Лондон - 3

• 72 478
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
пресни впечетления от Лондон-най-прекрасния град (заедно с Париж естествено),бях почти 1 седмица и хванах невероятните фойерверки на кмета за летния им фестивал,страхотни бяха .
Сега е отворен Бъкингам палас и наиситна е неописуем,40 евро за вход си струват(за разлика от ужаса и кича в мадам Тюсо),за магазинчето на Бъкингам да не говорим,всичко е послучай кралския юбилей,цените повече от нормални.
Музеите заслужават поне половин ден(Бритиш,Нац.галерия,природонаучния,Алберт хол,Тейт модерн),само че работят от 10 до 17,тоест е необходимо добро разпределяне на програмата.
Гринуич също е много приятно за посещение,на мен повече ми харесаха Пейнтед хол и катедралата в началото,отколкото обсерваторията,градчето е много характерно а хамбургерите в Байрон страхотни)
Кенсингтон палас може да се пропусне,няма нищо кралско там,даже е грозновато вътре.
Тауъра е задължителен,много е интересно и наоколо ,катедралите се плащат за разлика от музеите.
Ползвах намаленията 2 за 1 за катедралите,окото,тауър,лодка по реката до Гринуич(само 4 стерлини),автобуса от Гринуич до Окото е 188 и прави много хубава панорамна разходка през южния браг.
Храната е многоообразна,от всеки край на света но най-вкусна ми  беше ливанска,мексиканска,тайландка и японска,естествено фиш енд чипс е в реда на нещата.
Препоръчвам посещение на Бороу маркет,много е оживен,пълен с английски манджи и далеч от типичните туристически пазари(портобело или камден)
за транспорт ползвах само автобуси, и седмична карта със символа на железниците за да ползвам намаленията на атракциите.
теравижън от станстед пътува точно 1 час до виктория и минава по най-панорамния път.
На станстед има доста опашки за проверка на документи понеже италианските лични карти са трудни за четене от системата и на всеки италианец се губят 10-15 минути,а те са много.

# 541
Някой дали може да ме ориентира за летище Heathrow - 1 ч. 15 мин. стигат ли от кацането на самолета на Т4, изчакване на багажа и придвижване до Central Bus Station на Т1, ако самолетът кацне по разписание, разбира се?

# 542
Moже да ти стигнат а може и да не ...Sad за всеки случай се запаси с повече време, лично аз не бих рускувала с час и 15 мин.

# 543
Moже да ти стигнат а може и да не ...

E, това и аз го знам. Затова питам - може някой да се е придвижвал между терминалите.
Май ще заложа на по-сигурното - придвижване с прекачване.

# 544
Какво имаш в предвид придвижване от един терминал до друг ?ще летиш до Т4 и след това трябва да хванеш бус от Т1 до къде ?

# 545
Какво имаш в предвид придвижване от един терминал до друг ?ще летиш до Т4 и след това трябва да хванеш бус от Т1 до къде ?

Да - самолетът каца на Т4. От там има автобус с прекачване, който вече е изпробван, а от Т1 има директен, (което си е значително удобство), но ако го изпусна, следващият е чак след час и половина.
Все едно, май е по-добре да се заложи на сигурното. Не се знае и багажа колко бързо ще излезе...
Благодаря ти все пак. Пък може да се появи и някой "пътувал по маршрута Т4-Т1" 

# 546
Някой дали може да ме ориентира за летище Heathrow - 1 ч. 15 мин. стигат ли от кацането на самолета на Т4, изчакване на багажа и придвижване до Central Bus Station на Т1, ако самолетът кацне по разписание, разбира се?

Придвижването от Т4 го Т1 е 20 мин. Остава ти по-малко от час за излизане от самолета, паспортна проверка, багаж и т.н. За мен това е прекалено оптимистичен вариант, аз не бих рискувала.

# 547
Нали знаеш че ден с ден не си прилича Simple Smile днес багажа ти може да излезе за 10 мин , а друг ден да чакаш 30 ... и в крайна сметка не разбрах имаш прекачване от самолет на самолет или от Лондон хващаш бус за някъде другаде ?

# 548
Здравейте, бихте ли ми казали задължително ли е вече да си купя места, имам купени билет от Изиджета за декември.

# 549
  • Лондон
Купуването на места въобще не е задължително, а според мен е и напълно излишно, просто още един начин на тези нахални, уж ниско тарифни компании, да събират пари... Щом имаш билет, ще трябва да те качат на самолета, така, че си пази парите за друго Simple Smile Само направи check in на време..., мисля че за Easy Jet беше от 30 дни преди полета...

Исках да напиша, който ходи към Greenwich, да предвиди време за посещение на Cutty Sark, който е реставриран след пожара и направен на музей, на нас много ни хареса, и на големите, и на децата... Само вземете билети предварително, защото ние ходихме в неделя и чакахме 30 минути на опашка

# 550
Здравейте, бихте ли ми казали задължително ли е вече да си купя места, имам купени билет от Изиджета за декември.

Колко струва тази услуга?

# 551
Има по 4 паунда на место до 15.

# 552
Исках да напиша, който ходи към Greenwich, да предвиди време за посещение на Cutty Sark, който е реставриран след пожара и направен на музей, на нас много ни хареса, и на големите, и на децата... Само вземете билети предварително, защото ние ходихме в неделя и чакахме 30 минути на опашка

В Гринвич прекрачихме меридиана, видяхме и Cutty Sark, ама англичаните нещо много лежерно я дават и още не са вдигнали чукалата от олимпиадата и Нац.морски музей  не е отворен за посетители   smile3516

# 553
Колко струва /само за информация/ билет за easybus, купен на място?

# 554
Здравейте,
позволявам си да копирам и тук едно мое питане, защото въпреки наличието на сайта Transport for London с опцията  Plan my Journey все още не се чувствам много уверена в безпроблемното осъществяване на плана:
"Много се надявам някой тук да успее да ми помогне за осъществяване на една изненада  На 9-ти следващия месец летя за Лондон за да изненадам мъжът на живота си за неговия юбилеен рожден ден. Проблемът е, че трябва да стигна от летището до работата му, а Google ми предлага вариант, който е с 20 минути ходене пеша през една индустриална зона. Знаете ли има ли връзка между East Croydon Train Station и Selhurst Train station, или като другиварнат, ако сляза на East Croydon Train Station мога ли наблизо да хвана автобус 75 или 157, които спират на Gloucester Road? Като трети вариант обмислям да си хвана такси от East Croydon Train Station директно до Tait Roud, но нямам представа какви са цените и каква суми ще излезе (разстоянието пак според Google е около миля).
И все пак да попитам, защото съм летяла до Gatwick веднъж и ме посрещнаха с кола, има влак от летището? И предполагам, че достъпът до него е сравнително лесен и указан?
Благодаря предварително на всеки, който може да ми помогне с информация"

Все още ме гложди не е ли по-добър варианта с влак от летището до East Croydon Train Station  и от там с такси?  Защото на сайта излиза, че ще трябва на летището да преценявам възможностите в зависимост от това кога точно кацнем.

Общи условия

Активация на акаунт