Отговори
# 45
Мисля, че е безкрайно грозно, когато някой по никакъв начин не нагрубява околните, спазва добрия тон и моли за съвет, да се напада за грешка в правописа или за каквото и да е друго. Обикновено, ако забележа такава грешка, пиша на лични, а не пред всички, може грешката да е неволна, а дори да не е нали целта не е човекът да бъде публично порицан, да се засрами в ъгъла и да спре да пише ?
Аман от безгрешни интелектуалци, то не са вопли, то не са възмущения, то не е чудо....Упражнявайте си граматиката другаде, тук се пита нещо конкретно и не е тук мястото да размахвате дипломите си.

# 46
Когато грешката е още в заглавието прави особено силно впечатление. Виждали сме "деЦки", "туберкОлоза" и още какво ли не. И заглавията не се оправят, а така си остават. Допуснатите грешки са на ниво 4-ти клас.

# 47
Зависи от начина, по който отбелязваш нечия грешка, ако е като нападка и аз ще се направя, че не виждам. Хайде да не задълбочаваме кой на какво ниво е, а ако можем да помогнем, ако не - поне да не пречим интересуващият се да получи отговор на въпросите си.

# 48
Някои освен слаба грамотност притежават колосален инат. Даже, когато им пишем на лични за техните грешки, пак не ги оправят. За тях това е унижение.
За мен пък, ако понякога посочат моя грешка не е унижение или обида. Оправям я и се извинявам. Но за някои и извиненията са унижение.
Случвало се е модератор във форум да пише "бЕх", "ОТкоригирах", "нЕма" и др. Добре, че тук такива модератори няма. Явно, че администраторите добре са си подбрали хората.

# 49
Много зависи какъв е въпросът.  Едно е да питаш за болест, семеен проблем. Но с такава грешка в заглавието, да питаш за по-високо образование, малко боде очите. 

# 50
Не ме притеснява толкова грешката в заглавието, на всеки може да се случи. Повече ме притеснява нежеланието на авторката да я поправи и най-вече толерантността към неграмотността, която напоследък се шири във форума като израз на "вижте ме к'ва съм бяла и добра, лоши, злобни кучки такива".
А ако се обърна към момичето със съвета, че щом в 11 клас не може да си намери нужната информация в нета, а чака някой да ѝ я даде наготово, че и да ѝ я обясни простичко, по-добре да се ориентира към друга професия, защото няма нужните данни, за да се бори с престъпността, пак ли ще се приеме като заяждане?  Rolling Eyes
Не за друго, ами да няма утре тема: "Моля ви се, обеснете ми простичко кой е убиецът, че се обърках и нещо не мога да се ориентирам в ситуацията..." Не че няма да ѝ кажем, де. Laughing

# 51
Възможно е информацията в интернет да е непълна и необновявана скоро, съвсем друго е, когато получиш сведения от някой, който е минал през това. И не толерирам неправилното писане, а начинът, по който се отбелязват грешките. Нали уж целта не е да избодем очи, а да изпишем вежди ?

# 52
   Нека кандидатства девойката, системата има нужда от образовани хора. Информация какво се иска има в нета достатъчно.

Това майтап ли е?
Как не си пазя акта, който ми написаха преди доста години.  Авторката наистина е много грамотна спряма този, който ми го написа.

Аха. Аз четох една преписка за откраднат велисопед.

# 53
моля ви се стига за грамотността , не мисля , че съм неграмотна и не съм прекалено горда да се извиня , извинете за допуснатата грешка  , не ме познавате като човек и неможете да твърдите , че съм неграмотна и не ставам, ако можех да оправя грешката , щях да го направя , но е в заглавието , много сте груби  Sad не съм прекалено на 6 с граматиката , но както вече казах , поне се старая , уважавам родния си език и бих искала да се справям добре с правописа , но няма идеални хора нали , важно е да имаш желанието и да бъдеш насърчаван .. 

# 54
  Не сме груби, то тука такъв си е табиета. Но наистина, трябва да обръщаш внимание на писмената реч, ще попълваш документи, ще пишеш преписки и е задължително да познаваш добре пунктуацията и да се изразяваш ясно.

# 55
това не са полицаи , от тия редовите ,
стават офицери , имат и гражданска специалност право , ако излязат от системата по някое време , може да станат адвокати и колегите им да ги препоръчват на разни задържани ...
Минало бешело, както се казва - специалност право имахме само 5 випуска - от 89 до 1994 или и 95. След това продължиха да казват на Академията правния техникум. Облагите през следването са много, но след това е ужас... Така че забрави за правото там!

# 56
Но мисля, че все още признават изпитите и с една магистратура от 3 семестъра се взима правото. Пак са си време, пари и напъни, но има съкратен начин.

# 57
Там учат само наказателните дисциплини, а гражданските после им отнема поне година, ако не и две и то трябва май само задочно да ги вземаш, защото работиш. Поне по мое време бяха нужни 2 години задочно и то само към СУ. Сега с тия N-броя правни факултети може и с два банкета да става, не съм се интересувал. Но пак се връщам на изходната точка - системата е под всякаква критика. Пожелавам на всички, които сте полицайки поне веднъж да влезете в министерството само и ще ви просветне къде сте попаднали...

Общи условия

Активация на акаунт