АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 54 985
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Янче приятно прекарване на ергенското пътешествие Hug!
Много емоции и пълен ралакс!
После ще разказваш Simple Smile.

# 76
Дундла, Шайнче, много ви благодаря!  Hug

Дундла, откакто Андреа тръгна на ясла стана същата! Не се притеснявай! Според мен е съвсем нормално и има логично обяснение. Според мен отделяйки се от мама, тати и дома детето подсъзнателно се страхува да не бъде изоставено. За това използва всеки миг, в който не е на градина да грабне цялото внимание на мама и тати.  Heart Eyes А също така бих добавила и да се поглезва малко повече. Wink Андреа имаше един дъъълъг период, през който абсолютно всеки път, когато я вземехме от ясла, започваше да се държи безобразно. Рев за всичко, започна дори и да се тръшка и тропа с крак, което изобщо не беше присъщо за нея. Около час след вземането се поуспокояваше. И така всеки божи ден. Не мога да кажа, че и сега изцяло е престанала да се държи така след ясла, но определено доста се поуспокои. Ако до скоро едва ли не съжалявах, че съм отишла да я взема по-рано (че ми е мъчно дечицата по цял ден там Sad ), сега вечерите през седмицата са ни любимото време от деня! Станала е много по-разбрана и послушна. Пу-пу.  Heart Eyes

Леле, кое време стана. Имам да оправям багаж и да вземам дете. Много целувки!  Hug

# 77
  • София
Хахаха, Янчеее, ставай събирай багажа, че и аз да стана. Заседнах тук уж за малко, пък и аз трябва да събирам багаж  Embarassed
Ние утре сутрин, да не кажа тази нощ тръгваме и ние към морето, но нашето си  Grinning Мъжа ми има работа там всяко начало на лято, но този път май уцелихме на камък. Я кажете, тези които сте по морето, толкова ли е ужасно времето колкото тук. Сутринта Тедо изнамери една зимна шапка в колата и си я нахлупи  Joy Студено му било на човека. Ами той не е свалял и гумените ботуши вече кои ден. Нали кооператива е по високите части и там си е хладничко и мокричко и калничко, не е въобще за този сезон това което се случва. Тази пролет като обу гумените ботуши и не искаше да ги свали и аз го бъзиках дали поне на морето ще ги събуе, но ако продължават така нещата май и по плажа ще си ходи с тях  Joy
За мрънкане, гушкане и глезоткане след градина, това е 100% така и при нас. Даже не е на периоди, а на дни. Ако някой ден сме си вкъщи по цял ден, всичко минава тихо и кротко и разбрано. Но ден в които е на градина стои и гледай - мрънкане до откат  ooooh!
А между другото и ние не сме приети в градина. Янчето много точно го е казала "от къде можем да изкрънкаме допълнително 0,000001 точки". И аз доста проучих системата, но явно не ни иска  Grinning То не че и ние се натискаме кой знае колко, но бих си помислила, ако ми се помолят  Joy  Joy Мне, наистина, ако някой ден живот и здраве ни приемат някъде сигурно бих преосмислила нещата Simple Smile
А на всичкото отгоре е студено и времето и има мръсен багаж, които бих искала да го взема чист, а най- много да си нося мокро пране. То дрехите от преди 3 дена на простира не са изсъхнали. Че извадих една духалка да ги суша, той пък Тедо си я взе и седна пред нея да се грее  Joy
Айде, че ви надух главите с глупости, но нещо се разписах и си се смея тук и ми е забавно. Ще прощавате, ако има нещо  Wink
Шайн, как е Белослава? Все си мисля и забравям да те питам.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 15:41 от ra_iv

# 78
  • София
Simple Smile
Мааалко ви завиждам на всички дето отивате на моренце. Дано се пооправи временцето тези дни Simple SmileАко беше топло щях да ви завиждам повече де Wink

Янче, Ра ив, Диндла, значи и Марти е така - вкопчен е в мен, та дори като съм в тоалетната вратата е леко открехната за да си говорим и виждаме Simple Smile
Янчето е много права - изполват всяка секунда за да са с нас. Марти дори събота и неделя не иска да спи на обед, защото така губи много ценно време Simple Smile

Ние тази седмица имаме голям напредък в поведението и храненето. Започна повече да слуша, да се събува сам, дори посяга да се храни сам. Аз смених тактиката - като се приберем от яслата в 17.45  в къщи и веднага му сервирам вечерята. Така като е много гладен (понеже "хапва " в яслата) яде и моите манджи. После до края на вечера продължава да се тъпче с боклуци, но вече съм по-спокойна защото е имал едно качествено хранене.

За рожден ден - ами ние сме на 1ви Август, а тогава яслата вече е официално затворила. Юли пък ще е на бабин дом, така че няма да черпим. То с този отпускарски период никога няма да може да почерпи в градина или в училище.

Ра-Ив, не ти трябва държавна ясла. Твоето дете е на възможно най-доброто място Simple Smile

Ние утре ще имаме баба и дядо на гости, та хич няма да мога да си почина уикенда ... ама както и да е.

Трябва да  пазарувам летни дрехи за всички, обаче нещо хич не ме кефят цените из софийско .... ще оставя май шопинга за Стара Загора. Джема добре направи, че отиде до Турция.

А да ви питам нещо - имам един казус с Паспорта на Марти. Ако някой се сблъскал със същия:
Марти е роден в София, но аз съм по лична карта в Стара Загора. Та дали бих могла да му направя паспорт тук или трябва да ходим до Ст З?

Приятна почивка на всички Simple Smile И до скоро!

# 79
Е няма пЪ, ще пиша докато стегна целия багаж или докато не ме изгодните!  Joy Ра Ив, и аз така с дрехите - имах мръсни, които искам да взема и за това сега съм пуснала сушилнята след изпрани 2 перални - да ми е жива и здрава тази сушилня, че без нея...  Laughing

Ра Ив, дааа и ти много правилно си го довършила "явно системата не ни иска".  Rolling Eyes Както казах най-простичката дума при мен е "обида", но това е положението. Наистина всяко зло за добро и както твоето детенце е на страхотно място, така и аз се надявам новоизбраното ни също да е уникално, и то не само като база, но и като отношение. Само за това се моля  Praynig , че ми попадна някакъв отвратителен отзив за това място и се притесних.

Елия, хм, аз съм си от Сф, мъжо от К-к, но и неговият паспорт е ваден тук, заедно с Андиния. Има разни теми, в които и аз съм питала когато й вадихме паспорта преди 2 г, поразрови се.  newsm78

# 80
  • София
Здравейте, момичета! В тая зима как хубаво се раздвижи темата, явно повечко си стоим пред "тунтите" на топло Simple Smile П.С. "Тунта" му вика на компютъра моят син  Laughing

Пандичке, РаИв, Джема, приятни пътувания ви желая и малко повечко температури и слънчице там, където отивате! Hug

Дани, много ти е сладко ученичето Simple Smile

Кобрети, вие страшно посрещане сте имали в България с тая липса на вода! Много е изнервящо, радвам се, че вече е свършило. Като казваш как Мими говори на два езика се сетих за брат ми, който проговори на 3-български вкъщи, испански в градината, магазина и т.н. и руски пред блока (имахме съседи руснаци). Едно от запомнените му изречения е: "Мамо, мамо, dile на Алла да quita собачката!"   hahaha Сега вече си говори нормално и български, и испански Simple Smile

Елия, миналата година имахме следния казус с паспорта. По лични карти аз живея в Красно село, мъжът ми на Орлов мост, реално сме наистина на Орлов мост. Отидохме в паспортния отдел на Първо да вадим паспорт на детето, където ни казаха, че детето се води на адреса на майката и вариантите са два: 1) отиваме в община Средец и вадим Удостоверение за настоящ адрес и вадим паспорта в Първо районно, или 2) отиваме в Шесто районно и направо там. Ние отидохме направо в Шесто и свършихме работа за половин час.
Във вашия случай предполагам, че ще ви бъде по-лесно да отидеш да си извадиш документ за настоящ адрес, а не да се дундуркате два пъти и тримата до Стара Загора за единия паспорт. Всъщност за взимането на документа може и сама да си, де.

За почивката питаш- ами иска ни се да ходим на едно мързеливо море в Резово, диво, тихо- любимо!! А по-натам може пък да измислим нещо заедно за палатки и язовир, искаш ли?  Hug

Шайн, много сладък разговор на Белослава с акото! И ние имахме такъв- бързаме да излизаме и аз му казвам да побърза с акането, защото отиваме на разходка. Чувам го как си седи на гърнето и говори: "Ако, ела, ела! Аз табва дизам дън! Ела, ела, чакам те! Табва дизам вече! " Много му се смях   hahaha

Момичета,аз изчезвам да боядисвам и да се правя на хубава  Flutter , приятна събота и неделя ви желая! Hug

# 81
Дани, много сладък Нико на снимката, дано му е забавно.
А Павел наднича вече в новата група. Водили са ги от яслата да се ориентират в срадата, дано няма мрън, че той преди да тръгне на ясла влезе там - и едно внимание, подаръци мидички.

Янче, весело изкарване. На Гърция винаги е хубаво, колежката ми ходи редовно и после като е разсеяна само я бъзикаме, че има пясък в ушите и стъпва в морето.
 И Джема и мъжо дано се направят хубави разходки из Турция.

Мислех за 24-ти да отидем до Копривщица, но май ще си ходим на Лясковец, татко им като ще бъде в Търново поне да си идва и да ги вижда, не съм решила окончателно, но май така.
Сега  като си е тук баща им не могат да му се нарадват, само си мислят, че ще ходи на работа.
Катерят го, той им угажда и веселието е сигурно.

На 1-ви отиваме на Приморско, дано не е толкова студено, а макар и да вали-ще се къпем и ще правим формички на плажа. /дано шефката ме пусне отпуска, иначе ще отида на2 юни и ще си пусна болнични и пак ще отидем тази година ЗАЕДНО цялото семейстов на море, пък.

Иначе си ходим с ботушите и джапаме в локвите, естествено щом мам позволи, Павел ме пита "Мамо виж каква огоомна локва. Може ли тука" и стъпва
А Дани му показва най-дълбоките и само го кара да влиза в тях, а Павел потъва почти целите ботуши

# 82
  • Sofia
Лелееее колко приятно ме изненадахте... Как хубаво се е раздвижила темичката ни...  Grinning

Честити да са приетите ви дечица в детска градина!

Пандичке, какво да ти кажа, ако чаках още тая система, София все още нямаше да посещава ясла, а тя всъщност по системата "не посещава". Може и ученичка да стане и още ще я водят "не посещава".
Приятно изкарване в Гръцко! Ще чакаме после разкази и снимки.

Дани, сладкия Ники...  Hug  Hug  Много му отива...  Laughing

Ра ив, страхотно се справя Тедо. Браво на него. Невероятен е! София това абсурд да го направи. Приятно изкарване и на вас и дано се стопли времето, та да имате и хубави дни.

Джема, завидях ви, да знаеш. Мечта ми е да видя Истанбул и съм сигурна, че ще я осъществя, но не тази година. Да напазарувате добре и изгодно.  Grinning

Шайнче, Терпсихора,  и ние имахме подобен разговор за "акото"... hahaha  hahaha Софи казва: "Айде де акоооо, мама те чака.", защото аз преди това й казах "Хайде, маме, от кога го чакаме това ако."  hahaha  hahaha

За рожден ден в детска градина - това май няма да ни се случи, защото август нашата детска почива, а пък юли са в смесени групи и аз не искам да я пускам тогава, ще си ходи при бабите. Само на имен ден може да черпи.
За почивка - тази година няма да стане. Както бях писала, с двете деца решихме, че няма да е никаква почивка, предвид малката разлика във възрастта им и предвид годините/месеците на двете. Ако сме само със Софи, ок, но пък не искаме да оставяме и Лизи, така че решихме да си почиваме у дома, както казва мама Винету, почивката в нашия случай си е най-истинска у дома.  Grinning Следваща година  живот и здраве...

Елия, е сигурно това гърне за момченца не е удобно, щом си пробвала, но за момиченца става и още как.  Grinning

Терпсихора, изречението на брат ти ме разби.  Shocked Как го е сътворил...  hahaha  hahaha, ама го разбрах де...  Joy  Joy

Г-це Кобрети, кофти начало, но дано пък имате приятна среда и незабравимо приятен завършек на престоя си тук.

Поли, ами не целях това, ама май така се е получило. Исках да ти кажа, че въпреки всичко пак не се отказвам от самолетите.

Пепе, да ви е успешна и приятна и вашата почивка!

Ето ги и моите маймунки:  Grinning

А какво става с новите ни бременни момичета?

# 83
Мале, не бях влизала тук от векове, колко много неща са се случили!!!!
Успях почти всичко да изчета, но просто няма как да пиша на всички, щото кърмя и ще ми отнеме цяла нощ ...
Само да кажа на Лиде горе главата! Макси явно е уникално дете!
Ра_ИВ, мале право на Тедо.
Янче, Джема приятни почивки(шопинг).
Честито на всички приети в градините! Янче, не се кагъри, може за по-добро да е!
Поли_зо, айде дано не ти се налага да летиш!
Хари, страхотни с ти куклите.
Дани, супер е Ники.
Много се хилих на "мамо, дай да ти бръкна в очите ..."  Joy Joy Joy
Дани е добричък и кротичък, но той винаги е бил такъв. Рисува, това в момента му е любимото занимание, брои до 10, познава цветовете, говори и двата езика вече, много се разбъбри. През деня сме без памперс, нощем още има.
Приет е на детска градина, в тази която искахме го приеха в крайна сметка. ДА видим как ще се справя наесен, дано лесно се адаптира.
Имаме голям проблем обаче - хапе!!! Играят си с Томи и той току отиде и го охапе, някой имал ли е подобен проблем и как го е решил, ще съм ви много благодарна. Иначе е много добричък към Томи, винаги му дава всичко, което той яде. Не се карат много, от време на време се побийват, ама в рамките на допустимото. НО с това хапане незнам какво да правя.
Томи е добре, другата седмица ще празнуваме една годинка Simple Smile Още на гърне не го слагам. Много е лъчезарен, още е ревлив доста, но вече влиза в правия път.
Ще летя с децата за България за 8 дена малко през юни, да видим как ще се оправя.
Това от нас, пак се извинявам че не можах да пиша на всички, но трябва да ставам  Hug Hug Hug Hug Hug

# 84
  • В друго измерение
Привет!

Много пораснали дечица видях! Да са живи и здрави!  Hug

Хариелка - много страшно ми прозвуча постинга ти за летенето, особено сега, когато ми предстоят доста полети...

Трейс - ти сигурно един полет ще сменяш, а мен питаш ли ме  Rolling Eyes, купих на Савана една чантичка-мече с каиш, да я държа изкъсо Simple Smile по летищата.

Мама Винету - ние сме свикнали да си водим децата навсякъде с нас, не ми тежат, но вярно не е почивка. Затова за едната ваканция (Тасос), където сме наели вила, ще водим свекърите с нас, хем на море, хем да гледат децата, за да можем ние да поергенуваме.

Това с лепенето не е до яслата явно, Савана не ходи, а от 2 седмици някъде е плътно до мен, строена като войник на моменти. Следва ме навсякъде, всичко иска мама да прави, направо ми иде да се гръмна! Дано отмине, защото аз нали затова си отивам в Бг, малко помощ да имам, ако тя така не иска да се отдели от мен, не знам какво ще правя...

Честито на приетите в градина! И аз имам приятелки, на които дечицата не са приети, разбирам, че е по-лесно да се влезе в парламента, отколкото в градина в София, но това е положението. Тук места има, но са по 1000$, а грижата е под всяка критика, затова не съм се разбързала.

Кобрети - Савана гледа едно детско филмче, на което се говори и английски, и испански. Не е истина колкот думи е научила, както и да брои до 6.

Моя приятелка от детинство се омъжи за канадец, от нашия град, и сега вече живее тук. Много е странно да срещна човек от 'миналият' ми живот тук, на толкова хиляди км от вкъщи.

До скоро!

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 17:54 от · Ambitious ·

# 85
Привет от Ситония, Халкидики! Simple Smile Много е хубаво, единствено ни липсва най-важното - топло и стабилно време, но няма пълно щастие Simple Smile Минахме през новия пункт през Златоград, стръмен и завоест е, но адски живописен и няма жив човек. От К-к ни е по-удобен. Разгледахме Ксанти и Кавала, препоръчвам на който не е ходил, доста приятни са за лонг уикенд разходка. Сега вече сме на курорт и го удряме на пъъъълен релакс, чак ми е необичайно за забързания и нервен живот, на който съм свикнала. Само се мола да не се върнем 1000 кила!!

Хари, освен Жижин има ли други бременни? и Мими де но тя хич не пише. А на Гери тамън й писах , че тотално изчезна.

Пепе, приятна почивка и на вас!

Трейси, няма ли да минеш през София да се видим?

Поздрави на всички! Simple Smile

# 86
Привет и от мен!

Да взема и аз да се разпиша, много сте активни напоследък. Какви хубави деца има в тази тема, да растат здрави и щастливи!  Heart Eyes

Днес моя Константин празнува имен ден, пожелавам му здраве и късмет! Честито на всички, които празнуват!   bouquet

Трейси, Амбишъс, леки и безаварийни полети!  Hug

Момичета, като ви слушам какви терзания имате с ДГ, мога само да ви пожелая най-скоро всички деца да бъдат приети.

Коко вече е ветеран  Mr. Green Има стаж повече от година. Чувства се много добре в градината, ходи с желание. Днес взе бонбони да черпи и ми казва: днес ще черпя децата, те са послушни, няма да почерпя леля Роси, защото е лоша  Laughing
Коко е без памперс вече от около 5 месеца, изчаках го сам да ми покаже, че е готов и стана от раз, нямаме никакви фалове. Обича да ходи с боксерки, слиповете не му харесват. Малък мъж с претенции.  Heart Eyes

Лиде, коренни промени има в твоя живот, но съм сигурна, че е за хубаво.  Hug

Приятни почивки на всички, да починете и дано изгрее слънце вече. Писна ми от тоя дъжд.

Тази работна седмица ще е кратка, пожелавам ви весели и слънчеви почивни дни! Hug

П.С. Докато публикувам и имаме новини от Гърция  Laughing Яна, минали сте през нашия край, наистина пътя е стръмен и с много завои, но много красив.

# 87
Честит имен ден на именничетата! Да растат здрави и палави! Много веселие и усмивки!

Янче, нищо, че лошо времето, важното е да си изкарате страхотно и да релаксирате.

Вчера ги водих два пъти до Борисовата градина, участваха пасивно в шоутоно на Мол-а с водещ Део, а накрая Дани отиде и си взе подарък. Караха колела, а следобяд минаваха повече през локвите, защото бяхме и до фонтана. Намацотиха се, носех дрехи.
Много обичат локвите. Предния ден, като ги взех от градина се размазаха в една огрооомна локва в средата на игрището, поливаха се даже с чашка. Една жена им казала, че има грип във водата и те дойдоха намусени, че има грип и не могат вече да се къпят. И понеже нямаха резервни дрехи, освен пижами ги облякох с пижами, на Павел му обух моите чорапи.Картинка.

Така, че е хубаво да вали и да има локви. Даже и на морето да вали, пак ще се изкъпем и тогава ще правим формички на пясъка-ще стават по-хубави.

Приятни почивки!

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 10:59 от pepejeans

# 88
Дю, колко хубаво, че реши да се разпишеш! Честит имен ден на твоя Коки! Да е живо, здраво и много усмихнато детенце и много да ви слушка!   bouquet Да, минахме през вашия край, но не за първи път. Това е едно от най-красивите кътчета в БГ и който не е бил в източните Родопи да знае, че страшно много е изгубил!  Heart Eyes  Много искаме да направим както си трябва обиколка из Източните Родипи, защото мъжо не е бил, но няма да е този път. Sad Навръщане мислим да спрем в Хасково и Димитровград, дори да е само за кратка разходка и кафенце, колкото да усетим атмосферата. Simple Smile Защото никога не сме били, а колко често от София бихме се озовали в този район? Simple Smile

Пепе, така е.  Hug Ние имахме нужда просто от почивка, от откъсване от изнервеното, забързано ежедневие, от смяна на пейзажа, както се казва. Честно казано който резервира почивка през май ви в БГ и в Гърция би трябвало да е наясно, че хубавото "морско" време би било само бонус, а не нещо сигурно, на което да разчита. Такъв е сезонът.

Но4ко, правилно съм запомнила, че твоето детенце е Елена, нали? Да ти е жива и здрава!   bouquet

# 89
Честит имен ден на всички!    Hug Hug Hug
Пандичка, няма да мога, щото с двамата ми е трудно придвижването. А летя до Бургас ...
Приятна почивка  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт