Лондон - 3

• 72 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, търся евтино обикновено хотелче за 3 нощувки за 5ма, и без това само ще се преспива там...Моля предложете вариянти, ако някой скоро е попадал или ходил на нещо подобно....

# 601
# 602
здравейте, идвам май с глупав въпрос, но все пак  Blush ще пътувам до Лондон с Easyjet и те кацат на Гетуик. В кой район бихте ми препоръчали да търся място за спане, за да ми е удобно да стигна и до летището  newsm78 Полета на връщане е в 6,45 ч .Мерси предварително

На самия терминал има хотел : http://www.yotel.com/ Възможно е наемане и за 4 часа.
Не съм го ползвала, но ми звучи примамливо.

# 603
И какво предлагаш да си наеме хотел на летището и после да пътува всеки ден до града ???

# 604
Е ясно е , че delda има предвид само нощта преди полета !!!

# 605
Разбира се, че само за нощта преди полета. Или са последващ полет на другата сутрин, когато няма време за Лондон.
Troy, всякакви неща могат да му се случат на туриста, но чак пък толкова......

# 606
Здравейте! Аз вече започвам да правя програмата за 7-дневна екскурзия до Лондон. Още през лятото купих билетите и букувах хотела,прочетох и темите и сега май пак отначало ги почвам,че позабравих и сега взех да се шашкам как ще направя организацията,че да останем доволни и да не се сърди мъжа ми. Отсега съм наясно,че мадам Тюсо го пропускам-доста хора са на това мнение.Освен че приемам всякакви съвети и предложения искам специално да попитам дали да правим обиколка с турист автобус при наличие на 7 дни и възможност да обиколим голяма част от обектите? Другото е за Хародс колко време трябва и може ли половин ден там и другата половина нещо наблизо -но какво? Искам така да направя програмата,че на ден да обикалям в един район и така всеки ден в различен,а не да препускам в един ден от един край до друг. Лошото е че нямам представа,къде колко време ще е необходимо и колко обекта на ден да предвидя,ама първия път така ще е,дано има втори!

# 607
Здравейте! Аз вече започвам да правя програмата за 7-дневна екскурзия до Лондон. Още през лятото купих билетите и букувах хотела,прочетох и темите и сега май пак отначало ги почвам,че позабравих и сега взех да се шашкам как ще направя организацията,че да останем доволни и да не се сърди мъжа ми. Отсега съм наясно,че мадам Тюсо го пропускам-доста хора са на това мнение.Освен че приемам всякакви съвети и предложения искам специално да попитам дали да правим обиколка с турист автобус при наличие на 7 дни и възможност да обиколим голяма част от обектите? Другото е за Хародс колко време трябва и може ли половин ден там и другата половина нещо наблизо -но какво? Искам така да направя програмата,че на ден да обикалям в един район и така всеки ден в различен,а не да препускам в един ден от един край до друг. Лошото е че нямам представа,къде колко време ще е необходимо и колко обекта на ден да предвидя,ама първия път така ще е,дано има втори!

При 7 дни в Лондон, мисля че няма нужда от туристически автобус - то си е панорамна обиколка - не е лошо, но ако вали или духа няма да е много приятно, а е хубаво да сте на втория етаж. Транспорта в Лондон е така организиран, че с метрото и малко помощ от картата може да посетите всичко, което искате да видите. За препоръки - зависи от интересите ви в каква област са насочени, макар че за мен и да се просто да се мотая из града е удоволствие, но като за първи път е хубаво да се видят повече неща. Относно Хародс - зависи дали само ще разглеждате или ще пазарувате. На мен ми е скъпичък за дрехи и обувки, купувала съм си от там коледна украса, нещица за дома и семейството, дребни красотички за спомен.

# 608
  • София
благодаря на всички за отговорите, а някой ползвал ли е или има впечатления от London pass  Thinking http://www.londonpass.com/london-attractions/index.html Аз съм ползвала подобни карти в други градове и винаги съм била много доволна, но Лондон все още ми е леко неясен  Joy

Ние ползвахме, бяхме доволни. Но беше преди няколко години, сега цените са станали по-високи, но предполагам и на забележителностите са се вдигнали. Почти винаги има някой код за намаление. Преди да решиш направи някаква ориентировъчна сметка какво ще разгледате и виж дали ви е изгодно.

# 609
Ние бяхме в Лондон за 7 дни и ползвахме 3-дневна Лондон пас. Взех я с намеление от 10 % онлайн. Много съм доволна от нея, тъй като ми спести доста средства. За 3 дни с нея успях да разгледам двореца Кенсингтън /за мен не си заслужаваше/, Уестмистърското абатство, Монумента, Лондон тауер, возих се с корабче по Темза, Банкетинг хаус, Катедралата Сейнт Пол, Зоогическата градина. Ходих и в Мадам Тюсо и въпреки, че там няма никаква културна насоченост се забавлявах доста. Считам, че не си заслужаваше Лондонското око. Единствено ако искаш да направиш снимки отвисоко на Парламента си заслужава качването на него. За тези 7 дни аз направих първия ден обиколка на Лондон с откритите автобуси и съм доволна, но при мен времето беше хубаво. Заслужаваше си като първо впечатление от града. Там разстоянията са огромни, а нещата които заслужава да се видят толкова много, че времето просто лети. Ходих и на екскурзия до Уиндзор, Бат и Стоунхендж и съм останах очарована от двореца. Заслужава си да се види. Много ми хареса Музея на Виктория и Албърт, както и Националната галерия. Бритиш мюзеум също е нещо, което следва да се види. Не знам сега как са парковете, но те също са нещо което си заслужава. Много ми харесаха Сейнт Джеймс и Холанд парк. За тези 7 дни ставах рано и лягах късно вечер, но така и не успях да разгледам всичко, което бях запланувала. Аз лично много харесаххраната там и горещо препоръчвам един мексикански ресторант , наречен Лупита и е в близост до Трафългард

# 610
Ние ще пътуваме по коледа към Лондон, но сме решили да предакараме 3 дни в Оксфорд или Брайтън. Ще кацнем на летище Лутън. Въпросът ми е някой има ли представа как да стигнем от Лутън до Оксфорд. Кое е по-добре да хванем: автобус или влак?

# 611
.......Ще кацнем на летище Лутън. Въпросът ми е някой има ли представа как да стигнем от Лутън до Оксфорд. Кое е по-добре да хванем: автобус или влак?

http://www.nationalexpress.com/home.aspx - има трансфер от летище Лутън до Оксфорд.

# 612
  • София
Ходих и на екскурзия до Уиндзор, Бат и Стоунхендж и съм останах очарована от двореца.
lianita, на организирана екскурзия до Стоунхендж, Бат и Уиндзор ли ходи или сами си я направихте? Би ли разказала нещо повече за това как се пътува до там или от къде се купува организирана екскурзия.   bouquet

# 613

lianita, на организирана екскурзия до Стоунхендж, Бат и Уиндзор ли ходи или сами си я направихте? Би ли разказала нещо повече за това как се пътува до там или от къде се купува организирана екскурзия.   bouquet
[/quote]

Закупих от Лондонска фирма пакета за тази екскурзия още от България. Имаше дори и намаление за онлайн покупка. Много фирми организират такива на място, но аз ползвах тази http://www.goldentours.com/.
Те ми харесаха защото организираха взимане от определени хотели и ние се възползвахме от тази опция. Няма значение, че не бяхме отседнали в хотела, от който ни събраха. Той просто се използва като сборен пункт. Използвахме и опцията за обяд, която предлагат. Раздават пакети със суха храна ( вода, салата, сандвич, сладък десерт и ябълка) и можеш да го изядеш в автобуса, за да не се губи време на място. Иначе са много добре организирани и експедитивни.
На самата екскурзия имахме екскурзовод, но той беше по скоро нещо като придружител. В автобуса ни разказваше факти за забележителностите, но вътре влизахме сами като ползвахме електронни гидове. По принцип самите екскурзоводи на тази фирма са много колоритни и си заслужават дори само заради това. Бяхме три приятелки, но и трите останахме очаровани от организирането на екскурзията. В цената и бяха включени и таксите за забележителностите, но има и опции да е без тях, но пък губиш време. Ние само в Бат си закупихме допълнително билети за Баните там, но самия водач ни ориентира и помогна за това.

# 614
Разбрах, че през ноември не пътуват корабчетата по Темза. Как може да се стигне до Гринуич от Гара Виктория

Общи условия

Активация на акаунт