките, което за мен е най-важно! А и ни е на 10 мин пеш от нас, а до другата се стигаше само с кола. Та така.

Утре заминаваме за 2 дни до Охрид да кръстим племенника ми. Стискайте палци Анди да издържи на дългото пътуване, първо толкова дълго ще й е откакто е по-голяма и почти не спи в колата. Ще взема диск с призазки, както и книжки. Дано успее да се поразсее...  Praynig

Това от нас. Хубав уикенд!  Hug

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 10:57 от ♥Пандичка♥

# 162
  • София
Ох, не мога да наваксам с четенето, но ме пишете и мен за тия подаръци.
Тая година мъжо е дежурен с децата, аз ще пътувам.
Та ще мога да се включа.

Целувки на всички.

Славенче, може да е вирусче, бързоминаващо, само с температура, моите са ми правили такива неща.
Рибката, честита работа, дано посвикнеш и не се уморяваш толкоз. А и да ти харесва.
Януш, весело изкарване, Анди да се забавлява.

Сори, другите не можах да ви прочета.

Моята рецепта за дълъг път - ако имате възможност - портативно Дивиди. Особено ако са две.

# 163
При нас в ДГ е като Магаре. Понякога като го взема към 17,30-18 остават още по едно-три деца.
Магаре, а исках да те питам, в Бургас можем ли да прехвърлим децата на ДГ, щом има електронна система. Много съм се навила да се местим.

Сме ЗА подаръци, включвайте ни и нас, но ако може на ЛС да ми напишете, че нямам време да влизам често и да чета, така и срещите пропускам.

Славенче, наистина може да е вирусче.
Рибката, честито работа, дано имаш време да успяваш и да си починеш.

Миналата седмица бяхме на море-Приморско, Черноморец, Созопол и Бургас. Завиждам им благородно за прекрасните площадки.Дани искаше да се прибираме, а Павел се маймуне по плажа, плацика в басейна, до замръзване и пак иска да скача, а ако не съм до него, ще се удави, диването лудо. Много му се кефеха от персонала, само го закачаха.
Вдигнаха ми колата на Бургас, пътувах сама с двамата, абе лудо.

Янче, хубаво ли си изкарахте на Гърция? Сега пак път, дано Анди се забавлява.

# 164
  • Бургас
Янче , лек път до Охрид и всичко да мине добре! После да покажеш снимки ей! Много хубаво, че ви е олекнало за ДГ и най-вече , че Анди си я харесва старата градинка  Peace

pepejeans, ами за градините какво да ти кажа.....вие ще дойдете /живот и здраве/ по време на започнала година и не би трябвало да има проблем да вземат децата, НО ако има свободни места. Такива по централните ДГ много трудно се намират за съжаление. По комплексите няма да е проблем. В крайна сметка всичко се решава на място и  разговор с директора на съответното детско заведение. Като решите окончателно пиши ми, аз мога да попитам за нашата градиа, макар че да знам отговора от сега  Peace

terpsyhora
, за шапките - моята носи с удоволствие, даже повече отколкото трябва. Понякога и се запотява главата, но не , тя си я иска  Crazy Трае ги за сега , дано не се промени  Peace

Общи условия

Активация на акаунт