"Закуската изяж сам...

• 43 527
  • 812
  •   1
Отговори
# 345
  • гр. София
Аз в един такъв стар тиган, също гепен от баба  Laughing, какви палачинки правя! Че и във въздуха ги обръщам.
Това за тефлона го написах само като опция за изпичането на яйцето.  Peace

# 346
Няма ли кой да ви премести в Готварския?    Mr. Green

# 347
О, не, вероятно ще му хареса, защото обича пържени яйца и пържени филии  Laughing
Идеята беше друга, разбрах го сякаш не обичат яйца принципно, а ти настояваш някак да ги ядат и затова измисляш разни такива решения...

Сега аз ще опитам да пържа филия в масло - ама да не ме прецакате  нещо  newsm78

# 348
  • гр. София
Вземи си качествено масло, че ако е пълно с вода ще има да пръска...

# 349
Вземи си качествено масло, че ако е пълно с вода ще има да пръска...

Ох, знам ли кое, някакво немско взима мъжа ми и то доста рядко, защото все се скапва от стоене в хладилника, не го ядем много...

# 350
Голямият ми син мрази яйца, а аз смятам, че е добре да ги яде и затова ги слагам в дупка на филията. Хем намалявам тестената част за сметка на протеина. По-балансирано е. Малкият пък изглежда спазва диетата на Милко и ще си изяде яйцата и маслото на закуска, даже без да му трябва хляб.  
За да не ти прегори маслото, слагай го точно преди да пуснеш филийката вътре. Само че не знам как става в обикновен тиган, моите са с незалепващо покритие.

# 351
Не сме за готварския, тук говорим за това как закуската прави деня ни по-светъл.

Отскоро открихме палачинки, от които не ти става тежко. Правят се с втасване, по рецепта на Амундсен. Ангел си умира да ги забърква, после ги яде с кленов сироп:

1 килограм фино бяло брашно

2 литра мляко

100 грама масло

мая

8 яйца или съответстващото им количество яйца на прах

Количеството може да се намали пропорционално според броя гладни полярници.

"Млякото се кипва и се оставя да изстине. Вечерта преди приготвянето на палачинките продуктите се смесват, добавя се щипка сол и доста захар. Получената смес се оставя да втаса на топло 12 часа, покрита с кърпа. На сутринта палачинките се пържат в нагорещен тиган с обилно количество масло, като се обръщат само веднъж. Поднасят се с масло и кленов сироп на купчинки по 3-5. "

# 352
Е, нещо от преди седмица поне да се започне няма ли?

# 353
Арменско мантъ. Готви се около 4 дни. Както и всички други арменски ястия.

# 354
Това ще ми е тамън - нали има сега 4 почивни дни  Hug

# 355
Аз в редките случаи, като правя закуска, тя става около 12. Така ще закусват вдругиден.

# 356
  • гр. София
Аз в редките случаи, като правя закуска, тя става около 12. Така ще закусват вдругиден.

hahaha
Тамън ще пестите храна. Нали сега е криза.

# 357

Става ти за 12 часа закуската или ти става в 12 през нощта или... newsm78
Каква е връзката с другиден изпуснах?

# 358
Приготвянето на закуска за други хора е съвсем друго нещо...

Трудна работа е, не е като вечеря: закуската е капризно нещо, може да не им се яде.

Трябва да е благоуханно и да мирише на кафе така, че всички да се просълзят.

# 359
Тая рецепта на Амундсен си е за живи блини, като слушам. Голям благинка. Веднъж ме гощаваха с блини, домашна сельодка и гуакамоле. Не очаквах да ми хареса, но изплюсках неприлично количество.

Към аремнската манджа може да се добави френски селски хляб с домашна закваска, ей ви още три дни.

Общи условия

Активация на акаунт