Лондон - 3

• 72 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
hetera, колко дни ще сте? Списъка изглежда добре, нашият беше подобен.

Един неискан съвет - определете си време за всяка една забележителност, защото всяко едно от тези места предлага толкова много и е лесно човек да загуби представа за времето.
Ние проучихме музеите предварително от страниците им и си набелязахме какво задължително искахме да видим, за другото ако остане време.
За това ми се ходи пак, този прекрасен град предлага толкова много, което заслужава да се види. Heart Eyes

# 136
по=нагоре в темата имаше линк за полудневна екскурзия до Стоунхендж - какво да направя, тръшка се и иска, за Бритиш и Нац. галерия сме небелязали конкретни неща, които искам да видя.

Сина ти знае ли, че не се ходи до самите камъни, гледат се отдалече. Има вариант да се влезе до тях, но се прави предварителна резервация, входа е двоен и е възможно само след нормално работно време.

Сетих се за един сайт за оферти и за какви събития/атракции има в момента в Лондон:
http://www.timeout.com/london/

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 16:32 от benson10

# 137
не само той, и аз не знаех. Пише, че входът е включен в екскурзията. КОй вход, ако не се ходи до тях?
Моля, който е ходил да сподели.

# 138
не само той, и аз не знаех. Пише, че входът е включен в екскурзията. КОй вход, ако не се ходи до тях?
Моля, който е ходил да сподели.

Входът е за целия комплекс.
Има пътека в кръг около камъните с места, обозначени с цифри и е комбинирано с аудиогайд. Погледни го на googlemaps и ще добиеш представа.
Естествено, че би трябвало да е ограничен достъпът да самите камъни. Иначе ще има "А+Б=love".

# 139
Troy, благодаря   bouquet
Ние ще нощуваме в 4 зона и не мога много да разбера какъв тип карта трябва да вземем -ойстер ли ? newsm78 Явно ще използваме различни видове транспорт.

Повечето атракции са в 1 и 2 зона така че ви трябва билет за 1-2-3-4 зона.Не знам за колко дена ще сте в Лондон но май по евтино ще ви излезе да си купите седмични карти.
Другия вариант е да си вземете само за 1-2 зона, като в този случай картите ви ще важат за бусовете независимо в коя зона сте и за метрото но само за 1-2 зона, така ще ви излезе по евтино ,но пък ще губите време в пътуване. Между другото къде по точно ще сте ?

# 140
От тази снимка можеш да се ориентираш от какво разстояние се разглежда. Зад загражденията не се минава  Stop

# 141
Благодаря, ще се опитам да му обясня, дори да не се откаже, поне няма да ми се цупи, че не съм г снимала под някй долмен. Не, че не мога с фотошопа да го наглася, така все едно  е точно под него. Wink

# 142
Според мен ориентировъчно за да се видят основните забележителности , музеи ,  дворци на Лондон , и околностите трябват около  две седмици.
Е с хоп-бусовете може и за два дни , но това не е Лондон който си заслужава да видите....
Ако не разполагате с поне толкова време си набележете наистина основните неща които ви вълнуват и не превръщайте пътуването в бясно препускане...това разваля удоволствието Simple Smile
Няма европейска столица която да предлага накуп толкова много неща...за пример Париж се обхожда за може би двойно по-кратко време.

# 143
  • В града на тепетата
Между другото къде по точно ще сте ?
[/quote]
Troy, благодаря за помощта. Ще бъдем в този хотел Holiday Inn Express London Chingford
5 Walthamstow Avenue, London, Greater London E4 8ST.

# 144
Между другото къде по точно ще сте ?
Troy, благодаря за помощта. Ще бъдем в този хотел Holiday Inn Express London Chingford
5 Walthamstow Avenue, London, Greater London E4 8ST.
[/quote]

Уау, това е на майната си и нямате удобен транспорт. Задължително ли трябва да сте там и платили ли сте вече ? Ако не сте препоръчвам ви да се преместите по към центъра.

# 145
  • В града на тепетата
Ами, платили сме вече и сега ще трябва да му търсим начина за придвижване . Иначе имаме 3 дни на разположение.

# 146
Най близкото метро ви е Уолтамстоу централ , а до там ще ходите с бус. Ако сте само 3 дена може би ще ви излезе по евтино да си вземете еднодневни карти за 1-2-3-4 зона и да пътувате свободно без да се притеснявате.

# 147
Зависи много от опашките пред забележителностите какво ще успеем да видим. В неделята повече хора ли да очакваме или е еднакво всеки ден?
намерих я прословутата тамплиерска църква - явно е точно срещу моста Милениум
http://www.templechurch.com/ само се обърках - това че пише до 20.30 как се стига значи ли че е отворена толкова до късно? виждам в 'прояви' график само за април

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 22:09 от gold__

# 148
Работното и време е доста странно .
Не знам до колко е отворена вечер , но имат доста дълга обедна почивка от поне 3-4 часа и често я затварят заради разни мероприятия.
Направо си е въпрос на късмет да я свариш отворена Simple Smile
Неведнъж съм виждала групи туристи да обикалят озадачени около нея , без да има никаква информация защо точно е затворена.
Иначе е интересно място като понаваш историята и.

П.С. Сега погледнах... и това ли място стана платено - последно бях май месец 2011 и нямаше входна такса.
Заради тая пуста Олимпиада направо полудяха  Rolling Eyes

# 149

Find Us

The nearest underground stations are Temple and Blackfriars stations on the Circle and District lines.

Access for pedestrians after 20.30 on weekdays and all weekend is via Tudor Street only.

Vehicles enter via Tudor Street Gate and exit via the Embankment Monday to Friday 06.00 to 21.00. Entry and exit for vehicles at all other times is via Tudor Street Gate.

There is no parking available on weekdays before 18.30.
http://www.templechurch.com/FindUs/default.html

Можете да им пишете на този е мейл и да питате кога по точно са отворени.
verger@templechurch.com

Общи условия

Активация на акаунт