АВГУСТинчета с палави ръчички, не спират да правят белички.....тема №31

• 55 024
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Mo72, не мога да ти помогна, щото никога не съм ползвала. Тука при нас тези същества комарите не виреят.
Александра, супер, вече си имаме и жребий, ще си разменяме адреси на лични Simple Smile
Какво става със вас, нещо кофти ли се е случило? Дано всичко се оправи. Стискам палци.
Сънчо, абе караме я някак, мъжото седя два месеца без работа, после почна на един проект за три месеца и сега пак е без работа и се мота из къщи. Ама ще се оправим, това да му е проблема Simple Smile
Децата са добре, дивеят и щуреят, растат и хубавеят, Томи започва вече да става по-самостоятелен, слава богу вече не е такава лепка. А и тати като е вкъщи е по-друго, ходят с него да си играят и така. Морето много им хареса, ама много замалко беше, живот и здраве август ще идем до Монако и там ще си поиграят още малко с вода, любимо занимание.
Ние на Дани май колело ще му взимаме. Макар че сега с тази тротинетка как хвърчи, не съм сигурна, че ще използваме колелото рационално, но да видим ...
Ето го малкия пилот Simple Smile

8/93 by Тracy Tomsickova, on Flickr

# 196
  • София
Здравейте, всички!!!

Аз лудвам от работа тези дни - края не месеца пък и предотпускарско ... нямам думи просто.

Александра, благодаря за организацията и да, вярваме ти напълно Simple Smile Дано при вас се наредят нещата, каквито и проблеми да имате. Важното е да сте здрави и заедно.

Мо, понеже ние сме алергични към ужилвания от комари, бълхи и всякакви подобни имам вече богат опит с тия истории.
Гривните съдържат екстракт от цитронела (lemon grass) . Може да си купиш просто масло от цитронела и да слагаш по една капка на някоя дреха, на количката или столчето.
Лепенките са също цитронела - но имат трайност примерно 24 часа и изветряват. Да речем че са по-лесни за употреба от маслото, щото ако решиш може да ги отлепиш и хвърлиш.

Аз лично ползвам нещо доста по- силно и ефективно - ето това http://apteka.framar.bg/30018313/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB% … D0%B5%D0%B6%D0%B8

Последно го взех за 4 лв. Съдържа DEET - най- силната съставка отблъскваща всякакви гадинки вкл и кърлежи ( ние ходим на палатка и наистина ми трябва нещо много силно). Последните изследвания твърдят че не  е много безвредна, за това на мода идва цитронелата. Обаче аз го ползвам от как стана на 1 годинка.

Освен това си купихме и ето това http://shopping.bg/ultrazvukov-aparat-protiv-komari. Ще го пробваме тоя уикенд и ще дам отзиви. Има подобно на Чико - 20 лв (по аптеките) с по -малък обхват - пак може да го закачиш на бебе и да си спокойна. Издава съвсем лек звук - бръмчене.

Най-модерното и безвредно е това http://www.amazon.co.uk/Mosi-Guard-Natural-Insect-Repellent-Acti … 869358&sr=8-1
Съдържа само етерични масла, за съжаление обаче още го няма в БГ. И естествено поръчката ми няма да дойде навреме за почивката Sad та ще ползвам Репелекса.

Та ... зависи за къде ти трябва - ако е само за квартала - вземи лепенки или гривна - уж са по безвредни. Ако ще ходите при много комари (като нас) ще ти трябва и по -силен репелент.

За събота - ще сме извън града и няма да смогнем за среща.

Поздрави на всички Simple Smile

ПС - Евкалиптовото масло също е репелент. Ето една синтезирана статийка http://www.kak-da.com/koi-e-nai-dobriyat-repelent-sreschu-komari.html

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 11:06 от Elyah

# 197
Ееех, тамън мислех да пиша да ме включите и мен в списъка за подаръците, а то вече жребият е изтеглен. Явно не ми е било писано, но все пак, ако има още желаещи, да ми пишат на лични.  Hug

Аз утре вечерта съм на концерта на Филип Киркоров, а веднага след него заминаваме за моренцееее (в любимия ни хотел в любимия ни Синеморец  Heart Eyes ) . newsm01     grinning039  Nature Sunny photo   Нямам търпение! Нещо пак ми се е понасъбрало и почивката идва в точния момент! Simple Smile На вас пожелавам хубави слънчеви, не много горещи дни и приятни емоции покрай подаръците!  Hug

Александра, дано всичко ви се нареди!!!!!  Praynig Hug

# 198
  • Кърджали
Янче, както ти казах, ако знаех че ще има още мераклии, да бях изчакала още малко... Ако още някой невключил се досега, нека свирка...
А останалите, нека размяната на адреси да започне  Laughing Много весели емоции да ни донесе и това лято.
А за проблемите, всеки ги има.Просто от една година насам, че и повече все проблеми ни се струпват, как пък един път да не се случи нещо хубаво /опс, ще си имам племениче, това е май единственото хубаво/, та малко в чудо се виждаме как ще се оправяме, а и мъжа ми има някакви проблеми в работата и там не върви май на добре... Та просто ми стана супер криво сутринта и помрънках малко, а това е нещото, дето хич не обичам да го правя ...

# 199
Мо, изгодно гривни http://go.prodavalnik.com/grivni-protiv-komari-bugs-lock-i6336841,имат трайност и се боцкат за да се активират отново,издържат 240часа.За въраст, нямам представа
иначе маслата са добра идея Евкалиптово масло-помага много, Пикаридин, Пиретрум,Масло от нийм,Масло от цитронела-в гривните;Масло от котешка трева,Кедрово масло

Александра, много се радвам, че ще си подаряваме, Кати от какво има нужда или какво да й купим, за да бъде полезен подаръка.
Честито за новината за племенниче, иначе другите неща ще се подредят.

Днес изобщо не ми тръгна добре -сутринта ми се скъса ципа на полата, надула ми се е бузата от зъба,/лекуваме го вече 2седмици само промивки/,изпуснах автобуса, картата не можах да маркирам в тролея, /стана от 3-ия път/, изобщо, дано се оправи деня. Сега е спокойно на работа, довечера имам тест на английския, които не съм правила от 1юни /нали ходихме на море, после гледах децата/ и така.
Сега и двамата вдигат една Т, Дани го боли и главата, казах днес да ги заведат на доктор, че има пак вирус.

Ей, Пандичка, ти се не напътува, ей. Весело да си изкарате на моренцето.
На Бургас има много хубави форми от пясък и глина, които ходи може да ги види.

Чао и весели почивки

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 11:59 от pepejeans

# 200
Тази пясъчна изложба беше и тук в София, не знам дали е същата или друга, а може и все още да стои в Южния парк. Така и не успях да отида да я видя, а със сигурност е уникално! Sad

Пепеджийнс, много ти благодаря!  Hug Ами твърде дълго никъде не можехме да ходим поради ред причини и си казахме, че от тази година до следващата бременност ще наваксваме!  Laughing

# 201
  • София
Пепеджийнс, много ти благодаря!  Hug Ами твърде дълго никъде не можехме да ходим поради ред причини и си казахме, че от тази година до следващата бременност ще наваксваме!  Laughing

Охо Simple Smile ще има следваща бременност значи Simple Smile Имаме новина Wink както казваше един твой колега Simple Smile

# 202
Много благодаря!!!!!
Elyah- цял трактат си написла благодаряяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя!!!!
Tracy- иха, жестоко е да няма комари, пръскат ли с нещо?

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 13:04 от mo72

# 203
  • В друго измерение
Мо72 - аз съм ползвала само цитронела ойл досега. Доволна съм, не ми харесва, че е със силна миризма и трябва често да се маже, но пред алтернативата да ползвам химикали го предпочитам. Онзи ден чух от приятелка за тези гривни, които се продавали по аптеките, честно казано не съм имала време да чета за какво става въпрос.

Пепе - аз видях пясъчните фигури в Южният парк, но нямах време да ги разглеждам подробно.

До скоро от мен, отивам на мани/педикюр докато децата спят.

# 204
Ако може, включете ме и мен за списъка. Само ви чета и нямам грам време да пиша Hug

# 205
  • София
Ето, Шайн и Пандичка разменят подаръци! Ако се появи трети ще се преразпределят.

# 206
Пепеджийнс, много ти благодаря!  Hug Ами твърде дълго никъде не можехме да ходим поради ред причини и си казахме, че от тази година до следващата бременност ще наваксваме!  Laughing

Охо Simple Smile ще има следваща бременност значи Simple Smile Имаме новина Wink както казваше един твой колега Simple Smile

ХАХА! Еее, то сигурно само за теб е новина. Mr. Green Винаги съм казвала, че нямам търпение за второ, но просто трябва да поизчакаме. Wink

Ако може, включете ме и мен за списъка. Само ви чета и нямам грам време да пиша Hug

Ето, Шайн и Пандичка разменят подаръци! Ако се появи трети ще се преразпределят.

Ехааа супер! Шайнче много се радвам, че ще си разменяме подаръци на куклите!!!!!  Hug

# 207
  • Кърджали
Трябва и аз да се поразтърся за защита от комари, че тук доста си виреят.
Май уредих първия подарък за рождения ден на Кати - онази количка която показах по - рано. Казах на майка ми нея да поръчват, ако решат.Ако не - да харесат нещо от магазините по там.От Бейби Анабел за сега се отказах, може би по - нататък.
Най - накрая Кати свикна с ластичетата по косата. Че тази нейна коса и скъпоценна и не дава даже да я докосне човек. А исках да започна да и я връзвам, не много се изпотява .... Колко приказки изприказвах колко е красива, колко снимки направихме докато се хареса Simple Smile

# 208
  • На плажа
Страхотно,радвам се,че вече е направен жребия ...макар,че вчера писах във фейса на доста мами,ако решат да се включат и те,но пък виждам,че има вариант и така да става размяната.
Янче ти доста дълго се чуди,но пък този път поне ще е успешно май разменянето  Wink
Шайн нищо друго не казваш,как е Бела?
Трейси страхотен е малкия Дани,толкова е сладичък и винаги усмихнат  Hug
Алекс,наистина е така-някой път се зареждат проблем след проблем,но най накрая всичко ще се нареди  Peace
Сънчо супер е,че си доста по активна в писането  Wink дай някоя снимка да видим малкия Коки и кака му,че ти нали нямаш фейс и не можем да ви видим,колко сте пораснали  Wink
Амбишъс,ти в България ли си вече,как върви бременноста?
Пепе бързо да се оправят дечицата...а ти спомена ли на Биби за подаръците,след като се виждате,може пък да реши да се включи?
Елия много подробен и полезен пост,и на нас ще ни трябва нещо против комари,та идеално ни дойде инфото  Laughing
АСИ чакам адрес на лични,може и предложения за подаръка,ако имате нужда от нещо конкретно  Hug

Да кажа и за нас-добре сме,аз съм на работа вече почти по цял ден,всеки ден,без неделя.
Ники ходи вече месец на градинка-посвикна,само сутрин помрънква малко,иначе е добре
Тази година решихме да подхванем нещо наше с мъжо и в понеделник ще стартираме нов бизнес със сувенири-то нали това се продава масово на морето  Mr. Green

# 209
Дани, аз нали на вас подарявам Simple Smile Дай адрес на лични плиииииийз.
А за Амбишъс???!!! Каква бременност! Не ми казвайте, че чака трето?!! Нали роди вече второто! Дали не съм изпуснала нещо?
Пандичка, приятно изкарване.
Мо, ами незнам да пръскат, но учудващо няма комари, незнам по какви причини ....  newsm78 newsm78 newsm78 АМа се радвам де. Оф, ама пък много коприва има на много места и днес Томи се заби точно в една коприва милия и целия се напари, ръце, крака, даже и бузката, много ми стана мъчно ... ама го видях да пада в трерата и вече беше късно Sad

Общи условия

Активация на акаунт