Лондон - 3

• 72 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
И ние се върнахме снощи от Лондон. Както винаги прекрасен Simple Smile
Нашият поглед беше малко по-различен, идвайки от Париж.

Спахме в Premier Inn (Putney Bridge), беше нормален за цената си. Закуската е богата, но ние не ядем толкова по това време на деня и всъщност само един ден я взехме. После карахме на кафе+някой десерт.
С Ойстер карт също всичко беше наред (ние си ги купихме още във влака). И после дозаредих още.
Наистина не знам как може да не я маркираш, при все че навсякъде по центъра има прегради.

Nan_79, за Ойстер карт.
Зареждаш с 10 лири - возиш се 1 път (1-2 зона) извън пик 2, в пиковите часове 2.7.
4 пъти в деня ще ти е 8.40 най-много (в пиковите) или 7 в другите часове (т.е. най-много цената на дневната карта).  В сравнение с дневната карта никога не е по-зле. Защото ако се возиш само 3 пъти - тогава с Ойстер плащаш 6 паунда, а травелкарт си е винаги 8.7 (7).
За мен е практична, не се занимаваш да мислиш зоните, валидна е сутрин, просто едно пътуване сутрин не е 2, а 2.7 паунда. И ако пътуваш много през деня пак не ти струва повече от дневната карта. Ние бяхме 4 дни в Лондон и се возихме точно по 3 пъти дневно - т.е на човек по 6 паунда (+ Hampton Court, който беше 3 и нещо). Т.е. около 25 на човек ми излезе всичко.
Но ако ще се возите повече на метрото (ние много ходехме), явно седмичната излиза по-евтина.

За другото Славейче, е обяснила Simple Smile

Ние добре походихме, видяхме Museum of London, направихме и бърз кръг през British museum. Ходихме и до Hampton Court.
Изненадаха ме някои цени ( по-евтино отколкото очаквах), както и наличието на много и сравнително плодове и зеленчуци готови за консумация по магазините Simple Smile

# 421
nan_79bg, ще пробвам да разясня  Hug
Travelcard може да си купите хартиена или да си вземете ойстер и да си заредите travelcard. Няма разлика между двата варианта. Плюсът на ойстера е, че може да си заредите travelcard и да сложите пари и в самата ойстер (pay as you go) и ако ви се наложи да пътувате извън вашата зона - да си платите само пътуването извън зоната. Освен това ако използвате ойстер картата единичните билетчета са по-евтини. Ойстер картата не струва 5 паунда - безплатна е. Просто имате 5 паунда депозит. При последното ви пътуване може да си върнете картата и ще ви върнат депозита и евентуално ако сте заредили някаква сума, а не сте я използвали.
Гринуич си е във втора зона. А картата само за 1 и за 1-2 зона са на една цена.
Иначе 4 дни по 8,40 паунда за дневна карта = 33,6
7 дни карта е 29,2 + 5паунда депозит = 42,2, като депозита може да си го върнете (ако ви се занимава).

Не се притеснявай да питаш   bouquet

Притеснявам се да питам, защото пак не разбрах. Травъл карта е хартиена. Ойстер карта е пластика. Сега  в ойстер картата мога да заредя на автомата като отбележа ,че искам да е травълкарта??!? Е тогава каква е ползата да има изобщо травъл карта. Нещо каша ми стана голяма. Но в същото време пише, че за да си взема седмична травълкарта ми трябва ойстерпластика. Тоест едното е pay as you go , а другото травълкарта, така ли? И за двете , с изкл на дневната карта, ми трябва ойстерпластика. Но ако си купя ойстеркарта и я заредя като травълкарта мога да си върна неизползвания депозит и в крайна сметка тя се оказва безплатна.А ако си купя травълкарта ми трябва самата пластика, но понеже не се зарежда не се връщат парите , така ли?И например аз имам 4 дни. Ако си взема травъл седмична ще платя 4 по 8.40 - 33.60 и плюс за самата карта още 5 , които не се връщат. А  ако си взема ойстер карта и я зареждам колкото си искам тогава накрая ще мога даже да си върна остатъка и така излиза , че тя е безплатна.Дали правилно съм разбрала? А тогава колко ми струва едно пътуване с ойстер карта? Аз например ако я ползвам 4 пъти колко ще ми задържи от карката.
НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ТЕЗИ КАРТИ!!!!!

# 422
И ние се върнахме снощи от Лондон. Както винаги прекрасен Simple Smile
Нашият поглед беше малко по-различен, идвайки от Париж.

Спахме в Premier Inn (Putney Bridge), беше нормален за цената си. Закуската е богата, но ние не ядем толкова по това време на деня и всъщност само един ден я взехме. После карахме на кафе+някой десерт.
С Ойстер карт също всичко беше наред (ние си ги купихме още във влака). И после дозаредих още.
Наистина не знам как може да не я маркираш, при все че навсякъде по центъра има прегради.

Nan_79, за Ойстер карт.
Зареждаш с 10 лири - возиш се 1 път (1-2 зона) извън пик 2, в пиковите часове 2.7.
4 пъти в деня ще ти е 8.40 най-много (в пиковите) или 7 в другите часове (т.е. най-много цената на дневната карта).  В сравнение с дневната карта никога не е по-зле. Защото ако се возиш само 3 пъти - тогава с Ойстер плащаш 6 паунда, а травелкарт си е винаги 8.7 (7).
За мен е практична, не се занимаваш да мислиш зоните, валидна е сутрин, просто едно пътуване сутрин не е 2, а 2.7 паунда. И ако пътуваш много през деня пак не ти струва повече от дневната карта. Ние бяхме 4 дни в Лондон и се возихме точно по 3 пъти дневно - т.е на човек по 6 паунда (+ Hampton Court, който беше 3 и нещо). Т.е. около 25 на човек ми излезе всичко.
Но ако ще се возите повече на метрото (ние много ходехме), явно седмичната излиза по-евтина.

За другото Славейче, е обяснила Simple Smile

Ние добре походихме, видяхме Museum of London, направихме и бърз кръг през British museum. Ходихме и до Hampton Court.
Изненадаха ме някои цени ( по-евтино отколкото очаквах), както и наличието на много и сравнително плодове и зеленчуци готови за консумация по магазините Simple Smile

"Ние бяхме 4 дни в Лондон и се возихме точно по 3 пъти дневно - т.е на човек по 6 паунда (+ Hampton Court, който беше 3 и нещо). Т.е. около 25 на човек ми излезе всичко.
Но ако ще се возите повече на метрото (ние много ходехме), явно седмичната излиза по-евтина."- ЕТО това не ми стана ясно.Ако се возя например днес 6 пъти би трябвало 6 пъти по 2  - 12 лири ще ми струва , така ли? Но нали взима най-много на цената на дневната карта?

# 423
Ние:
Всеки ден по 3 пъти = 3х2 = 6 на ден.
4 дни по 6 паунда = 24 Simple Smile

Ако вие се возите по 5 пъти, тогава

5х2 не е 10, ами 8.4.

4 дни по 8.4=33.60.
Тогава по-добре си вземете седмична карта, тя е 32.20.

Ако бъркам ме поправете Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 13:08 от Iventse

# 424
nan_79bg , колкото и много да се возиш на метрото, няма да ти вземе повече от цената на дневната карта, т.е. в твоя случай 8.40

# 425
Така че, ако съм ви разбрала правилно дали ще си вземем седмична травъл карта с ойстера , което е 33 лири или си купуваме дневна карта  всеки ден може и да се окаже едно и също. Още повече, че когато мъжа е на конгрес аз ще излизам чак към 9.30-10.00, когато и off peak  хващам и мога по-евтината да си купя.Ползата е ,че с ойстера pay as you go мога да си върна вкаратото в картата , а и не мисля за зоните.
Ако грешно съм ви разбрала ме поправете. Благодаря
Доколкото виждам разликите не са големи, така че ще решим на място кое ни е по-удобно. Аз мислех, че разликите са много големи. Аз ще ползвам много метрото. Затова питах толкова подробно з ада разбера разликата. Благодаря ви за помощта.

# 426
След като ти ще излизаш след 9.30 - вземи си пластиката за 5 паунда и си зареди в нея 28 паунда /4 дни по 7 паунда/. Ако случайно ти остане нещо неизползвано, ще си върнеш сумата последния ден заедно с петте паунда депозит.

# 427
Така мисля да направя.Но ще заредя повече, защото може да има ден , в който да използвам картата в час peaк следобяд, който е между 16 и 19 ч. А мъжа ми ще си зареди малко повече , защото само един ден може да излезе с мен към 9ч, но през останалите дни ще излиза рано.Но нали колкото и да заредя после ще мога да си ги взема, така че .... Благодаря ви!

# 428

Притеснявам се да питам, защото пак не разбрах. Травъл карта е хартиена. Ойстер карта е пластика. 

Oйстер картата е пластика в която можеш да сложиш травъл карта или просто билет!
Травъл кард значи че е еднодневна , седмична или месечна карта , а Ойстер е просто пластката в която се слагат тези карти! Един вид това е просто наименование на пластиката Wink

# 429
  • Варна
Здравейте! И аз също имам нужда от помощ относно транспорта в Лондон.
Четири човека сме -двама възрастни и две деца на 13 години и на 8 години.
Ще бъдем там 6 дена. Отседнали сме във 2 зона.
Вероятно ще пътуваме и в пиковите часове.
Правилно ли съм разбрала, че най-добре ще е да вземем ойстер карти, в които да сложим седмични травел карти за 1 и 2 зона (където са основните забележителности)? Или по-добрият вариант е с хартиени седмични травел карти?
За сина ми, който е на 13 години трябва да взема също такава карта като за възрастен?
Дъщеря ми безплатно ли пътува?
Смятаме да посетим и Kew gardens(а може и друга забележителност извън 1 и 2 зона) в този случай предварително трябва да сложим някаква допълнителна сума в ойстер картите ?
Благодаря ви много:)

# 430
dany_girl, щом ще пътувате и извън 1-2 зона, по-добре си вземете ойстер, заредете си седмични карти и отделно някаква сума pay as you go. Така когато излезете от 1-2 зона ще си ви таксува без да е нужно да си купувате отделно билети (а и с ойстер е по-евтино отколкото отделни билетчета).

# 431
E, завърнахме се преди малко!
Искам сърдечно да благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети и препоръки тук!  bouquet  bouquet  bouquet

Бяхме от 16-ти до днес, и с малки засечки си изкарахме чудесно.

Ще разкажа подробно може би утре, но адски се радвам, че мнението на dejv, че пргонозите им не са верни се сбъдна. Като тръгвахме прогнозата беше за 4 дни дъжд и температури 15-18 градуса, а не валя нито веднъж! и беше 20-22 градуса - съвсем нормално време.

да вмъкна набързо: пътувахме с дневни карти оф пийк - за мен и за детето (7/3.20) и ги купихме на 16-ти наведнъж за всеки следващ ден.
И Гринуич се палща вече за дете 2 П! Mr. Green

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 22:54 от gold__

# 432
...

Ще разкажа подробно може би утре
...

Чакаме подробен разказ и ....  снимчици, ако има.  Laughing

# 433
  • Wolwedans
...

Ще разкажа подробно може би утре
...

Чакаме подробен разказ и ....  снимчици, ако има.  Laughing
И аз! Ние заминаваме утре, и аз като гледам прогнозите- 17-19 градуса макс, но поне не го дават да вали много. Да си вземаме ли отворени обувки- сандали, чехли и къси гащи, мислех да не вземам, но при 22 градуса!

# 434
Ally_t, днес времето е много хубаво и си е перфектно за панталонки и отворени обувки, но наистина го дават следващите дни да вали и да паднат пак температурите.
Тук времето се променя доста бързо, така че по-добре да сте подготвени. А ако не ви се носи много багаж - аз съм на принципа "По-добре да си нося якето в ръцете, отколкото да ми е студено и да нямам яке, което да облека"  Mr. Green
Лек път и много хубаво да си изкарате в Лондон  Hug

Общи условия

Активация на акаунт