(Био) зеленчукова градина 16

• 69 294
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ви за пожеланията !

Аз го закъсах малко с училището и буквално зарязвам градината за 2 седмици. Над 200 корена домати си остават в кофички, а краставици и тиквички сях в кофички, че става по-бързо.
И те ще са на произвола на съдбата.
Ей, 12 години имам само шестици, не можах да устискам още 1 седмица значи, вече и двойка имам  Laughing .

На 12-ти май ще си видя пак градината, тогава евентуално ще си разсаждам доматите и пипера.
Да ви споделя, че откровено ми е мъчно, че нямам съседи като вас. 50 корена домати ми изсъхнаха, защото съседа уж щеше да ги отвива и завива, ама го домързяло. Като ме видя ми каза : "Те твойте домати изсъхнаха, ама нищо, ти нали имаш пари, ще си купиш нови."
Неговите домати обаче си ги гледа като писани яйца. И знаете ли, мъчно ми е, защото знам ли, не заради мен, заради доматите да се беше озорил малко да ги отвие.
Баба пък само сравнява нашата градина с неговата, на него краставиците колко са големи вече, аз тогава още не ги бях сяла моите. Е, разбрахме, всичко на съседа е по-хубаво.
И само повтаря и нашата градина преди колко била хубава, тук какво имало, там друго...
И хич не се усеща, че за мен и сега градината е много хубава и, че ме обижда...
Е, знам, че не го прави с лоши чувства, ама все пак ме боли, че само критики получавам.
Съседа идва и ми вика : "Ела да ти се накарам едно хубаво, че не мога да те гледам тебе и градината ти."
Па ако ще и най-мизерната градина да имам, не се говори така.

Добре,че сте вие !

# 376
Мерси Титина, сега са поникнали домати от компоста ми и ще ги оставя да се вихрят.
А за плъховевете и аз това видях - заобикалят капана, а преди почти от ръка взимаха. Сега освен да ги дресирам да танцуват друго явно не ми остава  Grinning.
Магданоза обаче ми е покарал много добре, а и марулки и копър се забелязват, та сега само ще ги наблюдавам и торя ако се наложи.

# 377
  • София
Да, разсад е за сега, иначе намеренията ми са да ги гледам в по-големи съдове на терасата наистина, надявам се да станат Simple Smile

# 378
avocett,  АЗ ТОЯ... ТВОЯ СЪСЕД ...  #Cussing out #Cussing out
хич да не ти пука от завистници,ти си ни пътеводната светлина,гордей се!  Hug   bouquet Heart Eyes

# 379
  • Варна-София
Авосет, ядоса ме твоя съсед. Аз на един такъв мой съсед му казах, че си харесвам градината така - зелена, с разнотравие, и че на мен пък не ми харесва неговата градина - гола и на път да опустинее. Изобщо му заявих, че произвеждам кислород и се гордея с това. Ако оставиш островчета с разнотравие, да знаеш, че това е смърт за такива съседи.

# 380
Да ви кажа за сладкото от глухарчета. Вчера набрах. Подозирах, че вкусът ще е странен и не сгреших. Оправих го, като половин час преди края на варенето добавих де що билка имаше у дома, завързани в тензухена бохчичка. Пуснаха си аромата и стана доста приятно!

Авосет, не си го слагай на сърце тоз. Най-важното е това, което изпитваш, когато влезеш в градината си. Това ничия лоша приказка не може да ти отнеме.
Преди доста време беше показала в клипа едно растение, за което казваше, че не знаеш какво е, но ще го махнеш. Не помня името му, но то произвежда йод (цъфти с жълти цветчета). Като откъснеш листо ще видиш, как се отцежда жълто мляко. Това е чист, природен йод. Ако се порежеш, например, отиваш при растението, късаш листо и мажеш раната с млякото. Чудно, нали? В природата има всичко, което ни е нужно. Само че сме забравили как се ползва.  Wink

# 381
  • на пъпа на Златията
Извинете че не е по темата но трябва да  се помогне
Авосет,
Доколкото си спомням не трябваше да имаш по-малко от шестици?

Иди при даскала/даскалката/ и направо попитай с молба и достойнство.
"Извинете как да намаля последствията от тази двойка.Крайно ми е наложително да я няма.Да попълня пропуските  за това за което я получих , да се подготвя , да се явя на поправителен и да я анулирам?

Опитай!

Така ще си наясно,  с нещата.Няма по-мъчителни неща от неизвестното.Даже бъди готова, преди да попиташ  , ако се съгласи , веднага да си изпееш уроците.

За градината не се тормози .Ще наемеш някой да ти помогне и ще се справиш.

# 382
  • Варна-София
Поддържам Рорик.
Авосет, гледай сега учението, а като се върнеш в градината тя може да те изненада с килим от непознати билки и щастливи обитатели.

http://altermedic.net/modules/news/article.php?storyid=124
Ето я билката, Бушка.

# 383
Поддържам Рорик.
Авосет, гледай сега учението, а като се върнеш в градината тя може да те изненада с килим от непознати билки и щастливи обитатели.

http://altermedic.net/modules/news/article.php?storyid=124
Ето я билката, Бушка.

И за двете неща>> newsm10

# 384
Ето защо дядо се мажеше с нея !
Такива имам бол из градината, та точно тази насред оранжерията ще я махна, ама другите ще си ги оставя. Благодаря за полезната информация.

Рорик, половин час си формулирах извинението и по-искрено не можеше да бъде. Помолих да ме изпитат, но файда нямаше. Яд ме е, защото двойката не ми е на незнание, а на мултифункционалност, аз съм си напълно виновна, но пък мисля, че заслужавах и втори шанс.
Цяла нощ учих и всичко си знам, ама то системата като, че ли най-малко това оценява. Сервилност, послушание и мълчание са ехе по-полезни качества.
Като изкарам 6.00 и на двете матури и няма да ме бърка тази оценка.
Ще си разправям аз на доматите за Камю и абсурда, за Бекет и Йонеско и останалата тайфа.
Нали растат по-бързо, като им говориш  Laughing .
Да си покажа доматите и ягодите, на снимката не се вижда завръз, ама вече и втората китка има доматчета.
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7898.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/prolet%202012/IMG_7864.jpg
Бия го съседа в това отношение. А него да го игнорирам е малко трудно, защото дворът е "общ", няма огради, като се прибера вкъщи и той излиза да ми гледа градината. И ми стъпка морковите.
Да бе, направила съм си аз лехи, оплевени, изравнени, за да може той да минава напряко като си наглася моите тръби, за да си полива нещата. И после идва и ми вика "Моите моркови са поникнали по-хубаво от твоите."
Най-обичам като му ремонтирам час и половина телефона и му обяснявам как се ползва, а после в най-голямата жега сея картофи и той идва и ме пита : "Ти защо работиш в жегата?" Ми защото досега ти обяснявах как се запаметява номер в контакти...
Знаете ли какво, звуча точно като дядо  Laughing . Преди ми беше смешно да му слушам препирните със съседа, сега вече на мен не ми е толкова смешно, ама виж, истории поне имам бол  Laughing .

Благодаря ви за съпричастността, сега бягам да пиша за Бай Ганьо. Ей, един път да минат тея матури...

# 385
Миличка Авосет, толкова си сладка ,направо си балсам за душата!!! HugА пък този "тЪпир" просто го игнорирай и не му се връзвай.Той изобщо няма как да се сравнява с теб , та ако ще и градината да му е златна.И на баба си се старай/по възможност де/ да не и обръщаш внимание -най-важно е както каза Бушката какво изпитваш ти , когато влизаш в собствената си градина!!!Може да не е като на съседа-но пък си е твоята.
Моята майка също нонстоп ме критикува , въпреки ,че правя нещата 10 пъти по-добре от нея/твърдя го гордо , защото се уча от вас мили колеги Hug/и въпреки това се старая въобще да не и обръщам внимание Naughty

# 386
Съседите... до онзи ден си мислих че съм случила на съседи. Винаги готови да ми помогнат,усмихнати ,доброжелателни... Отиваме си онзи ден и точно тази съседка дето сме на една ограда с нея и си идва много рядко,почти не я виждам си дошла . Влизам аз и надничам през оградата да я поздравя,да и подвикна по комшиийски а тя се нишка ,отбягва ме,даже чух детето като и казва че сме дошли а тя не се показва....оставих я ,до половин час си беше тръгнала .Не заради мене ,просто на другия ден беше вече работен и като не сме си отишли до тогава е мислила че няма да идем и накършила клоновете на липичката дето е на оградата с тях...пречи и .....а нямаше смелост да ми каже какво.
Посадих малко пипер

Малко домати

Малко краставици

А лукът ooooh!  вижте сами

това ми беше основното занимание 2 дни и пак не успях до края .

Някой питаше на кое листо е първия завръз домати ето моите вече цъфнали,а колко са мънички. Сорта е Идеал

# 387
Брей , брей какви са тия градини, аз  ли съм най-смотания градинар? Ама гледам ви снимките  на всички, ми то няма тревичка , няма нищо, а аз все скубя и и не мога да я докарам така, оная поветица като избие за три дена пак се показва, троскота трета година бия буците от него, бъзито има корени чак от недрата на земята, все избива .Хем орано е , вече три пъти . Сега съм измислила една технолодия -пускам маркуча на макс , правя гьол, и вътре търгам като са се наквасили треволяците, мискините му. Ама само на мен ли ми е толкова трудно да ги боря тия плевели? Като  ви гледа човек фотосите ще си помисли , че само сееш и береш. ooooh!

# 388
  • на брега на Дунава
Верчето И при мен е така.Тревата няма край,а коренищата още повече : http://prikachi.com/images/190/4723190F.jpg а
 Затова под къпините трупам окосена трева ,иначе не мога да различа издънките от дивите къпини.
http://prikachi.com/images/199/4723199j.jpg - по краищата купчините са от извадените коренища.Мястото не е обработвано 40 години и всичко е подивяло.Ще стане като вица за англичаните и райграса.

# 389
Верчето ,забеляза ли лука ?
Там където са доматите и пипера,е фрезовано вчера ,и там ще никне тревица скоро. И да ти кажа -наистина по лесно се плеви като е полято,но поливането от друга страна стимулира тревата да расте,а вервай ми има семена за сто години напред  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт