АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 54 994
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Честит имен ден на всички!

На мен ми казаха скоро, че съм имала имен ден на 5 декември. (св.Сава).  newsm78 Аз 30 години не съм празнувала та сега ли да почвам?! Blush Освен това май само аз и момичето, което ми го каза ще знаем.хахаххаха

Взех сега малкия от ясла и ще играем.
Ако някой може да ми каже начин, с който да го накарам да яде манджи или поне супи, ще съм му много задължена! Praynig Praynig Praynig Praynig Поболявам се вече с това неговото ядене! Менюто ни за тази вечер - мъжа ми ще хапне пилешка супа с много черен пипе (болен е), големият ми син е на леща, аз съм на супа (но без пипера), а малкия принц е на сандвич с кашкавал и краставици. Whistling

# 91
  • София
Мерси мерси за поздравленията Simple Smile)

Hug

# 92
Честит имен ден на Коко и Елена, както и на всички останали, които празнуват днес Hug  bouquet!
Янче, не съжалявай за лошото време, защото така ще успеете да разгледате максимално всички интересни места.
А за плаж- ще наваксате през лятото Hug!

Славенка, а Валката яде ли в яслата?

# 93
Шайн, и в яслата е същата работа. Всъщност почвам да си мисля, че там нещо го стресираха с яденето и той тотално отказа манджи и супи. Защото това започна септември месец, тогава тръгна и на ясла. Може и да не съм права де. Но напоследък така си мисля...
На яслата яде сухите неща - кифли, филии, хляб, ябълки, краставици. След обяд, ако е крем например, го взимам гладен, защото такива неща той не яде.
Вече полудявам с тия неговите капризи. Но на сила няма как да го нахраня. Той е така и с други неща - насила нищо не става при него. И лекарства много малко пие- трябва да се съгласи да го изпие иначе ще го повърне. За храна никога не съм го насилвала.

Ох, ставам, че ме викат.... Heart Eyes

# 94
Ох, много трудно се пречупват на тази възраст. Не става ли да го залисаш с нещо, докато го храниш или да му обещаеш нещо за награда след това?
Белослава  откри сандвичите на Макдоналдс покрай едно нейно приятелче преди 2-3 седмици. И от тогава колкото пъти минем от там, всеки път иска сандвич, независимо, че може току що да е яла.
Добре, че още не се е усетила за съществуването на детските менюта Laughing. Все още минава номерът да я разсея , но не знам до кога.

# 95
Мамчета, добре ли сте всички????

Хайде всички на отчет в темата, пребройте се да не ви мисля след тоя земетръс! Hug Hug Hug

# 96
  • София
Добре сме, Славенче, благодаря Simple Smile

Яко ни разлюла  #Crazy ..... това ми беше най силното земетресение до сега. Така ми се разтупка сърцето ....честно си признавам ние се уплашихме и то доста. Марти нищо не усети. Аз го грабнах и застанах под касата на вратата, мъжо също дойде ... и то спря. Марти явно се притесни малко, щото ние се притеснихме, но бъзо заспа. После имаше още едно - изчаках го в леглото. .... после май пак имаше нещо, ама в просъница вече ...

Та така. Нашите в Ст Загора нищичко не са усетили. Ама те са в къща на земята. При вас как беше?

# 97
  • На плажа
Гледам из фейса се коментира заметресение...че и силно било,разбирам.
Аз нищо не съм усетила,и ние сме в къща ама то и като заспя и с танк не можеш да ме събудиш  Mr. Green,само Николай усещам...даже и да мръдне леко newsm78

Славенчене знам от възраста ли...от зодията ли,но и Ники е така,насила нищо не мога да го накарам да направи.Трябва сам да се убеди  Peace
Сигурно ти е много трудно и приказки от рода на/ще прояде/ не те топлят...но все пак,щом той се чувства добре и сит,значи е така.Давай му някакви витамини да компенсирате липсата на храна.

Ники ходи една седмица на градина,за по 2 часа.Добре минава,само като влезне се разплаква,но го забаламосват и веднага спира.Аз го чакам в градината,понеже съм и работила там,та да се видя с персонала.Не го чувам да плаче.
Жалко само,че се разсополиви и тази седмица ще пропусне.Кака му беше страшно хремава в петък и Нико да не закъснее,в събота беше готов и той  ooooh!
Днес ще ходим да правим изследванията за градината,но...нашия не е акал от вчера,а не пропуска.Сега седя и го чакам да му се приходи.
Янче весела почивка,видях че си качила снимки във Фейса,но време не остава да ги разгледам,че и на работа вече нямаме много свободно време да се поровя.
Трейси някой дечица така хапят...Вики никога не е хапала,но пък имаше приятелка,която така зверски я хапеше,че кръв пускаше SadНико от време на време хапе,но по-скоро в играта си,и то не силно,но пък неговото забче нали е счупено и е доста остро,така,че пак си боли като те захапе.Говорим му,че боли и че не е хубаво да хапе.
Хайде ставам,че Николай излезна на двора и ме е страх да не отиде на улицата.

# 98
Никой нищо не разбра вкъщи. Сестра ми сутринта звъни на пожар, докато оправях Белослава и  ме пита дали не гледам телевизия.
Е, гледаме, но детски канали Laughing.

# 99
Момичета, добре сте надявам се! Сега прочетох новините и разбрах за земетресението.

Трейси, да ти снимам на Емо д-то да видиш как Соня хапе  Laughing, Емо и зве една нейна купичка, която беше напълнила със стотинки и тя за отмъщение го захапа за дупака  Laughing. И Соня много хапе и бие като се ядоса, аз съм го казвала. Лек път ти желая и приятно изкарване в БГ. Аа чакай, Томи няма ли рожден ден днес  newsm78, що си спомням 21 май!?

Амбишъс, лек път и на теб! Дано да не им досади много на децата! Много се надявам ние с теб да успеем да се видим някъде из Европата тази година  Simple Smile, защото на нас не ни се очертава пътуване до БГ за сега.

Славенче, ще прояде бе, не се притеснявай толкова, аз си мисля, че децата си знаят най добре кога да ядат и какво. Само не му давай да яде разни не много полезни само и само да не е гладен. Майка ми така прави със Соня, тя понеже и тя не винаги иска да яде, тя е на периоди, понякога яде добре, понякога е голям злояд, може да изкара само с едно кисело мляко и една ябълка на ден. амайка ми като се притесни в тези моменти и почва да и дава филийки с течен шоколад, бисквити, кифлички, в общи линии неща, които тя не отказва да яде. Е вярно че за няма и една година стана от 11 кила 13, ама аз не съм много съгласна така. Но майка ми - ами гладно ли да седи детето, ми щом не иска да яде сготвено, значи не е чак толкова гладно  Mr. Green. Къв съм дзвер, а  Grinning . А ти кърмиш ли още, ако да, хич не се шашкай, като спреш ще прояде, гаранция давам.

Трябва да ставам, чао за сега и дано да няма повече трусове!

# 100
poly_zoe, ми то аз май съм на моменти - понякога си викам нищо му няма на детето, да яде каквото му се яде, а понякога се побърквам от притеснение. Мисля, че се влияя основно от мнението на околните и като почнат да се прехласват как не яде и аз почвам да се притеснявам. ooooh! Луда работа! И да, кърмя още за приспиване и 1-2 пъти през нощта за успокоение. Идея нямам кога ще спре. Той просто се успокоява така.Simple Smile
Бързам да изляза, дано не завали днес.
До скоро , момичета!

# 101
  • София
Брей, софийски мами почти не пишат.
Не съм писала в тази тема и не ми излиза на отговори. Та да променим това.
Ние сме на петия етаж, поусети си се доста, децата се бяха довлякли в спалнята точно 5 минути преди това и още се шушкаха като го усетихме.
Настана едно реване, и двамата реват, аз ги обличам, за да излезем, че мъжото е учил тия неща и каза, че 30 минути след първото може да има по-силно. Та направихме нощна разходка на квартала, нямаше почти никакви хора, но може при нас са си повечето стари хора, а и сградите може би са по-укрепени, ако може така да се каже. Калоян само питаше докато се тресяхме - Мамо, това какво е!?
Лекануширахме ги към 4, но лично аз ужасно се разсъних, а и тамън заспивах и айде бам ново тресене.

Иначе тук колежки масово по колите са спали, някои на осмия етаж казаха, че голям ужас било.
Много си зависи етаж, сам ли е блока, строителство и т.н.

айде, чао засега, дано сте здрави и ако не успея пак да пиша да си прекарате добре по праззниците. Нашата Гърция се провали, че приятелите, с които планирахме момчето -2-3 клас паднало от колело, дръжката му се забила в корема, та вчера операции, милото е в реанимация, но било стабилно. По нощите и него мислих, майка му и баща му търчали до Пирогов снощи. Ужас ужас, дано всичко отмине бързо с милото дете.

# 102
  • София
Привет и от нас!

Усети си се сериозно земетресението, но ние сме и на 6тия етаж. Аз и трите пъти се унасях да спя и много зле ми се отрази, но Боби беше страшно изморен и спа даже като го придърпах да го гушкам на 3тия път. Ади се поразбуди и малко плака, но си заспа сладурката. Обаче цял ден от това постоянно будене с мъжа ми ни се вие свят, а и такава буря преди малко се изсипа с градушка, пфууу....

Сънчо, много кофти за почивката. Дано детенцето да се оправи бързо.  Praynig

Боби май не е хапал от бебе. Сега ако гледа Ади и започва да се държи като бебе, за да я имитира. Явно понеже ние се радваме на някакви бебешки неща дето тя прави и той иска да има цялото внимание, май баткото е по-голямото бебе - пищи като нея, хапе кошарата като нея. Стискам зъби и чакам да мине и тази мания.

Славенка, за яденето и Боби има претенции, но и аз му казвам като не ти се яде слизаш (на обяд например) и после вечеря и започва да пищи, че иска да яде. Понякога го заплашвам, че няма да има кърмене за заспиване и също въздейства бързо, ама той в повечето случаи се лигави просто. А е добил ужасния навик да яде по 2 часа на ядене и направо лудите ме хващат. Общо взето ако искам да си хапне някой плод или нещо точно в даден момент е достатъчно да седна аз да го ям и той идва да си проси.
Така както описа вечерята с 4 различни неща ми се струва, че Валката така си проси и внимание по-голямо, за да се чувства специален. Няма ли начин всички едно и също да ядете?

До скоро!  bouquet

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 16:15 от silvi.d

# 103
  • София
Ехо, привет! Чета ви преживяванията и се радвам, че все пак сте смели майчици и сравнитело сте запазили самообладание. Ние голям късмет случихме с това, че сме далече. По принцип сме на 7 мия етаж и не знам какво щяхме да приживеем. Сега се чудя какво ли да очаквам вкъщи като се приберем, понеже имаме едни нетолкова добре закрепени етажерки вкъщи с разни джъджавки наслагани по тях.
Пепе, нсправо ме разби с ващите пижамени истории Simple Smile
Янче, явно ние сме уцелили голям бонус с времето. Всеки ден е слънчево и става за плаж. Тедо цапоти из водата, аз чак днес се престраших да вляза, че ми беше студена. Даже дрехите които сме взели са повече впредвид времето в Сф, което всички знаем напоследък какво е и сега са ни малко летните дрехи, но това да ни е проблема.
Хари, много забавно изглежда при вас/ Големи принцеси имаш Heart Eyes
Сънчо, дано детенцето се оправи бързичко, а вие успеете да си наваксате с почивката на друго приятно местенце.
Славена, то децата най-добре си знаят колко им се яде. Няма начин друг да знае по-добре от самите тях. Лошото е това за сухата храна и Тедо мина през такъв период и ми беше неприятно, но добре че мина бързо. Важното е наистина нещата да стават ненасилствено, за да не се получи обратен ефект.
А между другото не съм ви споделяла, че повечето панталончета на Тедо от лятото продължават да му стават. А има едно, което със сигурност го имам записан как прохожда с него, значи на около годинка е бил, та му става и то и си го носи. С тази разлика, че преди му беше 3/4, даже и по надолу, сега му е над коляното  Joy

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 14:18 от ra_iv

# 104
  • Sofia
Момичета, ужасно беше преживяването.  Sad Ние сме на 6-ия етаж, не искам да разказвам... Само се моля да не се повтаря и Господ да пази децата ни...!  Praynig  Praynig  Praynig В онзи момент умирах от ужас, че нещо може да им се случи на тези невинни малки създания. Още съм под влияние на стреса и не мога да спя нощем, будя се по 10 пъти, съня ми е неспокоен и все се стряскам, мислейки че отново се случва същото. Ще трябва време и дано майката Природа се смили над нас и не ни напомня вече за този ужас... Praynig  Praynig

Сънчо, моля се детенцето бързо да се възстановява. Много страшно ми звучи дръжката в корема...  Close  Shocked

И последните новини са, че както нямаше да ходим на море, така сега отиваме. Взехме си карта за Росенец и на 25.06 живот и здраве заминаваме, така че сега се подготвяме за моренце. Вчера купих на Софи бански от две части и слънчеви очила, малка мацка ми е тя.  Laughing  Laughing Трябва да си търся и аз бански. Изито си има от кака.  Laughing

Ра ив, радвам се че времето ви е хубаво. Тук в София е ужасно.  Close Дано на всички плажуващи, когато и да е, да е хубаво времето.

Ние си отиваме в Кюстендил за почивните дни, да се наспим малко, че тук у дома всичките ни спомени са свързани със земетресението и дано се отърсим малко...

Приятни почивни дни на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт