Втора бледа черта на теста за бременност?

• 536 402
  • 3 380
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, жена ми вчера си направи тест и каза, че нямало нищо и го изхвърли. Тя отиде да спи и аз го снимах Simple Smile остават и 3 дни до М, ето и снимка, на какво мнение сте, аз виждам черта.
http://prikachi.com/images.php?images/698/8614698f.jpg

Благодаря предварително и стискам палци.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 02:28 от kozka

# 661
Тестът е положителен, ако чертата се появи в контролното време. Опитайте пак с първа урина.

# 662
  • София
От самото начало беше така, супер трудно забележима, трябваше да се взирам за да я видя. Половинката ми каза, че съм луд и ме от свири. Сега погледнах теста пак и втората черта е ясно забележима, а снощи се виждаше с малко въоръжение. Беше сякаш прозира най-отдолу.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 07:35 от kozka

# 663
  • София/Севлиево
kozka  теста трябва да се засече до 10 минути най-много.После може да се появи четра и от стоенето да стане по ясно видима-на мен ми се е случвало.
djekiridiz Дуфастон не е страшно да се пие, той ще помогне ако има бременност да не бъде преждевременно прекъсната.Обаче понякога плодния сак се вижда по-късно и ако спреш Дуфастона, идеш на преглед и нищо не видят и после ти дойде няма да е добре.А за по-голяма сигурност си направете кръвен-той винаги показва точно и там няма грешки.

# 664
Аз само плача при всякакъв повод и ми се струва, че гърдите ми са понаедрели. Снощи усетих тъпа болка ниско долу и тежест в дясно и дано не ми дойде. Почти не ми се яде, гади ми се като си мия зъбите прочие неща, но това беше и преди Дуфастона.
Моя вижда че пия но нищо не пита и не коментира. Ами нямам средства и време за кръвен тест и за това отново се чака и съм с надежда заа.....най-хубавото. Всички мами да стискат палцииии

# 665
А защо не си направиш обикновен тест за бременност и не видиш дали не е потъмняла втората черта? Аз имам час за вторник тогава се надявам да се види нещо Simple Smile и да ме успокоят малко

# 666
Не знам дали като пия Дуфастон мога да правя тестове, а и ми писна и ме е страх. Или са дефекти, или положителни, после отрицателни, пак положителни....абе "късмет".
Преди 7г. си работихме за бебе, но не го мислех a чаках да дойде М и след седмица, една сутрин си пиех кафето и беше адски кисело и тогава се светнах че ми е закъсняло, един тест, 2 черти и сега куклата е на 7г. Този път обаче.....нещата са коренно различни.
Терзая докато изпия Дуфастона и се моля да не дойде М.....

# 667
  • София
djekiridiz - първо тук темата е за черти на тестове и дали са ++ или --.
Второ, смятам че правиш голяма глупост като не споделяш с мъжа си за състоянието си. Трето мисля, че има риск ако спреш дуфастона рязко, тялото ти изведнъж да загуби прогестерон и да има риск от отлепяне на ембриона. По време на бременност прогестеронов препарат се изписва като има риск от незадържане. Той помага на плода да се закрепи и храни и никога ама никога не се спира рязко, както и не се смята за някаква ненужна химия, щом доктор е преценил да го изпише. Дори често се изписва профилактично, защото масово хората не им се дават пари да се изследват и лекарите направо го изписват. По-добре повече, отколкото по-малко.

И последно - не знам с какво очакваш да ти помогнем тук, като ти отказваш да си правиш тест, кръвен тест, лекар и т.н.т., а си твърдо решена, дори и не достатъчно осведомена да спреш дуфастона и да отидеш на лекар...
Ясно е, че си бременна, но все пак отиди на лекар преди да си го спряла, ако се види бебе не го спирай. А като отидеш и се види сак, помоли да ти го сменят с утрогестан вагинално, защото от него странични ефекти почти няма. Ако вземеш да повръщаш, трябва да го приемаш не през устата.

п.п. Дуфастона не влияе на тестовете за бременност, защото те засичат ЧХГ, а не прогестерон.

# 668
Миличка, нищо не отказвам, напротив, от мин месец правя тестове, а този месец ходих на АГ и самият той ми изписа Дуфастон 5 дни по 2 таблетки вечер и след като го изпия да му се обадя-ако нямам М да отида при него, защото на ехографа нищо не видя-само няколко гуликула в левия и един фуликул, спрял развитие в десния яйчник, няма кисти, всичко е гладко и чисто, но за момента не вижда бременност. За това ми изписа Дуфастон. Не съм решавала аз колко дни данго пия и кога да го спирам. Явно не съм обяснила правилно за което се извинявам. Много рязко ме боде ниско и не знам на какво се дължи. Благодаря ти много за компетентните съвети.
Не му казвам нищо, защото не сме планирали бебе и докато не съм сигурна не искам да го разочаровам.

# 669
  • София
Не, напротив, каза си точно и точно така съм разбрала - лекаря ти е казал да го пиеш 5 дни и да отидеш ако не ти дойде? А ако ти дойде? Дали няма да си го предизвикаш с това рязко спиране на дуфастона и дори и да е имало нещо да изпадне?! Просто това не е адекватен лекар според мен или ти не си осведомена достатъчно защо се приема и как и за какво в ранна бременност, както и кога и как се спира.
А сега разбирам даже, че изобщо не си сигурна, че си бременна!? Ами тест?!
Този доктор не реагира нормално с тази доза за 5дни и това лекарство според мен. Потърси друго мнение или чакай на случайността и късмет.

Дстатъчно оспамихме темата според мен, има подфоруми за бременни, можеш да отвориш тема там и да си споделиш терзанията  Peace

п.п. Един съвет от мен - отиди на лекар когато си искаш, но преди това не спирай дуфастона. Ако не се види бебе, ще е сигурно, че не си бременна, тогава го спри и нека си ти идва. Обясни това и на лекаря си.
Или - ако толкова искаш да го спреш, пусни си кръвен тест за бременност, изследвай и прогестерона и ако си бременна, а прогестерона е достатъчно, можеш да го спреш Simple Smile

# 670
аз съм малко "Тома неверни", видях втората бледа черта, но докато не видя плоден сак не искам да говоря. този АГ е един от най-добрите в София и той ми каза, че според него съм бременна но все още нищо не се вижда. Аз се осведомих за Дуфастона, четох много потемата и знам защо ми го е дал в моя случай. Ако има бременност да се задържи - казах му за последната М, казах му за инплантационното зацапване и т.н. и той е сигурен, че ако има бременност е станало в по-късен етап и за това сега не се вижда нищо. Казах му и за прокървяването около датата на М, прегледа ме и ми предписа Дуфастон.
Чакам и се моля.
ще ви пиша мили мами, при каквото и да е развитие  Embarassed
благодаря на всички от сърце  Heart Eyes

# 671
аз съм малко "Тома неверни", видях втората бледа черта, но докато не видя плоден сак не искам да говоря. този АГ е един от най-добрите в София и той ми каза, че според него съм бременна но все още нищо не се вижда. Аз се осведомих за Дуфастона, четох много потемата и знам защо ми го е дал в моя случай. Ако има бременност да се задържи - казах му за последната М, казах му за инплантационното зацапване и т.н. и той е сигурен, че ако има бременност е станало в по-късен етап и за това сега не се вижда нищо. Казах му и за прокървяването около датата на М, прегледа ме и ми предписа Дуфастон.
Чакам и се моля.
ще ви пиша мили мами, при каквото и да е развитие  Embarassed
благодаря на всички от сърце  Heart Eyes

На кой ден от закъснението си в момента? Защото аз съм на вторият и теста си ми показва много ясна втора черта ... Ако бях на твоето място бих си направила един тест за да знам за себе си и да не чакам в догадки до датата на прегледа Simple Smile а и женското ми любопитство нямаше да ми даде мира Simple Smile

# 672
lil.BasilEva (дано не бъркам името Simple Smile )
СЛУЧВАЛО ЛИ ТИ СЕ Е УРИНАТА ДА ТИ Е МЪТНА И ДА ИМА...НЯКАК СИ...СИЛНА МИРИЗМА??? ПРОСТО ТЕ БЛЪСКА В НОЗДРИТЕ-ИЗВИНЯВАМ СЕ.
ТОВА ГО ЗАБЕЛЯЗАХ ДОСТА ПРЕДИ ДА СИ ПОМИСЛЯ ЗА АГ И ЧЕТОХ ЧЕ Е ЕДИН ОТ СИМПТОМИТЕ НА БРЕМЕННОСТ, КАКТО И СЪРБЕЖА НА ГЪРДИТЕ И КОРЕМА, НАРУШИ МИ СЕ ЗРЕНИЕТО, ПЛАЧА ОТ НАЙ-МАЛКОТО (ПОСЛЕДНОТО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ПРИ ПЪРВАТА БРЕМЕННОСТ) ИЛИ НАСТРЪХВАМ ИЛИ СЕ ИЗПОТЯВАМ И МИРИЗМАТА НЕ Е ПРИЯТНА...ОСОБЕНО НОЩЕМ...ЛЕЛЕЛ, АЗ НЕ СЕ ПОТЯ НИКОГА!!!! И КУП ИНТЕРЕСНИ СЪСТОЯНИЯ, КОИТО ПРОЧЕТОХ ЧЕ СА "СТРАННИ СИМПТОМИ НА БРЕМЕННОСТ"...И ЩЯХ ДА ПАДНА ОТ СТОЛА-БУКВАЛНО

# 673
djekiridiz, най-вероятно имаш цистит, имаш ли болка при уриниране, пусни една обикновена и една стерилна урина.

# 674
  • София
Мисля, че достатъчно оспамихме темата за тестовете за бременност!

Общи условия

Активация на акаунт