Лондон - 3

• 72 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
След като изгоря навремето сегашния Camden Market  е още по-уникален , а и е на пеш разстояние от зоологическата градина , Риджънт парк и лодките за разходка по канала.

The Shard със сигурност ще дава впечатляваща гледка към Лондон , макар да намирам сградата за доста грозна ... не , че има нещо по-грозно от "Лойдс" де  Laughing

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 09:50 от mallkata

# 526
Здравейте, втората част на екскурзията ни е в Лондон по посочената долу програма, бихте ли препоръчали в свободното време какво друго може да се посети ?....и евентуално евтино място за вечеря близо до хотела или хр.магазини.

5 ден 19.09.2012
Закуска .Отпътуване за Лондон през Кале 250 км/ферибот-13:35-14:05-местни времена/. Пресичане на Ламанша. Пристигане в Довър.Пътуване към Лондон през графство Кент. Пристигане в Лондон около 16:00ч.Настаняване в хотел ,, Kensington Close hotel & spa” в района Хайд Парк./www.kensingtonclosehotel.com/. Свободно време. Нощувка.

6 ден -20.09.2012г.
Закуска . Панорамна автобусна обиколка с екскурзовод на български език , включваща Уестминстърското абатство и сградата на Парламента, Бъкингамския дворец, Ситито – сърцето на Лондон, катедралата „Сейнт Пол”/отвън/ , знаменития часовник Биг Бен , Тауър Бридж, Трафалгар скуеър с Колоната на Нелсън, Уайтхол, Даунинг стрийт с резиденцията на британския министър – председател, Пикадили, Роял Алберт Хол,Алберт мемориал Сейнт Джеймс парк, Хайд парк, Докландс , Кенсингтън / 4 часа/ С Докланд Лайт Рейл - разходка Канари Уорф (Новото Сити) и посещение на новия шопинг център Уестфийлд-Стратфорд - врата към Олимпийското село 2012 год.Нощувка.  

7 ден-21.09.2012г.
Закуска. По желание екскурзия с автобус и корабче по Темза до Гринуич – посещение на кралската обсерватория .Връщане от Гринуич до Лондон с корабче.Свободно време за посещение на Уестминстър-Колелото, Аквариума, Уестминсърското абатство, Уайтхол, Даунинг Стрийт.Нощувка .

8 ден-22.09.2012г.
Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до Уиндзор – официална резиденция на Кралицата и най – големия обитаем замък в света, кралска резиденция от преди 900 години , колежа Итън – престижното средно училище , създадено от крал Хенри VІ през 1440г. и Оксфорд-градът е най-известен като седалище на Оксфордския университет - един от най-старите и известни в света. Нощувка .

9 ден-23.09.2012г.
Закуска. Свободно време за шопинг и възможност за посещение на музеи-Мадам Тюсо,природонаучния музей,музей на естествените науки,художествена галерия..По желание  прощална разходка и вечеря в района на  Тауър Бридж.Нощувка

10  ден-24.09.2012г.
Закуска. Свободно време.Освобождаване стаите в 11 ч. Трансфер до летище.Хийтроу. Чек-ин за полет за Бургас.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 12:36 от БаткоВладко

# 527
  • UK
хотелът ти е много близо до Хай стрийт Кенсингтън-на около 50м,а на самата улица има всичко,вкл. хранителен магазин (мисля,че Теско), Макдоналдс, различни ресторанти.
Ако ви се разхожда пеша, погледни в гугъл мапс как да стигнеш от хотела до Earls Court, макс. 15 мин пеша е,но има и по-евтини места за хранене-Бъргър Кинг, Сейфуей,Грегс (сандвичи и тестени  други), няколко пъб-а, има и малък Сейнсбъри'с. На Cromwell road има голям Сейнсбърис, а ако имате време за разходка хубави места за сядане има и на Gloucester road.

# 528
за 7-мия ден = доста неща са изброени във 'волната програма'. От гледна точка на това, ако искате да видите всичко това започнете с Уестминстър - той затваря доста рано.( проверете раб. време за конкретния ден - в неделя не работи) След това Уайт хол - той е до него, хорс гард - и накрая окото - то работи много до късно.

# 529
Моля да ме коригирате ако нещо греша по прословутата тема за транспорта. Кацайки на Хийтроу се  придвижвам до метро станцията,купувам си пластиката ойстер и я зареждам с едноседмична карта за зона 1-2 на цена 29,20 паунда, зареждам и още 10 паунда примерно за разширения. И понеже първото ми пътуване ще е от Хийтроу до Ватерло,как ще бъда таксувана чрез ойстера,колко парички ще ми вземе? По колко пътувания на ден мога да осъществявам в зона 1-2 и как се таксуват тези извън зона 1-2  като ползвам ойстера зареден със седмичната карта и допълнително парички в него? Също и как стои въпросът с багажа? Мога ли от летището с куфара си да се возя на метрото,плащам ли за багаж допълнително.

# 530
"Мога ли от летището с куфара си да се возя на метрото,плащам ли за багаж допълнително."

Toва май само в България се практикува.

"По колко пътувания на ден мога да осъществявам в зона 1-2"

1-5-100 ... колкото искаш.

"как се таксуват тези извън зона 1-2  като ползвам ойстера зареден със седмичната карта и допълнително парички "

Взима ти повече разбира се. За различните зони добавката е различна виж на сайта им точните цифри.

# 531
Привет,

имам въпрос...тези влакове DLR могат ли да се ползват със седмична карта за 1-2 зона? Не мога да им разбера зоните  Embarassed

И още нещо, наехме апартамент, които е близо до метрото и спирка CLAPHAM COMMON...как е като локация? Според всички карти, горе долу с метрото е около 20 минути до повечето забележителности?

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 22:43 от Марчето

# 532
Знам с сигурност, че можеш да си я купиш от Станстед , но се съмнявам за Лутън. От Лутън до Лондон с какво ще пътуваш? Ако пътуваш с влак можеш да си купиш Ойстер като слезеш на гарата в Лондон Simple Smile
За зоните ...града е разпределен на няколко зони , централната част на града е 1 зона , след това в кръг около нея е 2, след това 3 и т.н Wink Клапъм комън е 2 зона, така че ще ти трябва билет или карта за 1-2 зона.

# 533
Благодаря, Трой.
От Лутън ще сме с easyBus или някакъв трансфер, ще видим.
За картата при всички положения мисля да е 1-2ра зона, но не знам дали включва DLR. Чудя се дали да не взема и за трета зона, но не знам доколко ще я ползваме.

# 534
Споко, картата важи за всичкия транспорт в границите на града ! Не ти трябва 3 зона тъй като едва ли ще ходиш в 3. Обикновено туристите се мотат из центъра Simple Smile  Mr. Green

# 535
Освен ако не ти се ходи до Кю Гардънс , Хамптън Корт или ... "Уембли" например Simple Smile

P.S. Разбира се , че DLR важи за 1-2 зона  до Къти Сарк.
За мен Лондон е  най-лесната за ориентация европейска столица по отношение на градски транспорт.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 23:23 от mallkata

# 536
Благодаря за отговорите на маймунка и голд, сетих се да попитам още нещо - в Англия контактите им по "нашия" стандарт ли са или са нужни някакви адаптори ?

# 537
Не са, трябва ти адаптор  Peace
Примерно такъв: http://www.amazon.co.uk/Travel-Adaptor-Plug-Worldwide-European/dp/B000P0FIUM

# 538
Мерси за бързия отговор, че хубава щяхме да я свършим.... взех си вече преходник за тяхните контакти

# 539
Бих си купила преходника от ангкийското летище. Няколко пъти ползвах български и ми изгоря сешоара,а тази година за малко да ми гръмне и лаптопа.

Общи условия

Активация на акаунт