"Закуската изяж сам...

• 43 526
  • 812
  •   1
Отговори
# 360
  • n/a
С превъзходни впечатления съм от арменската кухня.
Не знам колко време отнема, но е много вкусно.

# 361
Е, ти представяш ли си да се готви по 4-5 дена и накрая да не струва  Joy

# 362
  • гр. София
Ако домочадието е чакало 3-4 дни булята да сготви, всичко ще му се струва вкусно накрая Mr. Green

# 363
Лесно е да приготвиш вечеря за някого- нещата стават сериозни, когато започнеш да му сервираш закуска. Важно е закуската да не е бреме, а удоволствие...

# 364
Лесно е да приготвиш вечеря за някого- нещата стават сериозни, когато започнеш да му сервираш закуска. Важно е закуската да не е бреме, а удоволствие...

Извратена съм явно, защото вечерята след дългия ден ми коста повече, отколкото сутрин закуската. Но пък съм мързелива и се развам, че не ми се налага.

# 365
  • n/a
Ни сутрин съм човек за закуски,
ни вечер съм човек за вечери.
А на обяд съм заета. Общо взе-
то се радвам, че закуската не
ни е в задължителната програ-
ма ...

# 366
А аз готвя само за вечеря и кулинарстването през деня все още ми е доста странно. Но пък така ми носи нови усещания - не е станало обяд, а аз готвя - какъв адреналин!  Mr. Green

# 367
Различните специалисти и сега и винаги са твърдяли различни неща. Просто някога до нас достигаше гласът на точно определени такива и кръгозорът биваше ограничен до учебниците в училище и до това, което даваха по първа и втора програма.

Аз не закусвам от близо 20 години. Основното ми хранене е обядът. Вечерям, също така, салатени неща и друга храна. Ям плодове през целия ден, винаги, когато почувствам, че съм гладна.
Като ученичка спазвах народната и модерна максима да се храня на често. Сподобих се с гастрит /доста сериозен/, хронична ангина и болни уши. Късмет имах, че като студентка се запознах с идеите на Лидия Ковачева /доста по- меки и подходящи за мен от тези на П. Брег, например/. Започнах да се храня според начина, по който препоръчва тя. За месеци оправих гастрита, който никакви алмагели и илачи преди това не успяха да вкарат в правия път. За 20 години от тогава нямам проблеми ни със стомах, ни с друго. И си следя ежегодно кръвната картина.

Та често натрапените отвън навици не са особено полезни. Това, което на един помага, не е подходящо за друг. Човек се нуждае от широка информация и да опита разни подходи, за да намери правилния за себе си.
А, и учените никога не са бивали на едно и също мнение по редица въпроси, особено по тези, свързани с храненето.

# 368
Според доцент Байкова стомахът отделял сокове на всеки два часа и ако не ядеш на два часа, ще се саморазградиш като във филм на ужасите. Освен това ако не ядеш през два часа, храната отивала "в депата". Е, аз не ям по цял ден, вечер усещам как действително тялото ми всмуква и складира вечерята. Познай дали имам много видими "депа".

А Байкова наистина изглежда като човек, който яде през два часа: затлъстяла.

Иначе може да свикнеш на почти всякакъв подход, тялото не е глупаво и ако знае, че през деня не се яде, познай дали през два часа отделя стомашни киселини и примира за хранене. Не, но вечер е напълно готово да яде.

# 369
Човек трябва да се вслушва в себе си. Случвало ми се е неистово да ям нещо, което после се оказва, че било много полезно точно за това ми състояние. От много четене сме позагубили инстинктите си. 

# 370
Според доцент Байкова стомахът отделял сокове на всеки два часа и ако не ядеш на два часа, ще се саморазградиш като във филм на ужасите. Освен това ако не ядеш през два часа, храната отивала "в депата". Е, аз не ям по цял ден, вечер усещам как действително тялото ми всмуква и складира вечерята. Познай дали имам много видими "депа".

А Байкова наистина изглежда като човек, който яде през два часа: затлъстяла.

Нали? Laughing

А според идеите на тези, които следвам аз, човек се нуждае от периоди на прочистване. И ничий организъм не се е самоизял от това, напротив. Лично аз се чувствам най- добре точно когато си провеждам такива периоди.

# 371
О, не, ядене на два часа е смърт. Приемам го за новородени, но за пораснали хора ми звучи направо абсурдно. Аз ям бавно, на всичкото отгоре, ако тръгна да ям през два часа, значи нищо друго да не правя по цял ден.  hahaha

А прочистването звучи съвсем логично, малко въздух да си вземе системата.  Grinning

# 372
Освен това ако не ядеш през два часа, храната отивала "в депата".

При това още с първата хапка Simple Smile Разбира се, досмешава ме, защото повечето хора, с които контактувам, нямат време и възможност да се подхранват през 3 часа. Всички хапват 2 залъка сутрин и после чак вечер като вълк. Пък депата са в норма.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 10:14 от Янечек

# 373
То всъщност затова закуската е най-важното ядене: защото след период на пост тялото използва максимално първото ядене, складира какви ли не важни съставки. Независимо дали закуската е сутрешна или е в 19 вечерта.

Наистина, докато гладуваш, тялото се "самоизяжда"- случва се т. нар. "автофагия", която на практика значи, че част от ресурсите се рециклират, молекули се използват по 2 пъти, а вместо да се интегрира нова храна и разни работи, се извършват поправки и ремонти, вкл. на нервни клетки.

След достатъчно часове на този процес, плюс тренировчица, вече наистина има нужда от храна. "Депата" са били изчерпвани цял ден, а храненето наистина ги зарежда от първата хапка. После караш на батерии, което е по-щадящо за организма.

Да, Байкова е права- самоизяждаме се, а после трупаме в депата. Само че не знам защо процесът да е вреден...

# 374
някой да информира модератор да премести темата в готварския, че ми нанесе поражения от четене само и качих поне килограм  Mr. Green

вече съм толкова освирепяла, че ако ми поднесат една тава ямболски милинки/ама от онази стара фурна, на 'търговска', и на ъгъла срещу училище 'кирил и методий'/, обилно посипани с пудра захар ще я омета за отрицателно време.

съвети за здравословно и не знам какво си хранене от хора с очеизвадно  наднормени килограми - не само смятам за неефективни, но и направо са смешни.

Общи условия

Активация на акаунт