Отговори
# 30
  • out of space
тези с униформите, които са по патрулките какви са, не са ли полицаи?
Катаджиите?

Te са 'среднисти' с няколко месечна школа. Във ВИПОНД, където пратихте авторката е само за офицери. До техните кадри рядко обикновен гражданин има достъп, почти никога. (за да добие впечатление от компетентността им). Предвид, че авторката пита за 'полицайка' на практика университет няма, има школа след средното образование.

е, това обяснява нещата  Simple Smile

Школата е в Богров и е 6-месечна. Луд купон, присъствала съм доста пъти на дежурства!  Laughing

# 31
Няма вече школа в Богров , в Пазарджик само остана.

# 32
Школата е в Богров и е 6-месечна. Луд купон, присъствала съм доста пъти на дежурства!  Laughing
В такива школи май се постъпва след като си назначен. Не се изисква предварително образование. Само само свободни щатове и конкурс.

# 33
  • Kопенхаген
http://www.academy.mvr.bg/Reception/2012_Klasirane+i+priem.htm

"бакалавър" в  редовна и задочна форма на обучение
Балът за класиране на кандидатите се образува от дипломата за средно образование, както следва:
1. за специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ като сума от: удвоената оценка от задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, среден успех от държавните зрелостни изпити, общия успех от дипломата, оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата;
2. при кандидати за специалността по т. 1, в дипломите, на които няма задължителни държавни зрелостни изпити, балът се образува като сума от: удвоен общ успех (среден успех) от дипломата, удвоената оценка по български език и литература и оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата;

За специалностите ОКС  - "магистър" в задочна форма на обучение:
Чл. 38. Кандидатите за курсанти и студенти се класират по бал, получен като сума от:
1. среден успех от семестриалните изпити по дипломата за ОКС “бакалавър” или “магистър”;
2. среден успех от държавните изпити и/или дипломни работи;
3. удвоената оценка от теста.
Ери, от тук не ми отваря сайта на академията, виж ако обичаш има ли възрастови ограничения при кандидатите?  Grinning

# 34
Вярно, като за начало се научи да пишеш грамотно, авторке.  Tired

защо си решила да ставаш полицай? Заради кое?
Аз съвсем сериозно се чудя.

Та ....за грамотността не бъдете толкова груби , не съм перфектна и поне работя по въпроса , надявам се да ми се получи Confused . Полицай ... и аз незнам защо  Laughing просто ми е време , както казах вече да се насоча към нещо и странно , но тази професия , макар негативните отзиви , ме привлича ..
Наистина трябва сериозно да си помисля на тема образование , защото май от това ми зависи живота (грубо казано Naughty)
Иначе ви благодаря все пак за отзивите  Simple Smile

# 35
  • out of space
==========
Ери, от тук не ми отваря сайта на академията, виж ако обичаш има ли възрастови ограничения при кандидатите?  Grinning

Чл. 17.  Кандидати за курсанти в редовна форма на обучение,  могат да бъдат лица,
притежаващи само българско гражданство, които отговарят на условията да:
1. имат завършено средно образование, даващо им право да продължат обучението си във
висши училища;
2. не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, независимо от последва-
лата реабилитация,  и/или освобождавани от наказателна отговорност за извършено умиш-
лено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по Наказател-
ния кодекс;
3. не са привлечени като обвиняеми или не са подсъдими за умишлено престъпление от
общ характер;
4. са навършили или да навършват 18 години и да не са по-възрастни от 35 години към 31
декември 2012 година;
5. са клинично здрави, физически годни и не по-ниски от 168 см за мъжете и 160 см за
жените,
  съгласно  „Разписание на болестите и физическите недостатъци за медицинско
освидетелстване на служители и кандидат-служители на МВР”, утвърдено от министъра на
вътрешните работи със заповед № I-53/31.03.2005 г.;

# 36
  • out of space
Няма вече школа в Богров , в Пазарджик само остана.

Жалко.  Confused

# 37
Освен споменатата Академия на МВР има и още възможности

-Варненски Свободен Университет-Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, Защита на националната сигурност, Пожарна и аварийна безопасност.......Можеш да им провериш сайта.
-Знам, че и в Нов Български Университет имаше подобни специалности.
-В УННС имаше специалност Икономика на сигурността (или нещо подобно)

В Академията на МВР цедката е наистина жестока, а и доколкото знам се отделя голямо внимание на финансовите възможности на кандидата  Money
В другите университети не ставаш полицай автоматично, след като завършиш, но пък след това имаш много възможности за магистратури, или курсове.
Успех!

# 38
  • Kопенхаген
Ери, благодаря   bouquet

# 39
   Нека кандидатства девойката, системата има нужда от образовани хора. Информация какво се иска има в нета достатъчно.

Това майтап ли е?
Как не си пазя акта, който ми написаха преди доста години.  Авторката наистина е много грамотна спряма този, който ми го написа.

# 40
  • Страната на чудесата
Като гледам как пишеш, ти си направо подготвена за втори курс първи семестър. Успех!

# 41
Освен споменатата Академия на МВР има и още възможности

-Варненски Свободен Университет-Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, Защита на националната сигурност, Пожарна и аварийна безопасност.......Можеш да им провериш сайта.
-Знам, че и в Нов Български Университет имаше подобни специалности.
-В УННС имаше специалност Икономика на сигурността (или нещо подобно)

В Академията на МВР цедката е наистина жестока, а и доколкото знам се отделя голямо внимание на финансовите възможности на кандидата  Money
В другите университети не ставаш полицай автоматично, след като завършиш, но пък след това имаш много възможности за магистратури, или курсове.
Успех!

"Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" бакалавърска степен има единствено във ВСУ и в Академия МВР.
По-трудно се влиза в Академията, защото след завършването си  курсантите получават веднага работа. По време на следването не плащат никакви семестриални такси, а получават стипендия (процент от офицерската заплата),имат осигурено общежитие на смешни цени. Не съм чула да се отделя "внимание на финансовите възможности". Няма изпити, класирането е по бал от дипломата за средно образование. Да, цедката е жестока, защото има специализиран подбор. На него отпадат повече от половината кандидати! Минават се сериозни медицински прегледи, кръвни изследвания, тест за физическа годност и психотест.

# 42
  • Kопенхаген
   Нека кандидатства девойката, системата има нужда от образовани хора. Информация какво се иска има в нета достатъчно.

Това майтап ли е?
Как не си пазя акта, който ми написаха преди доста години.  Авторката наистина е много грамотна спряма този, който ми го написа.
Трещерица, вземи един червен химикал и му начерви правописните грешки и ходи го обжалвай  Grinning

# 43

"Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" бакалавърска степен има единствено във ВСУ и в Академия МВР.
По-трудно се влиза в Академията, защото след завършването си  курсантите получават веднага работа. По време на следването не плащат никакви семестриални такси, а получават стипендия (процент от офицерската заплата),имат осигурено общежитие на смешни цени. Не съм чула да се отделя "внимание на финансовите възможности". Няма изпити, класирането е по бал от дипломата за средно образование. Да, цедката е жестока, защото има специализиран подбор. На него отпадат повече от половината кандидати! Минават се сериозни медицински прегледи, кръвни изследвания, тест за физическа годност и психотест.

Ами за ВСУ точно това съм написала.

За академията наистина не мисля, че са махнали изпитите.По мое време си бяха сериозна работа.А за финансовата част-обществена тайна е, че там също може да се влезе с подкуп(по-ясно не мога и да го напиша).Преди време знаех и колко точно беше, но вече съм забравила.Зависи също така и от връзките-колкото по нагоре в йерархията е връзката, толкова "по-евтино" става.Но мисля, че тези неща са ви ясни.

# 44
обЕснение???

Общи условия

Активация на акаунт