Лондон - 3

• 72 435
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
С метро+DLR

Eто ти картата :

http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/14091.aspx

# 616
Валя, според този сайт и през зимата се правят круизи по Темза.
http://www.theoriginaltour.com/tour-information/thames-river-cruise.htm
Аз ги ползвах тях.

# 617
Искам да попитам...
Мога ли в Лондон да си ползвам зарядното за фотоапарата от бг, или ми трябват някакви допълнителни адаптори... да не да го повредя нещо?

# 618
Искам да попитам...
Мога ли в Лондон да си ползвам зарядното за фотоапарата от бг, или ми трябват някакви допълнителни адаптори... да не да го повредя нещо?

Не можеш да използваш директно зарядното си. Ще ти трябва адаптер. Изглежда горе-долу така:

# 619
Искам да попитам...

Имаш нужда от адаптер от този тип

# 620
По китайските магазини са намира за около 1-2 паунда. Иначе малко по-скъпо.
На всяка крачка в Лондон продават такива адаптори като почнеш още от летището ...

# 621
Бих си купила адаптор от летището в Лондон особено ако ще го ползваш с скъпа техника. Българските винаги са ми създавали проблеми, а тази година за малко да ми замине лаптопа заради адаптор, който купих от една железария.
По принцип става и без адаптор, но не го препоръчвам на хора които не знаят какво правят Simple Smile

# 622
Искам да попитам...
Зависи какъв тип е зарядното ти. Ако е от вида на зарядните за GSM или лаптоп т.е. допуска ел. напрежение от 100 - 240 V може да го ползваш. Ако е от по старите ще ти трябва адаптор. Върху самото зарядно пише върху какво напрежение може да се ползва.

# 623
Искам да попитам...
Зависи какъв тип е зарядното ти. Ако е от вида на зарядните за GSM или лаптоп т.е. допуска ел. напрежение от 100 - 240 V може да го ползваш. Ако е от по старите ще ти трябва адаптор. Върху самото зарядно пише върху какво напрежение може да се ползва.

Shocked Shocked Shocked За какви зарядни говориш Simple Smile Всички зарядни в цял свят са стандартни и единственото което ги различава е формата на щепсела Wink

# 624
Точно- номера е щепсела да влиза в контакта. Тия адаптери са за това.
Иначе за други уреди си има преобразуватели на напрежението , но това е съвсем различно нещо.

# 625
Ами за формата на контакта - има приспособяващи устройства по хотелите, а дори и в някой от апартаментите под наем. Аз говоря за това дали самите зарядни изискват да се преобразува напрежението или са приспособени сами да го правят.  Вече има фотоапарати, чиито зарядни сами си преобразуват напрежението и изискват само приспособлението за формата на контакта. Другите обаче зарядни /по често срещаните/ работят само с вида напрежение, което имаме тук и за тях освен това за формата на контакта изискват и устройство, което да трансформира напрежението.

# 626
Ами за формата на контакта - има приспособяващи устройства по хотелите, а дори и в някой от апартаментите под наем. Аз говоря за това дали самите зарядни изискват да се преобразува напрежението или са приспособени сами да го правят.  Вече има фотоапарати, чиито зарядни сами си преобразуват напрежението и изискват само приспособлението за формата на контакта. Другите обаче зарядни /по често срещаните/ работят само с вида напрежение, което имаме тук и за тях освен това за формата на контакта изискват и устройство, което да трансформира напрежението.

говориш глупости ...

# 627
Трой нямам намерение да споря с теб. Всеки може да си провери зарядното за фотоапарата сам и да види дали може да се използва там заедно с приспособле за контакта. Говоря от личен опит.

# 628
Много те моля прочети предишните постове и помисли малко Wink

# 629
Аз си поисках и ми дадоха в хотела адаптор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт