(Био) зеленчукова градина 16

• 69 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Черита са, да.

# 166
  • Вече на светло в София
Ама тези доматчета са много хубави. Сложи ги при цветята, хем ще ти красят, хем вкусноооо Heart Eyes

# 167

Благодаря, вече сме горди собственици на персийска такава   bouquet

# 168
  • Варна-София

Сред арпаджика, на определени разстояния съм засадила балучки (едрата зеления).

Каква е разликата между арпаджик и балучки Thinking

Когато се посади арпаджикът се получават лукови глави. Дребните лукови глави са балучките.
От моите балучки садих в кръгчетата (мерих с бутилка от минерална вода). Арпаджикът го купих.

За копането...  newsm78 Не си спомням да съм копала лук и преди. Не съм много по копането. Може да оплевя.

Мамагемелер, водата да е 40 градуса целзий - таман да е горещо на ръката.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 21:12 от amica1

# 169
Благодаря за разяснението  bouquet
Значи аз съм купила сега арпаджик(червен)...и ще садя след като почнем готовия- саден от разсад лук Peace

# 170
  • на пъпа на Златията
Ммм дааа,
Най здравото дърво за дърворезба е чемшира, след него ореха. Най хубавото е черешата.Не изхвърляйте ореха , подарете го.
Тато не даваше да се отсече дърво  от двора, само ако е изсъхнало.От деца ни плашеше,  че ще умре ако се отсече дърво. Тази мъдрост се е предавала от векове за да се възпитава поколението да пази дърветата.Така и стана, обаче.. Като отсякохме ореха се разболя. и за една година почина.
Диаметъра  на ореха  беше  90 см. Сигурно го беше садил дедо.
Вес,
Много поздрави  на мама от Златията.Дават прогноза ,че времето ще се стабилизира тая седмица. Кажи и  че миналата година беше като че ли първата  от серията 3 години , в която пролетта позакъсня. Тази година обаче се оля. Закъсня тотално. Ще имаме година с 2 годишни времена. Зима и лято. Всичко ще избуи за една седмица.Останах без домати , обаче ратайте не са успели , надявам се , да ми затрият пипера. Никнал е . Сега като се позатопли ще го форсирам и всичко ще си дойде на мястото.Лютениците ще се правят  след 15 септември. Точно време да не  се пържим на августовското слънце.
За това обичам да давам като имам.Домати ще си набавя от моите старите сортове, давани с добрина.
Добри , не се притеснявай.Ще има пипер. Просто закъснява пролетта.
Беше ме обхванала депресията. Ама и никой не ми се скара , ей, че се отпускам!

....че трябва и да начукам корите,след заливането с вода,...

Защо след заливане с водата?Не може ли преди, да се начукат  и тогава може би не е необходимо да стоят 5 дни?

# 171

утешава ме само това, че няма да има как да ги засадя навън, тук си е хладно нощем, а няма кой да ходи да ги завива всяка вечер и да ги отвива всяка сутрин. докато се затопли ще порастнат  (може би) Hug

Тук засадихме доматите.  Grinning Хич не е хладно, според мен.  Hug Ето ги

бебетата
http://prikachi.com/images/878/4682878v.jpg
батковците
http://prikachi.com/images/882/4682882A.jpg
чесънче, много му се радвам
http://prikachi.com/images/890/4682890h.jpg

Амика, при мен са шефът на тарафа , зам. шефа и зам-а на зам. шефа - абе, борд на директорите...  Ама правим едно приспособление в момента, та скоро достъпът до градината ще е невъзможен.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 21:49 от lady_Blu

# 172

Тук засадихме доматите.  Grinning Хич не е хладно, според мен.  Hug Ето ги

батковците
http://prikachi.com/images.php?images/882/4682882A.jpg

Божееее! Каква е тая пръст..........ми тя като брашно....ситна...с шепи да я копаеш, не с лопата!

И аз искам! Crossing Arms

# 173
  • на пъпа на Златията
Нова,
Има една думичка и тя се казва Златия.Да я питам обаче Бушката , как се справя с плевелите?След една седмица тревата ще е до коляното и.

# 174
Не разбирам какво точно питаш? Всичко е мулчирано при мен и няма никакви плевели. Освен тук-там по някоя пшеница, която сама си вкарах в лехите със сламата - имаше зърна в нея. Но това е на първите две лехи. На следващите се сетих да давам сламата първо на кокошките, те я обръщат от всякъде, изкълвават семената и после я ползвам чиста.

# 175
  • Варна-София
Рорик, ти какви кори чукаш? Много рецепти, много нещо, да не си ги омешала?

# 176
  • на пъпа на Златията
Амика,
Реших да ползвам твоя метод с цитрусовата настойка , против акарите. ..Купих  само портокали.Ще стане ли?Да нарежа ситно корите , даже  имам една сокоизстисквачка .Да ги мина през нея . Пак ще прочета опита ти в началото на темите.Не съм смесвала.Има ли значение.?

# 177
  • Варна-София
Амика,
Реших да ползвам твоя метод с цитрусовата настойка , против акарите. ..Купих  само портокали.Ще стане ли?Да нарежа ситно корите , даже  имам една сокоизстисквачка .Да ги мина през нея . Пак ще прочета опита ти в началото на темите.Не съм смесвала.Има ли значение.?

Може да се смесват. Няма проблем. Нарязвам ги наситно, защото ми е по-лесно, иначе смелени е класика. Водата - 40  градуса от бойлера, ръката усеща тази температура като гореща. Така е нагласен организма ни, но е добър индикатор. Завивам буркана във вестник, за да е на тъмно и зад печката (това беше зимата). 5 дена, не повече, защото започват да мухлясват.

# 178
Амика, ти ли се занимаваше с червеи?  И аз се сдобих с такива.
Разпитвах разни неща, но не получих добър отговор на въпроса - как да почистя компоста, който е готов от тях и яйцата им? Помня, че ти беше обяснявала тук, но тогава не четях подробно, защото нямах все още.

# 179
Някой от вас садил ли е артишок ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт